| Autor |
Zpráva |
Ailar
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 10:35
- Nahlásit
Prosím Vás o radu,
3 měsíční štěňátko nám zvrací a má tekutý průjem. Včera jsme byli na rodinné oslavě a pejsek od příbuzných dostával snad všechno (od chlebíčků po dortíky, kosti, sušené maso, zeleninu atd.) bez mého vědomí. Hlavně od mé babičky 85 let, bohužel jí nemůžu nic vyčítat, je trošku zmatená. Řekli mi to až po té co se takhle nacpal, nejdřív jsem myslela, že vyletim, ale na rodinu si to dovolit nemůžu...
Vím, že má podrážděný žaludek..ale chci radu co s tím, celý den po tom byl o hladu nic jsme mu nedávali... Víte někdo co s tím? Mám s ním mazat k doktorovi, nebo ho to přejde? Zvracel zatím 2x a totéž průjem. Nyní je doma sám, tak nevím co mě čeká za překvapení. Nechci to nějak podcenit...díky všem...je to můj první pejsek, nemám zkušenosti.
|
Ailar
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 10:58
- Nahlásit
Prosím poraďte !!!!
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 11:04
- Nahlásit
no krmit štěně....takhle malé tím, čím jste popsala...to je nářez...hlavně kosti...solené věci...no osobně bych byla u doktora co nejdříve
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 11:05
- Nahlásit
Ailar-..pokud tedy nejsi "psíček"...v tomto případě bych nikam nechodila
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 11:06
- Nahlásit
Jestli kadil jen 2x, tak bych to neviděla tak hrozně i když konzistence byla "tekutá". Uvidíte, až dorazíte domů, hlavně aby pil.
|
Ailar
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 11:07
- Nahlásit
hally001
Mám na to stejný názor jako vy... Bohužel jsem ho chvíli nechala venku s příbuznými
|
Ailar
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 11:21
- Nahlásit
Bojím se, aby se mu něco nestalo
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 12:55
- Nahlásit
K doktorovi bych nechodil, hlídat ho, jestli pije a jeden den hladovka, pak uvařit kuřecí maso s rýží, dávat tak tři dny a pak zas normálně to, na co je zvyklej. A bude v pohodě. S dietníma chybama u štěňat mám hojné zkušenosti.
Hlavně vařit tu rýži i s masem pohromadě, nejdřív uvařit maso a do toho vývaru zavařit i rýži, aby tam byl ten šlem z rýže. Jo a tu rejži až jako rozvařit. Távat 3x denně po troškách.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:01
- Nahlásit
pajda222
pak uvařit kuřecí maso s rýží, dávat tak tři dny
nám bylo doporučeno nejdřív čistě jen rýži - uvařit hodně do měkka. Druhý uvařit rýži s mrkví - opět hodně měkké a až pak přidat to maso.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:10
- Nahlásit
no mě šlo o to, jestli není dehydrovaný...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:27
- Nahlásit
hally001
jestli není dehydrovaný..
pravda to je důležitý - dostat do něj tekutiny
Ailar
Bojím se, aby se mu něco nestalo
já si tehdy vzala ten první den dovolenou a byla doma.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:37 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit
Ailar
celý den po tom byl o hladu nic jsme mu nedávali...
Jestli to nezabralo, tak bych určitě navštívila veta. Mám stejnou zkušenost se stejně starým pejskem a dieta nezabrala, spíš ještě víc zvracel, jenže žaludeční šťávy. Měl zvýšenou teplotu, takže vet nasadil antibiotika, z čehož jsme nebyli odvázaný, ale holt to nebyl podrážděný žaludek, ale nějaká viróza. Hned se to zlepšilo, den bez jídla, pak rozvařená rýže a další den už baštil granule po troškách.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:41
- Nahlásit
PetraK
nám bylo doporučeno nejdřív čistě jen rýži - uvařit hodně do měkka. Druhý uvařit rýži s mrkví - opět hodně měkké a až pak přidat to maso.
Souhlas.
A na tu dehydrataci pozor. Pokud by nes.al jak amina a udržel v sobě vodu (ev. voda a glukopur, calopet pasta), tak bych nestrašila u veta, nasadila dietu a léčila doma. Ovšem též záleží na tom, kolik máš zkušeností a zda jsi schopna si pohlídat doma, aby nebyl dehydratovaný. pokud si nejsi jistá, tak k vetovi radši.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:48
- Nahlásit
Já to dávám i z masem, páč, kdyby měl jen suchou, tak to žrát nebude. To radši chcípne hlady.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:50
- Nahlásit
Tak já dávám i s masem, páč kdyby měl jen suchou, tak to žrát nebude, i kdyby měl chcípnout hlady.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2012 13:54
- Nahlásit
pajda222
Já to dávám i z masem, páč, kdyby měl jen suchou, tak to žrát nebude. To radši chcípne hlady.
Dávám tak i při faleškách a bez problémů. Je fakt, že první den většinou dobrovolně drží hladovku, ale pak je hlad donutí. Nebo rejži zalejt vývarem, se sebraným tukem.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 06:55
- Nahlásit
Gi a smečka
Copak na kuřecím vývaru máš tuk?
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 08:04
- Nahlásit
a dávat vlažné - studené "provokuje" žaludek k zvracení ..
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 18:46
- Nahlásit
pajda222
A ne? Nebavím se o žbrndě z kuřecího prsa, ale o pořádným kuřecím vývaru.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2012 08:34
- Nahlásit
Gi a smečka
Ty seš jak moje manželka, ta taky najde tlustý i na kuřeti, či králíkovi.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2012 09:03
- Nahlásit
pajda222
Jsi vyndanej.
Když dám vařit celej skelet, i s kůží, tak tam vrstva tuku bude. Sorry, ale vývary vařím fakt často. Nejen psům, ale je to pro mě základ kuchyně. Na polívce jako vývaru mi to nevadí, ale když z toho dělám nějakou krémovou polévku, tak na tom ty mastný oka pak fakt vypadaj divně.
Stojím si za tím, že na kvalitním kuřecím vývaru tuk je. A pokud má mít pes dietu, je potřeba ho sebrat. Totéž dělám třeba i při falešce, kdy je potřeba feně ubrat bílkoviny.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2012 09:06
- Nahlásit
Gi a smečka
souhlasím, kuřecí vývar rozhodně bez tuku není
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2012 11:10
- Nahlásit
No jo no, tak trošku mastných ok tam bude, ale já, jako tuk, považuju 5 cm na hovězím vývaru.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2012 11:29
- Nahlásit
pajda222
Jako mě ten tuk z principu nevadí. Ale za předpokladu, že máš mít psa na hladovce a pak na dietě, je to prostě zbytečnej risk, že se posrajdí.
Někdy dojeď, udělám ti pořádnej kuřecí vývar.
Btw. nevim proč, ale na hovězím vývaru zase tuk nemívám.
|