Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Vytáčení tlapek
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 8 Zář 2005 17:59
- Nahlásit

Ahoj,
moje půlroční štěndo začíná vytáčet přední tlapky směrem ven. Krmím Acanou pro štěňata velkých plemen a dávám vitamíny a kalcium, ale asi to nestačí. Máte někdo nějaký vyzkoušený vitamíny nebo nějakou radu?
Předem díky.

elvira
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2005 20:35
- Nahlásit

Caniviton forte,před tím dávku Chassoton,Alavis-jeden z nejlepších,určitě kontaktujte veterinárního lékaře,ten Vám určitě doporučí i přesné dávkování-co máte za plemeno???

birma
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2005 20:56
- Nahlásit

Anonymní
ke kvalitním granulím vápník nepřidávejte - může naopak docházet k odvápnění kostí (ale proč už si nepamatuju - je to nějak složitý)
já bych doporučila Alavis, Fortiflex a kdyžtak změnit za nějakou superpremiovku (to neznamená, že je Acana špatná, akorát je lepší krmit aspoň do roku a půl co možná nejkvalitněji, pak už tolik nevadí když jde kvalita dolu)

Anonymní
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:55
- Nahlásit

ke kvalitním granulím vápník nepřidávejte

Ahoj, díky moc za rady. Taky jsem včera na netu narazila na tento názor, že k opravdu kvalitnímu krmení se nemají přidávat žádné vitamíny ani vápník. Zejména u velkých a obřích plemen potom dochází právě k prošlápnutí tlapek a dalším problémům v důsledku nadbytku, se kterým si tělo neumí poradit. Člověk to myslí dobře, chce pejskům "přilepšit" a nakonec to může být naopak. S vápníkem jsem začala, když přezuboval, ale možná, že teď už to opravdu není potřeba.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:07
- Nahlásit

S tím vápníkem-četla jsem, laicky řečeno, že při přebytku vápníku si ho tělo "přestane umět" brát a následuje paradoxně odvápnění
a taky že při jeho přebytku se mohou "předčasně uzavřít" kloubní jamky a důsledkem je dysplazie
omlouvám se za tu odbornou "úroveň", Sali z toho má jistě kopřivku

Anonymní
# Zasláno: 2 Říj 2005 10:37
- Nahlásit

Ahoj všichni, chci se vrátit k svému dotazu. Po zvážení všech pro a proti jsem přestala přidávat jakékoli další vitamíny i kalcium. Teď krmím Pedigreem pro štěňata velkých plemen 6-18 měsíců. Je to neuvěřitelné, ale tlapky se srovnaly nepřehlédnutelným způsobem a to to není ještě ani měsíc. Nejsou už tak prošlápnuté ani vytočené. Mám z toho radost, ale nikdy by mě nenapadlo, že přidáváním vápníku a vitamínu v dobré víře štěněti přilepšit bych mu mohla vlastně ublížit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání