Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / priprava na steniatko
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
dodik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:00
- Nahlásit

tak 7 tyzdnov zbehne ako voda...tak preto chcem zacat z nakupom a pripravou bytu pekne postupne...ale neviem...co vsetko mi treba na internete neviem nic najst...co treba steniatku kupit..tak preto sa chcem opitat co vsetko mi treba kolko ma to vsetko bude stat....a ako mam pripravit byt aby mi nic neznicil...dakujem

PeKrato
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:28
- Nahlásit

stačí zadat do google jak se připravit na štěně a vyjede nespočet odkazů, jako třeba tento URL

dodik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:31
- Nahlásit

dakujem pekne inac aky je vas nazor na klietku?pretoze sa bojim ked nebude nikdo doma aby neznicil byt

PeKrato
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:36
- Nahlásit

dodik
Pokud je klec dostatečně prostorná, štěně v ní může chodit a mít misku s vodou a pelíšek, nemám proti klecím vůbec nic. samozřejmě by v ní nemělo strávit 10 hodin, musí mít možnost se proběhnout mimo klec.
Já jsem štěně v době mojí nepřítomnosti zavírala do jedné místnosti v bytě, kde bylo odtraněno úplně všechno, čím by si mohlo ublížit nebo co by mohlo zničit (takže tam vlastně skoro nic nebylo ). Malá tam měla hromadu hraček a nezničila vůbec nic. Mě ale nešlo ani tak o ničení jako spíš aby si opravdu neublížila (takové elektrické kabely nejsou zrovna sranda).

dodik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:39
- Nahlásit

a bude sa stavat casto...ze bude chciet ist vonku aj o polnoci?

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:42
- Nahlásit

dodik
a bude sa stavat casto...ze bude chciet ist vonku aj o polnoci?
Ne. Štěňata v noci spí. Lidi taky. Pak lidi ráno najdou loužičky a hromádky . Zaručeně nepočítej s tím, že si řekne, že chce ven

NikisekX
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:43
- Nahlásit

Mně zas všichni říkali"nepořizuj si bígla do bytu, bude ti všechno ničit" a pořád nic Když štěníka dostatečně unavíš tak většinou celou dobu co bude samo doma prospí. Nebo teda takhle je to u nás

Jinak já jako první co jsem nakoupila byl nějaký levný oboječek, protože z toho stejně hnedka vyrostla, vodítko, dvě misky na vodu a na granule, pár hraček, granulky pro štěnda a hadr na podlahu

Jinak naše čubinka je taky zavřená v jedný místnosti, všechno co by mohla zničit je zabezpečený, včetně kabelů které by jí mohli ublížit.. Ale jak řikám no, my jí vyblbnem když jdeme na dýl pryč a ona jen spinká, když jdeme třeba jen na nákup tak jí dál žvýkací kost a ona dvě hodiny vydrži žvejkat v jedný poloze

impact
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:46
- Nahlásit

dodik
Posílala jsem ti email. Přišel?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:52
- Nahlásit

dodik
v noci bude chrnět, až nad ránem začínají psiska ožívat a to je ze začátku potřeba vychytat, aby to nestihla dát doma. ale rozhodně tě kvůli tomu nepřijde vzbudit, prostě hodí bobek a loužičku doma

jinak jak píše Niki, unavené štěndo spí a nemá čas na hlouposti takže před odchodem si hodně hrajte a budete mít klid doma. u nás to fungovalo stejně jako u Niki, malá prostě chrněla

dodik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 13:27
- Nahlásit

no ale pocul som ze jack russell potrebuje dost pohybu...
Impact-ano dosiel dik ozvem sa

NikisekX
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 13:29
- Nahlásit

dodik

No jistě, je to terier Já mám bígla, ten taky potřebuje hodně pohybu.. denně jsme s ní minimálně tři hodiny venku(ne vkuse)

dodik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 13:40
- Nahlásit

no hej vlastne som aj rad ze potrebuje vela pohybu...pretoze nemam s kim ist von...ani poriadneho kamarata...tak aspon psik ...a inac co mu mam davat zrat..ked to bude 7 tyzdnove steniatko?

NikisekX
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 13:46
- Nahlásit

dodik

ptej se chovatele čím štěníka krmí, jestli granulkama tak pokračuj na granulkách u nás to byly granulky, takže jsem se chovatele ptala na značku granulí kterou krmí a pokračovala jsem v tom, asi dva týdny, pak jsem změnila značku která nám vyhovovala více.

Taky jsem ráda, že fenka potřebuje hodně pohybu, konečně mě někdo pořádně vytáhne ven a utahá

dodik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 14:26
- Nahlásit

inac kde je najlepsie mu spravit kutik?..

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 14:34
- Nahlásit

dodik
inac kde je najlepsie mu spravit kutik?..

někde kde bude mít klid a odkud bude mít zároveň dobrý přístup k vám. U nás to vyšlo tak, že má pesan k dispozici předsíň, ve které má svůj bydlík (takový domeček), kam si zaleze, když chce. Předsíň je velká a dobře prosvětlená, jsou tam dlaždičky, v době kdy byl štěně a zústával už doma sám, se to dalo dobře vyklidit, aby si tam nemohl ublížit (kabely atd) a aby nic moc nezničil. Když se počůral, v pohodě se to uklidilo. Když jsme doma, všechny dveře jsou dokořán, může si cárat kde chce. Tím že jsme jen dva, tak v té předsíni měl opravdu klid. Pochopitelně jiné to asi bude, je-li v rodině pár dítek a furt někdo přes předsínň loncá.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 14:40
- Nahlásit

U nás má malá pelíšek s náma v ložnici, ale stejně jako u PetryK když jsme doma tak přes den chodí kde se jí chce

123helik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 15:17
- Nahlásit

my máme ohrádku, cca 4m čtvereční. ale v podstatě ji nepoužíváme... čubině je 9 týdnů, je to NO, ráno vstává kolem půl 6., vyvenčit, pohrát, nakrmit a zase spí, cca do 12-13hod, pak to samé, vyvenčit, pohrát, procházka nakrmit a spát, cca do 18hod, pak tak tři hoďky řádí jak černá ruka v 9hod večeře, pak spinká a v jednu ráno ještě venčení... nestalo se mi, že by byla doma loužička... Pelíšek a misky má v ohrádce, ale spí na zemi u postele - do postele totiž nesmí
jinak nakoupené jsem měla všechno tak měsíc předem - ohrádku, misky, plínky, vodítka, obojky, hračky...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 15:50
- Nahlásit

mně se osvědčilo přes den každé tři hoďky a dvakrát za noc vyběhnout ven. Pejsa si už druhý den řekl řekl, že chce ven. Snažila jsem se tomu dát režim, takže si navykl, kdy se chodí a co se v tu dobu dělá.

dodik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:27
- Nahlásit

cez vikend by som ja tiez rad s nim v noci chodil von...niekedy ked nebude spat tak urcite pojdeme..pekne v klude...ticho..prijemna prechadzka

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:40
- Nahlásit

dodik

neboj, v noci sa s nim nachodis az az mala som podobny system ako pumpa - co tri hodiny a v noci aspon dva krat. Mala som podobne lahky spanok ako mnohe mamy, ked sa im narodi dieta - takze ked som zacula, ze stendo na kachlickach v kuchyni skrabkaju pazuriky, na pyzamo som natiahla nohavice a kabat (ono bol unor, takze nicmoc) a hybaj so stenatom ven... kolko krat som 15 minut mrzla vonku, rozospata a nadavala, zatial co stendo si tam onuchavalo nejaky smrady a ze by sa malo vencit, to mu ani nenapadlo...

inak pumpo, fakt tazka zavist, ze si stendo umelo rict, ta moja trubka ani po styroch mesiacoch nepochopila, ze ked potrebuje curat, staci si povedat... ale tak vyrastli sme z toho no

dodik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:43
- Nahlásit

ja len dufam ze mi v noci nezacne stekat a nezabudi celu rodinu

dodik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:17
- Nahlásit

a ako to ma prebiehat prve dni...ked s nim budem vonku...moze mi aj utiect?alebo mam par dni pockat a mam s nim ist vonku neskor ...vodidko po akom case?

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:25
- Nahlásit

dodik
jak cakat par dni? Kde ho chces vencit? Hadam nie doma? Normalne ho bravaj von, je to male stendo, bude sa ta drzat ako kliest, navyse este par tyzdnov budes rychlejsi ako on, takze ti neutecie.
Co sa tyka voditka, ja som ho ucila od prveho dna - na obojok aj voditko. Tahal ho za sebou, ked sa niekde zanuchal, tak som ho na par sekund zdvihla a ked sa niekam pohol, tak som sla za nim, voditko nenapnute- ani si nevsimol, ze ho ma. Postupne si na neho zvykal a bral to ako samozrejmost - ked za zakladal obojok, znamenalo to, ze ideme von To iste s voditkom - bola to otazka par dni.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 21:21
- Nahlásit

dodik
pozítří si jedu pro fenku (pátou do smečky). V garáži jsem vyštrachala misku a dala hadr do přenosky...

Katka Králová
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:17
- Nahlásit

Venčení po třech hodinách a dvakrát v noci závidím . My chodily přes den každé 2 a stejně jsme to občas nestihly . V noci každé 2,5, takže to vycházelo někdy kolem půl 11 večer, pak v 1, další po 3, pak dejme tomu v 6 a pak se najelo zase na každé 2 :-D. A stejnak jsem nad ránem musela uklízet...

dodik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:27
- Nahlásit

no jo takze v noci ani spavat nemusim
ale dufam ze si na to nezvikne!

NikisekX
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:27
- Nahlásit

Když to tak čtu, tak jsem ráda za svoji čubinku, ta totiž nečůrala skoro vůbec V noci jsme šli o půlnoci naposled a ráno až v 8 když začla prudit a doma ani loužička ani bobík.. za to mi to ale asi vrátila když má ten zánět močáku, to pro změnu chčí všude

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:48
- Nahlásit

dodik

su to stenda, proste to dlho nevydrzia. Ked s nim budes chodit von takto casto, tym menej nehod sa stane doma - a tym skor si zvykne, ze curat a kakat musi vonku a nie doma. Ako bude rast, tym dlhsie to vydrzi - az bude jedneho dna spat celu noc pocitaj s tym, ze to chvilku potrva. Su stenda, ktore pochopia okamzite, su stenda (ako ten moj expert), ktorym sa este v siestich mesiacoch stane "nehoda". Fenky su obecnejsie v tychto veciach chapavejsie (i ked ja si to skor vysvetlujem tym, ze nie su take cunata, ako kluci ). Proste svoje stendo sleduj a akonahle sa zacne krutit, cuchat po zemi, zvedni ho a mazte ven. A po kazdom jedle a rozhodne zakazdym, ked sa prebudi Proste sa priprav na to, ze prve tyzdne sa nabehas

Katka Králová
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:52
- Nahlásit

Mika

Tak kroucení a čuchání u nás moc směrodatné nebylo. Dinule prostě po cestě po bytě přičupla, jen tak ji to najednou napadlo... . Pokud náhodou čuchala, tak chtěla kadit...

NikisekX
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:53
- Nahlásit

Katka Králová

U nás to bylo ještě složitější jelikož máme fenku bígla, tu jinak než s čumákem u země neuvidíš

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání