Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / očkování/socializace
Autor Zpráva
luc_
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 11:42
- Nahlásit

Zdravím,
chtěla bych vedět, jestli mám své 5ti týdenní štěnátko socializovat,nebo s ním být doma, protože namá všechna potřebná očkování, což si tak trochu odporuje. Na internetu jsem toho našla k tématu hodně, ale názory jsou tak protichůdné, že nevím, jak se k tomu postavit.
díky

laguna
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:31
- Nahlásit

Psíček
Podobnost čistě náhodná.

luc_
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:33
- Nahlásit

no já chápu, že nesmí třeba do parku, ale chodíme třeba na zahradu, kde taky nemam jistotu,že v noci nepřeběhne kočka, nebo jestli se může třeba seznámit s očkovaným psem někoho ze znýmých..

tykadlo
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:35
- Nahlásit

luc_ + psíček
božínku

luc_
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:39
- Nahlásit

no,a ta otázka je totožná, protože tu s tím neumím, napsala jsem ji do špatného fóra a nevím jak jí smazat, pardon

tykadlo
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:40
- Nahlásit

luc_
tak já bych ti asi řekla, že psů se bát nemusíš, nejsou to semeniště chorob, leč ty v 5ti týdnech nemáš ani to 1. očkování a stejně 5ti týdenní štěňátko je doost malý, takže je to ve svý podstatě jedno....

ale mě neber vážně, já taky žádám o radu...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:42
- Nahlásit

Dobrá, tak pro lepší orientaci to překopíruju i sem

luc_
Pokud to není tvůj odchov, tak by mě celkem zajímalo, jaký "chovatel" ti dal 5. týdenní štěně. Štěně má být u feny minimálně 6 týdnů.Možná ti to přijde jako "tejden sem, tejden tam", ale uvědom si, jak strašně moc se štěně za týden změní, pouhý týden je v tomto věku velmi dlouhá doba.
Pokud je štěně s PP, zvažovala bych podání stížnosti na chovatele, protože zde se jednoznačně jedná o porušení chovatelského řádu.

Plus doplním, jak vedle uvedla Impact, ze dle chovatelského řádu (týká se tedy PP štěňat) má být štěně u matky minimálně 49. dní. Běžně chovatelé dávají štěňata nejdříve na 50. dni a jsou chovatelé, kteří nedají štěně od feny dřív než na 10. týdnech.

tykadlo
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:50
- Nahlásit

Eldoguero
ono je to opravdu někde nějakej dotaz? já se teda nejspíš očividně mylně domnívala, že to má být vtipná narážka na moje naprosto nesmyslné téma a styl psaní...ach jak jsem domýšlivá

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2011 12:53
- Nahlásit

tykadlo
do toho já nevidím

marky468
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 12:40 - Změnil/a: marky468
- Nahlásit

Dobrý den, mám podobné problém jak Luc_, taky jsme si přivezli 5-ti týdenní fenečku bígla, ale celkem to s ní zvládáme. Jenom se rozhodujeme, jestli jí nechat spát venku v pelíšku. U chovatelky byla zvyklá venku, my jsme jí zatím nechávali spát doma. Poraďte. Očkávání má.

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 12:57
- Nahlásit

marky468
já vím, že za to nemůžeš, ale proboha dát 5-ti týdenní štěně novým pánikům, to je děs běs. Ale k tvému dotazu s tím spaním. Takové mimčo nechat spát samotný venku je tvrdý. Je to fakt mimi, najednou je jinde, samo, opuštěný, bez mámy, sourozenců, své původní smečky... vemte jej spát k sobě, venku se bude cítit hrozně. Každej psík chce být co nejblíž své smečce, jen tam se cítí dobře, tak jestli se jen rozhodujete kde má spát, tak sama za sebe radím: určitě s váma

marky468
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 13:03
- Nahlásit

Ona s náma zatím spí, sice je sama v místnosti, ale je to v domě. Taky je mně jí líto, máme i malé mimčo, tak ji beru taky jako mimi.

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 13:06
- Nahlásit

marky468
vemte ji přímo k sobě, pěkně všichni pohromadě, vy, mimčo a psí mimi, tak si utvoříte kompatibilní smečku, uvidíš... a později plánujete její pobyt kde, s váma, nebo venku??? Nebo kombinace obojího?

marky468
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 14:13
- Nahlásit

Později by měla pobývat venku, hlavně by měla hlídat. No, uvidíme, jak to nakonec vymyslíme, ale už tolik neteskní, včera jsme poznali, když se probudila a dneska už se tam moc neozývá. Ale samozřejmě jí chodíme okukovat, co dělá a když je vzhůru, tak si hrajeme a běháme.

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 14:28
- Nahlásit

marky468
beagle a hlídat? to není moc hlídací psík, myslím teda vhodnej, nehledě k tomu, že krátkosrstý plemeno v zimě a venku natrvalo? Radši si pohledej vše o týhle rase, co můžeš čekat, jak jej chovat a tak, pokud to už nemáš nastudovaný

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání