Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Obojek proti parazitům
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2005 08:35
- Nahlásit

Chtěla bych ze zeptat, kdy už můžu dát štěněti obojek proti parazitům. Koupila jsem Kiltix, slyšela jsem, že je dobrý. Štěndu je 9. týdnů.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2005 09:04
- Nahlásit

My jsem dali taky malýmu pejsovi obojek a když to viděl veterinář tak řekl ať mu ho sundáme jestli o něj nechceme přijít, že zažil psa kterýmu to zničilo játra. Nevim co je na tom pravdy ale je to možný, pro štěně bych zvolila buď spot on a nebo sprej. My jsme prvně použili spot on který se vetře za zátylek a teď používáme sprej od Frontline. Obojí má účinnost na klíšťata tak měsíc.
S tím obojkem bych radši počkala až tak od jednoho roku.

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2005 09:13
- Nahlásit

Nemám zkušenosti s obojky, ale rozhodně by mělo být uvedeno na obalu, jestli je to vhodné pro štěňata. Mám zkušenost s Frontline, jak se sprejem, tak se spot on a tam je výslovně uvedeno, že je možné to použít na štěňata a dokonce i od jakého věku: Frontline je natolik šetrný, že může být použit již u dvoudenních štěňat v případě spreje, respektive, v případě aplikační fory Spot On, od stáří 8 týdnů

Anonymní
# Zasláno: 7 Zář 2005 10:27
- Nahlásit

tady žanda- pro míma kiltix není vhodný-ale jinak funguje báječně!!!!

Anonymní
# Zasláno: 7 Zář 2005 10:48
- Nahlásit

Ja jsem pro naše pinďuliky koupila pouze pudr, který mi doporučil vet, ale nevím jak se teď jmenuje. Ujišťoval mě, že z něj blechy okamžitě začnou padat jak to na něj jen začnu sypat (jiný výrobek pro štěňata se nevyrábí - ani obojek, ani kapky ani spreje). Ale závěr byl takový, že hafani lepily a smrděli a blechy na nich řáděli nadále!

Hafina
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2005 11:50
- Nahlásit

Na internetu jsem našla obojek, který je určen pro štěňata od 6 týdnů.

Výrobce: BIOVETA
BEAPHAR Recyclebar Zecken Flohband štěně, 35cm
Protiparazitální obojek pro štěňata. Vhodné pro štěňata od 6 týdnů stáří. Doba působnosti: 8 měsíců.

Jinak o obojcích pro štěňata už jsem slyšela (bavila jsem se o tom s pani ve zverimexu), nevím jak zrovna kiltix. Na obalu musí být napsáno, pro jak staré psi je určen.

evina
# Zasláno: 7 Zář 2005 14:10
- Nahlásit

Já mám štěndo necelé 4.měsíce.Když jsem si ho v létě brala tak mě chovatelka upozornila nedávat pipety(co se vtírá nad kohoutek)ale vystříkat frontline.Celé léto jsme neměli jediné klíštěCo se týče obojků...jelikož se psem zkouším i stopy,tak obojek raději ne.U obouch nebožtíků pejsanů byli stopy s obojky horší.Nevím zda má někdo podobnou zkušenost ale zřejmě pach s obojku pes cítí a na stopě zřejmě ruší.

Rendy
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2005 17:54
- Nahlásit

BEAPHAR jsem měla a nezabíral tedy vůbec. Zlatý Kiltix. Ale taky nevím jak je to s ním a štěnětem.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 07:56
- Nahlásit

BEAPHAR jsem myslím právě měli když nám vet řekl že ho máme sundat. Koupila jsem ho díky tomu že tam bylo psáno že je i pro šťěňata, ale pak jsem stejně radši poslechla veta a sundala ho.
Včera jsme opět stříkali Frontlinem, vydrží přesně měsíc snad přesně na den, vždycky po měsíci mu najdeme klíště.

Anonymní
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:17
- Nahlásit

My jsme měli obojek Bolfo - ale byl hrozně cítit, tak jsme ho po týdnu sundali a přešli na sprej Frontline, ale slyšela jsem že už teď moc nezabírá - prý už si na něj klíšťata zvykla

haha
# Zasláno: 9 Zář 2005 20:45
- Nahlásit

já dávám obojky s citronovou vůní vyrábí Qualichem neměli jsme ani jedno klíště, měly by snad být nezávadné pro psy i lidi je to z přírodních látek docela hezky to voní

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání