| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 08:38
- Nahlásit
Mám doma osmitýdenní štěně BŠO a šestiletou krysařičku. Můj dotaz je jednoduchej... jak mám nejlíp štěněti vysvětlit, že se k ní nemůže přibližovat prudce a skákat na ni? Máte někdo zkušenosti?
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 10:51
- Nahlásit
Grin
já myslím, že jí to dotyčná vysvětlí sama....Mám ND a 7kilovýho křížence a vysvětlily si to rychle
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 11:11
- Nahlásit
Grifonek Rufusek to holkám ovčouním taky rychle vysvětlil
http://www.youtube.com/watch?v=at4Q-kzwR8Q
doteď, a to už jsou jim skoro dva roky, se na ně jen podívá a lehnou
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 11:16
- Nahlásit
radkah
Ebony
šmarjá holky,nemůžete Pepku a Rufůska srovnávat s "normálním" malým psem!
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 11:19
- Nahlásit
Ebony
To video je moc hezké, to se mi libý a taky se připojuji. Malí se nedají jen tak lehce, mám zkušenost.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 11:19
- Nahlásit
jablunka
no dovol Růůůfusek je normální malinkej pejsek
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 11:27
- Nahlásit
jablunka
Pepííííí je normální 7kilovej pejsánek, kterej prostě ví co chce )))Když ještě žil náš Bártík-malej kříženec špice, byl slepej , hluchej, prostatickej...tak když ležel ve dveřích doga nebyla schopna opustit místnost, protože se bála kolem něj projít...Pepka s tím problém neměla, to je fakt
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 11:31
- Nahlásit
Grin
Malý pejsek vytyčí štěněti hranice. U nás když ovčounka hopsla na naši malou fenku, tak jí tak seřvala, od té doby už si to štěně hlídalo a je to i ted v dospělosti, vždy velí starší a menší fena.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 11:31
- Nahlásit
radkah
Ebony
Pepí je magor a Rufůsek je Napoleon.
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 11:39
- Nahlásit
jablunka
přiznávám, je to magor...právě leží celá pod dekou, u sebe má plešatej tenisák a temně vrčí...na cosi...včera vrčela hodinu na kamna...nemá smysl s ní řešit, má v hlavě myšku. Když má dobrej den tak tahá ponožky...nosí je doze a společně jí tahaj a dělaj z ní podkolenku. když je dostatečně dlouhá, tak mi jí přinesou..pak se divíme, že v naší domácnosti nelze spárovat ponožky.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 11:44
- Nahlásit
radkah
.nemá smysl s ní řešit, má v hlavě myšku. Když má dobrej den tak tahá ponožky...nosí je doze a společně jí tahaj a dělaj z ní podkolenku.
Na tom by se dala založit živnost.
Grin
Mám mopse(přiznávám bez mučení,že taky není upa normální) a v září jsme si dovezli štěně NB.Ze začátku rasil on jí,pak rasila ona jeho a teď je to tak,že každej z nich dá jasně najevo kdy už toho mají dost a ten který prudí dá pokoj.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 12:07
- Nahlásit
Grin
přidávám se ke skupině majitelů "nenormálních" malých pejsků když jsem přivezla sedmikilovou osmitýdenní ovčandu, tak už jsem měla doma dvouletou kříženku, která váží 1,5kg - ovšem nechová se tak
ovčanda si myslela, že si z malý Amálky udělá trhací kalendář pro svoje mlíčný zoubky a dopadlo to tak, že když se po ní dneska Amálka podívá, tak ovčanda stáhne uši, ocas a odkráčí, aniž by se Amálka musela ještě nějak projevit
Já jsem mezi ně absolutně nezasahovala. První dny byla Amálka docela tolerantní a když si Dája chtěla hrát, tak Amálka se klidila. Pak ji Dája jednou chytla za ocas - a bylo zle. Amálka štěně tak ztřískala, že mi bylo štěněte fakt líto a od té doby je doma klid a pohoda. Jen lidi nechápou, že u nás všem zvířatům velí to naše bílé nic
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 12:51 - Změnil/a: Tery89
- Nahlásit
A my máme opačný případ. Máme štěně BOC, 4 měsíce, hodně sebevědomá fenka a dvouletého psa GR. Co ten si od ní nechá líbit, to je strašný. Když někam jde a on jí třeba leží v cestě, tak přes něj přejde, jako kdyby tam ani nebyl, šlape po něm, chodí mu po hlavě. Když třeba vyskakuje na postel a on leží vedle, klidně se o něj odrazí. Kouše ho do uší, do pysků, tahá ho za ocas, bere mu hračky, když mu vleze do jídla, tak od toho odejde pryč (potřebuje mít na to klid), prostě takovej bambula My štěně samozřejmě krotíme a u jídla zajistíme velkýmu klid, ale stalo se že mu tam vlezla a on prostě odejde pryč. Je to fakt hrozný, co je schopná si k němu dovolit a on na to nic. Kéž by si uměl trochu sjednat pořádek, jako ti vaši malí svišti
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 14:06
- Nahlásit
Tery89
to je jinej případ, řekla bych - štěně velkýho plemene totiž může dospělýmu malinkýmu psovi (i nechtěně) smrtelně ublížit, takže ten dospělej prcek si prostě pořádek zjednat musí, jinak by mu mohlo jít i o život... když se takovej třicetikilovej psí puberťák rozeběhne a nekouká kam, tak je to o hubu i pro člověka natož pro minipsa
kdežto pro velkýho dospělýho psa je štěně maximálně otravný...
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 14:25
- Nahlásit
Tak to je jasný, že je to jiný, že pro 35kg psa neni 10kg štěndo životu nebezpečný. Ale já si jen tak povzdechla, že si ten ťunťa nechá všechno tak líbit, že by bylo lepší, kdyby si ten pořádek trochu uměl sjednat, jako ti malí pejsci
|
woey
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 14:46
- Nahlásit
já si štěně velkýho švýcara přivedla k 14ti letému jezevčíkovi a musela jsem teda dělat pořádek mezi nima já, protože starouš už na štěně neměl dost síly a razance. Takže když štěndo začalo dorážet, okřikla jsem ho, protože staroušek už potřeboval klid. No stačilo ho upozornit asi dvakrát, že se na jezevčíka nedoráží a od tý doby už ho nechal na pokoji, chodil kolem něj po špičkách, protože jezevec byl prostě pod mojí ochranou. Ale když má malej pejsek ještě dost sil, tak bych ho nechala, aby štěndo vychovával sám
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 15:01
- Nahlásit
Ahoj, přečetla jsem všecko a jsem pořád trochu nalomená Vypozorovala jsem, že si krysařice sjedná svý když má v hubě jídlo. Ale jinak se krčí a nechá si to líbit, maximálně uteče na gauč, odkud jí vyrazim, ale to ji netrápí. Tak jsem se to pokoušela vysvětlit štěndovi, ale on po ní jde jakmile ona proběhne okolo, neřkuli když si s ní hraju. Vždycky ho odešlu do patřičných mezí, donutím ho odkráčet, ale jakmile se zase otočím k ní, uje tam zase jako pumlíč. O to moje mrňavý tele se nebrání, když do ní mašluje packou.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 15:03
- Nahlásit
V tuhle chvíli jsem pro tomu nechat volnej průběh (dokud on váží jenom dvouapůlnásobek co ona ) a nechat krysařici ať si to nějak srovná sama. Ale říkám si jestli mě pak nepřestanou vidět jako šéfa, když je nechám řešit si to samy. Týhle části teorie trochu nerozumím. Co myslíte vy??
JO a díky za všecky rady!
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 15:18 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
Grin
Ahoj, přečetla jsem všecko a jsem pořád trochu nalomená
Nebudte ti hmyzopsi si svoje místo na slunci vyštípaj Ps:dobré je když má malá náký flek kam může zalízt,až toho bude mít dost a kam se ten velký nedostane.Náše hmyzopsová takovej pod křeslem tam je hájená a velkej tam nemůže tak má klid dyž sama chce.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 15:24
- Nahlásit
Grin
Já mám teda oba velký, ale zarazila jsem to ve chvíli, kdy začal jeden šikanovat druhého, prostě když to překročí hranici, kterou si stanovím. Stejně tak když ta tvoje jenom prchá a nemá se kam schovat a začala by panikařit, tak to stopnout. Šéf je tam právě od toho, aby to korigoval ve chvíli, kdy to překročí hranici kterou stanovil. Takže já na tvém místě bych je nechala ať si to pořeší, ale hlídala bych, aby to bylo "v mezích".
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 15:34
- Nahlásit
Grin
taky jako LucieS mám oba stejné váhové kategorie, ale dělám to naprosto stejně. nezasahuju, dokud je to v rámci mezí a oba se baví. jakmile jeden nebo druhej přehání, nastupuju já a dávám jasně najevo, že takto ne ať už jde o šikanu, otravování, otvírání si držky a tak
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 16:51
- Nahlásit
Grin
Je to ze hry...nepřestanou tě vidět jako šéfa..je to určitá socializace...dyť sou smečka...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 17:07
- Nahlásit
LucieS
když to překročí hranici, kterou si stanovím
Jo, to opravdu dává smysl... pochybuju že ta moje dobračka bude někoho šikanovat, ta se chudák ozve jenom když jde o jídlo a o pelíšek Uvidíme.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 17:12
- Nahlásit
radkah
Je to ze hry...
NO abych řekla pravdu tak štěňus to sice jako hru má, ale ta krysařice má opravdu strach. A když po něm vyjede, taky v tom není nic hravýho... spíš teritoriální chování nebo když je na ni prudkej tak vyloženě strach...
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2011 00:35
- Nahlásit
Grin
předpokládám, že štěně je tam pár dnů....krysařka-hlídá si žrádlo...jestli jsem to dobře pochopila, tak zas takovej strach nemá...já bych to nechala ještě chvilku plynout...krysařík se nasere a bude klid
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2011 12:39
- Nahlásit
hally001
díky, to udělám... ono mi stejně nic jiného nezbývá. Jak jsem říkala, lepší, když si krysařice ozve teď (pes má 7kg) než za 2 měsíce (pes bude mít 2x tolik )
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2011 13:25
- Nahlásit
Grin
v poho, mám krysaříky i velký psy a naučili da při hrách je přeskakovat a být opatrní a krysaříci nejsou z těch, co by se neozvali
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2011 23:35
- Nahlásit
woey
poslyš a to tě ten štěnda poslouchal na okřiknutí? Nebo jsi to vynutila i nějak fyzicky? (Nemyslím bitím!!! myslím spíš zamezit mu k tomu malýmu psovi vstup rukou nebo nohou, případně do štěnda žďuchnout aby začalo dávat pozor...)
Protože mrňous na zvuk nereaguje moc ochotně... ještě jsem teda nezkoušela zařvat, zatím jenom okřikuju..
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2011 19:08
- Nahlásit
Tak uběhlo asi 10 dní a pořád mám pocit, že mi krysařičku malej šikanuje, a navíc teda podle mě má z ní pocit, že si s nim chce hrát a doráží o to víc o co víc ona na něj vrčí.. taky jsme byli na louce a přiběhla tam čtyřměsíční retrievřice, a mám teda pocit, že on na ni (v rámci hry) dělal úplně stejné xichty a gesta jako moje krysařice dělá na něj... no a děsně u toho vrčel :-D ach jo, je to normální???
|