Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / výběr štěněte na canisterapii
Autor Zpráva
Lenlen
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:00
- Nahlásit

Zdravím, asi za 14 dní se narodí (doufám moje fenečka Jacka Russeela teriéra. V budoucnu bych se ráda věnovala canisterapii a můj dotaz je - máte někdo zkušenost na jaké vlastnosti je dobré se u štěněte zaměřit?? Díky za odpovědi

impact
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 16:06
- Nahlásit

Lenlen
Mohu se zeptat, odkud máš prcka vybraného?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 19:54
- Nahlásit

Lenlen
No já nevím , ale podle mě už vůbec takhle živej teriér asi bude horko těžko někde půl hodiny ležet v klidu. Povaha, pokud dopředu víš, že chceš dělat canisterapii, tak o tom musíš něco vědít. Taky asi třeba u 8 týdenního zvířete se to může změnit, chovatelé se sami často seknou v odvahu povah (teda krom extremů) Četla jsem o paní, která na to má SCWT,ale tam je dost rozdíl v povaze

Lenlen
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 20:20
- Nahlásit

stetisek123
O canisterapii zaměřenou na polohování, součást rehabilitace mi nejde, vím, že pro tuto formu jsou vhodné jiné rasy. Jde mi canisterapii formou podpory učení a nácviku dovedností a na tuto formu si myslím, že je Jack Russel ideální právě pro svou živost a veselou povahu - dokáže strhnout k akci Je mi jasné, že povahu nelze odhadnout na 100%, ani mi o to nejde, chtěla jsem se jen zeptat letitých pejskařů jestli nemají nějaký osobní postřeh. Nic víc, nic míň pokud z ní canisteraputický pes nakonec nebude, je to jedno, bude stejně skvělá.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 20:30
- Nahlásit

Lenlen
tak hlavně myslim,že je důležitá dobrá socializace,to narozdíl od povahy ovlivnit můžeš,pes musí zvládat všechny možné situace,tak je dobrý mu je co nejvíce připravovat..pak je taky důležitej tedleten fstach mezi psem a psovodem no a pak uvidíš,bud to půjde nebo ne

Lenlen
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2011 20:43
- Nahlásit

davidkova renata
Díky tedleten fstah, jak pěkně píšeš je prostě základ,tak doufám, že si kápnem do povahy a s poznáváním a akceptací různých míst a situací chci začít hned od malinka, tak uvidíme co všechno zvládneme

Lenlen
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 07:57
- Nahlásit

Psíček
Myslela jsem to v tom smyslu, že pokud si budu moct vybrat z více feneček, tak jestli je lepší, aby byla klidnější, nebojácná, hodně živá nebo jestli je lepší rozvážná,"klidnější" - v rámci toho co JR dovoluje. Uvědomuju si, že to nebylo zrovna smysluplně formulované a hlavně si uvědomuju, že si se stejně vybereme navzájem, tak beru zpět svůj dotaz Všem kdo odpověděli díky a všem, úplně všem, přeji hezké chvíle s jejich čtyřnohýma kamošema

impact
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 09:51
- Nahlásit

Hm, jsem si pokecala.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 11:43
- Nahlásit

davidkova renata
laická připomínka - asi by to i chtělo od malička intenzivně zvykat na děti, ne?

Crysa
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 12:00
- Nahlásit

kachna_laická připomínka - asi by to i chtělo od malička intenzivně zvykat na děti, ne?
já bych na děti přivykla, ale ne intenzivně, aby ten pes pak neblil z kontaktu, do kteréhom byl tlačen, či neměl tiky z toho, že ho někde harantě hamtlo nebo vzalo ve štěněcím věku lopatkou nebo bagříkem mezi voči..

Krátkodobě, přes žrádlo a hru, jen aby vznilky jen kladné dojmy. Dobrého pomálu, aby to chtěl víc a víc pes sám.

vlk
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 12:15
- Nahlásit

Psíček
to je pravda, musíme psům v sugerovat, že lidi jsou fajn, nedej bůh, aby prokoukli realitu
..... ač nepatřím zrovna k tvému fanklubu, tentokrát máte recht Cecílie.....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání