| Autor |
Zpráva |
Jarmila
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 11:00
- Nahlásit
Prosím o radu jaký prostor bude stačit mému téměř půlročnímu boloňáčkovi v panelovém bytě 1+1 až budu v práci.Od jeho narození jsme byli na chalupě.Myslíte,že mu bude stačit kuchyň o rozměru 3 x 4 m, samozřejmě částečně obsazená nábytkem, a nebo mám ještě ke kuchyni nechávat otevřeno do chodbičky a do koupelny? Ráda bych mu nechala co největší prostor,ale jde o to,že pokud nechám dveře do kuchyně otevřené uslyší z minichodbičky přes venkovní dveře veškerý hluk z baráku a vzhledem k tomu,že jsme v přízemí,tak se tam dveře netrhnou a mám strach,aby při každém hluku neštěkal a nerušil sousedy.Bytovčáci poraďte.Dík
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 11:32
- Nahlásit
On asi stejně valnou část doby Tvé nepřítomnosti prospí, takže je to celkem fuk. S ohledem na to možné štěkání bych ho spíš nechala jen v té kuchyni a po návratu z práce hurá ven!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 11:45
- Nahlásit
Jarmilo, mám taky boloňáčka v bytě, sice 2+1, ale nic velkého. Po dobu naší nepřítomnosti je v chodbičce, kde má pelíšek a může do kuchyně. Někdy spí v pelíšku, někdy v kuchyni na lavici, někdy mezi dveřma, ale každopádně (jak píše Ketrin) celé dopoledne prospí. Po příchodu domů otvírám dveře do ložnice a obýváku a vegetí všude. Necháváme ji i v chodbě, protože jsme ve 4. patře (teda posledním), takže u nás je ruch na chodbě minimální, ale být tebou nechám ho jen v kuchyni, dveře do chodbičky klidně zavři a do koupelny taky, tam stejně nepůjde.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 12:42
- Nahlásit
My bydlíme ve zvýšeném přízemí, fenka má otevříno všude a většinu dne bych řekla tráví v naší posteli a chrní.
Ptala jsem se sousedky, zda neštěká, když jdou kolem, tak prý ne začne blafat, až když slyší alarm u našeho auta při příchodu z práce.
|
evina
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 20:40
- Nahlásit
Jarmilo,pejsan stejně bude většinu doby skutečně spát Já měla v 1+1 dva malé knírače a bylo to naprosto v pohodě.Teď mám štěně středního knírače a ten zůstává jen v předsíni(v době naší nepřítomnosti)kde je toho nejmíň ke zničení.Nezdá se,že by mu to nějak vadilo,když přijdu je stejně rozespalý,tak soudím že stejně chrápe.Jinak si vem psy v kotcích,to jsou mnohem menší rozměry.Důležité je aby se pes vyběhal alespoň venku.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 20:52
- Nahlásit
My bydlíme ve 4. patře a feňule je od mala zvyklá, že má k dispozici celej byt (2 + 1). Ruch na chodbě občas bývá docela velkej, ale podle lidí v baráku je potichu - říkají, že o ní vůbec neví, kdykoliv se s něma setkáme na chodbě a tak. Feňule blafne jen občas, když v noci někdo dělá na chodbě hodně velkej rambajs, ale jinak vůbec.
A to třeba na chalupě a nebo i na táboře hlídá (nebo hlídala) jako ďas.
Jedinej problém se štěkáním je v panelákách (náš dům je totiž cihlovej), tam štěká docela dost, nevím, jestli tam ty zvuky slyší jinak nebo se to víc rozlíhá...
|
Attila
|
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:16
- Nahlásit
Já bydlím ve 12ti patrovém paneláku a devítiměsíčního pejska mám v předsíni, kde má košík s hračkami a otevřeno má do kuchyně kvůli jídlu a pití. Když přijdu z práce jsou většinou hračky roztahané pouze v předsíni a pejsek je rozespalý. Důležité je, aby se s ním šlo po návratu z práce ven řádit. Neboj, pejsek to v bytě určitě zvládne, když se bude mít na co těšit.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2005 14:56
- Nahlásit
tak já mám sice psa větších rozměrů, ale byt 2+1. Jako úplně malé štěně, byla čubina v chodbě a k dispozici měla ještě kuchyň, páč tam nemáme dveře. Po zjištění, že nemá tendence ničit, jsem ji nechávala otevřeno do ložnice, kde není slyšet každý krok a ona si spokojeně lebedila v posteli a byla tak v klidu. Asi po půl roce, když už jsem si byla jistá tím, že má dostatečně zafixováno, že nesmí na sedačku, jsem začla nechávat otevřeno i do obýváků. To i z důvodu, že přes den je v ložnici v létě hrozně dusno. Takže te´d už když přicházím domů, mě vítá z pelechu v obýváku a je u toho hrozně ospalá.
Myslím, že je dobré nechat psovi vybrat si místo sám, kde se cítí nejlépe. Pokud má čistotnost a nedevastuje.
|