| Autor |
Zpráva |
kulisek
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 19:30
- Nahlásit
Ahoj, chtěla bych si pořídit štěně Labradorského retrívra a měla bych několik otázek...
Pokud nechci štěňata ale jen mazlíka je lepší fena nebo pes (u feny mám strach z nechtěných štěňat...)?
Jak moc mají Labradoři vyvinutý lovecký pud, jak moc obtížné je naučit je neutíkat za vším...
Jak se snáší s ostatními zvířaty (kočky, králíci, slepice, koza, ovce)?
Jak velký kotec by pro nej byl vhodný (a bouda)?
doporučily by jste mi nějaké stránky nebo knížky které by mi mohly pomoc s výchovou?
Děkuji za odpověďi :-D
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 19:53
- Nahlásit
kulisek
no, bylo by vhodné, kdybys popsala i své zkušenosti se psy. Pro většinu lidí ja labrador snadno ovladatelný, ale jsou i tací, kteří ho dokážou zkazit. Navíc oblíbenost tohohle plemena mu bohužel dost uškodila a dneska mají často problémy v povahách, nemluvě o mizernejch nohách
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 20:28
- Nahlásit
kulisek
Doporučuju pročíst (a případně vložit své dotazy): http://www.muj-labrador.cz
|
kulisek
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 21:34
- Nahlásit
No zkušenosti nemám, byl by to můj první pes, nebo myslíte že by bylo vhodné jiné plemeno ? (bydlím na vesnici, je tu hodně zvířat -tak asi ne moc loveckého, hlídací být nemusí....)
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 08:13
- Nahlásit
kulisek předposlední dotaz je hrozný - labrador a retrieveri obecně nejsou psi do kotce. Bude nešťastný pokud nebude bydlet s Vámi.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 08:18
- Nahlásit
kulisek
Zkuste nahlédnout do tématu Retrievri a pročíst si zážitky a informace. Jistě vám tam také majitelé labradorů mohou dát nějaké rady.
Ale naprosto souhlasím s Vlasta retrieveri jsou nešťastní, když nemohou být se svým pánem..
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 09:14
- Nahlásit
kulisek
Krom toho, že labík není vhodný pes do boudy, je to lovecké plemeno.
Jakou máš představu o denním režimu, co se psem budeš dělat, jak moc by měl být v tom kotci? A chceš se nějak věnovat výcviku?
|