Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Problém s novým štěňátkem
Autor Zpráva
skiery
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 10:58
- Nahlásit

Hezký den,
necelých 14 dní máme doma 3 měs. štěňátko BŠO. Je to hravá, zvědavá a chytrá slečna. Krmíme Arden grange, na které je zvyklá už od předchozích majitelů. Kadí průměrně 5x denně, problémem je, že dost často má večer průjem. Přes noc se to pak uklidní a přes den je to v pohodě, ale pak nastoupí večer a je to znova. V noci ji máme doma, před den je většinou pořád venku. Granulek jsme ji dávali podle doporučení na granulích a původně jsme mysleli, že má průjem z toho, že jich dostává moc (hodně bílkovin). Dávku jsme snížili ale je to stejné. Fenečka venku hodně požírá trávu a mulčovací kůru co máme u kytek, takže to asi bude nakonec z té kůry. Granulek zatím pořád dostává míň. Otázkou je, jestli to tak máme nechat, nebo ji to ožírávání zakazovat a vytahovat z tlamy a granulky dávat podle doporučení na pytly. Můžete mi prosím poradit?

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:59
- Nahlásit

skiery
to, že fenka požírá trávu atd. dělá z důvodu, že si tím čistí trávící trakt, tady důvod průjmu nevidím, spíš naopak. Zakazovat psu něco, co mu "dělá dobře" je holý nesmysl.
Ty průjmy můžou mít různé důvody. Paraziti ve střevech, slinivka, nějaká složka v granulích atd atd. Já osobně bych šla na vyšetření k vetovi abych zjistila, co je příčinou. I když je Argen prémiové krmivo neznamená, že vše v něm obsažené psovi "sedí". Já mám taky BŠO a průjmy měla pořád, plno vyšetření nic neodhalilo, přešla jsem na granule Hill´s - řada d/d, což je na alergii na nějakou potravní složku a průjmy skončily. Ale ber to jen jako moji zkušenost, tvůj problém může být kdekoliv jinde. Rozhodně jdi k vetovi, pes se dlouhodobými průjmy dehydratuje a tím zatěžuješ další orgány v tělě.

Grin
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 14:11
- Nahlásit

skiery
Grin taky po všem průjmoval a často to bylo jak ty píšeš - že třeba 3x dobrý a počtvrtý srágora (taky je to BŠO mimochodem)... vet nic nezjistil. pomohlo mu dát purinu pro plan large athletic, po těch průjmí zřídkakdy, a až bude dospělej a bude mít vyvinutou kostru, zkusím ještě nějaký vyloženě dietní grancle.

Baico
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 14:23
- Nahlásit

skiery
BŠO jsou prostě trošku posrávací, musíš vyzkoušet, co jim sedí za granule. Já mám dva bílé kluky. Jeden je v pohodě, ale druhej je fakt posrávací. Krminíme Eminent lamb and rice a musím říct, že i ten posrávací je po něm v pohodě. Musí se prostě zkoušet.

Baysha
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 14:29
- Nahlásit

Na tu mulčovací kůru pozor - často bývá chemicky ošetřená!

LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 14:50
- Nahlásit

skiery
Průjem není normální a jestli to neřešíš, tak to štěně normálně trápíš. Může mít alergii, může mít nemocné orgány, může to být cokoliv. Takže šup k vetovi a hledat, kde je problém. Ty Hill's granule můžeš taky zkusit (pod dozorem veta), pokud by se to po nich srovnalo, máš potravní alergii potvrzenou.

helps
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 15:18
- Nahlásit

tráva nevadí, ale ta kůra se mi taky nezdá...
jinak AG nemá zas tak vysokej obsah bílkovin, to problém nebude pokud toho nežere kotel. spíš může mít alergii na kukuřici třeba... zkuste změnit a uvidíte.

Goor
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 18:19
- Nahlásit

Každému pesanovi určitě sedne něco jiného, můžu ale doporučit Royal canin maxi junior. Mám 11týdenní fenku BŠO a s baštou není problém. Navíc RC neobsahuje beta karoten, takže bílá ovčanda nezačne rezivět. Ta moje taky někdy baští trávu, je to normální, ale tu kůru bych se jí snažil sebrat.

Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 18:33
- Nahlásit

skiery
Fenečka venku hodně požírá trávu
možná je to u psů hodně běžný a normální, jen konkrétně u svý čuby vim, že když se trávou láduje moc, neni jí dobře. Většinou se to ještě projeví nafouklejším břichem, polořídkym kaděnim, to pak letíme k vetovi kontrolovat žlázky, odčervení...a vypozorováním tohohle jsem dospěla až k citlivosti na některý potraviny, fakt grancle ať sebelepší, nemusej sednout každýmu psovi, resp sednou každýmu jinak.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 18:49
- Nahlásit

skiery
asi se ti to nebude líbit,ale zkus mu dát normální žrádlo,prošla jsem stejným vývojem jako ty a kdybych dala na veta,jeho "řešení" situace ATB a hledání těch "správných " granulek(normální jídlo ho kupodivu nenapadlo) tak jsem čubu totálně odstřelila

Yves
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:16
- Nahlásit

skiery
můj pes taky spásá jak koza - dělal to i po granclích, dělá to i po mase.. nu což, někdy to hned vykašle, někdy to proleze zadkem. Když jsem ho přivezla z útulku, tak měl srágoru 3 týdny, než se vyrovnal s novýma granulema, ale po měsíci to začlo znova. vzhledem k tomu, že tu máme tak ochotný vety, že bych za každodenní měnění granulí "vet kvality" (no od voka poznal, že je alergickej na kuře..) vyhodila majlant a psovi bych totálně rozhodila už tak citlivý zažívání, začala jsem krmit masem a hle - bobek jak skála (obrazně řečeno ) a co víc, vím, co žere, a není to nic špatného. krmím tak od velikonoc, a mimo jednoho dne, kdy jsem ho "překostila" neměl srajdu.
Sice to asi není řešení na tvůj problém, ale nám to pomohlo. Ale jak píšou ostatní - jestli s tím hodláš něco dělat, tak začít hned a připravit se na dlouhou strastiplnou cestu, která může vést třeba ke zjištění, že je štěník v háji s nějakým orgánem. On je totiž průjem příznak skoro všeho onemocnění psa.
Jo a tu mulčovací kůru rozhodně nežrat.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:37
- Nahlásit

Yves
ono je to s tím krmením složitý, chce to fakt vyzkoušet, co sedne, hlavně ale vyšetření, proč se tak dějě. Já zase naopak krmila masem a normálním žrádlem a měla ty průjmy, po přechodu na granule to skončilo a máme klid, ale tím, že byla alergie na potravní složku, na jakou jsem ani nezjistila...

Yves
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2011 20:48
- Nahlásit

Eninka
však stejně jako lidi, ani psi nejsou všichni stejní, aby na ně platil jeden univerzální systém

Baico
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 07:36
- Nahlásit

Goor
Navíc RC neobsahuje beta karoten, takže bílá ovčanda nezačne rezivět.
To neí úplně pravda. To rezivění je dané hodně geneticky. Někteří blouši ti zreznou i po Royalu. Pokud má pes daný do vínku i lehký nádech hřbetu do zrz, tak ti k čistě bílé barvě pomůže akorát peroxid.

Goor
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 12:44
- Nahlásit

Díky za info, člověk se pořád učí... Aspoň jsem si tu trošku rozšířil obzory

Pumpa
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 19:31
- Nahlásit

Baico

To rezivění je dané hodně geneticky
přéésně, Sobíkovi stačí jedna mrkev týdně a je z něj vižla.

tak třá můj čokl žere trávu a žere jí jen tak ze srandy asik, páč jí ještě nikdy nevyblil, nafouklej není apod. Sem si jistá, že ani ve stravě mu nic nechybí. Mulčovačku bych mu zakázala a rozhodně bych změnila granule, protože jak píše Baico, jsou citlivý. Nám seděla acana, když jsme ještě dlabali granule, ale to byla stará receptura, s tou novou nemám zkušenost.

Vero
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:30
- Nahlásit

Zkusila bych normální, zprvu dietní žrádlo.
Kdyby to bylo pořád stejné, tak to asi bude alergie na něco a mělo by se to s pomocí veta nějak řešit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání