| Autor |
Zpráva |
Tanule20
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:22
- Nahlásit
Dobrý den,
potřebovala bych poradit jak dál,jsem v koncích.Pořídili jsme si jorka,teď má 3 měsíce,učím ho čůrat na plenu (nemá ještě poslední očkování,mám strach s ním chodit ven) a poslední 4 dny je to katastrofa.Ze začátku se na plenu vyčůral alespoň 2-3x za den,teď 4 dny vůbec.Když ráno vstane,dám ho na plenu,on si sedne a kouká na mě,i 15 minut,sotva se otočím,nemusím se ani otáčet,stačí když ho nechám odejít z pleny,vyčůrá se vedle.Vždy jsem ho chválila a dostával dobroty když se vyčůral správně,když ne,řekla jsem fuj a dala jsem ho na plínu.Nevím kde dělám chybu.Dneska se mi vyčůral i do postele,to nikdy předtím neudělal.Prosím za každou radu.
Děkuji Táňa
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:32
- Nahlásit
Tanule20
choď s ním ven, proboha. Nic nechytne. Psi co je lidi nutěj čůrat doma se prostě nemůžou naučit základní hygienický návyky, je to pes ne děcko, nebude chcát do plínky! On ten rozdíl mezi plínou a postelí asi ani nepozná, chápeš? Pěkně každý 2 hodiny ven a dokud se nevyčůrá tak se dom nejde.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:32
- Nahlásit
Tanule20
učím ho čůrat na plenu (nemá ještě poslední očkování,mám strach s ním chodit ven
no tohle je dle mne naprosto blbě nevidim naprosto důvod nechodit se psem normálně vebn,zaděláváš si na celoživotní problém s chováním,prototž prošvihneš socilaizačku(popravdě už ted je docela pozdě) a to se napravuje dost blbě pokud vůbec..
se všemi svými psy jsem samosebou chodila naprosto normálně od 1. dne co jsem je přivezla.Pouze jsem se vyhýbala cizím,neznámým psům, a velmi frekventovaným místům kde je psů velká koncentrace,štěně jsem nenechala nic olizovat..kontakt se známými psy byl samozřejmostí,bydlím na sídlišti,stejně člověk většinu psů z okolí zná..plenu považuju za nesmysl,který dělá psovi v hlavě slušnej bordel
|
Tanule20
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:38
- Nahlásit
Máme tady kolem paneláku spoustu toulavých koček a i psů,toho se bojím nejvíc.Bůh ví,co všecko hlavně ty kočky mají.Tak to strávím venku spoustu času,naposledy se vyčůral po 2 hodinách Takže plíny mám z bytu vzít úplně?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:38
- Nahlásit
Grin
davidkova renata
teď má 3 měsíce
A ještě je to opravdu miminko,tohle ho může držet klidně ještě dalších pár měsíců.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:41
- Nahlásit
Tanule20
Takže plíny mám z bytu vzít úplně?
no podle mne jednoznačně..ale je to tvoje volba.
jinak budeš mít pravděbopobně dalšího uštěkaného ,hysterického jorka jakejch je tu plný sídliště a kterej ti navíc doma bude chcát kdy a kde se mu zamane..ne teda že by on byl na vině nutno podotknout
|
Tanule20
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:43
- Nahlásit
jablunka
Mám trestat nějak jinak než že řeknu fuj?Bít ho nechci,nemá to smysl. Tedy alespoň tak to vidím já.
Jinak s tím,že ho neberu ven,to je na doporučení místního veta,který ví,jaký je tu problém s přemnoženýma toulavýma kočkama.
|
Tanule20
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:47
- Nahlásit
davidkova renata
Uječeného hysteráka nechci mno A tak se zeptám,asi to bude znít blbě,ale když s ním půjdu ven,mám mu dám obojek i vodítko?
Před ním jsme měli jorka,ale takovéhle starosti nebyly,naučil se chodit ven za 3 dny a poslouchal snad sám od sebe.Teď máme pravý opak
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:52
- Nahlásit
Tanule20
Mám trestat nějak jinak než že řeknu fuj?Bít ho nechci,nemá to smysl. Tedy alespoň tak to vidím já.
Vůbec ho za tohle netrestej, jen pochval a odměň, když se vyvenčí správně.
Jinak se štěnětem jsem si počínala stejně jako např. Renata D. - t.j. žádná plena apod...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:53 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Tanule20
Mám trestat nějak jinak než že řeknu fuj?Bít ho nechci,nemá to smysl
ježíš né!!! za co a proč? dyk to neví chuděra! ani fuj nemá v tuhle chvíli smysl!
to je na doporučení místního veta
jistě jak jinak ))))) zeptej se ho jak si představuje socializaci a další život cca 5 měcíčního NO ,kterej by dřepěl na jeho doporučení doma jako jsem se ho zeptala já ))))))))))))))) úplně nevěděl..tak jsem ho dorazila otázkou zda si myslí,že by pejska bylo lépe pak krmit vidlemi či lopatou páč jinak by se k němu asi nedalo přiblížit..tak ztichnul,blb
asi to bude znít blbě,ale když s ním půjdu ven,mám mu dám obojek i vodítko?
hele záleží kde bydlíš..takhle malé štěně se nejspíš bude držet u tebe,ale pokud si nejsi jistá,klidně mu ho dej..než ho někde nahánět..tim nic nezkazíš budeš v klidu a psa budeš mít pod kontrolou
|
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 14:53
- Nahlásit
Tanule20
Takže plíny mám z bytu vzít úplně?
ano...
|
Tanule20
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 16:28
- Nahlásit
davidkova renata
Ještě že jsem mu to vodítko dala Měl mě celkem na háku,ale vyčůral se rychle,tak jsem s ním obešla kolečko kolem baráku,byl spokojený Akorát se mi pak doma vyčůral,zhruba po 40 minutách co jsme přišli,tak asi budeme chodit častěji
Jen nevím,jak bude čůrat,když budu v práci,jsem tam od půl 6 do půl 3 a to bez čůrání nevydrží zatím,takže to budu řešit plenou?
Moc vám všem děkuji
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 17:55
- Nahlásit
Tanule20
Je to mimino, nemůže vydržet celou tvoji pracovní dobu ani kdyby si na něm udělal uzel. Počítej s tím, že se doma prostě počůrá. Když tak ho nech zavřeného někde v kuchyni, nebo v chodbě kde to nebude tolik vadit.
zatím,takže to budu řešit plenou?
Plenou to nevyřešíš nikdy. Místo toho, abys ho učila jednu věc - čůrat venku budeš ho učit dvě - čůrat venku, nebo na plenu. To je asi stejná logika jako kdyby se prvňáci nenaučili písmenka, ale začali rovnou číst celé knihy.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 19:34
- Nahlásit
Tanule20
Ještě že jsem mu to vodítko dalaMěl mě celkem na háku,ale vyčůral se rychle,tak jsem s ním obešla kolečko kolem baráku,byl spokojený
no vidíš )
Jen nevím,jak bude čůrat,když budu v práci,jsem tam od půl 6 do půl 3 a to bez čůrání nevydrží zatím
to ne, s tim počítej..dej ho někam jak píše biluška aby nadělal co nejméně škody,neni nutný mít zničenej kvartýr.
jinak štendo v tomhle věku je průtokáč .Ber ho ven ihned jak se probudí a po jídle,to jsou kritické okamžiky.Taky po hře ,jak se rozparáděj, zechčijou se obvykle )))Osobně jsem štěně ven vynášela v náručí páč tam se ti nepochčije,ale než dojdeš po schodech a po chodbě dolu,může se to snadno stát.Taky ho pozoruj a nauč se poznat kdy se chystá vyčůrat nebo něco horšího ,není to zas tak těžké tohle u psa poznat a jakmile usoudíš že by to mohlo být,hned ho vynes ven..úplně klidně to může být i dřív než po 40 minutách,tim se nenech zaskočit,taky to může být po 10 minutách jako u nás .Malý dítě taky chčí každou chvíli ,není v tom takový rozdíl,akorát že štěně je roztomilejší a naučí se čistotě podstatně dřív než pán tvorstva
|
Tanule20
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 20:09
- Nahlásit
Tak jsem poučená,chytřejší.Plantat plínou ho nebudu,prostě budeme chodit ven,teď mám 3 týdny dovolené tak to bude v pohodě A když už vás tady tak zpovídám,říkali mi že malý nesmí chodit ze schodů,do schodů a ani na moc dlouhé procházky,nevím co si těma dlouhýma procházkama mám představit Chodíme ven jak to jde,když čůrá venku chválím.Už vím,proč si dítě radši nepořídím A to mi dneska přítel navrhl a co kdyby jsme mu pořídila kamaráda?! To mi všichni říkají že mu nemám dovolovat čůrat doma,že mě zkouší,že to bude dělat pořád... Jsem ráda že jsem objevila tuhle diskuzi Názor zkušenějších je velká pomoc.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 20:17
- Nahlásit
Tanule20
kdo ti řekl o dlouhých procházkách? máš jorka-teriéra, moji krysaříci chodí s velkejma i na 3 hodiny i v zimě to je tedy oblékám, ale neřeším, že jsou malí.
nebude čůrat doma naschvál nebude, pes nedělá nic naschvál, ale je možné že si tím bude vynucovat byt´ i nežádoucí pozornost....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 20:20
- Nahlásit
Tanule20
o mi všichni říkají že mu nemám dovolovat čůrat doma,že mě zkouší,že to bude dělat pořád
to sou ale debilové! (teda pokud nemysleli to čúrání na plenu) voptej se jich jestli maj děti či je plánujou a jestli jim hodlaj dávat pleny nebo je dovalej z porodnice a posaděj hned na nočník..aby to jako nezkoušely a nedělaly to pak furt
za 3 tejdny můžeš lecos dokázat když se budeš tomu věnovat fakt poctivě
jinak ze schodů jsem pravda psa nosila dokud jsem ho unesla,ale to byl NO..do schodů to nevadí.Nicméně tohle platí spíš pro dlouhá plemena..jezevčík..či těžká,ale někdo nedělá ani to..u jorka bych to asi neřešila,leda bys bydlela v 5 patře bez výtahu a ty schody byly pro něj moc namáhavý a velký
procházky jsou lepší spíš častější a kratší zpočátku,ale taky nevim co je dlouhý u někoho..kolem bloku je to ale určitě málo! je to teriér a ty jsou k neutahání..na štěndu obvykle vidíš jestli už je unavené.Já byla venku třeba 1,5hodiny,ale ne že bych celou tu dobu šla,třeba jsme seděly na louce,pak zas popošly,občas si pohrála a tak..nedělala bych několikakilometrové tury,ale rozhodně kolem m bloku je málo.Takhle malý štěně hodně spí a často jí,na to je třeba myslet,ale v zásadě mimo tuto dobu jsme byly pořád venku
|
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 20:52 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Tanule20davidkova renata
je to teriér a ty jsou k neutahání..na štěndu obvykle vidíš jestli už je unavené
jak na kterým... já musela Hipíka jako štěně kvůli kloubům docela krotit...
Já byla venku třeba 1,5hodiny,ale ne že bych celou tu dobu šla,třeba jsme seděly na louce,pak zas popošly,občas si pohrála a tak..nedělala bych několikakilometrové tury,ale rozhodně kolem m bloku je málo.
jj
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 20:56
- Nahlásit
jak na kterým... já musela Hipíka jako štěně kvůli kloubům docela krotit...
jasně..nezapomen že tohle je lehký plemeno,ty nemaj obvykle problémy s kloubama druhu jako Hipík na výkrmu a nanynka v blahobytné kondici
|
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 21:06 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
davidkova renata
nezapomen že tohle je lehký plemeno,ty nemaj obvykle problémy s kloubama druhu jako Hipík na výkrmu a nanynka v blahobytné kondici
jasně ... obecně by to ale stejně štěnda neměla úplně přepalovat.
Nicméně procházka okolo bloku fakt nestačí a zadělává se tím na další problémy vyvstávající z nedostatku pohybu a přebytku energie...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 21:08
- Nahlásit
Tanule20
Když budeš v práci holt se ti doma počůrá. Za chvíli to ale udrží, je to jenom přechodně. Plenu vyhoď.
|
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 21:19 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Tanule20
A to mi dneska přítel navrhl a co kdyby jsme mu pořídila kamaráda?!
Ze svý zkušenosti myslím, že když jsou psi 2, jsou víc v pohodě než když je jeden... Sice se musí dělit o přízeň a tak, ale taky si užijou víc srandy, a když mají průšvih, nejsou v tom sami . Považuju ovšem za rozumný počkat s pořízením dalšího psa na dobu, kdy bude mít 1. pejsek vštípený základní návyky a trochu výcviku.
|
Tanule20
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 08:34
- Nahlásit
kejtlin
To mi řekla paní,od kterého ho mám,že když se jim vyvíjí klouby,nesmí skákat atd že by mu to uškodilo Pozornosti má víc než dost,tedy alespoň doufám
davidkova renata
No oni mysleli to čůrání doma,že už teď ví,že mu všechno dovolím (nemysleli plenu).A tak alespoň vím,že nemusím být venku jen 15 minut,ještě by to chtělo nějaké štěně v okolí a bylo by to super
Tak nám dneska krásně prší a první procházka vypadala následovně:já tam nejdu,tak když musím tak se rychle vyčůrám a domů,já nemůžu domů?Tak budu kňučet.. No ale s tím deštěm,kňučí už když mu nasazuju obojek...
|
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 09:42
- Nahlásit
Tanule20
To mi řekla paní,od kterého ho mám,že když se jim vyvíjí klouby,nesmí skákat atd že by mu to uškodilo
No, to je do jistý míry pravda...
Ale furt platí zlatá střední cesta, tj. 15 min. procházka je málo a 2 hodinovej vejšlap v kuse, je moc... Nepodporovala bych zatím jěště aktivity, při kterých by delší dobu štěně skákalo do výšky, ale když si párkrát za den poskočí, rozhodně se nic nestane...
Jak by asi tak mělo vypadat venčení štěněte, už tu popsala Renata...
Já byla venku třeba 1,5hodiny,ale ne že bych celou tu dobu šla,třeba jsme seděly na louce,pak zas popošly,občas si pohrála a tak..nedělala bych několikakilometrové tury,ale rozhodně kolem m bloku je málo.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 13:09
- Nahlásit
Tanule20
já mám teď dvou a půl měsíšní štěně westíka, ven jsme šly už první den, dneska ráno mě probudila a kňučela u dvěří, vzala jsem jí ven a vyčůrala se a 2 x kadila - šikula, celou noc vydržela, plínu doma mám a když to s malou nestihnu, tak se vyčůrá na ní. Myslím, že už to pomaloučku začíná chápat, venku ví, že když se vyčůrá a vykadí, že dostane mlsku, když jsem v práci (naši moje holky chodí 2 x venčit) tak se většinou vyčůrá na plínu.
Nevím, ale podle mě, je blbost nechodit se štěňátkem ven, protože socializace je fakt důležitá, pouštím ji jen ke psům o kterých vím, že jsou očkovaní a neublíží ji.
Mojí malé se taky nelíbí ten déšť, ale má smůlu, jinak bych s ní asi nemohla vůbec, protože pořád prší.
|
Tanule20
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 13:32
- Nahlásit
Monty
No,já jsem dala na radu "chovatelky"
On taky vydrží celou noc,jdeme s ním kolem 22 a pak až kolem 5-6,ráno si řekne sám že chce čůrat.No tak budu doufat,že jsem to až tak moc nepokazila že byl ze začátku doma.Tak tady jsem zatím nepotkala žádného "normálního" psa,všichni vrčí a startujou takže nevím,kde seznámím s ostatníma pejskama Ani žádné štěndo jsme tady zatím neviděli No on ze začátku ráno chodil na plínu automaticky,ale teďka nějak přestal,nevím co se stalo Ale venku kadí a čůrá pěkně,jsem ráda I když to lítání ven cca co hodinu je šííílené,zvlášť v tom počasí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 13:37
- Nahlásit
Tanule20
No on ze začátku ráno chodil na plínu automaticky,ale teďka nějak přestal,nevím co se stalo
bud ráda,má víc rozumu než ty
Tak tady jsem zatím nepotkala žádného "normálního" psa,všichni vrčí a startujou takže nevím,kde seznámím s ostatníma pejskama Ani žádné štěndo jsme tady zatím neviděli
no to je blbý,těm se vyhni,páč to je akorít vo problém..odkud jsi? můžeš se kouknout jestli tu už neni téma na venčení poblíž tebe anebo si založ za tim účelem vlastní téma )
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 13:39
- Nahlásit
Tanule20
když to lítání ven cca co hodinu je šííílené,zvlášť v tom počasí
tak lepší než v - 15 °C ale je to na houby
|
Tanule20
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 20:03
- Nahlásit
Monty
No,být -15 tak asi venčí chlap Nene,když se musí,tak se musí
davidkova renata
Jsme z Rychvaldu,u Ostravy..hnedka se půjdu kouknout na nějaké to téma,děkuji za radu Naši sice mají jorka,ale tomu je 9 a malého moc nemusí,spíš vůbec Chodíme tam často ať si zvykají,kdyby jsme náhodou potřebovali hlídání,ale nevypadá to dobře.Starší vyjíždí a malý z toho má srandu
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 20:05
- Nahlásit
Tanule20
My jsme z Ostravy ale to by jsi měla asi prochu dál na socializaci, ale moje holčičky jsou hodné a prcci jsou skoro stejně staří
|