| Autor |
Zpráva |
Cattie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 17:10
- Nahlásit
Ahojky všichni,
pořídili jsme si domů skoro tříměsíční štěňátko /holku/ whippeta.
Potřebuji radu- když jsme s malou doma, tak je schopná se vyčůrat do pelíšku, pak si tam lehnout a kňourat. /i když předtím byla vyvenčená venku/ Jakmile jdeme ale ven, je vše v pořádku. Čůrá, bobíkuje, hraje si... ale doma pak zas ,,učůrává" .
Myslím, že se jí věnuju co jen můžu- jsem na mateřský. Ale zase nemůžeme být venku pořád. Myslíte, že to počůrávání přejde? /Není doma ještě ani týden/
Dále prosím o všechny nápady, připomínky, rady a doporučení co vás k tomuto plemeni napadnou
Díky moc Katka
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 17:27
- Nahlásit
Cattie
Myslíte, že to počůrávání přejde? /Není doma ještě ani týden/
Je to mimino,tak když jste na mateřské,tak se k ní tak chovejte.
Ale já znám pár vipetů co mají s hygienou problém i v dospělosti,nevím čím to.
|
Cattie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 17:37
- Nahlásit
Vidíte a já četla článek o tom, že neexistuje jediný vipet, co by měl s čistotností problémy. Že prý to mají v krvi- čistotnost. Přišlo mi to jako hovadina :-D
Jj ta naše holčička malinká se i jako miminko chová Jen doufám, že jí všechno naučíme správně
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 17:47
- Nahlásit
a není třá nemocná? na ledviny či tak? jen nápad.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 17:48
- Nahlásit
Cattie
u štěnda, kor když je takhle chvilku doma je to normální. Jen kdyby to dělala dál, tak bych pak odnesla moč na veterinu
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 18:09
- Nahlásit
Hlavně se jí nevěnujte "co jen můžete", i pes se musí umět zabavit a odpočívat sám, dávat psovi přemíru pozornosti je špatně. Všeho tak akorát. Stejně tak kolem ní neposkakujte, když kňourá, všechno v klidu a přirozeně.
Základem je nastavit srozumitelné mantinely, chovat se laskavě, ale důsledně, a nestat se "otrokem" psa (co mu plní vše, co mu na očích vidí).
|
Cattie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 18:25
- Nahlásit
Dneska jsem musela k doktorovi na sundání sádry/malá byla doma cca 3 hodiny sama-napapaná,vyvenčená,hračky i vodu měla u sebe/ a jen co jsem přišla domů už jsem poslouchala od sousedek, že ani na chvilku nezavřela pusu a doma jsem zjistila, že zbaštila bobek
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 19:25 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
Musíte ji to učit postupně.
Odcházet nejdřív do jiné místnosti a zavřít za sebou dveře. Pak ven na několik minut. A prodlužovat to.
Celou tu dobu se se psem neloučit ani nevítat, nedělat z toho vědu, prostě ho navyknout, že toto je normální a že se vždy vrátíte.
|
Cattie
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 19:26
- Nahlásit
jj. To jsem i četla i zkouším, tak uvidíme- děkuju za každou radu
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 00:00
- Nahlásit
Přesně tak na samotu opravdu postupně. To, že snědla bobek taky není nic mimořádného.
Jediné, co mě zaráží je to, že si čůrá přímo do pelíšku, to by tříměsíční štěně dělat nemělo (nebo se pletu?).
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 11:23
- Nahlásit
Mě si malej cvrkl do pelíšku mockrát jako prtě. Přešlo ho to velice brzy, ale klidně si ten pelech počural. Takže úplně mimo to rozhodně není a stávat se může. On prostě neřešil, kde zrovna je a čural kde ho napadlo. Plné čistotnosti se naučil do půl roku věku a do pelíšku si přestal čúrat tak do měsíce. Nijak jsem to neřešila. Sám došel na to, že se v mokrým špatně leží a nechal toho.
Hodně radostí s miminkem!
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 11:58
- Nahlásit
PeKrato tak to jo, asi to bude normální, já jen že z těch pár štěňat, co se u mě doma mihlo, byla samozřejmě všechna průtoková a loužičkující do půl roku, ale loužičku přímo v pelíšku si nepamatuju. Tak to je dobře.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 12:11
- Nahlásit
Tony
Fenka to taky nedělala, ta byla dáma už od mimina. Ale pes se s tím fakt neštval Pelech jsem potom vyhodila a koupila nový a bylo vyřešeno
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 19:53
- Nahlásit
Moje borderka si taky čůrala do pelíšku. Přes všechnu snahu a pochvaly za konání potřeby venku byla schopná se během 3 hodin vyčurat 8x doma a 3x venku. Ale to jen jednu dobu. Taky se často v noci pokadila. Byla schopná být ve 3 měsících doma 8 hodin sama a neudělat louži ani bobek a jinej den udělala svinčík jak blázen. Ve 4 měsících byla už jen sem tam nehoda a od 5 měsíců je to bez nehod úplně. Ono to tak nějak najednou přijde samo venku chválit, ale zas ne přehnaně, doma neřešit a pokud chytím štěndo při činu, tak vynést ven a tam pochválit. Uvidíte, půjde to
|
Cattie
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 23:23
- Nahlásit
No dneska už mě fakt dostala. Celý den v pohodě- čůrá i kadí venku. Chodíme tak po hodince ven. No a pak se na mě doma kouká a vyčůrá se přímo předemnou na práh. Půlka čůrání v jedné místnosti,půlka v druhé a většina všeho pod prahem. Ona už si ze mě dělá vážně srandu (( Taková úžasná a šikovná holka a pak doma tohle. Nebo je schopná si lehnout na počůranou čůrací podložku. Vůbec jí nevadí na čem leží. Ale je fakt, že si tam lehne jen když jsem v té místnosti kde je podložka. Chce být semnou a všude kolem je lino- je možné, že si tam lehá jen proto,že je to jediné místo v té místnosti bez lina? (ale že by jí bylo fuk, že je to počůrané???) Jakmile se z místnosti hnu, mám jí za patou a na podložku už se nevrátí....
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 08:04
- Nahlásit
Cattie
Já bych to tak neřešila, štěňata prostě čůrají kdekoliv a kdykoliv, s tím se musí počítat, ono jí to s věkem přejde.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 08:08
- Nahlásit
Cattie
Hlavně si nemysli, že to dělá naschvál Je malá, chvíli bude trvat než budete úplně bez nehod. Vem si, že ona má takových nových vjemů, které je potřeba řešit, že zapomenout na čurání je fakt snadné Trpělivost, ze dne na den se to nenaučí a chíli to vezme. Neboj, ona pochopí, že venku se smí a doma ne
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 09:08
- Nahlásit
Kde se u vás vzala počůraná čůrací podložka, když chodíte ven...?
Pokud ji učíš zároveň na podložku a zároveň ven, bude z toho mít maglajz a učení bude trvat déle.
Navíc v tomhle věku ještě prostě ty svěrače úplně neovládá, to je normální. Mimino taky jistíš plínkou, i když už obstojně chodí na nočník, protože to prostě ještě nevychytá vždycky.
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 11:18
- Nahlásit
Srandu si z tebe nedělá, jen je to mimino já jsem se s tou mojí taky hodně nervovala a tím jsem nervovala i jí a bylo to naprosto zbytečný a bylo to špatně. Při dalším štěndu už to tak řešit a hrotit nebudu. Louži utřu, bobek uklidím, tyhle nehody se prostě stanou.
Od někoho jsem tu kdysi četla, že štěně nepotřebuje učit chodit vykonávat potřebu venku. Že od doby, kdy je schopné ovládat svěrače to tak bude dělat, i když ho to nikdo extra učit nebude. Nevím co je na tom pravdy, ale je pravda, že s mojí fenkou byly v tomhle problémy do těch 4 měsíců a pak se to začalo hodně rapidně a rychle lepšit, až to bylo bez nehod tak nevím.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 12:32
- Nahlásit
Tery89
něco na tom bude, ale asi bych na to nespoléhala
my to měli takhle právě s podložkou, štěně jsme naučili na podložku a od určitého věku začala podložku ignorovat a čůrala jedině venku
|
Cattie
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 19:12
- Nahlásit
LucieS : No nemůžu s ní být pořád. Tak když nejsme nikdo doma, má tam čůrací podložku. Vyčurá se na ní a pak si tam i lehne- najdu jí tam když se vrátím domu. Pelíšek ignoruje.
Problém je v tom, že na ten práh čůrala i dnes- po vyvenčení. ((
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2011 20:04
- Nahlásit
Cattie
Hele, fakt bych to neřešila. Vůbec. Je to mimino. Chceš doma po miminu, aby vydrželo bez plíny? Taky ne. Ona ta čistotnost opravdu přijde sama. Dbej, aby se malá doma cítila v bezpečí, buduj její důvěru v sebe, aby jí tam bylo dobře, ostatní přijde postupně samo.
|
pukinko
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2011 15:24
- Nahlásit
Krasny den,
tohle dělala nase wipetka taky...a bohužel do dnesního dne nevím co sní...nekdy vydrzi krasne a nekdy se vycura uz půl hodinu po te co odejdeme...a to je vyvencena 2x a 2x cura i 2x kaka ..nevim co sní..uz máme doma jak u cikanu ((
mame i druhou wipetku a ta je tak krasne cistotna ze mam pocit ze ta druha je z jine planety..
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2011 15:28
- Nahlásit
Cattie
Já každý čůrání řešila odsuzujícím pohledem a komentářem, že slušnej pes to doma nedělá Něco jako "bože, ty si prase", ale žádný nadávání, trestání. A až na jednu expertku to zabralo na všechny a psi od malička, když chtěli čurnout nebo káknout, tak mě i budili.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2011 15:37 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit
Cattie
brala bych jí pravidelně ven každý 2hodiny, aby si zvykla na ten rytmus a snad to časem přestane dělat...ale s vipetem nemám zkušenost
Psíček
Hele mám taky odnést moč na veterinu?
Ale,ale... welcome back a moč si samozřejmě archivuj, nikdy nevíš kdy se bude hodit
aha,tak to je starý,nic jsem moc vyndaná...nevšímejte si mých příspěvků..díky!
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2011 16:20
- Nahlásit
Sízra Milanová
welcome back
# Zasláno: 14 Čen 2011 21:00
|