Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nelínající plemana-prosím poraďte
Autor Zpráva
Millasek
# Zasláno: 24 Srp 2005 12:36
- Nahlásit

Velice prosím všechny milovníky psů, pomozte!!
Je to už přes rok, co jsme přišli o čtyřnohého kamaráda..byl už dost starý,podstatě jsem s ním vyrostla. Velice nám pejsek chybí, chtěli bychom si tedy pořídit nového..problém je v tom, že máme v rodině alergika. Mám tedy povolené pouze nelínající plemeno...sehnat takového pejska není ale vůbec jednoduché, hlavně v případě, že v osmnácti letech si nemužu dovolit štěňátko za několik tisíc) na to mi brigády nestačí.
Jsem už zoufalá(...snad bude mé hledání psího miláčka jednodušší, když budu vědět o která plemena se mám přesně zajímat....A tak Vás tedy prosím..poráďte mi, která plemena nelínají??
Předem moc děkuji!!

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 13:03 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

pokud jde o alergii, tak taky hodně záleží jak moc je silná. Už mockrát se taky stalo, že alergickým dětem pořízení psa spíš pomohlo než uškodilo.....A taky záleží na druhu alergie. Většina z alergií není na srst, ale na zvířecí (mnohem častěji kočičí) výkaly a výměšky kůže....

z tzv. nelínacích plemen mě napadá pudl, a pak plemena, některá plemena, jejichž srst se upravuje trimováním - west highland white teriér (vestík), Irish soft coated wheaten teriér (softík), pak taky např. čínský chocholatý pes, či mexický naháč (kteří nemají srst skoro vůbec, ale jsou i jedinci se srstí...), dál mě napadá ještě bedlington teriér.....ještě možná i cairnteriér (kernteriér).....To ale neznamená, že s těchto psů nevypadne ani chloupek....jen jich vypadává málo - mnohem méně než např. u NO

Anonymní
# Zasláno: 24 Srp 2005 13:03
- Nahlásit

Jorkšír, pudl, naháč

bord
# Zasláno: 24 Srp 2005 13:05
- Nahlásit

Millasek
A taky údajně nelíná bišonek

dodo
# Zasláno: 24 Srp 2005 13:14
- Nahlásit

co se týká kvality srsti a její nelínavosti, tak pořizujte pouze psa s PP - asi bude výše zmíněný problém ceny, když si vezmete křížence třeba pudla, tak se může stát, že bude línat jako obyč. voříšek, protože nevíte, kolik v tom psu je skutečně pudla- ze štěnětě rádobypudla může být nakonec klidně kokr, takže pozor na to!!

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:27
- Nahlásit

kamarádka má kerry blue teriérku a ta taky nelíná

judyta
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:33
- Nahlásit

Mám Boloňáčka je to úžasná chlupatá kulička a taky nelíná. Krom toho je to Antidepresivní pejsek a kamarád k dětem vřele doporučuji.

Anonymní
# Zasláno: 24 Srp 2005 17:07
- Nahlásit

prý nelíná ani jorkšír ale to mi přijde divné když má ty chlupy takové dlouhé

Nikita
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 17:48
- Nahlásit

Kníraci taktez nelinaji.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 19:22
- Nahlásit

Naháči, ti nelínají vůbec!!!

Danuš
# Zasláno: 24 Srp 2005 20:58
- Nahlásit

Nelínají ta plemena, která se upravují. Upravovaná srst nemá čas vypadávat. Pudl, bišon a další jsou dost náročná na údržbu. Dost dobrý je knírač. Nelíná a srst nevyžaduje žádnou mimořádně náročnou péči.
Pokud budeš stříhat voříška, nebude línat taky.
Co se týče psa s nebo bez PP, pak jedině s PP. Mimochodem, některá plemena opravdu nejsou drahá. Chce to jen se trošku zajímat, obvolat pár chovatelů a vybrat správné plemeno. Třeba hrubosrstý fox - taky nelíná a s PP stojí kolem 3 tis, knírači se pohybují mezi 4 - 8 tis., dokonce jsem slyšela o tom, že někde u Tábora byla k mání štěňata bílých kníračů s PP za 3 tis.. Se spoustou chovatelů se dá domluvit na splátkách nebo na spolumajitelství. Je to jen o dohodě, pokud uvidí vážný zájem o plemeno.

haha
# Zasláno: 24 Srp 2005 21:14
- Nahlásit

záleží na co je ten alergik v rodině alergický , měl by si nechat přímo udělat test na psa , jinak bígl sice líná ale z mým alergickým přítelem spal v posteli a nijak mu nevadil.

Borderka
# Zasláno: 24 Srp 2005 21:36
- Nahlásit

Poradte prosím?Líná Border kolie hodně??Dík a pište na můj E-meiletra@trnet.cz
děkuji!

Borderka
# Zasláno: 24 Srp 2005 21:38
- Nahlásit

Jo,tam skočil smajla je to:petra@trnet.cz

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 08:14
- Nahlásit

někdo tu psal, že knírač nelíná.....to byste se divili...mám ho doma...stříháme ho jen 2x ročně, protože je zvyklý být venku, ale i když má chlupy kratinké po ostříhání, pokud je s námi náhodou doma....všude nacházím maličké pichlavé "jehličky" a ne málo (podotýkám že srst má jinak v pořádku - žádné nemoci)

Jinak jsem slyšela, že černý ruský teriér taky prý skoro nelíná...

klára
# Zasláno: 25 Srp 2005 08:35
- Nahlásit

ostříhaný voříšek líná!!!mám vlastní zkušenost

Nikita
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 09:01
- Nahlásit

Evik
No já mám v bytě tři (z toho dva velké), takže se ani moc nedivím... Stříhám cca 3x ročně. Když jsem je měla venku, taky jsem stříhala méně. Srst měla o něco jinou kvalitu, zejména v zimě, to když jsem je vzala delší dobu neupravené dovnitř, tak z nich chlupy byly. Chce to aspoň trochu protrimovat před stříháním (já to beru hrabičkama).

Maya
# Zasláno: 25 Srp 2005 10:40
- Nahlásit

Borderka líná hodně a to je ještě slabý slovo.
Nelíná portugalský vodní pes, ale tam bude cena asi vyšší.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 11:18
- Nahlásit

ještě jsem si vzpomněla - nelínací je prý také kadeřavý retriever, ale ten je u nás dost vzácný.

vaness
# Zasláno: 31 Říj 2005 16:10
- Nahlásit

Já bych ti doporučila Čínského chocholatého psa, naháče. Je to skvělý, věrný, psí kamarád.

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 16:42
- Nahlásit

Tak zvaně nelínající srst = pouze srst se strukturou ovčí vlny !!!!
TO JE PUDL, BIŠON, BOLOŇ A JEJICH PŘÍBUZNÍ.
Né že nelínají - línají všichni, ale tito opravdu v malé míře a chlup má takovou strukturu (jako ta ovčí vlna) že se drží stále v kožichu i vypadlý=mrtvý - proto se tato plemena musí alespoň 1x za 14 dní rozčesat, jinak by měla chuchvalce po celém těle. Tyto chlupy pak alergika nedráždí - nelítají pocelém bytě, nelpí na kalhotách apod. .
ALE ! Je nutné vědět zda jde o alergii na bílkoviny v srsti, nebo na alergeny v kůži, moči či slinách psa. Krom té první specializace alergie nejde u psa učinit prevenci výběrem plemene. /kůži mají i naháči/.
Pokud jde o hygienu - srst vypadanou v domácnosti na zem a gauč - nejhorší jsou plemena s krátkou hladkou srstí .... každičký chlup je zapíchán do sedačky a koberce,
Kadeřavý retriever lína stejně jako labrouš, tam jde jen o jiný tvar chlupu. Knírač líná také - jde o to že tato plemena mají prostě dvojí srst /krycí a podsadu/. Pudl nemá podsadu a krycí srst je šlechtěním změněná na "ovčí vlnu".
golden retrívr, border kolie, kokršpaněl apod - línají dost. Špic, hasky. malamut - línají velmi. Yorkšír líná také, ale je to tak malé plemeno že v počtu jeden pes na domácnost to ani nepoznáte - taktéž čivava, krysařík atd.
Rozhodně vždy nejprve konzultovat s alergologem - ať není nešťastný pán i pes...
*mína*

iva
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 19:21
- Nahlásit

Mína
Čivava, hlavně dlouhosrstá, líná! I při pravidelném vyčesávání, zvláště na jaře a na podzim jsou krásné dlouhé chlupy všude, vysavač je moc nebere, takže vytírat podlahy, z koberce vlhkým hadříkem .... Krátkosrstá čiva - totéž, jen se krátké chloupky do všeho zapíchnou a jsme zase u hadříku. Potvrdit můžu, že nelíná při pravidelné údržbě pudl - u babičky ani chlup.

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 21:25
- Nahlásit

Máme pudličku a je v pohodě, nelíná, jen se musí pravidelně stříhat a česat což je otrava.Ale pudlík to vynahradí svou milou veselou povahou a učenlivostí.Jen občas mívají problémy se záněty oušek(mají poměrně úzký zvukovod) a nebo jim teče z očíček.Záleží ale kus od kusu.Je to asi podobné jako u všech šlechtěných psíků, kteří se kříží se stejným plemenem a časem degenerují...Ale neděste se!Chce to zjistit si jací jsou psí rodiče a podobně...

evicak
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2015 19:43
- Nahlásit

Maltezacek a yorksir nelinaji a jsou to tzv.hypoalergenni psi, protoze nemaji psi chlup, ale vlas nebo tak nejak se to rika My mame maltezacka a chlupy nemame nikde. Sousedka alergicka mela maltezacka a ted ma yorka. A bez problemu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2015 20:18
- Nahlásit

Pred rekou Ohri na balvanu v temnote sedel bagr. A blbe koukal.

Valus
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2015 21:21
- Nahlásit

Já jsem alergik a se psy nemám problém. Možná je to tím, že se psy vyrůstám už od dětství.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2015 17:15
- Nahlásit

Já jsem alergik a se psy nemám problém.
Valus
Tak třeba jste alergickej jen na veprřový.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání