| Autor |
Zpráva |
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 18:45
- Nahlásit
Ahojky,moje sestra si příští týden přinese domů fenečku jorkšírského teriéra.Chěla poradit jaké granule jsou nejlepší,ale já s těmito mini psi nemám žádné zkušenosti.Můžete mi někdo poradit,nebo je tady skupina,kde by jsme se dozvěděly vše potřebné?Děkuji moc.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 20:35 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
jitka HS
Na tomhle fóru narazíte především na lidi, kteří se už od granulí odklonili k tzv. přirozené stravě - neboli psa krmí masem, vnitřnostmi, přílohami... Pokud jde o vhodné granule, dá se do jisté míry orientovat podle ceny. Kvalitní suché krmivo se prostě za 15Kč/kg sehnat nedá. Bohužel, existují i značky, které se tváří jako hypersuperextra kvalitní, čemuž odpovídá i cena, ale po přečtení složení na obalu zjistíte, že vlastně psa krmíte kukuřičným šrotem. Zásadní otázkou tedy je, kolik peněz hodláte do krmení vrazit. Pokud na to máte, kupujte opravdu kvalitní granule, které jsou sice drahé, ale zaručují jakés takés rozumné složení. Já osobně krmím masem, ale kdybych si měla vybrat mezi granulemi, zkusím Arden Grange, možná Canine Caviar. Každému psovi sedne něco jiného, takže vás stejně čeká hledání toho, co pejsek snese bez průjmu, po čem bude mít krásnou srst a pevný bobek. Přeji příjemné hledání
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 21:02
- Nahlásit
Fenečka bude mít nejdříve nějaké granule od chovatele(nebo by alespoň mít měla). Pokud to budou kvalitní granule tak setrvejte u nich, pokud ne tak nechte fenečku nejdříve zvyknout na nové prostředí a potom pomalu přejděte na jiné. Značek je velké množství, jak bylo výše napsáno AG, Canine Caviar, Artemis, Fromm Family a další. Já krmím smečku Trainerem nebo Canine Caviar plus teda sem tam vařené.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 23:46
- Nahlásit
corgi
Saita
Děkuji moc za rady, předám sestře.Paní od které fenečka bude jí radila krmit piškoty se Sunarem,což se mi nezdálo.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 08:38
- Nahlásit
jitka HS
radila krmit piškoty se Sunarem
Správně jste pochopila, že piškoty a Sunar opravdu nejsou vhodné krmivo pro rapidně se rozvíjející a rostoucí štěně. Pokud tak chovatelka krmí, doporučuju co nejdřív (i když postupně!) změnit na kvalitní krmivo, abyste napravili, co dotyčná spáchala...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 08:47
- Nahlásit
corgi
Pokud tak chovatelka krmí, doporučuju co nejdřív (i když postupně!) změnit na kvalitní krmivo, abyste n
vzhledem k tomu, že od chovatele má štěně základ, asi bych si spíš štěně vzala jinde.
já krmím pudlata Boschem junior small a střídám je s Pro Pac dog puppy small. Ale to mají jen aby granule znali a jako pohotovstní, jinak krmím masem
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 08:50
- Nahlásit
Alexa
vzhledem k tomu, že od chovatele má štěně základ, asi bych si spíš štěně vzala jinde.
Nápodobně.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 09:46
- Nahlásit
A jak bude fenečka stará??? Piškoty se sunarem mi přijdou vhodné možná jako první příkrm pro čtrnáctidenní štěně, ale rozhodně ne jako hlavní strava v sedmi týdnech - a minimálně do sedmi týdnů (spíš do osmi) by mělo být štěně u mámy! Taky radím, ještě to dobře zvažte, tyhle první týdny jsou pro vývoj štěněte nejdůležitější - a nejde jen o stravu, ale i o prostředí, ve kterém štěně vyrůstá, jestli má dostatek podnětů a podobně...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 10:28
- Nahlásit
Alexa
určitě by mi štěňátek bylo líto, ale taky bych od takovéto chovatelky dala ruce pryč
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 12:55
- Nahlásit
jitka HS
tvoje sestra nemá net, že se třá nezeptá sama? Nebo jí to až tak nezajímá..? Ale jinak, doporučuju canine caviar nebo přirozenou PESTROU stravu
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 19:23
- Nahlásit
Alexa
pawLINka
Monty
Já určitě taky,ale tu paní doporučila nějaká známá a sestra si to nenechala rozmuvit.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 19:25
- Nahlásit
Baysha
jde si pro ní 20.7 a to jí budou necelé tři týdny
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 19:28
- Nahlásit
jitka HS
necelé tři týdny??? od toho fakt ruce pryč!
štěně musí být nejmíň do sedmi týdnů u mámy!
řekla ta "chovatelka", proč se štěňat takhle brzo zbavuje???
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 19:29
- Nahlásit
Baysha
Oprava -7 týdnů
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 19:31
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Ahojky Lucko,sestra zatím nemá internet.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 19:32
- Nahlásit
Baysha
Omlouvám se,než jsem si všimla,že jsem tam napsala špatně týdny,tak jsi odpověděla.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 19:34
- Nahlásit
jitka HS
tak to jo
ale stejně bych se fakt bála vývojových problémů u štěňat krmených piškotama se sunarem...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 07:41 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
jitka HS
Hele, nechci se dotknout tvé sestry, ale ze zkušeností z práce vím, že zákazníci některé věci špatně pochopili (stalo se mi, že jsem slyšela, co jim vykládala kolegyně a dva dny na to s hrůzou zjistila, jak si to zákazník přebral ).
Někteří chovatelé, co nekrmí granulemi, mléčný výrobek s piškoty dávají jako mléčnou dávku + samozřejmě dávky masové.
Rada Saity mi přijde jako dobrá.
Ty krmíš také masem nepletu se? Takže tenhle způsob krmení jí můžeš snadno předvést ty.
Blbý je, že Trainer a Canine caviar není běžně dostupný v každém zverimexu a jestli nemá Internet, tak to bude možná těžko shánět. Z běžně dostupných krmiv bych volila Acanu a pak Brit care, když jí bude chtít dopřát konzervičku, tak Rinti, Animonda. Masové jsou Animonda-grancarno. Koukala jsem na Grancarno kompletní řady a mají pěkně blbě udělaný obsah živin. Vyplývá z něj jen to, že je tam víc jak 50% masa
http://www.animonda.de/de/sortiment/hunde/feuchtna hrung.html&mtid=55
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 09:01
- Nahlásit
Psíček
Fleisch und tierische Nebenerzeugnisse (98 % vom Rind), Bäckereierzeugnisse (4 % Tortellini), Mineralstoffe
no jo no, tak jsem to napsala špatně, masa a vedlejších masných produktů. Hele, taky řikám, že krmim masem a přitom dávám vetamix
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 09:39
- Nahlásit
kachna_
A vetamix není maso ? Řekla bych že je stále víc maso než sebelepší granule.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 10:16
- Nahlásit
Psíček
Až začnem řešit co vlastně jíme tak se teprve budem divit....
A navíc to z vetamixu je sice odpad ale aspon vidím jak ten odpad vypadá ale co je v uhlené a konzervované a taky ochucené granulce tak to neví asi nikdo..... a je jedno jestli je to prémium super nebo extra super ,nejsem tak naivní abych věřila tomu co se tam píše.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 10:19
- Nahlásit
KEISSA
no většina směsí, co dávám jsou maso a vedlejší zvířecí produkty, nemluvě o dršťkách, kostech... , takhle to bylo myšleno.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2010 12:01
- Nahlásit
Psíček
Několik let jsem pracovala na drubežích jatkách a taky jsem chvilku byla na nutkách ,takže vím co šlo na vyrobu tady těch mletin a co šlo do kafiny na výrobu mouček (a´sušeného masa....).
|