| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 11:58
- Nahlásit
Potřebovala bych poradit, jak naučit chodit štěndo na vodítku. Našemu prckovi je 9. týdnů. Pokaždý, když vyrazíme na procházku, tak to vypadá tak, že si hafík každou chvíli sedne a já ho musím přemlouvat a lákat na různý hračky a pamlsky, aby se pohnul, ne vždy to funguje, takže to pak musím vzít pod paži, protože bychom se jinak nikam nedostali. Ale někdy nastanou i světlý chvilky a jde celkem solidně, ale to je celkem vyjímečný.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 12:47
- Nahlásit
suesie
Ráda bych ti poradila, ale já jsem chození na vodítku měla fakt v pohodě. Jakoby to štěndo umělo od narození .
Zkoušela jsi trhnout za vodítko a říct jeho jméno+jdeme?? Když půjde, tak ho hodně moc chval...jinak nevím, co by mohlo pomoct.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 12:48
- Nahlásit
jéžiš, já se nepřihlásila!!!!! Ten anonym jsem já
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 12:53
- Nahlásit
je to ještě brzo,štěnátka v tomto věku všechna sedají,různě se kroutí a samozřejmě to neumí,já poradím -chodit denně,důsledně na vodítku a uvidíš za nějakou dobu to půjde.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 12:54
- Nahlásit
9-týdenní štěně je ještě mimino a moc dlouho to nevydrží-vodítkem bych teda netrhala. Takový mimčo musí mít všechno učení spojené s příjemnými zážitky. Spíš bych ho na tom vodítku vedla třeba jen pár kroků, ale aby šlo aspoň jakž-takž, pochválila, odměnila, pustila. Často a krátce. O nějakých procházkách v tomhle věku ještě nemůže být moc řeč.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:08
- Nahlásit
Souhlasím s Ketrin. Já když připla fence poprvé vodítko, tak to vypadalo, jak kdyby do ní vjela elektrika. Zdrhala, hrozně se třásla. Taky jsem si myslela, že dám obojek, vodítko a valíme na procházku. Takže jsme začali pomaloučku, klidně ze začátku i po bytě, lákali na piškotek, házeli míček, prostě zabavili jsme ji, aby zapomněla, že ji to něco příšernýho visí u krku. Za chvilku se to lepšilo. Pak když jsme šli dál, tak se zmítala na vodítku a ani jsem tomu moc nevěřila, že jednou taky půjde u nohy a nebude sebou tak škubat. Všechno se zlepšilo. Jen nesmíš po devítitýdenním štěňátku chtít zázraky a bude to OK.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:23
- Nahlásit
Martina
K té elektrice-to je přesné. Já když dala Rambovi v těch cca 9 týdnech poprvé ani ne vodítko, ale jen obojek, tak to vypadalo že dostal epileptický záchvat!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:25
- Nahlásit
Já jsem nejdřív nechala štěndo běhat s připnutým vodítken na zahradě. Druhý den už jsme šli ven na ulici. Musíme projít asi 100 m na vodítku než se dostaneme mimo silnici a můžu ho pustit navolno. První den jsme to šli asi čtvrt hodiny, ale postupně se to zlepšovalo. Já jsem to dělala tak že jsem před něj hodila kousek piškotu, za tim šel. Postupem času jsem potřebovala piškotků míň a míň. A asi za 14 dní běhal na vodítku uplně bez problémů
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:31
- Nahlásit
Ketrin
Jo jo přesně tak s vodítkem. To se začala válet v pelechu, zmítala se jak had, musela jsem ji ho hned sundat, protože jsem myslela, že si zlomí vaz.
Ala
Moje holky zase dělaly piškotovou dráhu po bytě a pak se chlubily, že už fenka přešla z vodítkem z kuchyně až do obýváku. Až to je cca 10 m, ale v té době jsme měli radost z každého metříku.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:33
- Nahlásit
Tak teď si připadám jak blázen, nebo co?? Já jsem opravdu problém s obojkem a vodítkem neměla.... pejsan prostě jen parkrát škubl hlavičkou, že to neee a pak to bylo úplně v pohodě. Teď mu je 11 týdnů a chodí úplně vzorně!! Nevím, jestli ho už mám učit chodit u nohy. Kdy jste toto začli učit vy??
Asi má každý se štěndem problém jiný...mému jde chození na vodítku, ale není to rozhodně žádný beránek!!! Nevím co mám dělat, když skáče po posteli a tahá a škube polštáře. Říkáme mu FUJ a púlácneme ho novinami po zadečku. On se zarazí, ale po chvíli si z toho nic nedělá. Zabavujeme ho nejrůznějšíma hračkama...chvíli je to v poho a pak zase!!! Tak ho zase okřikujeme a plácáme. Takhle je to dokola a pak už nemám sil a je mi ho líto. Máte nebo jste měli taky tenhle problém s uposlechnutím???? Vždy když si hraje se svýma hračkama tak ho chválím a řikám hodný....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:37
- Nahlásit
Niko
Nepřipadej si jako blázen, každé štěně je jiné. To s tím lítáním po posteli to znám. Je to prcek, přejde ho to. Naši vždycky taky chytne takovej amok, že lítá po celým bytě sem a tam jak splašená, dcery tomu říkaj že ji chytl "raplík". Kolikrát mám strach, že to neubrzdí a někam to napálí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:38
- Nahlásit
Martina
No já jsem se tehdy nejdřív hrozně lekla-fakt to vypadalo, že mu něco je. Ale vzápětí mi došlo, že se jen vzteká. Takže pěkně obojek chvíli musel mít a šlo se ven, navolno, běhal a na obojek zapomněl, pak jsem ho za chvíli přivolala, pochválila a obojek sundala. A podruhý už to bylo OK. Stejně tak i s náhubkem.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:40
- Nahlásit
A amoky máme taky, a to dodnes - i zasloužilou pětiletou matku to občas chytne. nejčastěji když se venku vykoupou. vylezou z vody a začnou lítat jako šílenci, vytáčet torpédí tanečky a šílené osmičky. Ale vždycky se všemu vyhnou, popřípadě psa který se k tomu připlete přeskočí
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:47
- Nahlásit
Takže ho mám pořád plácat novinama a křičet FUJ!....kolikrát nechce ten polštář pustit z tlamičky...šílenec jeden! Taky dělá nálety na obličej a jiné části těla. Chovatelka mi z vlastní zkušenosti poradila kousnutí oplatit kousnutím, aby věděl, že nás to bolí. Takže když mě kousne, tak ho do tlamičky kousnu taky - samozřejmě jemněji, ale aby ho to taky zabolelo... co vy???? Prosím, poraďte....díkynky!!!
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:48
- Nahlásit
Takže ho mám pořád plácat novinama a křičet FUJ!....kolikrát nechce ten polštář pustit z tlamičky...šílenec jeden! Taky dělá nálety na obličej a jiné části těla. Chovatelka mi z vlastní zkušenosti poradila kousnutí oplatit kousnutím, aby věděl, že nás to bolí. Takže když mě kousne, tak ho do tlamičky kousnu taky - samozřejmě jemněji, ale aby ho to taky zabolelo... co vy???? Prosím, poraďte....díkynky!!!
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:49
- Nahlásit
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:58
- Nahlásit
Niko
Mně když čuba jako štěně někdy takhle šíleně řádila a nemohla se zklidnit, tak jsem ji na chvíli zavřela na záchod. Nemusí to být zrovna záchod, ale prostě tak malá místnost, aby tam štěně nemělo ten rozlet. Takže prostě mu nezbývá než se zklidnit. Za chvílu (1-2 min. nebo i dřív) jsem ji pustila a pochválila. Já myslím, že to plácání novinama a křik FUJ! ho spíš ještě víc rozdovádí.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 14:15
- Nahlásit
Ketrin
Ketrin, díky...zkusím to...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 14:57
- Nahlásit
To má Ketrin pravdu, že noviny ji ještě víc rozbejčí. U mě platilo vytahat za kůži za krkem a nebo ignorovat.
|
cherry
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 15:41
- Nahlásit
Náš LR, když vyleze z vody taky má záchvat šílenství a nejhorší, že letí kolem mě pak se ode mě odrazí a letí dál, otočka a znovu. Ale už jsem přišla na to jako ho sklidnit, tedy aspoň aby mě neatakoval. Honem vezmu nějaký klacek a tím ho zabavím nebo rychle piškot a na to většinou dá. Ale ty záchvaty má taky, na to nepomáhá žádné fuj, chytnou se nedá a pokud jo tak ho to ještě víc rozdivočí. Musím ho rychle něčím jiným zaujmout.
|
haha
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 18:44
- Nahlásit
naši psi taky takle lítaj a já na ně čekám a když běžej okolo tak roztáhnu ruce a udělám huš huš a oni ještě zrychlujou je to paráda perfektně se při tom unavěj, když dá deset koleček tak potom táhne jazyk po zemi a je klid, ale lidi si o mě asi říkaj že jsem cvok jestli mě někdo při tom pozoruje
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 20:07
- Nahlásit
cherry
Když to dělá haf venku, tak to ještě jde, pokud neni moooc špinavej, ale když takhle začne lítat po koupání doma, to je pak něco
|