| Autor |
Zpráva |
Další
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:09
- Nahlásit
Moc ráda bych si pořídila štěne německého ovčáka, už jednu fenu mám. Ale je pořád sama a to pak doma štěká a kouše věci. a jestli by ji společnost pomohla.
Máme byt 3+1 a chodba je přes den jen ovčandy. ale když sem doma tak chodí po celým bytě.
pak je tady další problém že chodím ještě do školy(studuji) a přijíždim domu kolem 1-4 hodiny. Tak jestli to není moc na štěně.
A ta moje ovčanda někdy neposlechne, ale jen vyjímečně tak jestli se štěně nebude chovat jako ona.
Chtělůa bych vás ještě poprosit jestli byste mi nenapsali nějaké odkazy na nějaké stránky NO. Mužou být klidně i bez PP.
|
sara03
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:13
- Nahlásit
Ahojky.
Tady se myslím moc radit nedá.Vždy záleží na povaze kažkého jedince.A nezáleží na tom,jestli je to NO,nebo jezevčík,nebo jestli je s PP,nebo ne.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:14
- Nahlásit
Další
Jak je stará fena, kterou už doma máš?
|
Další
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:36
- Nahlásit
sara03
To jistě že nezáleží na pp nebo na rase. to že to muže být klidně i bez pp jsem myslelakvuli těm odkazum, že bych se chtěla podívat na nějaké stránečky.
Martina
Jsou jí 3 roky. A nikdo si sní nechce hrát a proto ji chci pořídit štěně. kamaráda. Já si sní sice hraji ale ona taky potřebuje společnst valstní krve.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:48
- Nahlásit
Další
Já nevím, nikdy jsem dva psy neměla, ale aby sis ještě víc než kamaráda pro Tvoji fenku nezavařila. Třeba Ti pak budou štěkat a kousat věci dva pejsani. Píšeš, že někdy i neposlechne. Jestli by třeba nebylo lepší trochu zlepšit výchovu, přece i to štěkání doma se dá odnaučit. Ale zkušenější určitě poradí víc.
|
Maya
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:50
- Nahlásit
Další
Pokud tě fena poslechne jen výjimečně, tak je to tvoje chyba, žes jí nenaučila poslouchat, takže je jisté, že se štěně bude chovat stejně, taky ho to nenaučíš a zbytek odkouká od feny.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 12:55
- Nahlásit
Martina
Maya
Myslím si totéž. Pokud je první pes zvládnutý, tak se štěnětem a jeho výchovou pomůže a je to radost. Ale pořizovat štěně, aby vlastně za tebe "řešilo", cos nezvládla ve výchově staršího psa, to nemůže dopadnout dobře. Nehledě na to že dva psi dají samozřejmě mnohem víc práce a stojí víc času než jeden.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 13:29
- Nahlásit
Další
a) bydlíš sama? S rodiči?
b) Fena je vyloženě tvoje?
c) Kolik času věnuješ té feně?
d) Co všechno spolu děláte?
e) co je občas neposlechne?
f) jak dlouho budeš ještě studovat?
g) co budeš dělat po studiích?
Vím že je to spousta otázek ale díky nim se můžem pohnout dál abych ti dokázala odpovědět..jinak mám dva ovčáky fenu a psa
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 14:23
- Nahlásit
Já bych se bála něčeho jiného. Pokud tě fena občas neposlechne co budeš dělat až tě nebude poslouchat druhý pes a nezapomínej že je to potom smečka. A taky mám jednu otázku, proč si s ní další psi nechtějí hrát?
|
Další
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 16:08
- Nahlásit
Ghianika
bydlím v bytě s rodiči
Ano je moje ale vlastně se o ní starají všichni, ale cvičim si ji já
Všechen svuj volný čas
Cvičíme, dovádíme jako blázni, cvičíme spolu ruzné triky...
asi 3 roky
Po studiích bych se chtěla naplno věnovat psum.
Mek
Protože je velká a ostatní majitelé to psovi nechtějí dovolit.
Někdy neposlechne na povel k noze, to táhny a na povel kě mně a to když si hraje se psy(vyjímečně)
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 16:18
- Nahlásit
Mek
Co dělají vaše ovčáčci? Pupyna pořád blbne. Teď spí na posteli. Mějte se dobře. Zdraví Pupyna
|
evina
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 17:59
- Nahlásit
Jediné co mohu říci je,že zvládnout dva psy je mnohem větší problém než jednoho.Prostě se už chovají jako smečka.Takže když se jim například nebude venku někdo líbit spíš ve dvouch si dodají odvahy.Tady je obzvlášť důležité aby byl pes poslušný.A to jak píšeš vždy není.V tom bych viděla docela problém.Jak chceš venku učit štěně poslouchat,když neposlechne ani ten starší?Podle mne si to dobře rozmysli...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 18:54
- Nahlásit
Já bych to rozhodně nedoporučovala!!! Měli jsme ang. buldoka a měli jsme stejný pocit, je někdy sám, nudí se, chtělo by to druhého psa - kamaráda......atd. Koupili jsme druhého ang. buldoka a bylo to totální fiasko. Dokud to bylo štěně, tak to ještě šlo. Ale když bylo tomu druhému něco málo přes rok tak to začalo. Vyloženě se nesnášeli, o žádném kamarádství nemohla být ani řeč. Dožili se oba cca. 7 let a celou tu dobu to byly jen problémy, rvačky, izolace.... TAKŽE NEDOPORUČUJI !!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 20:06
- Nahlásit
Ghianika[b][/b]
Neni ta fotka nahodou focena ve Zruci na cvicaku?? )
|
haha
|
# Zasláno: 18 Zář 2005 20:33
- Nahlásit
další
mám 4 psy z toho tři velký a všichni jsou v bytě , dá se to zvládnout ale není dobrý když tak dlouho budou sami zavřený v chodbě , může se stát že ti tam budou společně hryzat i společně výt . řešení u tvojí fenky by spíš bylo věnovat jí víc času,v době nepřítomnosti bych jí nechala taky chodit po celým bytě ,mí psi hryžou pokavad jsou zavření v malym prostoru, když jsem jim otevřela celej byt uloží se do křesel a chrní
|
Další
|
# Zasláno: 19 Zář 2005 10:38
- Nahlásit
haha
No to mě nenapadlo že to muže být tím. Ona je v chodbě jen 2 max 3hod. protože já odejdu do školy a hned domu přijde mamka. Takže má pak celý byt(kromě obýváku) sama pro sebe. takže celý den na chodbě není.
a mužu se zeptat jaké máte pejsky?
No ona poslouchá, na slovo ale jen doma venku taky ale když vidí psa tak se to zhorší.
|
haha
|
# Zasláno: 19 Zář 2005 11:05
- Nahlásit
Další
mám německýho ovčáka ,středoasijata, křížence labradora a pitbula ten vyloženě nesnáší malej prostor a je schopnej sežrat celý dveře pokud byl zavřenej v chodbě , a pak mám ještě malýho starýho podvraťáčka.a fakt jim nechávám k dispozici celej byt můžou se pohybovat všude kde chtěj a nic nedělaj , když jsem je zavírala do kuchyně tak ničili a vyli, krom toho mám ještě kočku
|
Další
|
# Zasláno: 19 Zář 2005 11:36
- Nahlásit
haha
Takže si myslíte že by nebyl problém mít 2 ovčáky v bytě? No já mám taky kočičku. A mužu se ještě zeptat jak máte velký byt a jak to máte zařízený když máte 4psy(jako kde mají misky, kde spí...) omlouvám se že se vás ptám ale zajímá mě to.
|
haha
|
# Zasláno: 19 Zář 2005 12:13
- Nahlásit
Další
myslím že to není problém máme dvě místnosti a kuchyŇ ,misky jsou uklizený dostávaj je jen při krmení a to snědí hned, jedí všichni vedle sebe v kuchyni, pelíšky nemáme většinou spí na sedačce nebo na zemi , prostě kde se jim to hodí, chodíme hodně ven ale fakt není problém mít víc psů akorát musím víc uklízet jinak byt máme asi normální jako jiný lidi jen nemáme koberce pouze dlažbu a lino
|
Další
|
# Zasláno: 19 Zář 2005 12:44
- Nahlásit
haha
No děkuji za radu a ted ještě poslední vec. jak maximálně mohou být dva psy sami doma. Mamka j sice doma když jsem ve škole ale ta přes den spí. Samozdřejmě když přijdu ze školy tak sem s moji ovčandou pořád venku. tam ji házím balonky a ona se pěkně vyběhá. Hrajeme si i doma.
|
haha
|
# Zasláno: 19 Zář 2005 17:14
- Nahlásit
další
mí psi vydržel doma 9 hodin 8 hodin jsem v práci a hodinu na cestu tam a zpět , vydržej to v pohodě ale před odchodem hodinu venčíme
|
Další
|
# Zasláno: 20 Zář 2005 18:15
- Nahlásit
haha
No já sem taky nějak takdlouho pryč. Ale napadlo mě že vy asi žijete sama co. U nás jmse já, táta, máma a o víkenech(prázdninách) sestra, kočka a ovčanda. Je nás docela dost, proto mamka říká že na dalšího psa není místo a prý nebudu mít ani čas.
|
evina
|
# Zasláno: 20 Zář 2005 21:39
- Nahlásit
Další ochopila jsem správně,že uvažuješ o dalším psu a přitom ostatní členové rodiny(nebo alespoň mamka) s tím nesouhlasí???Já si sice v 15.letech přitáhla domu psa i přes zákaz rodičů ale věděla jsem že to nebude velký problém.Ale nebýt si tím jistá,tak to nedělám...poslouchat pak nějaké výčitky.
|
evina
|
# Zasláno: 20 Zář 2005 21:40
- Nahlásit
Vloudil se tam smajlík který tam vůbec neměl být
|
haha
|
# Zasláno: 21 Zář 2005 13:11
- Nahlásit
Další
no nežiju sama žiju s přítelem ale do práce chodíme oba a psům se věnuju hlavně já , já jsem teda od dětství měla hodně psů vždycky víc než jednoho , ale rodiče s tím souhlasili, myslím že vás není tolik a kam se vejde jeden pes tak se vejdou i dva , ten čas ti zabere stejně venčení a péče o jednoho psa jako o víc psůale pokud ti rodiče třeba finančně přispívají a je to jejich byt tak do toho samozřejmě mají co mluvit
|
Další
|
# Zasláno: 21 Zář 2005 19:33
- Nahlásit
Mě by to mamka dovolila ona se spíš bojí že by 2 psy byli v bytě chudáci..
|
haha
|
# Zasláno: 21 Zář 2005 19:55
- Nahlásit
Další
myslim že dva psi v bytě jsou na tom úplně stejně jako pes jeden, to se bát nemusíš, když s nima budeš dost venku aby měli pohyb doma stejně většinu času prospí.
|
další
|
# Zasláno: 2 Říj 2005 21:11
- Nahlásit
my máme doma pět psů ,sice bydlíme v rodiném domku a s manželem se střídáme na protisměnách ,takže je se psy pořád někdo doma ale já bych nedala ani jednoho z nich za nic na světě pokud se psům věnuješ s opravdovou láskuo tak jich zvládneš třeba deset
|