Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Chození ven
Autor Zpráva
Lilith
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 17:18
- Nahlásit

Ahojky, omlouvám se, jestli tu podobné téma někde je, ale hledala jsem docela dlouho a nenašla

Za necelý měsíc si domů přineseme 8týdenní štěňátko. 1x očkované. Potřebovala bych poradit s venčením a chozením štěňátka ven.

1) Bydlím v bytě, v centru Prahy. Takže je nezbytné nosit štěňátko ven (noviny nepřipadají v úvahu). Nevím co všechno si "můžu dovolit"- Jestli jen "vyčurat a domů", nebo třeba kraťoulinkou procházku?

2) Rodiče mají dospělého boxera. Můžu vzít prcka k našim a seznámit ho s boxerem? (soukromá zahrada)

Všechno se to týká nedokončeného očkování. Vím, že má být dodržena jakási "karanténa" ale nevím co všechno a do jaké hloubky si pod tímto představit.

Proto všem moc děkuji za odpovědi

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 17:24
- Nahlásit

Lilith
Riziko špatné socializace a následné problémy v životě je daleko větší než riziko,že chytne nějaké onemocnění. Ve městech navíc bývá valná většina psů očkovaná. Takže štěndo ber od začátku ven,samozřejmě na dobu úměrnou věku, nechoď smozřejmě rovnou do "center" psího venčení jako jsou psí louky apod.,ale určitě mu neodepírej kontakt s přátelskýma psiskama,který potkáte. A boxíka rodičů bych se vůbec nebála.
S naší nejmladší jsme jeli na psí sraz,který jsme organizovali a nebyly jí ani tři měsíce

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 17:28
- Nahlásit

Lilith

Štěně klidně můžeš brát ven, v Praze jsou psi zpravidla očkovaní a pravidelně odčervovaní, ten váš boxík asi taky, ne? Procházky dělejte pravidelně, tak abys malýho akorát unavila, doma by měl převážně spát jestli ne, tak chodíš málo a prostě vykoukat, co potřebuje Najdi si partu pohodových psů a lidí se kterými si můžete v klidu hrát, aby ses nemusela strachovat, že ti ho nebo ji někdo opere... Už bys asi tak nějak měla mít vytipováno... Na pohodový partě moc záleží Zkus se poohlídnout i na některé psí školičky

Co máš za štěníka?

Lilith
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 17:54
- Nahlásit

No vy jste mi udělali takovou radost!!! Já si pořád "kousala nehty" jak to budeme dělat. Psích kamarádů, kteří se nemohou dočkat na nový přírůstek do smečky máme plno, tak jsem přemýšlela, jak dokážu odepírat štěníkovi měsíc po přinesení domů s nimi kontakt (o tom jak se těší páníčci na našeho prcka ani nemluvím )

Bude to francouzský buldoček

http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/3/3546/3546677_10 efb872ff46d89f20ed3abeff4bd82d/images/4_tydny_009. jpg

No není k sežrání

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 18:02
- Nahlásit

Lilith

No, to je klášnýýýýý ))))
Tahlebarva se mi u buldočků jediná líbí A jak se bude jmenovat?

No vidiš, tak ani školička nebude snad potřeba ))) Na sídláku než jsme se odstěhovali na vesnici, jsme měli kámošku Šerynku, taky francouzska a s mejma třema si dovedla hrát celý dni před barákem ))) tak doufám, že budeš mít taky takovou dračici

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání