Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Choutky na zeď
Autor Zpráva
Naomi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 11:06
- Nahlásit

Ahojte,
opět prosím o radu...můj hafan škrábe a následně líže zeď jak pominutý...kdysi jsem slyšela, že to může být nedostatek vápníku. Já mu ale dávám tvaroh, takže přísun vápníku má. Setkali jste se někdy s tímto?

Díky moc za odpovědi.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 11:19
- Nahlásit

Mně to dělal prcek v období přezubování, ohlodal jeden roh místnosti velice důkladně. Bylo to ale kvůli výměně zubů, už se zdi dlouho nedotkl. Jak starý je pes?
S tím vápníkem mi to příjde jako pověra

Naomi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 11:32
- Nahlásit

PeKrato
to je docela možné, jsou mu necelé 4 měsíce a dívala jsem se, že přední zoubek mu vysí ,,na vlásku", ...ale neměl by tu ze´d spíš kousat a né lízat?

když jsem bydlela dříve u rodičů, měli jsme fenku a ta cca v 9ti letech začla taky oškrabávat zeď za pohovkou, vyškrabala ji tak, že tam zapadla půlka kopačáku! ...je možné, že u mýho prcka jde o ty zuby, ale když to dělala i ta starší fenka?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 11:38
- Nahlásit

Může to být nedostatkem vápníku a dalších minerálních prvků, u štěněte to je pravděpodobně spojené s výměnou zubů, ale pozor ať to nepřeroste do zlozvyku. Ovšem u některých psů jsou to tzv. nervičky, jinými slovy pes může být trochu neurotik. V tomto případě se to odstraňuje velice těžko, ale jde to, ovšem je-li příčina zde doporučila bych kontaktovat nějakého zkušeného pejskaře, výcvikáře, odborníka na problémové chování atd. (ne Desenského).

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 11:42
- Nahlásit

Naomi
tak pokud je to prcek, přičítala bych to těm zubům a zvídavosti malej mi zdi taky lízal a pak se do rohu pustil z ostra začal olizovat a kousat zdi zhruba v těch 4 měsících, s prvním vypadeným zubem. teď je mu 6,5 měsíce, je plně přezubený a zdi už ho nezajímají
každopádně pokud krmíte granulema, vápníku by měl mít dost a naopak se nedoporučuje jej v jakékoliv formě přidávat. moc vápníku může napáchat větší škody než jeho drobný nedostatek.
u starší fenky to mohlo mít spoustu důvodů, to se takhle nedá odhadnout.

Naomi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 11:50
- Nahlásit

PeKrato
vápníku by měl mít dost a naopak se nedoporučuje jej v jakékoliv formě přidávat. moc vápníku může napáchat větší škody než jeho drobný nedostatek.
dnes jsem to zrovna koumala, málem bych se už pustila do stravy více obohacené na vápník. Ještě že existují ty chytré články!
Moc děkuji za rady! Snad bude přezubený dřív, než začne tu zeď i okusovat :-D

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 12:07
- Nahlásit

Naomi
Ještě že existují ty chytré články!
To každopádně. On by pak člověk z nevědomosti a ve snaze pomoct jen ublížil

Snad bude přezubený dřív, než začne tu zeď i okusovat
Pokud by ta zeď byla jedinou škodou na majetku, můžete být šťastní :-D Já jsem ráda, že to schytal jen jeden roh. Opravu plánuju až na později, kdyby ho to ještě chytlo
Na kousání jsem mu pak nechávala tvrdou lepenkovou krabici. Zabavil se tím, škubal si dle potřeby a já jsem pak jen kusy krabice smetla a bylo. Cca před měsícem už ho krabice přestaly zajímat a vystačí si s hračkama.

Naomi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 12:16
- Nahlásit

PeKrato
Pokud by ta zeď byla jedinou škodou na majetku, můžete být šťastní

to je nejspíš pravda...pořád lepší dodělat nějákej ten rožek, než kupovat celo novou sedačku
Když už jsme u těch hraček...já si před pár týdny libovala, jak prcek nedemoluje věci a teď začíná přicházet na to, že občas je ta sedačka nebo postel zajímavější než hračky...nemluvě o botech, zrovna dnes jsem se vzbudila s botou v posteli! ...naštěstí to jen oslintá...snad to zas nezakřiknu!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 12:23
- Nahlásit

Naomi
naštěstí to jen oslintá...snad to zas nezakřiknu!

Jste si sama odpověděla Já prckům nedávám moc příležitostí ničit, třeba k botám se vůbec nedostanou. Výjimkou jsou papuče, ale ty neřeším a kdyžtak koupím nové.

Ono to prtě objevuje svět, tak musí ochutnat všechno kolem sebe. A samozřejmě je zajímavější všechno, co nemůže Utěším Vás, brzy to přejde, teda většinou :-D

Naomi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 12:32
- Nahlásit

PeKrato
já jsu na jednu stranu i ráda, že si tak objevuje samozřejmě ale má své meze, boty ode dneška taky schovávám! ...když jsme si ho přivezli, byl ze všeho vystrašený a pořád kňučel, chovatelka ho měla totiž zavřeného jen v jedné místnosti, tak nic neznal a pak to tak vypadalo...tak doma už se rozkoukal, už to bere jako i jeho domov... ještě tak aby se mu chtělo venku...to jen rychle vyčurat a s kňukotem valí domů...buď se venku bojí, nebo je tak pohodlý, že se mu do té zimi nechce. Když jdem ale venčit s mamčinýma psama, tak na zimu zapomene a užívá si to tak nevím, v čem má chlapec problém...už aby bylo teplo, to se líbí i mně víc!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 12:45
- Nahlásit

Naomi
chovatelka ho měla totiž zavřeného jen v jedné místnosti
v tom případě bych ji nenazvala chovatelkou

ještě tak aby se mu chtělo venku
choďte pořád, co nejčastěji to jde. když víte, že s psím kámošem je mu líp, zkuste se s někým domlouvit na pravidelném společném venčení. ale rozhodně bych ho nenechala utíkat domů a vracela se vždy, když chce jít on. mě se fenka taky bála venku v tomhle věku (mám ji zhruba od stejné "chovatelky" jako vy) a nějakou dobu trvalo, než sama překročila bludný kořen a mohli jsme odejít dál od domu bez problémů. nutila jsem ji na vodítku odejít dál, do míst kde to nezná hned první dny doma. I za cenu toho, že se občas svezla po zadku Venku jsem si s ní hodně hrála, aby si spojila, že venku rovná se sranda. Do měsíce byla nadšená z venčení a domů se jí nechtělo. Byla takhle malinká taky v zimě

Naomi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 13:03
- Nahlásit

PeKrato
jéé, tak to jste mě uklidnila! Ten můj strašpytlík nasadí vždy tón jako by mu šlo o život, oči z důlků a třepe se jak tajtrdlík, když ho chci vzít aspon kousek na vodítku. Včera jsem ho taky táhla za mnou, pak už chvíli i šela pak se zas šprajcnul...chce to hodně trpělivosti. Co máte za rasu?

v tom případě bych ji nenazvala chovatelkou
ano, já z toho byla oprvadu zděšená, chodil si i ,,na záchod" kam se mu zachtělo. S tímto to bylo naštěstí jednodužší, pochopil za cca5 dní, kam má chodit(pořídili jsme mu pro začátek plinku pod štěňata). Občas se netrefí přímo, ale myslí si že ano a pak má z toho radost a ještě mi to jde ukázat, jak je šikovnej ...sranda se štěňatama! Bylo mi tady na fóru vyčítáno, že jsem si vzala psa z takových podmínek, ale já toho určitě nelituji, je to náš miláček a i když v některých směrech je trošku pozadu - trpělivost růže přináší

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 13:19
- Nahlásit

Naomi
jéé, tak to jste mě uklidnila!
to je dobře chce to hodně trpělivosti a taky trochu času, ale jde to dobře. štěnda jsou vnímavá a když z pobytu venku uděláte srandy kopec, rychle ho přejdou strachy a pelášení domů

Co máte za rasu?
stafordšírské bullteriéry, dvouletou fenu a půlročního pejska

Bylo mi tady na fóru vyčítáno, že jsem si vzala psa z takových podmínek
já mám třeba fenku papírovou, ale podmínky chovu jsem odhalila až poté, co jsem fenku měla doma. ale výtky chápu. taky jsem, ač v papírovém chovu, podpořila množitelku ve velkém a teď si to hodně vyčítám. navíc je fenka nemocná, takže se mi nákup u ní rozhodně nevyplatil. pejska už mám ze zahraničí a přístup je diamterálně odlišný. malý je sebevědomý, zvyklý na spoustu věcí, děti, hluk. úplně jinej pes

Naomi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:20
- Nahlásit

navíc je fenka nemocná
co je Vaší fence?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:29
- Nahlásit

Naomi
co je Vaší fence?
je po operaci oboustranné dysplazie loktů a má vadu srdce - obojí genetická záležitost. lokty jsou po oepraci OK a bez potíží, srdce zatím taky drží (ťuk, ťuk)

Naomi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:37
- Nahlásit

PeKrato
tak to přeju brzké uzdravení a ať slečně zdraví co nejdéle složí!
Já mám kavalírka a ti prý na srdíčko docela trpí, tak doufám, že prcka se to netýká! chci s ním zajít na nějáké vyšetření, ale musím si o tom nejdřív pozišťovat.

Naomi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:40
- Nahlásit

PeKrato
*slouží

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:54
- Nahlásit

Můj pes škrábal zeď, když byl malej, tak jsem zakoupila odpouzovací sprej a pomohlo to

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 14:58
- Nahlásit

Naomi
tak ona je teď dobrá. nohy jsou po operaci ok a snad to vydrží až do stáří a se srdíčkem nic nenaděláme. jen to musíme hlídat.
kardiak už od štěnda se pozná podle dýchavičnosti, když se brzy zadýchavá při hře nebo lítání. to je často průvodní znak. na vyšetření je ještě brzy. reálný obraz lze získat až později, když je vývoj srdce ukončen. my jsme byli v 1,5 roce.

Barbucha z Prahy
mě vůbec malého to absolutně neodradilo a i pepř mletý na potření nezabral. bez problémů ho slízal

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:28
- Nahlásit

PeKrato
malého to absolutně neodradilo a i pepř mletý na potření nezabral. bez problémů ho slízal

nám zabralo tabasco

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:32
- Nahlásit

PeKrato
mě vůbec malého to absolutně neodradilo a i pepř mletý na potření nezabral. bez problémů ho slízal

Já vím, na někoho to nefunguje, jen jsem chtěla, aby o tom Naomi případně věděla. Koukám, že jsem měla teda štěstí, že to zafungovalo

belinda
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:36
- Nahlásit

Naomi
Fenka mojí neteře tohle taky vyváděla.Ptala se na to veta a prý je to překyseleným žaludkem. Tím vápníkem si srážela kyselost .Neteř krmí vařeným masem.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 15:43
- Nahlásit

zuzanarosakova
nám zabralo tabasco
to mě nenapadlo

Barbucha z Prahy
Koukám, že jsem měla teda štěstí, že to zafungovalo
tak je to fakt individuální

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 17:36
- Nahlásit

Naomi
Než přidávat extrémně vápník, přidej v přezubování vitC. Mimochodem, jsou mnohem lepší zdroje vápníku než tvaroh, ale to spíš říkám jen tak, aby řeč nestála, a doufám, že už to každý ví

jbat
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 18:27
- Nahlásit

Já to taky dělala, když jsem byla malá.
Teď už to nedělám.

belinda
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2010 19:05
- Nahlásit

jbat
asi už nejsi v období přezubování.

Naomi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2010 14:29
- Nahlásit

Děkuji vám moc za rady vyzkoušíme, uvidíme

jbat
Já to taky dělala, když jsem byla malá.

a co ti teda chybělo?

PataMat
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2010 14:44
- Nahlásit

Ten muj se pustil do zdi par dnu tomu a uz i do futer ale mneni zoubky....snad ho to prejde

Naomi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2010 14:48
- Nahlásit

PataMat
snad se nepustí i do tebe

Pumpa
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2010 23:28
- Nahlásit

když sem byla malá, ožrala nsem asi dva metry čtvereční zdi za postýlkou. Myslím, že vápníku sem díky sunaru měla dost.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání