Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nechce ven ani zpátky
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
jindra 22
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 16:29
- Nahlásit

Možná si dělám zbytečné starosti, jenže radši se starat zbytečně, než pozdě. Jedenáctitýdení štěník BŠO nechce z bytu ven na procházku a když ho vyneseme, nechce zpět. Vzpíná tlapky, a nechal by se klidně tahat smykem, což nechceme. Pamlsek nepomáhá. Součinnost oblíbené paničky taky ne. Jinak, venku se chová normálně. Docela slušně chodí na vodítku, není bojácný, spíš zvědavý. Když po nějaké době zamíříme domů, šprajcne se a musíme ho odnést. Je jasné, že tento stav nemůže trvat příliš dlouho, tak máme trochu starost, co s tím, jak to vyřešit, dokud jej uneseme. Za dva týdny, co je u nás, i když jinak dělá pokroky, v tomto směru žádná změna k lepšímu. Dík za každou radu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 16:42
- Nahlásit

jindra 22
jak to vyřešit,
lepšíma pamlskama

jindra 22
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 16:47
- Nahlásit

Jako, abych před ním tahal kýtu šunky?

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 17:43
- Nahlásit

jindra 22

když ho vyneseme

Pamlsek nepomáhá

pamlsek á la granule fakt nepomáhá

šprajcne se a musíme ho odnést

promiň mi ten smích,ale já mám šílenou představivost

Je jasné, že tento stav nemůže trvat příliš dlouho

to je jasné

dokud jej uneseme

pokud bude dostávat granulky za odměnu, unesete ho ještě dlouho, nebóóój

jindra 22
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 18:17
- Nahlásit

Eninko, srandistko, bojím. Co máš furt s těma granulema? Člověk něco kecne a už se to s ním táhne.

Přešel jsem na piškoty. Když čurá venku, kouká mi na ruku, jestli z kapsy tahám piškotek. Je to vopička mazaná. Jenže na návrat domů jsou piškoty slabé. Mám pocit, že si zatím netroufá na schody. Bydlíme v paneláku, v prním patře. Nahoru osm schodů již vyjde, dolů si netroufne ani jeden. Možná je to tím.

drakka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 18:19
- Nahlásit

jindra 22
odkud ho mate? co radi chovatel?

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 18:31
- Nahlásit

jindra 22

Člověk něco kecne a už se to s ním táhne

jo, jo Jindříšku, to tady na cz-psovi už tak chodí

Je to vopička mazaná

jejda já myslela, že máš psa

Nahoru osm schodů již vyjde, dolů si netroufne ani jeden

a tak tím to může být, nahoru de pes vždycky vpoho a dolů s
obavama, myslím mlaďocha psíka

stěník je ještě mladej, se vším se seznamuje, všechno se musí
naučit, učenej z nebe nespadl, chce to trpělivost. Jinak moji psi
na piškot zvykoka kašlou, vůbec je nezajímá, máš dobrý, že
tvoje liška podšívka na něj reaguje

Jdu na bigbít, škoda, takový krásný témátko, no snad vydrží
až dojdu

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 18:36
- Nahlásit

jindra 22
Mám pocit, že si zatím netroufá na schody. Bydlíme v paneláku, v prním patře. Nahoru osm schodů již vyjde, dolů si netroufne ani jeden. Možná je to tím.

Taky mám bojavýho bšo a do schodů a ze schodů mi vůbec nechtěl. Pamlsky a takový věci bych v tu chvíli vůbec nepoužívala, když se pes bál, nikdy jsem se s tim moc nes..., prostě jsem ho trošku popotáhla a jakmile udělal jakýkoliv pohyb vpřed, povolila jsem vodítko. Pejsek dával schody nahoru a dolu během 15 minut. Myslim, že nejdůležitější je tomu psovi ukázat, že se nic neděje, že ty jsi v klidu a že mu prostě žádný cavyky nepomůžou.

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 18:40
- Nahlásit

Bydlíme v paneláku, v prním patře. Nahoru osm schodů již vyjde, dolů si netroufne ani jeden. Možná je to tím.

Dones ho doprostřed těch schodů, posaď ho na schody, sedni si o dva schody od něj a nasaď výraz "klidně tu budu sedět tak dlouho, jak potřebuješ". A fakt mu ten čas dej. On se rozhejbe.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 18:40
- Nahlásit

To drakka:
Máme ho z chovky. Chovatele nechci s takovou lapálií otravovat.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 18:45
- Nahlásit

Já taky doufám, Eninko, že to chce jen čas. Je to jinak velmi životaschopné, dobře socializované štěndo.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 18:49
- Nahlásit

To Grin.
Já si nemyslím, že by byl bojavej. Venku je normální nebojsa. Není nic, čeho by se lekl. Dnes kolem nás projela sanitka se zaplou sirénou... jen koukal. Není prostě zvyklý na schody. Snad se to časem poddá.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 18:52
- Nahlásit

To LucieS:

Dík za radu. To už jsem zkoušel. Otočil se a vyhopsal zpět nahoru. Dolu ani ránu. Ale zase je to lepší, než aby si natloukl. Asi toho chci po něm moc najednou a chce to jen "vydržať."

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 19:10
- Nahlásit

jindra 22

už fakt musím odjet, juknu sem později papálalá

jindra 22
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 19:39
- Nahlásit

Já budu muset taky pryč. Na noční...

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2012 20:44
- Nahlásit

Dík za radu. To už jsem zkoušel. Otočil se a vyhopsal zpět nahoru. Dolu ani ránu.
Tak na dlouhé vodítko a nahoru ho nepustit. Ale všechno v klídku.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 00:24
- Nahlásit

jindra 22

ha, už jsem tady, ale si jediná, tak dobrou s kobrou

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 00:27
- Nahlásit

Já bych to nehrotila, je ještě malej, většina štěníků se bojí dolů po schodech, za pár týdnů až povyroste, tak začne sám, ještě vás to bude mrzet, jak bude běhat po schodech ob 3 schody.
A s tím, že nechce chodit, to chce lepší mlsky, piškoty nic moc, zkus párek a nebo sýr.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 12:47
- Nahlásit

To LucieS:

Ale všechno v klídku. Já vím... to se to radí, cizímu. Dík.

To Eninka:

tak dobrou s kobrou Kobra - pro tchýni je dobrá.

To Maya:

Dík za optimistický pohled. Také v to doufám. Já vím, jak bude lítat... jak by měl. Vím, co dokázal kdysi můj haskoun v jeho věku. Proto jsem možná tak ve vředu, štěndo bšo, co do motoriky a samostatnosti nelze se štěníkem huskyho vůbec srovnávat. Asi to tak má být, protože seveřani vzešli z daleko drsnějších životních podmínek. Mají jinou genetickou výbavu. Jsou to víc vlci, než psi.

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 13:00
- Nahlásit

jindra 22
Já si nemyslím, že by byl bojavej. Venku je normální nebojsa. Není nic, čeho by se lekl. Dnes kolem nás projela sanitka se zaplou sirénou... jen koukal. Není prostě zvyklý na schody. Snad se to časem poddá.

já ti taky nic nepodsouvám, napsala jsem ti jak ho na ty schody rychle zvyknout, resp co mi fungovalo.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 13:05
- Nahlásit

Já vím, Grin. Budeme to určitě zkoušet. Jen nevím, jestli zatím není na to brzo. Je to ještě takové batole. Nerad bych, aby si namlátil čumáček.

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 13:36
- Nahlásit

jindra 22
toho bych se nebála, my jsme tohle praktikovali ihned po příjezdu domu tzn v 8 týdnech a přežil to

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 13:41
- Nahlásit

jindra 22

jsem možná tak ve vředu

šiši, to si radši skááákni za doktorem

a ještě takto: vybral sis super psa, fakt, ale počítej s tím, že to není zdaleka takovej tvrďák jak husky nebo NO, musíš s ním spíš jak s malovaným vajíčkem, opatrně a pozvolna. Jsou to cíťové a když moc zatlačíš, bude se ti to blbě napravovat, proto
bych na něj šla spíš po lehounku, učit, dávat mu sebedůvěru
a hlavně důvěru v tebe. Jinak bezva pamlsky jsou od Let ś bite,
jsou to různé pytlíky s kdečím uvnitř a psiska je mají hodně v oblibě. Např. sušený (mokrý) maso, různé varianty z masa - takové kousky a tak. Zkus je, nemělo by te to finančně zruinovat a pes si pochutná

jindra 22
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 20:03
- Nahlásit

Byl jsem za dochtórem, Eninko, a víš, co mi řek? Že je ve vředu z nás, pacientů.

Nevím, jestli je husky tvrďák, je to často strašpytel k pohledání, akorát velký paličák, který by navíc rád vládl smečce. Tvrdostí u něj ničeho nedosáhneš, klidně by se nechal zabít, aby prosadil svou, jestli tohle považuješ za tvrdost... Je to každopádně složitý pes. BŠO je oproti němu podstatně mazlivější, a jak říkáš, citlivější. Ovladatelnější... Určitě to bude fajn pejsek, až vyroste z telecího věku. Neboj, jsme na něj hodní, jen bysme to neradi přehnali.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2012 20:21
- Nahlásit

jindra 22

akorát velký paličák, který by navíc rád vládl smečce.

já mám právě zkušenost s mojí BŠO, že o vládnutí nestojí
ani omylem, je hodně submisivní a pohodářka, ale taky trochu
plašan a jak nemá oporu ve svým páníkovi, tak je z toho taková
naměkko.

Určitě to bude fajn pejsek

to si piš, že bude

jsme na něj hodní

to máš štěstí Jindříšku

Byl jsem za dochtórem, Eninko, a víš, co mi řek?

a já myslela, že ti předepsal pro psíka nějaký žužlíky

jindra 22
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 15:55
- Nahlásit

Žužlíky pro psíky přece "předepisuje" řezník, ne?
To jeho vzpurování, když máme jít domů, mě štve. Zašprajcne se a abych ho odnesl v náručí. Jinak by se nechal tahat smykem. Barák má asi divadlo. Tohle mi nedělal ani ten paličák husky... Kápl jsem snad na ještě dominantnějšího BŠO?

Eninka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 17:24
- Nahlásit

jindra 22

Kápl jsem snad na ještě dominantnějšího BŠO?

ale jdi ty truhlíku, copak dominance se projevuje tím, že nechce
jít s tebou dom? Je to děcko, tak se taky tak chová. Ale
měl by ses nad tím zamyslet, proč s tebou nechce jít, třeba mu
u tebe něco chybí...že by žužliky?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 17:52
- Nahlásit

Hele, neprovokuj, Eninko. U mě může psovi chybět akorát tak tvrdá ruka. I když se nezdám, jsem docela cíťa, víš?
Třeba do RTW bych nikdy nešel, protože by mě asi brzo sežral.

Dominance se projevuje jinak, já vím... ani mi to nepřipomínej. Tohle je mazlivé, i když občas nevycválané vemeno. Jenže, po minulé zkušenosti už jsem tak nějak ve střehu. Princip předběžné opatrnosti se tomu říká. Jako v jaderné energetice.

Eninka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 18:34
- Nahlásit

jindra 22

U mě může psovi chybět akorát tak tvrdá ruka. I když se nezdám, jsem docela cíťa, víš?
Třeba do RTW bych nikdy nešel, protože by mě asi brzo sežral

koukám, že máme hodně společnýho

... a abych pravdu řekla, mě je schopnej sežrat i daleko
mírnější psík, než třeba rtw, já mám totiž jednu chybku a to
tu, že se často k nim chovám jako k lidem a ne jako ke zvířatům
a pak čučím jak pérko z divanu

jindra 22
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2012 18:59
- Nahlásit

Polidšťování psů je chyba, které se, řekněme si to upřímně, čas od času málokterý pejskař ubrání. Nesmí se to ale přehánět. Pes je zvíře. Ovšem, velmi, velmi pozoruhodné zvíře, o jehož inteligenci stále nevíme vše.
Na Zemi totiž neexistuje jiný tvor, který by dokázal být člověku partnerem tak, jako pes. Největší záhadou života na Zemi je podle některých vědců soužití dvou naprosto rozdílných živočišných druhů. Člověka s "vlkem". Za sebe říkám, nic divného. Má to svou logiku. Dva nejůspěšnější suchozemští predátoři se spojili...

Já nevím, jestli máme hodně společného, Eninko. Ale můžu ti říct, že bývalému pejskovi jsem za nikterak bezproblémové soužití nakonec velmi vděčný a jeho odchod mě zdrtil. Hodně mi dal. Minimálně to, že se snažím být svůj. Tak, jako on.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání