Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Francouzský buldoček
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 13:04
- Nahlásit

Hledám majitele (majitelku) štěňátka (nebo dospěláka) francouzského buldočka. Ráda bych se s ním (ní) podělila o radosti i starosti spojené s chovem tohoto legračního pejska Nemám žádné známé s touto rasou a tak nějaké hledám prostřednictvím této diskuze.

Pupy
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:03
- Nahlásit

nějak se ti někdo neozívá skus napsat sem třeba ti tu někdo poradí :http://www.frbuldocek.wz.cz/index.php?page=vzkazy

a nebo jdi na http://www.mujpes.cz

je tam taky diskuse a chodí tam docela dost lidí. Ale špatně se čtou příspšvky, protože je to odzadu.

Pupy
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:04
- Nahlásit

http://www.frbuldocek.wz.cz/index.php?page=vzkazy¨

Anonymní
# Zasláno: 16 Zář 2005 16:49
- Nahlásit

suesie

houmicova
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 16:54
- Nahlásit

suesie

Ahoj, můžem se dělit o zkušenosti, ale já jich s pejskama moc nemám.
Jinak děkuju za odpověď, týkající se jídla. Naše holčička nějak Eukanuba nesedla.
Jinak máš opravdu fešáka, je moc krásný. Hned jak budu moct, tak přidám taky fotečky naší Gábi.
My teďka umíme bezvadně sedni i před silnicí, umí přiběhnout na zavolání, přines.
A co vy, co už umíte?

suesie
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2005 15:09
- Nahlásit

houmicova
Jo, to bude fajn, obzvášť když naši prckové jsou skoro stejně staří. Kdy se narodila vaše Gabi?
My umíme sedni, lehni, přijít na zavolání, teď pracuje na zůstaň a to sedání před cestou už nám taky celkem jde.

houmicova
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 16:50
- Nahlásit

suesie

Narodila se 3.července. je to mazel. Teď o pátku jsme měli starosti, neb se jí udělal v očíčku výrůstek, který se holička rozškrábala a měla v tom oku zánět. Takže jsme v pondělí podstoupili operaci. Bylo to děsný, protože po tý narkóze byla fakt mimo. Teď vypadá děsně, protože jí to očíčko zašili, aby se rychle uzdravilo, ale dobře to zvládá a už dělá zase spoustu lumpáren. Jsem ráda, že jí máme, je to fakt moc veselá povaha a dost herečka, tak snad to bude vše OK.
Ráda bych se tě zeptala, proč ste si vybrali zrovna fr. buldočka?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:18
- Nahlásit

houmicova
Nejseš ty náhodou moje kámoška Zuzka? Posílala mi fotky svýho buldočka Gabinky a podle stáří tvýho pejska by to odpovídalo.

houmicova
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2005 19:13
- Nahlásit

Vcelka

Ahoj, náhodou to jsem já, s tou Gábinkou. Tak co jakpak se vede Vašemu pejsanovi a jak vám?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2005 09:53
- Nahlásit

houmicova
no to mám radost že taky navštěvuješ tuhle diskusi. Pošli mi zase nějaký fotky Gábinky, Zdeněk bude rád, hrozně by si buldočka přál. Docela uvažujem o tom pořídit si ještě jednoho pejska k Vikoušovi, ale spíš už něco menšího aby sme na to ještě taky měli to uživit, tak už bych možná i s tim buldočkem souhlasila. To je mi líto že už musela Gábi na operaci, snad bude vše v pořádku, jsou to s nima starosti co. No ale i moc velký radosti a srandy si s nima člověk užije taky moc. Já už bych bez pejska asi ani nemohla být.
My se máme tak nějak furt stejně, jak se daří pejsanovi to si můžeš přečíst na diskusi německý boxer, tam občas píšu co zase provedl. A fotky ti průběžně posílám tak vidíš jak roste. Tak papa

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2005 12:07
- Nahlásit

houmicova
Jé, to mi je moc líto, chudáček Gábi. Doufám, že se z toho rychle dostane. Ten náš prcek zase včera spadl ze schodů i když ví, že tam nesmí a pak celej den kulhal, chudáček, ale už je vše zase OK. Jen teď máme jinej problém, začal nám odmítat Eukanubu, už ji žere jen když do ni přidáme konzervu, takže asi taky budeme muset měnit. Tak bychom potřebovali poradit jaký granule?
Mohla bys mi kdyžtak tak poslat nějakou fotečku Gábinky? Můj mail je suesie@seznam.cz Cliffovy fotky jsou v galerii. Už jsem jich tam zase celkem dost přidali, takže se můžeš kouknout.

suesie
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2005 14:43
- Nahlásit

houmicova
My jsme si francouzskýho buldočka vybrali proto, že fakt "ulítáváme" na placatý ksichtíky
Měli jsme boxera a tak jsme chtěli něco podobnýho, ale menšího, protože já teď nejsem moc doma, studuju VŠ a naši nemaj moc času aby s ním chodili na cvičák a tak, no prostě s velkým psem je o moc více starostí. Myslím ale že jsme si vybrali naprosto skvěle a jsme s ním moooooc spokojený.
Co vedlo k tomu vás?

houmicova
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 13:28
- Nahlásit

suesie

Upřímně se mi nikdy buldoček nelíbil, ale ani jsem je neznala povahou. Protože bydlíme v paneláku, tak jsme mluvili o menším pejskovi, ale nechtěli jsme úplně malinkýho. A pak jsme poznali lidi, který mají buldočka - fenku. Moc jsme si jí oblíbili, je to fakt číslo, je pořád hodně hravá a veselá no skvělá. A pak jí nechali připustit a už to bylo. Štěnátka se narodili na naší dovče neb za námi známí přijeli a tam to na maminu přišlo. Viděli jsme je od narození a po celou dobu než jsme si Gábinku přivezli domů. A je fakt úžasná.

houmicova
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 13:48
- Nahlásit

suesie

Eukanuba, co říct, u nás to taky takhle začalo a pak už to snědla jenom, když byla hodně hladová a asi jí to vadilo i při vyprazdňování. Hodně prděla a měla řidčí stolici. Tak to schválně pozoruj. My jsme přešli a už to žere možná tak měsíc Royal Canin junior - medium. Gábi to moc chutná a dokonce je to na balení i doporučený pro fr. buldočky. Od tý doby s vyprazdňováním nemá problém a je z toho jídla jak u vytržení. Má potom krásně jemnou srst a myslím, že jí i zhoustla. Naší známí, od kterých o máme Gábi měli taky problém s granulema a Royal se jim taky moc osvědčil.
Jinak jako ňamku anebFotky Ti pošlu, snad už se dostanu i k tý galerii.
na výchovu používáme psí čokoládku od Trixie. Taky jí moc chutná ovoce - zkus nektarinku, jablíčko a zelenina jí taky chutná.
Úplně nejoblíbenější má banány. To se nám moc osvědčilo i pro podávání léků.

suesie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 20:47
- Nahlásit

houmicova
No, už ho to zase přešlo a papá celkem normálně, ale aby z toho byl jako u vytržení to fakt nehrozí. Možná ten Royal zkusíme.
Ovoce tak to teda fakt může, je úplně odvařenej z hroznovýho vína a taky děsně miluje rajče.
Naučili už jste se nějaký nový povely? My umíme dát pac a taky sud, ten je skvělej - takový otočení v leže z jedný strany na druhou. Teď pracujeme na výstavním postoji, chození v kruho (na výstavu), ukazování zoubků a tak. Chtěla bych se s Cliffem totiž podívat po Novým roce podívat na nějakou výstavu. Neplánujete taky něco?
My používáme jako pamlsky nějaký keksíky od Eukanuby speciálně pro štěňátka a ty on fakt může. A taky dáváme na kostičky nakrájenou šunku a tvrdej sýr - na doporučení ostatních pejskařů.

houmicova
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2005 17:41
- Nahlásit

Vcelka

Ahojky,
tak máš na emailu fotečky. Jinak Gábi dneska vyndali stehy a vypadá to očičko dobře, tak snad vše bude OK. Jinak písni na email, co a jak nového?

houmicova
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2005 17:45
- Nahlásit

suesie

to hroznový víno zkusím. Jasně taky už umíme dej pac. Sud zkoušíme, ale ještě nic moc. Jinak na výstavu se nechystáme. Ani si to nedokážu představit neb Gábi je hrozná divoška. Třeba při kapání do očička na ní ležíme dva a máme co dělat, aby se to povedlo. Tak si nedokážu představit, že by vydržela někde výstavně stát, sedět atd. Je Váš Cliff taky takovej divoch?

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2005 20:36
- Nahlásit

houmicova
No to mi povídej, ani nevím, kde se v něm ta energie bere. Třeba když mu čistíme uši, tak na to musíme být tři, jeden ho drží, druhej krmí piškotama a třetí čistí.
Taky jsem zvědavá, jak se na tý výstavě předvede, ale zase je fakt, že tam můžou štěnda až od půl roku a to se třeba aspoň malinko zklidní. Postoj a chození v kruhu už zkoušíme. Ale prohlížení zubů je zatím boj.
Co Royal Canine, pořád Gábince šmakujou?
Mohla bys mi prosím na mailík (suesie@seznam.cz) poslat nějaké její fotečky, jsem na ni mooooc zvědavá.
Jo a taky by mě zajímalo, jestli už jste dostali Gábinčin průkaz původu. My totiž ještě zatím ne a tak by mě zajímalo, jestli to tak trvá normálně.
A jak chodí Gábinka na vodítku? My máme ještě občas problém. Cliff si třeba jen tak z ničeho nic sedne na zem a dál prostě nejde, takže ho musím přemlouvat a pak si to buď rozmyslí nebo ne.

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2005 20:44 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit

Co jěště za povely chceš Gábi naučit?

suesie
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2005 17:33
- Nahlásit

houmicova
Díky moc za fotečky, Gábinka je mooooc roztomilá.
Odkud jste? My jsme ze Severní Moravy.

houmicova
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 09:47
- Nahlásit

suesie

S ukazováním zoubků nemáme problém, na doporučení jsme jí okoukávali zoubky hned jak jsme si ji přivezli domů a zafungovalo to. S ouškama je to stejný, zlobí nás jen ty očička.
Roayl pořád šmakuje, mám z toho obrovskou radost. Měli jsme strach, co všechno budem muset vyzkoušet, tak čtvrtý pokus vyšel. A co vy, Eukanuba dobrý nebo ne?
S tím průkazem Ti asi moc neporadím, Gábinka je bez papírů, tak nevím, jak dlouho to může trvat.
Povely prozatím přidávat nebudem, budem trénovat ty, co už umíme. Některý nám ještě nejdou na 100%.
Na vodítku nám chodí docela dobře, jen se děsně plete pod nohy, což se pomalu lepší. Asi je to tím, že je ještě štěndo. S tím že Ti Cliff sedne a nechce dál - zkus vzít sebou ven nějakou hračku, kterou má rád a případně lákat na ní. Nebo nějakou ňamku.
Gábi si sedá, ale ne proto, že by nechtěla jít, ale aby upoutala naší pozornost, protože si chce hrát, tak čeká až jí zavoláme a pak běží jak rapl (přirovnáváme to běhu králíka, jsou to vysoký skoky a vždycky se tomu chechtáme). Myslím, že to je ta povaha buldočků - prostě komedianti).
My jsme z Prahy, tak jestli pojedete někdy na výstavu sem, tak to nám musíš dát vědět. Přijedem se kouknout a seznámit štěnda.
A jak to máte s čůráním a kakáním, už jenom venku nebo ještě doma?
My na čůrání máme doma takovou plenku, tak to umí na ní chodit. Kakání si řekne ráno a odpo, ale v noci s tím nějak nemůžem nic dělat.
Souvisí to s jídlem, jak často mu dáváte najíst a kdy naposledy?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 10:07
- Nahlásit

suesie
K těm papírům původu myslim že nám přišli cca měsíc po tom co jsme měli psa doma. Chvíli to trvá.
houmicova
Dík moc za fotečky, jak jen to půjde tak něco napíšu, nějak teď v práci nestíhám, chvilkama se jukám sem a jinak ani nemám na nic čas. Když byl Vikouš takhle malej tak sem mu dávala jíst asi čtyřikrát denně a naposled večer kolem osmý hodiny. Taky nám ze začátku čural a kakal doma, ale pak najednou vydržel v pohodě a teď už to máme dlouho bez loužiček. Gábi je ještě malá za chvíli si zvykne. Sranda je že když si lehne k nám do postele, tak je schopnej vydržet bez záchodu snad celý den. pa

suesie
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 10:14
- Nahlásit

houmicova
No my jsme ty zoubky a ouška taky trénovali už od začátku, ale prostě se mu to nelíbí, holt chlap no, je prostě tvrdohlavej )
Co se týče eukanuby tak ji zatím papá, ale že by z toho byl dvakrát nadšenej to ne, ale když mu ji dáme tak to sní.
Hračky a pamlsky s sebou na procházky bereme ale stejně ho musíme vždycky přemlouvat, aby šel. Viditelně mu jde o to přemlouvání.
Už vidím to dovádění kdybychom ty naše prcky seznámily. To bychom je pak nemohly dostat od sebe. Vždycky když potkáme na procházce nějakýho psa, tak je z něj Cliff nadšenej a chtěl by si s ním hrát.
S čůráním a kakáním už je to naprosto v pohodě, chodíme jen ven. Už si umí zakňučet u dveří. Vyjímečně ještě udělá loužičku. Přes noc už vydrží, jdeme s ním ven tak okolo 22h. a pak vydrží až do rána.
Cliff baští 4x denně, naposledy kole 18-18.30h.

suesie
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2005 10:15
- Nahlásit

Vcelka
díky za info

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání