Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Od kdy smí štěně ven - mezi psy?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:59
- Nahlásit

Prosím o radu, od kdy smí štěně mezi psy ven?? Prý od 12 týdnů nebo do dokončeném očkování? Jaké s tím máte zkušenosti?

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:09
- Nahlásit

To je otázka. Mělo by to být asi až po dokončeném očkování, ale já osobně jsem chodila se štěnětem hned, jak bylo u nás doma. Chtěla jsem, aby byl správně socializovaný.

Niko
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:11
- Nahlásit

Anonymní
Štendo může mezi pejsany ven hned, ale musí se na něj dávat velký pozor. Venči ho tam, kde víš, že se nepotuluje moc psů, kteří by mohly být nenaočkovaní. Pak by mohlo něco chytnout a i umřít /to nechci strašit/. Prostě do té doby, než bude naočkované úplně se musí dávat bedlivý pozor. Kontakt se psem, kterého neznáš neriskovat, když bude očuchávat něco podezřelého, tak ho odtrhnout. Ale jít ven od12týdne je blbost. Právě v před tímto a po tomto měsíci by se štěně mělo seznamovat s nejrozmanitějšími věcmi, které nám lidem příjdou už normální, ale štěndo je nezná. Jáho beru všude s sebou a když vidím pesana, takho netáhnu pryč, ale když se mi to zdá nebezpečné ho vezmu do náruče a projdu okolo něj, aby také znalo jiné hafíky. Chce to opatrnost, ale hlavně to nedramatizovat. Někde jsem četla, že štěně může onemocnět i po přičichnutí k moči nemocného psa a umřít. Ale to by ho člověk musel zavřít doma a zabarykádovat ho, což je NESMYSL.

Brigitta
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:12
- Nahlásit

Anonymní
Máme 4 měsíční štěndo a ven jsem začala chodit hned, jak jsem si ho přivezla. Riziko přenosu nějaké infekce je téměř nulové s ohledem na to, že ve městě je drtivá většina pejsů očkovaných. A dokonce říkají, že je lepší takto "riskovat", než "zanedbat" socializaci.

Brigitta
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:16
- Nahlásit

Nehledě na to, že Tvůj pes je očkovaný a doba, kdy se pes má dostavit k přeočkování je dána s dostatečnou rezervou, tzn. když přijdeš o týden dýl, je stále chráněný.

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:20 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

Brigitta
Já myslím, že právě ta 3 po sobě jdoucí stěněcí očkování neznamenají, že je štěně chráněno. Setkala jsem se s tím u veterináře, který kamarádce nedoporučil chodit se štěnětem ven do posledního očkování. Teda ne ven, ale mimo jejich zahradu.

Anonymní
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:26
- Nahlásit

Já jsem jedna z těch co uposlechla veta ašla ven, teda mezi psy,po úplném očkování. Fenka se potom všeho bála, teď v roce jsme špatnou socializaci částečně dohnali, ale pořád to není ono. Takže souhlasím se všemi přísvěvky výše, už bych takovou blbost nikdy neudělala. A až budu mít dalšího pejska, tak půjdme ven hned, pokusím se ze začátku mezi pejsky známých, o kterých vím, že je mají očkované. Žádný vet samozřejmě neřekne, že můžete jít ven hned. Ptala jsem se čtyřech a všichni mi řekli, až po očkování, což u nás bylo tak ve 14 týdnu. Oni se tím krejou, kdyby náhodou pes něco chytl a onemocněl, tak aby mohli říct, že na to upozorňovali.
lepší takto "riskovat", než "zanedbat" socializaci
Teď už vím, že na tom něco bude.

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:32 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

Anonymní
Plně souhlasím. Je jasné, že vet nemůže říct běžte ven, protože prostě to riziko existuje (i když je malé).
Já malýho tahala všude s sebou, až mi ho někdy bylo líto, ale teď je to super pes, ničeho se nebojí a všude chce být první a všechno musí prozkoumat.
Jen taková kuriozní historka - jedu s mrňousem autem a stavím u pumpy. Natankuju a stojím na kase, když si najednou uvědomím, že nějakej debil drží klakson. Ale fakt dlouho. Začnu se rozhlížet, kdo to jako je a najednou vidím prcka, jak stojí na místě řidiče, packy na volantu a troubí. Celá pumpa z toho měla srandu. Tohle se mi stalo několikrát.

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 13:39
- Nahlásit

Ten anonym jsem byla já, nějak jsem se zapomněla přihlásit, vrátila jsem se z dovolený a jsem z toho nějaká, řekla bych, zmatená.
Mel
To je fakt dobrá historka. Ještě, že ty pejsánky máme, sranda musí bejt i kdyby na chleba nebylo.

haha
# Zasláno: 26 Srp 2005 15:15
- Nahlásit

mělo by jít ven až po očkování ale vzhledem k tomu že je zrovna léto svítí sluníčko a UV záření bacily ničí bych se tý nákazy tolik nebála,rozhodně bych se ale zatíím vyhnula místu kde se hromadně venčí psi

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 15:25
- Nahlásit

My chodili ven hned, nedovedu si představit, že bych čekala až bude naočkovaná kompletně, jak bych řešila venčení, socializaci apod.
Myslím, že třeba v Praze jsou pesani dost proočkovaní a kdyby se mi něco nezdálo, šla bych k vetemu.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 19:43
- Nahlásit

My také chodíme ven všude. Snažím se jen, aby se vyhnul psům kromě našeho zrzavce a těch, kde předpokládám, že by očkováni měli být (např. kde mají doma malé děti). Neumím si představit, že bych ho měla jen doma, to by se zbláznil!!!
Bohužel žere jakýkoliv fujtajblík co najde, a nelze to tak jednoduše uhlídat.
Ale pěkně to vyjádřil Artemis kdy něco v tomhle smyslu: skoro vším čím by se potencionálně mohlo štěně nakazit (a pravděpodobnost je při opatrnosti malá) se dnes dá léčit, zatímco socializaci už nedoženeme...

I já mám strach...zítra mimochodem jedem na mistrák kníračů, ale také předpokládám, že tam bez očkování psi nechodí...

Niko
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2005 11:04
- Nahlásit

Prosím o radu....co štěndo a teplé počasí??? Tenhle víken s ním chceme jít ven k vodě na deku. Samozřejmě, že ho nevystavíme přímému slunci, ale asi vedro bude /no, pokud opět metro. nekecají/. Nebude mu to nějak škodit??? Nebo to radši nemáme riskovat?? A co procházky. Chodíte se štěndem hodně a nebo méně, aby se nějak moc neunavilo.... Dík za názory a rady

Brigitta
# Zasláno: 30 Srp 2005 12:12
- Nahlásit

Niko
Štěndo ze začátku moc nevydrží a na slunci vůbec ne. Asi před měsícem, jak byli asi dva dny děsný pařáky mi malá z horka pěkně zvracela. Byli jsme venku, řádila, lítala jak drak, potom začala z ničeho nic zvracet, lehla do trávy a na místě usnula. Hrozně mě to vylekalo, tak jsem ji nechala půlhoďky spát, potom se pro mě stavila ségra a odvezla nás domů. Malá byla jak mrtvolka, to horko ji totálně skolila. Doma spinkala v kuse asi tři hoďky a vyspinkala se z toho. Každopádně na horké počasí dej bacha.
Jinak na koupálku jsme s ní už také byli. Když si bude mít možnost lehnout někam do stínu, tak to bude OK. Jen nevím, jestli Ti štěndo na jednom místě vydrží.

Niko
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2005 12:48
- Nahlásit

Brigitta
A jak staré máš štěndo?? Mému je 11 týdnů... Díky za radu!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání