Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně a dosavadní jedináček
Autor Zpráva
Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 12:42
- Nahlásit

ahoj, prosím vlastně o uklidnění, bo se asi stresuju zbytečně. Kdo mě zná, ví, že mám kokra, čtyřletého, se psy v pohodě, ale tak trochu samorost a tak trochu mamánek, hodně na mě fixovanej. Nicméně jezdíme na výcviky, celý den lítá se smečkou, spí s jinými psy na pokoji atd. Ale nehraje si s nimi, nikdy si moc nehrál. A já se rozhodla pořídit druhého psa, štěně trpasličího jezevčíka (dělám myslivost, takže dalšího parťáka do lesa a na toulky přírodou) - uklidněte mě, že to bude v pohodě, pokud dám Benjimu najevo, že on je pořád jednička? Jak dlouho u vás trvalo, než si původní pes zvykl na vetřelce a mám si na něco dávat pozor? Benji už jednou s vetřelcem bydlel, u rodičů - než jsem se stěhovala, pořídili si štěně, my se stěhovali po cca půl roce, to ale byl jasně jejich pes a Benji ho vzal celkem dobře, dnes ho má i rád...Tak jak to nejlíp usnadnit? Nebo to moc prožívám po lidským a psi to až tak neřešej?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 12:47 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

zatím se jednou potkali. Benjiho výraz je výmluvný...dejte to ode mě pryč, prosím!
EDIT aha, nejde vložit foto z facebooku. tak to neuvidíte

jablunka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 12:55
- Nahlásit

Lucie od Arta
EDIT aha, nejde vložit foto z facebooku. tak to neuvidíte
Jde...najdi fotku a dej obnovit stránku a pak tam budeš mít foto normálně,né v tom vyskakovacím okně.

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 13:05 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Lucie od Arta
prosím vlastně o uklidnění
Kliiid Benji není žádnej asociál,proto není důvod,aby štěndo nepřijal. Možná den,dva bude zvracet a pak s ním začne řádit

Btw proč trpaslík? Na naháňky je lepší standard,zvlášť když je sníh

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 13:09 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

jana33
protože potřebuju minipsa. Standard váží stejně, jak kokr...skoro. a na naháňky ve sněhu stejně nemůžem, kvůli Benjimu. A taky je to štěně vod Bédi, žejo.

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 13:46
- Nahlásit

Lucie od Arta
a na naháňky ve sněhu stejně nemůžem, kvůli Benjimu
aha,tak to pak jo. Tak to budeš norovat? tak hlavně at je zdravej,my jsme chvilku o hrubosrsťákovi jezevčákovi taky uvažovali,ale bojíme se problémy s páteří,takže za rok,dva to vyhrál borderteriérek

Venta
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 13:48
- Nahlásit

Lucie od Arta
Benjiho výraz je výmluvný
Tony se tvářil podobně, když jsme si k němu dost neplánovaně "pořídili" malý štěně. Byl už 5 let jedináčkem. Venku jí bral v pohodě, ale doma se pak urazil a moc s náma nemluvil. A s ní nemluvil víc než tejden. Pak se postupně nechával vyprovokovat k hraní a bylo to v pohodě

proč trpaslík?
No právě, nejlepší je nadstandard jako mám já

bilksa
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 14:13
- Nahlásit

Lucie od Arta
Starší fena je přesně jako Benji - nikdy si moc nehrála, fixovaná na pány, v jejích pěti letech jsem přivezla Charlotte - týden s ní nemluvila, vůbec si jí nevšímala. Po týdnu strašná změna a teď jsou nerozlučná dvojka, která si hraje v jednom kuse. Takže v pohodě.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 14:21
- Nahlásit

bilksa
no, doufám, že to dopadne podobně. Nerada bych mu ublížila, přece jen jsme vždycky byli jen my dva - ale na druhou stranu mám zas pocit, že ho o něco ochuzuju, že mu třeba větší smečka prospěje -a možná i míň pozornosti jen a jen na jeho osobu, jsem na něj možná až moc fixovaná, možná si ode mě i rád odpočine. ale fakt se asi uvidí až v praxi.

BrendaBenji
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 14:34
- Nahlásit

Hele v klidu, já měla první dobrmanku. V jejích cca 5letech jsme přivezli útulkáče naprostýho asociála týranýho. Vyjasnily si pozice sami (v klidu), čuba vede smečku. Teď jsme přibrali do smečky další přírůstek. Jsou všichni spolu v pohodě. Dobrmanka stále šéfuje. Mezitím jsme přibrali ještě zajíce a kocoura Prostě to maj u nás nastavený tak, že co je doma se nešikanuje a maj dvě možnosti, buď si budou hrát a nebo se ignorovat, ale násilí se tu netoleruje. Hlavně to neřeš ty, prostě to tak je a musí se s tim smířit a já bych staršího psa asi nijak neprotěžovala teda. Ale samo ani štěně Držím palce, neboj půjde to a ještě budou nejlepší kámoši

Monty
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 14:52
- Nahlásit

Lucie od Arta
buď v klidu, já si pořídia štěně k 10ti letému, taky si už se psy nehrál ani s hračkami, jak přišla malá, tak si začal hrát s hračkami i s malou, miloval ji nadevše, bránil ji, když ji nějaký pes jen omylem přišlápl a malá zakňučela hned jí šel brámit, vždy ji po oku sledoval. Milovali se nadevše. A taky byl Montíček můj mazánek a rozmazlený, ale vůbec mu to nevadilo, že přibyl do rodiny další člen, protože věděl, že nikdy nespadl z hřebínku.
Bohužel po půl roce jsem musela Montíčka nechat utratit - měl nemocné ledviny a malá pak po něm začla dělat věci, které nikdy v životě nedělala, připadá mi to, jako by jejího "velkého" brášku chtěla napodobit

impact
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 14:55
- Nahlásit

Hele můj picbum byl 4 roky jedináček, když jsem dotáhla malou bílou zmiji Mambu - jack russel. Tejden odcházel demonstrativně spát ke spolubydlícímu, protože TO spalo v JEHO (mojí) posteli. Po tejdnu ji vzal na milost, zkusil si s ní pohrát a ta čůza mu prokousla pytlík! Ale za pár dní se odfoukl a dodnes, je to víc jak tři roky, jsou jak manželé. Ať jsem tu měla a mám jakýkoliv psy, mám i její dceru, tak ti dva jsou jedna ruka.

Takže za mě - neboj se toho. Dbej na to, ať má každý pes své místo, kde na něj druhý nemůže. Kde se může schovat. Stačí křeslo, kam malý nevyleze. Děl lásku a pozornost, ať se starý necítí odstrčený a třeba vem starého ven i bez mladého. A půjde to, uvidíš.

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 21:22
- Nahlásit

já když jsem domů přivedla ke švýcarský ovčandě - 4 roky - malou australačku, tak na ni blbě koukala jen ten den, ovšem když jsem pak k těm dvěma přivedla borderku, tak hrály obě divadýlko asi tak týden, chudina borderka, nikdo se s ní "nebavil" a ona si tak chtěla hrát a na mě bylo nazíráno, co jsem to jako dovlekla dom. Po týdnu bylo vše dobrý, akorát že ty dvě nečekaly, že je roční borderka postaví do latě a bude nejvejš ze všech tří. Dneska velí borderka těm dvěma a všem to vyhovuje, teda, aspoň to tak vypadá...

impact
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 21:56 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

http://www.stream.cz/video/34765-mambaata

Takhle to vypadalo u nás.

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 22:04
- Nahlásit

impact
tak stejný jak u nás před rokem to vidím na videu... akorát chudina Terka jim ty hračky skládala na hlavu, na záda a tak a s nima to taky ani nehlo, ale jen ten týden, pak to vzdaly, baby jedny, a zapojily se, což způsobilo tak trochu devastační četu, ty dvě začaly řádit s ní jak "za mlada", no hrůůůůza, ale super

younglady
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 22:43
- Nahlásit

Hele já mám asociální teriérku a jakékoliv štěně, který sem přivezla, vzala naprosto v pohodě, hned si s ním hrála, řádila, začalo jí štvát až když jí došlo, že TO zůstává natrvalo
Jinak kamarádi si teď pořídili flata k tříletýmu (myslím) zlaťákovi. První den vzal Bert malýmu všechny hračky, lehl si na ně a dělal, že tam malej není a druhej den už spolu likvidovali byt. Takže já bejt tebou bych byla úúúúplně v pohodě ;)

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 11:52
- Nahlásit

younglady
Benji si nikdy v životě s žádným štěnětem nehrál, pro něj je to hnus největší. ale se psy obecně problém nemá, takžeto asi zvládnem, postupně. až to bude parťák do lesa a na stopičky, myslím, že bude rád.

younglady
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 11:57
- Nahlásit

Lucie od Arta
Abbyna by si v životě nehrála s cizím štěnětem. Hraje si jen s těma, který sem jí já přivedla domu a museli to bejt fakt mimina 2-3 měsíce, starší už bere jako konkurenci

ata
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 12:35
- Nahlásit

Bony si taky v životě moc s ostatníma psama nehrál, ale s malým pak řádili, jak černá ruka. Jen jsem musela ze začátku schovat hračky (Bony byl strašně majetnickej, hlavně na tenisáky), ale postupně jsem je vytahovala a v pohodě. Jen je fakt, že Ryky doteď nevezme tenisák do huby.
No a když mi Bony umřel, tak Ryky dost tesknil a když sem mu přitáhla po 7 měsících dalšího kokra, tak ho první den chtěl pořád vojíždět, ale od odruhého dne v pohodě. Ryky mě obživl, malýho chrání, seč se sám bojí jinejch psů a jsou bezva dvojka.
Takže se toho určitě neboj

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 13:17
- Nahlásit

Jak to nejlíp usnadnit? Neprožívat to . Prostě neřešit.
Ty jsi šéf, ty doneseš štěně, a pesan může tak leda přihlížet, maximálně to lehounce okomentovat.
Jak psala BrendaBenji, násilí a šikanování se netoleruje, a je to.
Hlavně nepropadni šílenství typu: "on žárlí", "musím mu to vynahradit", "chůďátko malinké trpí" a tak.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání