| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 11:26
- Nahlásit
Kara
pres den byla s maminkou, zustala jako posledni stenatko ale v noci byla v boude sama - alespon podle prvni majitelky
zůstala jako šestitýdenní štěně poslední doma? To je snad vtip,ne? v kolika šli z domu ti předtím...?!
Alexa
teda mám psy venku na zahradě v kotci, ale nikdy žádný štěně nešlo ven dokud mu nebylo aspoň půl roku. Do té doby byla vždycky doma
mám to přesně tak, štěně velkýho plemene do půl roka bydlí doma, a pak jde s hodnou tetou Boninou zvykat do kotce, takže pořád není samo, trpaslíci bydlí doma celej život
|
Kara
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 11:26
- Nahlásit
makrel
Nevim, to nam rikala puvodni majitelka, takze nemuzu hodnotit jestli to je nebo neni pravda.
Kdyz uz budeme mit boudu je ale pro ni lepsi byt venku alespon pres den (s tim ze se s ni budeme chodit hrat a vencit ji pochopitelne) a mit ji u nas v noci, ne?
|
Kara
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 11:30
- Nahlásit
Grin
ma, ale 6. tyden uz zustala jenom s maminkou, v boude na noc ale byla prej sama
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 11:36
- Nahlásit
Kara Hele teda nevim ale paní chovatelka se mi zdá teda hooodně divná, jednak by mělo k tobě štěně jít až v 8 týdnech a jednak by rozhodně nemělo být v těhlech teplotách venku!!! Začínám mít pocit, že jestli ti štěně nevydrží dýl než 3 hodiny, může mít taky nějakej zdravotní problém, kterej jí ta povedená chovatelka způsobila - zánět ledvin a podobně. A radim ti si zajít k vetovi, at ji prohlídne a to důkladně, včetně pupeční kýly a podobnejch věcí.
A kromě toho, prdnout 8 týdenní štěně přes den na zahradu je teda taky blbost. Hlavně by ses měla snažit si s ní vytvořit pouto, mít ji u sebe co nejvíc a co nejčastějc na ni mluvit, říkat jí jménem. Takhle malý štěně nemůže bejt pořád odkázaný samo na sebe na zahradě. Bejt tebou na zahradu zapomenu aspoň na půl roku, můžeš ji tam dávat na hodinu, třeba dvakrát denně, aby na vás nebyla tak závislá. Postupně to můžeš zvyšovat - za měsíc na hodinu a půl, za dva měsíce na tři. Když má bejt sama doma, ať je zatím (třeba 2 měs, než se pořádně oteplí) radši doma. A pak ji můžeš začít nechávat na zahradě když půjdeš pryč.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 11:41 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit
Grin
nepoužívala bych v této souvislosti slovo "chovatelka" - leda tak "množitelka", v pěti týdnech mimina z domu, ať je nemusím živit a od narození venku, to radši ani nebudu komentovat
|
Kara
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 11:43
- Nahlásit
Grin
Pochopitelne jsem myslela, ze by na ty zahrade byla kdyz nebudeme doma a jen v pripade tepleho pocasi.
Ale k tomu veterinari s ni teda zajdem.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 11:47
- Nahlásit
Baysha no tak nějak...
Kara
Zatím bych ji na zahradu dávala co nejmíň, opravdu, uvidíš, že když ji budeš piplat, tak se ti to jenom vyplatí, budeš mít pohodovýho psa, ale zatím ji určo nechávej doma když odejdeš do školy/práce, a na tý zahradě ji nech chviličku. K vetovi zajdi a fakt mu řekni ať ji prohlídne pořádně, já osobně bych si klidně nechala udělat odběry krve, protože holka může mít i jaterní problémy a podobně, co se nadá zjistit hned.
|
Kara
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 11:54
- Nahlásit
Grin
S tou zahradou mi jde spis o to, ze se bojim aby se doma moc nenudila a netrapila, protoze ma problem vykakat se vevnitr kdyz tam 7-8 hodin nejsme, snazi se to drzet co nejdyl, s curanim taky tak. Hracek ma sice spoustu, ale rikam si, ze venku by to pro ni bylo zajimavejsi a muze kakat a curat bez problemu Ale zatim je jeste venku docela zima , takze zahradu asi resit ani nemusim.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 12:01
- Nahlásit
Kara Hele já mám taky čistotníčka, a věř tomu, že ono když to nebude k vydržení, tak on to ten pesan prostě pustí, když ji za to nebudeš trestat, že to udělala, tak je to OK. Po Grinovi taky nikdo nechtěl (a za louži jsem ho NIKDY neuhodila) aby vydržel bez čůrání 7 hodin, a chudinka takhle drží už od třetího měsíce, když jsem v práci. Rozumim jak to myslíš, je mi ho taky líto, že se to bobeček snaží takhle udržet i když vlastně nemá důvod, mě by ta loužička nevadila, ale na druhou stranu to jinak nejde, a na tý zahradě ti může něco sežrat, nalíznout, může nachladnout... má to daleko víc proti než pro.
|
Kara
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 13:19
- Nahlásit
Grin
No trestat ji za to rozhodne nehodlam, uz jen za to, ze ten bobanek nerozmazne po cele podlaze a po zdech a nezere to si zaslouzi pochvalu ;) Prvni 4 dny jsme s ni byli stridave doma a pak kdyz byla poprve doma sama tak jsem se docela bala toho, co nas doma bude cekat (rozkousany veci, louzicky a kakanky rozmazly kde se jen da) a nasli jsme akorat pocuranou plinku a bobanek v koupelne a stastne vyspinkany stene, coz nam docela udelalo radost. Jenom mi ji je proste lito ze ji musime nechavat doma samotnou. Chceme aby se ji u nas libilo a snazime se ji venovat co nejvic, ale proste do prace si ji vzit nemuze ani jeden z nas. Taky jsme uvazovali nad tim, ze bychom ji poridili psiho kamose, ale to ji spolecnost cloveka asi nenahradi.
|
Kara
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 13:26
- Nahlásit
Baysha
Pani chovatelka (mnozitelka) se jich asi fakt chtela zbavit co nejdriv, taky proto jsme tentyz den co jsme si Karu poridili stravili cely den nakupem psich hracek a pelisku a pod. a do noci upravovali byt aby tam s nama mohla byt a neublizila si...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2011 23:16
- Nahlásit
Kara
Jenom mi ji je proste lito ze ji musime nechavat doma samotnou
Nemusí, ono to pro takhle malé štěně není venku o nic lepší, naopak, venku by se ti ještě takhle malá mohla začít něčeho bát a číhá tam na ni větší nebezpečí než doma.
|
Kara
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2011 13:26
- Nahlásit
Ebony
Kdo nebo co je hodna teta Bonina?
|