| Autor |
Zpráva |
Kavalírka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 15:41
- Nahlásit
Ahoj!
Asi za deset dní si domů dovezu kavalírku. Bude jí 7 týdnů. Sice už jsem o tomhle plemeni všechno možné četla (k věcem, co jsem našla na netu, jsem radši přistupovala s nadhledem), ale zajímalo by mě, jestli mi někdo může popsat své vlastní zkušenosti s tímto plemenem.
Paní chovatelky. od které štěně budeme mít, jsem se taky ptala na různé věci. Ale prostě by mě zajímaly zkušenosti i jiných lidí.
Děkuji za odpověď
|
Gigi
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2011 08:52
- Nahlásit
Zkušenosti jsou vynikající!
Nemůžu si pomoct, musím zase dělat reklamu: Nejvíc zkušeností najdeš na kavalířím fóru ;). (Sice je tam teď trochu mrtvo, ale jinak spousta čtení...)
|
Kavalírka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2011 15:55
- Nahlásit
Děkuju moc :-*
|
helps
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2011 18:05
- Nahlásit
podle mě sou to fajn pesani... ale vždycky záleží na majiteli, jak se psem vyjde a taky každej od psa asi očekává něco jinýho no. pro někoho může bejt ideál kavkaz a pro někoho pudlík
|
melzerin
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2011 13:43
- Nahlásit
Kavalírka
Mám doma 7mi měsíčního kavalírka a jediné, co mě zarazilo je jeho bojácnost, když přeci všude píšou, že jsou absolutně nebojácní! ...no jo, zase jsem jednou dala na ,,příručky" . Každý je originál, takže ani v knížce se nedošteš, jestli pes bude takový či makový. Jinak si nemůžu stěžovat, je to inteligentní a neagresivní pes, výborně se snáší s ostatníma psama.
|
Kavalírka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2011 18:57
- Nahlásit
Gigi: Zkušenosti jsou vynikající!
Nemůžu si pomoct, musím zase dělat reklamu: Nejvíc zkušeností najdeš na kavalířím fóru ;)
děkuji moc za odkaz hned jsem to tam prozkoumala
helps: podle mě sou to fajn pesani... ale vždycky záleží na majiteli, jak se psem vyjde
podle mě jsou to taky fajne pesani, a právěže chci být ta nejlepší panička na světě... největší očekávání mám od sebe, abych zvládla jeho výchovu...
melzerin: Každý je originál
to úplně chápu, a vím, že každý potřebuju ten svůj zvláštní přístup... ale brzy se mé hypotetické dotazy změní nak onkrétní :-D
|
Papi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 00:33
- Nahlásit
kavalírka
Ahoj,tak já můžu souhlasit,kavalírci jsou neagresivní plemeno.Sama mám doma 10letého kavalíra,který je trochu tvrdá palice,občas si dělá co chce.Opravdu je nebojácný i když tak do jednoho roku se bál i svého vlastního stínu,ale potom se to nějak zlomilo a od té doby se nebojí ničeho a nikoho(občas na to doplatil prokousnutým kožichem) je hodně žravý a je skvělý lovec (myši,potkani).Na druhou stranu musím upozornit na to,že v 5letech mu veterinář zjistil vrozenou srdeční vadu a se slovy :"No jo paní,koupila jste si kavalíra,to jsou vesměs kardiaci,to jste mohla čekat" mi sdělil diagnozu a od 5let bere dva krát denně prášky na srdce což obnáší sportovní omezení,dietu...atd s postupem věku se mu to jenom zhoršuje,hlavně v letním období.
|
Kavalírka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 09:37
- Nahlásit
Papi: děkuju za odpověď. S tím srdcem mě to mrzí ale vím o tom, a můžu jen doufat, že se to mé fence vyhne, ale v případě, že ne, tak hodláme bojovat a zajistit jí co nejvíce krásných let je možné. Ať tvůj kavalírek má před sebou ještě spoustu let
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 15:22
- Nahlásit
Kavalírko, jak se ti povedlo to fórum hned prozkoumat? Já si už měsíc čekám na aktivaci účtu pro registraci...
Taky bych si ráda časem pořídila kavalíra, tak sháním informace, čtu, co můžu, hledám reference na chovatele...
|
melzerin
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 20:42
- Nahlásit
Papi
to s tím strachem do jednoho roku mě docela zajímá-ten náš je takovej připosránek(ale jen venku)že z toho začínám už šílet a nevím, jak ho toho zbavit-přitom dělám vše, jako by to bylo normální, když se zalekne, tak ho nechlácholím.
|
Kavalírka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2011 10:52
- Nahlásit
Daliva: Víš, ono je to hlavně v tom, že já už fenku vybranou mám a už jsem ji jednou viděla takže už si prohledávám jen určitá témata, hlavně co se týče výchovy, krmení, péče a tak (nejen o kavalíry) a už taky narážím, žee tohle už jsem někde četla...
Takže jestli teprve hledáš, od koho pejska koupit, tak ti přeju šťastnou ruku a trpělivost ještě toho máš spoustu před sebou I když já amatér teprv s pejsky začínám :-D Ty třeba ne :-D
Lidičky, za pět dní mám tu psí slečnu doma :-D
|
Papi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2011 13:15
- Nahlásit
melzerin
no ten náš byl taky připosránek a ještě k tomu lekavý,hlavně venku,tam se bál vlastního stínu,poklopu kanálů,výtahu.....kde čeho,někdy se tak vyděsil,že mi zdrhnul domů.Po zhruba jednom roce se to obrátilo,na všechno si postupně zvykl a narostl mu hřebínek a přestal se bát.Chce to trochu času a dobrou socializaci (brát ho kde se dá) a děláš to dobře,hlavně nechlácholit typu:"neboj se ty můj chudáčku malý...atd...",to je to nejhorší. Uvidíš, jak se otrká bude to nebojsa. Tomu našemu potom nedělal problém třeba vtrhnout mezi stádo cca. 30 koní a pobíhat mezi nimi a taky jsem tomu nechtěla věřit,kdyby mi to někdo řekl před tím,kdy byl připosraný doslova ze všeho i z letícího papírku,tak bych určitě pochybovala o jeho duševním zdraví . Jo a ještě miluje vodu a plavání i když,teď s tím srdcem by to už asi nedal i když je to bojovník.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2011 18:40
- Nahlásit
Kavalírka
Tomu nerozumím - mně jde o to se do toho fóra vůbec dostat. Zaregistrovala jsem se, dostala potvrzující mail s tím, že mi admin přístup aktivuje. Od té doby už měsíc čekám... Ty ses zaregistrovala na fórum obratem?
Jinak copak o to, já už mám celkem jasnou představu, odkud ano a odkud ne, ráda si i počkám - jen že na to fórum mě odkazovalo hodně kavalírařů, ráda bych si početla, ale stále čekám na ten přístup.
Přeju hodně štěstí a radosti se štěndem!
|
melzerin
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2011 23:03
- Nahlásit
Papi
doufám, že k tomu taky dospějem...dnes jsme byli na výletě v Lednicko-Valtickým arealu a Benji se nam ztratil...a to jen proto, ze jsem ho odepla z voditka a on jak se bal,sel pod ker, nez jsem to obesla abych se k nemu dostala, byl pryc!!!3 hodiny jsme ho hledali a nic, on jak se boji, tak byl zaezlej a ani nevylezl! Brecela jsem jako mala holka a myslela na nejhorsi! Po 3 hodinach hledani jsme ho nasli! Boze, jak ja byla stastna! A takovym situacím bych chtela předejít! Aby nebyl ze všeho tak dohukaný! Nebýt jedné sekundy, kdy vykoukl z keře kama jsme šli několikrat, tak nevim,nevim ...ty zahrady uz zavirali!
|
Gigi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2011 09:51
- Nahlásit
daliva
Zkus admina urgovat
|
kubis
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 09:08
- Nahlásit
Zdravim,už si nevíme rady,. Náš roční kavalír se absolutně nesnese s jinými psi- ,,dostává uplný záchvaty,,
Díky
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 09:43
- Nahlásit
kubis
Zdravim,už si nevíme rady,. Náš roční kavalír se absolutně nesnese s jinými psi- ,,dostává uplný záchvaty,,
Díky
a co jste dosud udělali proto aby tomu tak nebylo?
|