| Autor |
Zpráva |
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 08:58
- Nahlásit
Zpívá kapela Chinaski v jedné své písničce... a mě napadlo, zeptat se, jak to mají vaši psí miláčci s nejoblíbenější hračkou. Náš první pejsek na hračky moc nebyl... teda vůbec nebyl. Než jsme si pořídili současného hafíka, štěndo bílého ovčáčka, nastalo shánění hraček po zverimexech. Ovčáčci jsou inteligentní pejsci, rádi si hrají, zkoušejí zoubky. A tak jsme nakoupili různé kousací provázky, uzlíky, pískací gumová udělátka.... míčky. Ano, správná volba, zajímaly jej všechny, ovšem do doby, než jednou u odpadkového koše objevil prázdnou, obyčejnou, blbou PET flašku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 11:16
- Nahlásit
jindra 22
Já mám psy dva a hračky nezajímají ani jednoho. Jediné co berou, je nějaká velká gumová kachna, teď zrovna velké chrochtací plněné latexové prase - a s tím si spolu hrají opravdu vyjímečně: samojed s ním chodí za berňákem a snaží se ho ukecat ke hře, což se mu povede málokdy, protože berňák ví, že jakmile mu prase uzme, tak bude poslouchat akorát jeho protivné vrčení. Jinak veškerá hra s prasetem spočívá v tom, že se se samojedem o něj tahám, honím ho, že mu ho ,,jako" seberu a on mi ho aportuje - což u něj znamená 3x a dost
Že by něco hlodali a okusovali nepřichází v úvahu - jakmile je něco jen ,,trošku" tvrdé, do huby to v žádném případě nevemou. Někdy jim dám na zuby tvrdý chleba a tváří se, jako bych je s ním chtěla zabít
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 12:55
- Nahlásit
Jéé, ty máš samojedíka? Já jsem choval haskouna... takže znám jejich mentalitu. I když samojedík by mohl být hravější. Podle toho jeho věčného úsměvu. Husky vůbec, na hraní ho neužil, takové blbosti jakoby byly pod jeho úroveň, tak mi to někdy připadalo.
Z nových hraček bělouškovi jsem neprozřetelně vyndal píšťalky. Zůstala jen v gumové čince, kterou dostal od přítelkyně mého syna. S tou činkou si hraje rád. A s PET flaškou ještě radši. Čím větší kravál to dělá, tím lépe.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 13:58
- Nahlásit
jindra 22
Čím větší kravál to dělá, tím lépe.
jo, to znám, největší TOP hračky jsou, dokud pískají jak praštěný, a když začnou pískat tři psi, tak to se nedá...ale
naštěstí tyto hračky jsou brzy vypreparovány a tudíž je po
pískotu. Jo a ještě o jednu "hračku" byl velkej zájem. Borderka
jednou někde chytla potkána a lítala tady s ním v tlamě a vyzývala k hraní. Asi ji ještě víc vyštengrovalo, že jsem ji honila
já, abych jí ho sebrala, a tak zdrhala, smála se mi do xichtu
a tím vybudila zájem ostatních psisek a fúúúj, z toho tahání o
potkána byly všechny psice od něho od krve, bléééé. Pak jsem
musela zavolat souseda, ať ho vyhodí za zahradu, neměla jsem
na to žaludek
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 14:04
- Nahlásit
A pejskům desinfikovat tlamičky... Manželce stačilo, když haskoun cvakl předníma zubama na louce myš a pak jí chtěl dávat pusinku. Nikdy žádnou nesežral, na to byl moc fajnovej. Zabil a vyplivl.
Jo jo, hračky musej "křičet". Jako ulovená kořist.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 14:28 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
jindra 22
nějak mi vypadl text
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 17:49
- Nahlásit
jindra 22
...takže znám jejich mentalitu. I když samojedík by mohl být hravější. Podle toho jeho věčného úsměvu. Husky vůbec, na hraní ho neužil, takové blbosti jakoby byly pod jeho úroveň, tak mi to někdy připadalo. - lautr to samé, akorát klame tím úsměvem...ale hravější není Myši moc neloví, ale když už, tak ji slupne. A pak přelíže ksichty všem kolem, včetně kamarádů
Z nových hraček bělouškovi jsem neprozřetelně vyndal píšťalky- tak u nás je to opačně: pokud nevyndám píšťalky, tak si s tím odmítají hrát. Bojí se to chytit do huby. Z chrochtacího prasátka jsem nadšená leda já, kluci ho chytají tak, aby nevydalo ani hlásku
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 17:57
- Nahlásit
Hm, to je zajímavé. Moje štěndo, čím víc hračka naříká, tím víc po ní chňape. Šmarjá, snad z něj nebude nakonec pes baskervilský.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 18:54
- Nahlásit
worick
pokud nevyndám píšťalky, tak si s tím odmítají hrát. Bojí se to chytit do huby.
tak to u mě naopak, čím víc to píská, chrochtá a ječí, tím
větší nadšení, jak to přestane, opadne docela zájem
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 18:55
- Nahlásit
jindra 22
Šmarjá, snad z něj nebude nakonec pes baskervilský.
pokud nebude po tobě, ta nebude, neboj
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 19:48
- Nahlásit
Eninka
pokud nebude po tobě, ta nebude, neboj
Náhodou... já jsem docela mírumilovnej. Dokud mě někdo nenase... nenaštve.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 19:49
- Nahlásit
jindra 22
já jsem docela mírumilovnej
fákt, jo? A jak se ta mírumilovnost projevuje např.?
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 19:52
- Nahlásit
Jak? Že jsem ještě nikoho nezabil. Ani ze vzteku, ani za prachy. Dobrý, ne?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 20:01
- Nahlásit
jindra 22
Dobrý, ne?
to seš fakt dobrej
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 20:17
- Nahlásit
jindra 22
Šmarjá, snad z něj nebude nakonec pes baskervilský.
Vzhledem k jeho otci bych se toho vůbec nebála
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 20:18
- Nahlásit
Eninka
[i]to seš fakt dobrej[
Tak, snažím se. Někdy je to ale fuška.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 20:33
- Nahlásit
jindra 22
Někdy je to ale fuška
hele, fuško, tak jaký žužlíky jsi zvolil pro svýho pesana kromě
piškotů, který jsou spíš za trest než za odměnu
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 22:13
- Nahlásit
Zatím mu stačí piškotky, tak nač ho zmlsávat? Na lososa je času dost.
Dneska nechtěně vyzkoušel česnek. To má za tu všetečnost, se kterou všechno, co najde na zemi, ihned cpe do tlamičky. Myl jsem nádobí, motal se mi mezi nohama, najednou zakvičel. Všiml jsem si, že něco žužlá. Z tlamky jsem mu pak vyndal plátek česneku.
Chudák, ještě, že to nestačil polknout. A taky měl štěstí, že to nebyl domácí česnek.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 22:22
- Nahlásit
jindra 22
chudáček, z nedostatku žužliků žužlá česnek, to je určitě tím
piškoty jsou plný cukrů, to mu zrovna moc neprospěje
Moje borderka normálně žere celou cibulu a z česneku si taky
vrásky nedělá, ona celkově ukradne všechno možný a kdyby se z toho měla poděl*t, tak to prostě sežere. Nedávno ukradla a
sežrala celý úzený a Bára (BŠO) 9 řízků, prostě všechny k
nedělnímu oběhu s rodinou, tak jsme měli jen brambory, ty
nesbalila. Když nechám na stole plato chlebíčků a jenom se
otočím na skok do kuchyně (na ty chlebíčky celou dobu vidím),
tak po návratu najdu jenom veku s vlašákem , zlodějky jedny.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 22:24
- Nahlásit
jindra 22
p.s. .... ale co je dostalo, tak olivy, to se jim křiví huby, když
nějakou uzmou, to jsem se pobavila, měly takový dobrý poonaučení
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 22:29
- Nahlásit
jindra 22
Šmarjá, snad z něj nebude nakonec pes baskervilský - to třeba ne, ale upír viz. Myl jsem nádobí, motal se mi mezi nohama, najednou zakvičel. Z tlamky jsem mu pak vyndal plátek česneku - upír by to moh bejt
Eninka
tak to u mě naopak, čím víc to píská, chrochtá a ječí, tím
větší nadšení - no jo, jenže u nás je panička ke zvířátkům velmi, velmi útlocitná (ráno jsme společně oplakávali už třetího zajdu, co zamordovala kočka... ) takže kluci jsou k tomu vedení od mala, že ubližovat se nesmí (proto Woriček při lapení sousedovic kohouta, mu na zádech pouze totálně odpeřil pruh )
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2012 22:36
- Nahlásit
worick
proto Woriček při lapení sousedovic kohouta, mu na zádech pouze totálně odpeřil pruh )
to já se snažím taky seč můžu, aby nebylo nikomu ubližováno,
všichni to berou vpotaz, ale borderka ani houby. Každej rok
mi dom nanosí několik ptáčat, co nestihnou před ní zdrhnout,
já je tady pak oživuju dýcháním z úst do zobáku (fakt nekecám)
a taky ježky, ty teda morduje těžce, normálně do nich hryže
bez ohledu na bodliny, ale naštěstí podle jejího pištění už
poznám, že je zase nějakej ježek v ohrožení a valím jej v kýblíku poponést mimo zahradu do pole
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 07:28
- Nahlásit
Eninka
Na tu cibuli bacha, někde jsem četl, že rozkládá pejskům krev. Bývalý hafík nám taky párkrát něco uzmul ze stolu. Vždy dostal za to na prdel a zkrotl. Už to nedělal. Páníčkovo jídlo musí bejt tabu, na to jsem pes.
S tím cukrem v piškotech máš pravdu. Asi mu koupím piškoty pro pejsky ze zverimexu. To budu muset pořešit. Snad mu budou taky chutnat.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 07:33
- Nahlásit
worick
upír by to moh bejt
Vidíš, na to jsem nepomyslel. Budeme se radši na noc zamykat v ložnici.
takže kluci jsou k tomu vedení od mala, že ubližovat se nesmí
Chudáci kluci, nebudou mít lehký život... Výchova je správná, jen jaksi ta dnešní doba jí moc nenahrává.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 07:52
- Nahlásit
jindra 22
Vidíš, na to jsem nepomyslel. Budeme se radši na noc zamykat v ložnici - a rozvěs ten česnek...
Chudáci kluci, nebudou mít lehký život... Výchova je správná, jen jaksi ta dnešní doba jí moc nenahrává - doufám, že jsi pochopil, že ,,naši kluci" jsou psi?! Říká jim tak celá vesnice ....z legrace, protože ví, že jim tak říkám já. Jo, jsou to naše ,,dětičky"...tudíž máš pravdu - nemají to lehké
S tím cukrem v piškotech máš pravdu. Asi mu koupím piškoty pro pejsky ze zverimexu. To budu muset pořešit. Snad mu budou taky chutnat. - kluci naše jídlo taky nesmí a nedostávají, ale piškoty jo, ty mají rádi. Taky jsem nad tím uvažovala, ale ty ze zverimexu jim právě nechutnají Když jsem přešla z Opavií na nějaké levné (nejspíš polské ) tak zpočátku taky nadšení nebyli, ale zvykli si A tak si říkám, že tolik jich zase nedostávají (dávám po půlkách) a jsou velcí...tak to snad nevadí
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 08:06
- Nahlásit
Eninka
...ale borderka ani houby. Každej rok
mi dom nanosí několik ptáčat - no, ptáky Worka prostě nesnáší...nevím proč Honí je po zahradě a sem tam mrtvolku najdu, ale to dávám na vrub kočce. Když byli štěnda, narodili se nám v kytkách malí zajdové a v pohodě, hupkali zahradou pravidelně, ještě v dospělosti sem tam prošli (u zajíce je to raz-dva ) Ježka nechají na pokoji - teda Woriček u něj leží a čumí mu celou dobu do ksichtu (co tam kutí ) Na jaře jsme jednoho našli při čištění zakutaného v kytkách (málem jsem ho píchla srpem ) přenesla jsem ho zahrabat pod velkou borovici a sledovala Worička, jak chodí kontrolovat, jestli tam ještě je Berňákovi je to fuk úplně. Taky jsem našla pár mrtvých žab, i ropuch a užovky - v tom všem ale má jistě tlapky kočka....už 3 týdny nacházím venku! před bránou malé zajíčky (teda nejsou to žádní prckové - velikostně skoro polovina kočky ) Prvního jsem myslela, že srazilo auto, co sem tam kolem po té naší skoropolňačce projede. Ale už jsem pochopila, že ona ho jen nedokáže zvednout přes bránu, aby ho protáhnula škvírou domů...naštěstí, měla bych ho přede dveřma Předevčírem jsem vyhazovala jednoho bez hlavy, včera ležel další u branky
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 08:57
- Nahlásit
worick
Já dávám štěníkvi za vyčurání půl piškotu, za kakání celý-to má takový bonus.
Když si dá říc a při návratu z vycházky nevzpuruje, dostane taky půl. Snad mu to kromě možné kazivosti mlíčňáků nebude tak vadit. Vzledem k tomu, že už teď zpucuje nějakých 40 dkg granclí denně. Furt má málo. V úterý mu bude dvanáct neděl, půjdeme na třetí píchanec.
Do prkýnka, dneska bude poprvé sám doma sedm hodin... Jdu do práce ve třináct, manželka se z dvanáctky vrátí ve dvacet. Snad se nezblázní on, ani sousedi...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 09:24
- Nahlásit
worick
doufám, že jsi pochopil, že ,,naši kluci" jsou psi?!
V první chvíli mi to nějak nedocvaklo. Asi stáří, nebo co. Jasně, pejsci by měli být hodní a neubližovat lidem ani zvířátkům. Ten můj má zřejmě docela vyvinutý lovecký pud. Vyčihuje na ptáky. Když uvidí ptáčka, přikrčí se, ztuhne a pomaloučku se k němu plíží, jak levhart k antilopě. Když se mu zdá, že je dost blízko, vyrazí. Hubuju ho za to.
|