Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Skoro ročák přes noc kadí doma!!
Autor Zpráva
Seborea
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 08:00
- Nahlásit

Mám fenku křížence JRT, začátkem února jí bude rok a občas (a tím myslím klidně 2-3x do týdne) se mi přes noc vykadí doma! Už měla období, že to nedělala a teď asi tak měsíc zase začala. Ale ne že by udělala loužičku, ona jde rovnou na velkou. Přehodila jsem jí krmení, aby většinu dostávala ráno a malej zbytek večer, aby neměla co doma vyměšovat. Ale stejnak se jí to daří. A průjem nemá. Vždycky ji ráno nechám k tomu čuchnout (čenich jí do toho nestrkám) a vyhubuju. Ale přijde mi, že je jí to jedno. Dělá to dál. Jak kdyby mi to dělala sválně. A podotýkám, že ven chodíme hodně. Přes den jsme venku co to jde (jsem na mateřské, takže jsme venku s kočárkem téměř pořád) a večer chodím ještě v 8 se psama a ráno vždycky mezi 7-8. A stejnak tam ráno několikrát do týdne najdu bobek. Co s ní mám dělat?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 08:10
- Nahlásit

Seborea
večer chodím ještě v 8 se psama a ráno vždycky mezi 7-8
Jakože jde ven po 12ti hodinách? To mi přijde hodně..

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 08:49
- Nahlásit

Gi a smečka
Jakože jde ven po 12ti hodinách? To mi přijde hodně..

no jak u kterého psa, Trixinu tahám za nohu z postele i po 13 hodinách, ale Grin je aktivnější a už po 10 vim že potřebuje nutně.

Seborea
myslim že roční JRT bude z těch aktivnějších, Gi má pravdu, zkusila bych venčit večer později, aby se zkrátila ta doba bez venčení.
Jinak občas tyhle "zlozvyky" znovu vyplavou a zase zmizí s pubertou.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 10:10
- Nahlásit

Seborea
zkusila bych jít ven naposled až kolem 22.30 třeba

jana33
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 10:32
- Nahlásit

Jít naposled v osm je prostě moc brzo,budete to muset posunout na později

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 10:34
- Nahlásit

Grin
no jak u kterého psa
No jasný. Máfa vykopávám třá po 15ti hodinách. Ale ten doma nesere.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 11:36
- Nahlásit

Ty bláho, v 8 naposled je strašně brzo, podle mě teda... Měla jsem za to, že běžné je chodit kolem 10. 11. hodiny, kor u malýho psa, ten se naplní za kratší dobu než velkej

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 12:01
- Nahlásit

Gi a smečka
trixina taky doma nesere, ani nečůrá, jen občas doma blije... do postele

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 12:06 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Seborea
jak píší ostatní posuňte dobu poslední procházky, tohle je na mladýho aktivistu hodně dlouhá doba. A pokud můžete, udělejte i tu poslední procházku tak jako delší, ne jen čistě vyčůrat, bobek a dom. Když byl náš pesan malej, mladej, mladší, chodila jsem s ním i večer na delší dobu, srazili jsme se kolikrát s psíma kámošema, smraďoši se vylítali, rozpohybovali střevo, tím pádem pak když se rozešli /protože pohromadě na to samozřejmě nebyl vůbec čas.. / hodili bobek, vyčůrali se a doma pak chrápali jak zabití. Já tedy i dneska chodím tak jako na dýl než je obvyklý. Protože přesně - pes se předtím nažere, pak tráví a pak to poposune potrubím. Tak by měl mít šanci to poposunutý někde vyklopit

ankaras
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 18:37
- Nahlásit

Moje feňule je "až moc" čistotná, takže ta to drží a drží, takže je z těch, co mají držák a nevadí jí jít i po 13 hodinách, ale i když je taková, tak chodím "pro jistotu" ještě ve 22:30. Prostě jděte, až půjdete spát.

Seborea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 10:09
- Nahlásit

Tak jsem to ozkoušela, chodím s ní kolem 9té, pak už chodíváme pomalu spát. Ale jsou i dny, kdy s ní jdu třeba v 11, ale ona to stejně udělá doma. Ne vždy, ale jak říkám několikrát do týdne. Třeba i dnes a to jsem s ní byla večer o půl 10té. I přes pozdní venčení to prostě někdy dělá. Je to normální? Nemá nějaký psychický problém třeba? Přijde mi, že se totiž ani nesnaží to zadržet, že je jí to prostě jedno a nebo není příliš inteligentní asi..

kejtlin
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 10:28
- Nahlásit

Seborea
Přijde mi, že se totiž ani nesnaží to zadržet, že je jí to prostě jedno a nebo není příliš inteligentní asi..

mě přijde že ji prostě málo venčíš.Třeba se pletu

LucieS
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 10:54
- Nahlásit

Někteří psi to prostě nevydrží tak dlouho.
Důležitý je takový režim, abys večer šla se psem až jako úplně poslední a pak všichni spát, aby pes šel spát hned po venčení.
Ráno to samé, ale obráceně - venčení psa musí být úplně první věc, kteoru uděláš, hned jak vstaneš. Nesmí tam být prostoj, kdy strávíš hodinu u snídaně a v koupelně a pak teprv se jde ven.

Taky můžeš zkusit dát si každý den budík na jednu v noci a vyběhnout se psem ještě vyvenčit. Pokud to zabere, tak to prostě nevydrž tak dlouho a budeš muset chodit na poslední procházku třeba až o půlnoci.

A za loužičky ráno rozhodně psa nehubuj, akorát ho rozhodíš, pes to nepochopí.

belinda
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 11:15 - Změnil/a: belinda
- Nahlásit

Seborea
pes údajně hodí bobana doma, když je z něčeho zmatený, cítí se sám nebo se něčeho obává, aby svým chováním dal najevo, že se vrací do štěněcího období a potřebuje péči a ochranu.Vlastně tím volá o pomoc. Možná spí doma odděleně a cítí se opuštěná, nebo se u vás doma stala změna, která ji rozhodila.Myslím, že to bude spíš o psychice, než o nedostatečném venčení. Já už nevím, v které knize jsem to četla, takže je to jenom tak zprostředkovaně

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 13:28
- Nahlásit

Možná bych zkusila to chození co nejpozději se psem ven, aby byl najezenej třeba 2 hodiny před procházkou, aby měl co kadit venku, prohnala ho za nějakym klackem, míčkem, aby musel lítat a rozpohybovat střeva, nechala ho vykadit, doma ho na spaní zavřela do "domečku" nebo pelíšku, ráno ihned vyběhla ven. Aby pes, co neni ještě čistotnej, neměl šanci chodit a kadit po bytě a tím mě permanentně nasírat. Právě sama dělám to, že pes před spanim musí být vykaděnej, večeří kolem šesté, ven chodíme od devíti do desíti nebo jedenácti, podle toho, s kým jdeme a jak nás to baví. Většinou ale tu procházku dělám tak, aby se šlo domu, až se pes určitě vykadí. Pak nemám blbý svědomí, že by ho do rána mohlo bolet břicho, nebo že by mě nedejbože budil jen proto, že nebyl vykaděnej večer. Průjem nebo nějaká psí indispozice tam samozřejmě nepočítám, to je jasný, že se stát může.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 13:37 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

Mně se to s tím kaděním zdá divný, logičtější by mi přišo,kdyby se doma počůrával kdyby problém byl v nedostatečném venčení, protože můj pes se i jako štěně doma pokadil jen dvakrát, ato ještě v jeden den. Podle mě je to spíš psychický než fyziologický problém, takže souhlasím spíš s názorem belindy.
Můj pes večer kadí mezi 18.30-19.30, pak jde ještě na jednu čůrací procházku později večer,kdy rozhodně nekadí a žádný problém není, ráno zas jde v 6.30, a to už samozřejmě kadí, Obecně si myslím, že zadržet kadění lze mnohem snáze než čůrání.

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 14:14
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
jojo, nemám moc zkušeností, beru jen podle své jedné...takže spíš jen jako postřeh než rada.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 14:47 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

Gerda
Vždyť já to nijak nemyslela, mám od dětství teprve 4. psa,ale nikd ydoma nekadili, ani psi mých známých s tímhle nikdy neměli problémy (nepočítám průjmy samozřejmě), takže jsem jen napsala,co si myslím

Jen se mi moc nezdálo, že to všichni, až na belindu, vyhodnotili tak, že pes není dostatečně vyvenčenej, to si totiž myslím, že by se nejen vykadil,ale i počůral.

Dáška
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 17:02
- Nahlásit

Seborea
Znám fenu, která se doma pokadí ve spánku, hlídali jsme ji jednu noc, ona prostě spala a vylezlo z ní hovno. Její majitelka to neřeší, neví, čím to je, ale prý se jí to občas stane, nemůže to být i váš případ?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání