| Autor |
Zpráva |
aisha
|
# Zasláno: 27 Srp 2005 22:14
- Nahlásit
Po několika psech bez PP jsem se letos rozhodla pořídit si pořádného psa s PP a to druhého v řadě knírače středního černého. Myslím, že otec i matka jsou z"dobrých rodin", ale již pětiměsíční štěně vykazuje několik vad. Viditelný chomáč bílých chlupů na bradě a na hrudi(patrné náznaky byly již u převzetí štěněte) a nyní jsem zjistila výrazný předkus. Opravdu nevím, co s tím. Stává se to běžně u čistokrevných chovů? Nebyla jsem rozhodnuta, zda budu chtít absolvovat výstavy a svody a samozřejmě se ho již nevzdám, ale je to v pořádku?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Srp 2005 22:43
- Nahlásit
Co se týče předkusu - i to se stává u psů s PP.
|
Náhoda
|
# Zasláno: 28 Srp 2005 09:54
- Nahlásit
Aisha, zdravím Tě. . .
Všechny vady, které popisuješ, musely být už zřetelné v době přebírání štěnete. Můj názor je ten, že by v PP štěndo mělo mít všechny tyto vady zapsáno, s dodatkem, že se do budoucna nehodí na výstavy a následně do chovu. Také by na něj měla být patřičná sleva na rozdíl od ostatních sourozenců, kteří evidentně tyto vady nemají.
Záleží také na tom od koho štěndo máš.
|
Endy
|
# Zasláno: 28 Srp 2005 14:51
- Nahlásit
Pokud mělo štěně skus v době odběru v pořádku,máš prostě smůlu,že se ti u prvního papíráka objevil předkus.Pokud ho mělo již při oběru(dá se zjistit u poradce chovu ze zápisu o kontrole vrhu),měla tě chovatelka upozornit,dát to do smlouvy a ty máš nárok na slevu z ceny.Chomáček bílých chlupů se většinou věkem ztratí,ale kůže pod chlupy by měla být šedá.Pokud je bílá,porostou chlupy bílé pořád.
|
aisha
|
# Zasláno: 30 Srp 2005 15:03
- Nahlásit
Endy
pečlivé prozkoumání kůže pod chlupy ukázalo šedou kůži, takže něco se snad ještě spraví. Majitelé mamky i taťky se mi k tomu ještě nevyjádřili, ale doufám, že tak udělají.
|