Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěnátko nás kouše a vrčí na nás-jak s výchovou?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:21
- Nahlásit

Mám dotaz máme 8týdení jezevčici a stále nás kouše (zatím to bolí jen trochu) a pokud chce upoutat pozornost nebo se zlobí,
vrčí na nás a pokouší se štěkat. Máme mu rezolutně zakasovat nás kousat a máme mu zakazovat kousat i ostatní věci??
Máme ho okřiknout aby se naučilo, že na nás nemá štěkat??
Nevíme, jak "tvrdou a důslednou" výchovu použít a od jakého věku, chce aby nás v dospělosti poslouchal a respektoval, ale
nechceme ho zase nějak trápit. Poraďte???

Niko
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:32
- Nahlásit

Anonymní
Myslím, že je to normální. Vrčení a kousání znamenají, že si chce hrát. Upoutává tvoji pozornost. A asi se nudí. Dávej jí pořád něco na hraní a pokus se jí odvést pozornost tím, že jí budeš něco házet a hrát si s ní. Když tě kousne, tak ji okřikni FUJ! Aby věděla, že to nesmí. Naše stěndo taky kouše a když se s ním přetahuju o uzlík, tak vrčí...to je normální.

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:35
- Nahlásit

Taky si myslím, že je to normální.
Důsledná výchova ano, ale tvrdá? Nevím, co si pod tím pojmem představuješ, ale jezevci se dost zatvrděj, když si myslí, že jsou trestání nespravedlivě.

Jinak nás naše jezevčanda ohlodávala do výměny zoubků, což bylo asi v půl roce.

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:44
- Nahlásit

Náš malej taky kouše (a to dost bolestivě) a vrčí i štěká. Prostě nás vyzývá ke hře a bere to jako se svými sourozenci. Tam se na city nehrálo. A najednou hup, je u nás a to je samý zákaz, samé fuj a nesmíš na ty nejlákavější věci...
Osvědčuje se mi klidně se mu dívat do očí a říkat taktéž klidně "přestaň". Když už to neplatí, tak nesmíš či fuj.
A hlavně přenést pozornost na něco co může (hračky) a za to ho ihned pochválit.
Štěndo neví, že fuj znamená fuj, to se musí naučit.
Já taky kolikrát pěním (v duchu) a nadávám mu, když to samé udělá po Xté. Je to také tvrdohlavec

Niko
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:49
- Nahlásit

Terri
Přesně tak

Niko
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:54
- Nahlásit

Člověk musí být vynalézavý. Štěndo už třeba nebaví tytéž hračky. Už si je prozkoumal a zkoume něco jiného a to jsou věci okolo něj. Takže my mu buď koupíme něco nového, ale to nejde pořád, když ho něco omrzí. Osvědčil se mi nápad s krabicí----do obyčejné krabice od bot jsem na víčku udělala otvor a zalepila víčko ke spodku. Do otvoru jsem naházela hračky, až byla plná. Štěndo si nemohla vyhrát, jak usilovně hračky dolovalo. Byla to pro něj ohromná zábava!!!! Nebo obyčejná pet lahev dělá divy. Nám po parketách klouže a malej za ní líta jak pometlo. Myslí si, že mu utíká...jak ji nemůže chytit do tlamičky....je to sranda

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:58
- Nahlásit

Niko
Inspirovala jsi mě, založíme téma hračky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání