| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 20:01
- Nahlásit
Přinesli jsme si 7 měsíční fenku jezevčíka, máme ji 5 dní. Už si
u nás zvykla, hraje si, blbne. Akorát žere strašně málo 1x denně, pár trošek se strašným přemlouváním-misku jí cpeme k čumáku, jinak by nejedla nic. Vyzkoušeli jsme suchou stravu, domácí stravu, konzervu, ale nic nezbírá. Veterinář ji prohlédl a je úplně zdravá. Nemáte s tím někdo zkušenost, co by mohlo zabrat?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 20:39
- Nahlásit
Třeba je jen ještě ve stresu a co žrala u puvodního majitele?
|
Rocky
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 20:47
- Nahlásit
Ja sem mel podobny problem poridil sem si stene staforda a ten taky strasne malo zral taky sem ho nutim daval mu vsechno mozny jenom aby neco sezral a vysledek je ze je strasnde rozmazlenej.Vzadnym pripade mu to zradlo nesmyte nutit to mu to naopak znechutite jeste vic moje rada je nechat ho vyhladovet nedat mu nic treba celej den nechat vyhladovet a uvydite melo by to zabrat ono je to trochu kruty nedat mu nic ale verte je to uciny mam vlastni skusenost.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 22:52
- Nahlásit
Možná je to skutečně změnou prostředí.
Krmíte ji tím, na co byla zvyklá?
Už zase není takové mimčo, takže pokud něco žere, tak bych to nechala na ní, pokud nebude ubývat na váze apod.
Současně bych dodržela klasiku - nedávat nic, než její jídlo, jako pamlsky používat opět granule, pokud jima krmíte. Nechat misku třeba 10 minut a sebrat, dát jí k dispozici třeba za hodinu za dvě a když nebude jíst, zase sebrat.
|
Maya
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 09:05
- Nahlásit
Ježíši, jak já tohle znám.
Rady typu sebrat misku možná někdy fungují, ale u mého psa vedly k tomu, že denně sežral tak 10 dkg granulí a byl spokojený, zato já na nervy, protože v půl roce mi zhubnul za 14 dní o 4 kg. Tak jsem zkusila různé granule s různými kombinacemi, nejprve jsme skončili u jehněčího Pro pacu, smíchaného napůl s konzervou a zalitého teplou vodou. To mu vydrželo asi rok a konec. Teď má Eagle pack, taktéž s konzervou a teplou vodou. Ovšem konzerva nesmí být Animonda.
Chce to prostě zkoušet a zkoušet.
Taky nevím, jak důkladně jí veterinář vyšetřil, ale vím, že špatně žerou psi s nemocnou slinivkou nebo štítnou žlázou, což chce laboratorní vyšetření.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 15:02
- Nahlásit
Maya, jasně, že u některých typ nežereš - seberu nefunguje, ale od někud je potřeba začít.
Samozřejmě, pokud štěně začne hubnout, je to na pováženou.
|
pigie
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:48
- Nahlásit
Maya
Ja mam presne teraz zo svojim psom. Nezere, kludne aj tri dni, feny u nas neharaju. Zral by len rozky, alebo Chappi, o ktoreho kvalite pomlcim. Ziadne ine granule neexist. Vzdy v trojdnovych intervaloch, tiez na radu vyhladovanie pomaha si vzal si 20 granuli. Jasne, ze schudol, ja na nervy. Teraz mu davam Eukanuba/Chappi pol na pol a pes zase beha k miske ako ked bol stena ;) Mimochodom, uz nepomahalo ani kura+Eukanuba, vyzral kura a Eukanuba zostala, teraz to sice robi tak, ale Eukanubu dozere pocas dna. Ak som granule namocila do vyvaru, ani sa ich nedotkol... Takze sme to poriesili takto. Ma 13 mesiacov, tak dufam, ze to Chappi mu uz tak neublizi, na klby mu davam denne Chondrosulf.
Takze z vlastnej skusenosti, skuste ponuknut viacero druhov zradla a stena si mozno same vyberie, co mu chuti a to mu davajte
|
pigie
|
# Zasláno: 24 Srp 2005 16:49
- Nahlásit
A este mimochodom, my sme vyskusali doteraz asi 10 druhov granul, jedine, co zere je to Chappi
|
VlastaK
|
# Zasláno: 13 Zář 2005 10:28
- Nahlásit
Máme doma čtrnáct dní štěně Kavalíra King CHarles Španěl. zásadně odmítá cokoliv mu nabízíme - kuřecí maso, hovězí, granule, tvaroh....Je ochten za den sežrat tak jednu polévkovou lžíci kuřecího masa s nadrcenými piškoty. Jak tady všichni píšete, jsme z něj na nervy. Nezabírá vyhladovění ani nechat misku 10 minut a pak ji sebrat. Když mu ji znovu nabídneme, tak jen čichne a znechuceně odejde. Veterinář říká, že je v pořádku, ale je strašně hubený. Prosím poraďte, kdo máte obdobné zkušenosti.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 10:34
- Nahlásit
VlastaK
Ja som zacala davat pangamin, zabral, pes sa rozozral, ale granule aj tak nezere. Musim mu davat nieco do nich, maso, konzerva. Skus ten, mozno zaberie. Uskodit by nemal.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 10:45
- Nahlásit
Mně se osvědčily pro nežravce paštičky Cesar a nejvíc pořízení dalšího psa.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 10:52
- Nahlásit
VlastaK
Vím, že je to hrozný s těmahle nežravcema. Fenka mi takhle stávkovala asi 2 měsíce, ale ne jako štěně. Už skoro roční. Je dobře, že se na něj veterinářka koukla, že je jinak vpořádku. Je divný, že nebaští ani to kuřecí maso, to jede většinou každýmu pejsovi. Vyhladovět ho nenechávej, když už jsi to vyzkoušel a nepomohlo to, pes má pak prázdný žaludek, který je podrážděný a je to horší než lepší. Aspoň ty piškoty mu dávej. Mě byl taky Evičkou doporučovanej Pangamin (s pupalkou a mléčnými kvasinkami), koupíš ho v každé lékárně. Je to dobrý, aby pejsek neztrácel vitamíny a minerály, když toho moc nezbaští, a ta pupalka je prý dobrá na srst. Moje fenka teď baští dobře, ale nevím jestli je to tím pangaminem. To bych řekla, že ne. Zhubla mi skoro o kilo, což je u tříkilovýho psa dost, ale teď už to zase dohání.
A to pejsa nebaštil už kdy jste si ho přivezli nebo přestal baštit u Vás? A co třeba nějakou radu od chovatelky? To jste nezkoušeli?
|
VlastaK
|
# Zasláno: 13 Zář 2005 17:14
- Nahlásit
Ahoj všichni příznivci. Martino, první den u nás nebaštil vůbec, pak trošku, ale postupem času stále méně. Mám pocit, že mu chybí smečka, ale na pořízení dalšího pejska nemáme peníze ani prostor. Chovatele jsem kontaktovala okamžitě, protože před 14 dny nám umřel 10ti letý Kavalír, tak jsme si pro utišení smutku pořídili štěně. Chovatel řekl, že pes je veselý a společenský a že se snad rozežere a dal mi všeobecné rady ohledně vyhladovění a odbírání misky apod. Ale chovatelé většinou tyto problémy nemají, protože psi ve smečce se chovají jinak než pes sám. Už jsem vyslechla i radu, abychom ho vrátili, ale na to nemáme srdce, protože i když jsme z něj na nervy, tak ho všichni milujeme. Další rada od majitelky Kavalíra nežravce je, abychom ho krmili "jako husu", tj. ládovat to do něj, aby se mu roztáhl žaludek. Každopádně díky za vaše rady a kdyby měl ještě někdo dobrý nápad, tak sem s ním.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 17:24 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Nuz a este jedna rada, sice trochu blba, ale u mojej kamaratky pesana zabrala. Jedzte so spolocnej misky, viem, ze to znie blbo. Ale jej pes nechcel zrat, zato ochotne jedol spolu s nou... Za pokus to stoji.
Mimochodom, potom zistila, ze pes zacne zrat vsetko z misky, ked pridem ja. Takze potom ak mal problemy, som bola pozvana na navstevu a do 5 minut boli vsetky misky prazdne
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 18:41 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
pigie
Tahle rada určitě není blbá. Když jsem chtěla, aby náš nežravec něco snědl, tak jsme s dcerou dělaly, jako že mu z jeho misky ujídáme. Docela to zabíralo a my jsme se u toho hodně nasmály, protože náš šeltiák, než aby někome něco dal, tak to raději sní sám, i kdyby se z toho měl pozvracet. Pak jsem dokonce někde četla, jak u misky jednoho nežravce klečela celá rodina...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2005 18:44
- Nahlásit
gabifi
No, moj tiez zozere to, co inak vypluje ked mu to omocim v svojich slinach On sice netusi, ze na granulu len naplujem, ale to nevadi
A ja som to tiez pouzivala, ked bol Hugo stena, ked nechcel zrat, avsak na neho to nejak nezaberalo, on sa rad podeli. Potom caka, ze sa podelim aj ja
|
VlastaK
|
# Zasláno: 13 Zář 2005 21:45
- Nahlásit
Tak mám pocit, že to naše štěně je velký extrémista. Na něj nezabírá ani to, když u misky sedím s ním a dělám, že to taky jím. Skoro si připadám větší cvok než on . Doufám, že z toho co nejdřív vyroste, nebo skončím v péči odborných lékařů na uzavřeném oddělení v Bohnicích.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 07:32
- Nahlásit
VlastaK
Úplně Tě vidím jak to v Tobě vře, když mu něco předložíš a on nic. Píšeš, že má rád piškoty. Zkoušeli jste mu dát nějakýho toho vanilk. pribináčka a nalámat mu do toho ty piškoty? Píšeš, že tvaroh nechce, ale pribináček je takovej sladší a chutnější. Mě tady na diskusi radili přidat kousek rybiček (sardinek). Možná trošku namatlat do toho kuřecího masa, prý čím smradlavější, tím pro psa zajímavější. A nejvíc mi žrala k večeru, když jsme přišli z procházky a byla dost vylítaná. Jinak nevím jak bych pomohla, já jsem z toho byla taky nešťastná. A kup ten pangamin. Snad se nějak rozbaští, budu držet palečky.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 14 Zář 2005 08:12
- Nahlásit
Martina
Dobré ráno.My mu ty piškoty dáváme do všeho, i do toho masa.Pribinák jsem ještě nezkoušela, ale tvaroh jsem osladila a dala do toho piškoty a stejně to nechtěl, exot. Včera jsme byli u veterináře na přeočkování, tak jsme koupili nějakou vitamínovou pastu a dnes zajdu pro ten pangamin a sobě pro něco na nervy . Jo a rybičky už jsme taky zkoušeli. Včera jsem koupila konzervu Eukanuba pro štěňata, ta taky obstojně smrdí, ale našemu drobečkovi to je zřejmě málo. Ale našel na zahradě bobek po našem bývalém psovi, a to mu moc šmakovalo. Tak manžel navrhl, ať mu v tom omatlám ty granule, že mu to bude jistě chutnant
. Ale tak hluboko jsem zatím neklesla.
Díky za rady a za účast. Držte palce a doufám, že časem budu mít příznivější zprávy.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 08:16
- Nahlásit
VlastaK
Tak jste vyzkoušeli snad všechno. Tak jsem Ti moc neporadila, je to teda pěknej lump. Pak písni, jak pokračujete, snad to bude vpořádku a pejsa se rozbaští.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:45
- Nahlásit
Ahoj všichni milovníci psů bez ohledu na rasu a původ . Chci se jen s vámi podělit o veselou historku ze včerejška. Moji známí se rozhodli uspořádat u nás výuku štěnátka ve žraní, a tak sousedka přivedla svou jezevčici a kamarád svého jezevčíka. Pejskům, včetně našeho, jsme předložili psí konzervu a výsledek byl k popukání. Ti dva jezevčíci se o to "poprali" a náš milý šmejdík k tomu čuchnul a šel si hrát s tenisákem. Ale jinak měl z návštěvy velikou radost a lítal po zahradě jako blázen.
Všem přeju hezký den.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:56
- Nahlásit
VlastaK
To je ale hajzlík jeden. Ještě, že jste si hned nekoupili pejska, že se to tím upraví co? Nemáš někde fotky, koukla bych na toho Tvýho lumpa.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 12:41
- Nahlásit
Takže zhurba a obecně. Pes není člověk, nepodléhá tolik chutím a už vůbec ne takovému tomu lidskému rozdělení slané , sladké, kyselé atd. Hlavně nedoporučuji štěňatům cokoliv sladit cukrem, taky piškoty dávat v omezené míře, jelikož také obsahují řepný cukr. Pro psa nejsou tato sladká jídla absolutně vhodná, ve větším množství mohou vyvolat zažívací potíže. Takže pokud sladit, tak jedině hroznovým cukrem- Glukopurem, ten taky doporučuji. Je to velmi rychlý a hodnotný zdroj energie, je pro psa stravitelný a někdy vydatně pomáhá i u nežravců, psů po nemoci či v rekonvalescenci. Také není vhodné stále zkoušet něco nového, vymýšlet nová, rafinovaná a kombinovaná jídla. Chce to spíš zavést v krmení řád a stanovit si přesně dobu podávání a tu u štěněte dodržovat. Vždy dávat na stejné místo a pokud pes krmení odmítá, tak sice chvilku přesvědčovat, aby si aspoň zobnul, ale pak nekompromisně vzít a nechat psa být. Nejlepší je vzít psa pořádně ven vyběhat a vyhládnout a pak by se měla zvýšená chuť k jídlu projevit. Nikdy na místě nenechávat psovi misku, aby si mohl volně zobnout, kdy bude chtít. To je obrovská chyba, kterou dělá spousta lidí. Pangamin dávat, pokud ho nechce dobrovolně, tak rozdrtit, nasypat do tlamky. Nebojte se, pes neumře, bere si tolik, kolik potřebuje. Psovi to připadá normální, zato páníček se hroutí a je z toho špatnej. Klid, občas se to upraví samo a časem.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 12:44
- Nahlásit
Evicka
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 13:02
- Nahlásit
No neviem, pri stenatach je nezravost dost hakliva tema, pri dospelych psoch to chapem. Ale stena... Neviem, trocha nesuhlasim Evicka.
Ja mam nezravca (ale uz 14 mesacneho), pangamin zere jak divy, pochutka najvyssieho zrna. Tiez sme vymyslali rozne jedla. Teraz sme to skoncili na tom (zjavne ma roztiahnuty zaludok uz), ze rano granule, tie tam ma po cely den, ktore zere pocas dna a dozere asi tak do 4 poobede a vecer okolo 21:00 granule s konzervou alebo kuratom. Odvtedy mame pokoj a ja nemam pocit, ze vyhladuvavam psa k smrti. Ale pangamin mu stale davam.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 13:17
- Nahlásit
Já mám zase extra žravce, misku vyluxuje tak, že než se otočím, už je prázná a pak blije jak amina, protože to nerozkouše. A to jestě kvůli kloubům musí držet linii. Jako štěndu jí moc nejel Hills, po Eukanubě (fakt smrdí jak..) by se utloukla a teď jsem přesla na Purinu ProPlan losos s rýží (ta sice tolik nesmrdí), jsou to měkčí granule, což je pro tohohle hlťáka lepší.
VlastaK
Je to ještě drobek, kolik mu přesně je? Nebude měnit zuby, nemá nateklý dásně? Sára mi v době, kdy měnila zuby taky moc nežrala, spíš zobla a odešla, nepomohlo nic. Ale jakmile je vyměnila, tak se z ní stal žrout vyžraný...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 13:35
- Nahlásit
Já myslím, že nechutenství u psa nemusí vždy znamenat, že je pes rozmazlený, nebo že nemá dostatek pohybu. Opravdovému nežravci vůbec nevadí, když misku po 15 minutách uklidíte. K nechutenství se podle mne musí přistupovat individuálně a citlivě.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 13:38
- Nahlásit
Mě Evička taky radila moc neexperimentovat, ale musím říct, že díky tomu, že mi tady někdo poradil tu sardinku přidat ke granulím, tak fenka začala baštit. Možná by začala i bez toho mojeho experimentování, ale to už neposoudím. Ale Vlasta má doma 14 dní štěndo a navíc píše, že dost vyhublé. Nedivím se, že zkouší všechno možný, aby něco slupla. Já mít doma štěně ve vývinu, které nežere, tak žeru pangamin taky.
Ještě k těm piškotům, tak jsem zase trochu rozhozená, protože vet mi říkal, dejte aspoň trochu piškotů, jsou taky výživné. Tak fakt nevím.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 14:30
- Nahlásit
Pro psa není v piškotech naprosto nic výživného, žádné vitamíny, min. prvky, kromě vysoké energetické hodnoty. Ovšem ta se dá pro psa vytvořit naprosto jinak a pro psa daleko přirozeněji. Zkuste dát syrovou sekanou. Naši psi milují syrové maso odmalička. Já mít doma štěně, které absolutně nežere, tak vezmu tyčový mixér, rozmixuju všechno, co považuji za vhodné, tj. maso, přílohu, zeleninu, vejce, sýr, kousek ryby, pokaždé malinko jinou obměnu a prostě to štěněěti začnu hadičkou pumpovat do tlamičky. Sondu neradím, ta se musí dělat jen po zkušenostech, aby se náhodou nedostalo něco nepatřičného do plic. Občas to dělám u fen, které po porodu žerou jako divé a zničeho nic přestanou. Já si nemůžu dovolit, aby nežraly, takže nastupuje krmení. Po dvou, třech dnech je zase vše OK a feny žerou samy. I když se mi absolutně nezdá, že by naprosto zdravé štěně vůbec nechtělo přijímat potravu. A co zákon zachování energie - výdej-příjem. Prostě je to divné. Ale třikrát denně dělat jiný mišmaš, tak to taky nikomu na zdraví nepřidá. Já jsem pro kvalitní, vhodně zkombinovanou stravu, ale jednou zkoušet to a podruhé ono prostě není správný přístup. Je spíš nutné hledat příčiny nežravosti. Je štěně prosto parazitů? Nebylo odebráno příliš brzy, jaké byly návyky u chovatelky, atd. Není přece možné, aby štěně bylo v tak útlém mládí vyhublé.
Jinak naši psi taky milují piškoty. Ale dostávají je příležitostně jako odměnu. I malým štěňatům občas pár hodim, ať mají nějakou zábavu. Ale u štěňat se mi více osvědčily hodně oschlé rohlíky, ale nesmí být tvrdé jako kámen. To je super zábava.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 14:34
- Nahlásit
Evicka
Není přece možné, aby štěně bylo v tak útlém mládí vyhublé.
To by ses divila, já jsem dostala štěně, které mělo ve třech měsících podváhu, nebylo naučený na granule, jen na pofidérní konzervy typu Friskies...
Dodneška má citlivý zažívání...
Ale rozežrala se, to je fakt...
O těch piškotech - mluvíte o normálních dětských, který jsou k dostání v krámu nebo o krmných piškotech se sníženým cukrem, který se kupujou ve zverimexu??
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 14:40
- Nahlásit
Jandula
Já mluvila o normálních, dětských. Taky je dávám jen za odměnu, ale vet mi to fakt říkal, že mám dávat, že baští aspoň něco. Nemyslela jsem, že je bude baštit 5x denně plnou misku, to ne.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:00
- Nahlásit
Martina
Já právě koupila ty krmný... Nevím, jestli jsou ještě něčím zvláštní kromě toho, že mají míň cukru... Občas jí tím prokládám odměny z junioru a jiných dobrot...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:07
- Nahlásit
Hm, mna by zaujimalo, kolko je vela pre fundlaka normalnych piskot. Je balik za tyzden vela? Asi hej, ze?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:15
- Nahlásit
pigie
S Martinou se neměř, ta má prcka, spotřeba 5 piškotů týdně...
Sára má těch krmných tak šest denně. Já jí je lámu na malinkatý kousíčky, je to doopravdy jen jako odměna při cvičení...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:17
- Nahlásit
Jandula
Ja ich davam na polky. Ale aj tak si zozere dost. Ale myslim, ze teraz to uz nie je balik tyzdenne. Mozno uz vydrzi aj dva tyzdne. Musim to zase zmerat. Dufam, ze mu to moc neublizuje. Ale chovatelka im davala ako piate jedlo piskoty s mliekom...
|
VlastaK
|
- Nahlásit
Evička[/b]
Nezlob se Evičko, ale mluvíš jako kniha. Máme doma v pořadí již čtvrtého pejska, takže nejsme žádní kynologové začátečníci. Piškoty mu samozřejmě dáváme za odměnu za čůrání apod. venku, ale vždy jen kousek, takže to můžou být za den tak 3. Začali jsme ho krmit tím, co měl doma, tj. kuřecí maso a granule Eukanuba. Ale postupně žral méně a méně. Což mělo za následek, že hubl a ani neměl energii, nechtěl si hrát a stále spal. Následovala tedy prohlídka u veterináře, který konstatoval, že je pejsek v pořádku. I chovatel poté, co jsem mu řekla, že štěně druhý den nežere, řekl, že do něj musíme něco dostat. Tak jsme zkusili kuřecí maso s piškotama, toho sežral alespoň trošku. Proto jsem dále zkoušela přislazený tvaroh, aby měl vápník. Ale po mých zkušenostech je každý pes individualita a musí se k němu tak přistupovat. Je sice hezký, když mě každej přesvědčuje, že pes má zvířecí pudy a hlady nechcípne, ale po dvou dnech, když jen spí, na to fakt už nemám nervy. Nehodlám ho pochovat vedle toho starého, který umřel před třemi týdny. Podle všeho je fixovaný na smečku a ještě stále se mu stýská.
Martina [b]
Dík za podporu. Dcera má nějaké foto v digitálu, tak až bude doma, tak nějaké pošlu. Nevím, jestli to jde sem, nebo napiš e-mail. Jinak mu veterinář píchl nějakou injekci pro povzbuzení chuti a dal nám pastu CALU-MET, kde jsou vitamíny, a je to trochu lepší.
|
Maya
|
- Nahlásit
VlastaK
Nechte štěně vyšetřit na slinivku a štítnou žlázu. Známý měl psa s nemocnou slinivkou, bylo to to samé, když šli k vetovi, byl pes vyhublý na kost a vet řekl, že to bylo na poslední chvíli a že takovýmhle nechutenstvím se projevují nemoci slinivky a štítné žlázy.
Tím vás nechci strašit, ale já bych opravdu prvně vyloučila nějakou nemoc.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:18
- Nahlásit
Jandula
Jakýho prcka, jenom malý plemeno.
Tak 5 piškotů denně, ale po tom co napsala Evička to asi ještě zmírním.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:20
- Nahlásit
Nějak mi to s tím tučným písmem nevyšlo, příště se polepším
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:22
- Nahlásit
VlastaK
Ten pangamin ste este nevyskusali? Ja mam pocit, ze naozaj zabral. Aspon to skus. Nas ho najskor nechcel a teraz ho zere ako pochutku, vie si ho aj vypytat.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:23
- Nahlásit
Martina
No oproti Pigie - to fakt nemůžeš poměřovat...
VlastaK
A co stolice? Normální? Není to řidší a s příměsí hlenu?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:25
- Nahlásit
A co vysetrenie stolice? Mne ked moj mal v 4 mesiacoch problem, tak mu vysetrovali stolicu aj ho RTG, ci nema zapchate creva...
|
VlastaK
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:26
- Nahlásit
pigie
Pangamin jsme nasadili včera, ještě jsem se chtěla zeptat, jak to dávkovat, prcek váží 3 kila. Jo a ta pasta se jmenuje Calo-Pet, asi se nehcám taky vyšetřit:smirk:
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:31
- Nahlásit
Ja davam svojmu 12 denne. A ma tych kil 54. Skus tak 3 denne. Rano, naobed, vecer. Uskodit mu to urcite neuskodi. To som sa pytala uz x-milion ludi
|
VlastaK
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 15:55
- Nahlásit
Jandula
No byla řidší s příměsí hlenu. Od středy už je to v normálu. Co to prosím tě znamená?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:14
- Nahlásit
VlastaK
Mně veterinář řekl, protože mi psisko trpí průjmama a celkově je citlivější na stravu, že kdyby to pokračovalo, a hromádky byly s příměsí hlenu, tak by udělal krevní rozbor, protože by to mohlo znamenat nemoc slinivky.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:34
- Nahlásit
VlastaK
Já dávala ten pangamin (fena vážila 2,5 kg) 2x denně po 3 tabletách, tak 5 týdnů. Evička mi doporučovala ve zvýšené dávce 5-6 týdnů, potom třeba na 4 měsíce vysadit. Nemůžeš ho tím předávkovat ani mu to nemůže ublížit. Moje miluje tavený sýry, takže já ji ty tabletky omatlala v apetitu a slupla to jak malinu.
Jo a k těm fotkám. Fotky sem nedostaneš pokud je nemáš někde na netu uložený. Nebo si můžeš založit tady galerii. Nebo mi je pošli na můj mail: podracka.m@seznam.cz Díky
|
VlastaK
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:51
- Nahlásit
[/b]Martina
Díky za radu. Od středy mu dáváme dle doporučení veterináře pastu CALO-PET a je to výryzně lepší. Skoro mám strach to napsat, abych to zase nezakřikla. Šmejdík našel na chodbě pár granulí Friskies po bývalém pejskovi, tak jsme mu koupili pro štěňata, a ty s masem docela žere. Ale před aplikací pangaminu a Calo-Petu jsme mu to nabízeli, a nechtěl to. Eukanubu nechce ani konzervu ani granule. Ale znovu se mi prokázalo, čímž znovu vyslovuji svůj mírný nesouhlas s Evičkou, že ke každému psovi se musí přistupovat taky individuálně. U nás by vyhladovění na pokraj smrti asi nepomohlo. A já bych to ani nevydržela . Fotky vyberem s dcerou a určitě je pošlu.
Hezký víkend a drž palce, ať ta chuť k jídlu není je chvilkovým pominutím smyslů
[b]Jandula
Díky za odpověď. U nás to trvalo tak dva dny, ale protože byl v tu dobu zárověň odčervovanej, tak to veterinář přisuzoval částečně tomu. I tobě hezký víkend.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:57 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Jandula
Presne tak, aj my sme k tomu RTG a stolici mali aj rozbor krvi, na ten som zabudla... A mimochodom, nam problemy zacali vecer po ockovani
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 10:01
- Nahlásit
VlastaK
Tak skvělý, to jsou dobrý zprávy. Hlavně na něj moc nechvátejte, zatím mu dávejte to co teď začal baštit. Hned to nezkoušejte měnit na něco jinýho, až se trošku rozbaští. S tou hladovkou vím o čem mluvíš, já to vydržela den a půl a byla jsem z toho na nervy. Děti zrovna nebyly doma, takže nebyl problém vydržet nedat piškotek a žádnou mlsku. A k našim jsem radši nechodila, protože moje mamka těm jejím smutným očím prostě neodolá a určitě by ji něčím nacpala. Vždycky říká: "Víš prdelko, já bych Ti dala piškotek, ale oni jsou úplně blbí a zase by mi nadávali". Taky přeju pěknej víkend a palečky držím.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 09:47
- Nahlásit
Martina
Ahoj, tak už jsme zase tam, kde jsme byli na začátku. Mám pocit, že ten náš pejsek je fakt cvok. To co s nadšením baštil ještě v neděli, kdy dokonce slupnul i samotné granule, od úterka zcela odmítá. Včera, když mě viděl připravovat misku se žrádlem, tak se pro jistotu schoval za lednici. A přitom jsme žádné změny nenastolili.Buclaté štěňátko už je opět jako vychrtlík a já na prášky. Akorát jsme v úterý odčervovali, mohlo by to být tím. Upozorňuju, že průjem nemá, dnes ráno si trošku ublinknul, ale v podtatě neměl co. Tak jaká je rada teď?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 09:52
- Nahlásit
VlastaK
Ten pangamin stale bere? A ako casto ho odcervujes? Moj odcervovanie znasal velmi zle, preto som volila taktiku odcervovania co najmenej. Inak ja uz naozaj neviem, takeho nezravca je malokedy vidiet. Hugo chvalabohu sa tak rozozral, ze az. Uz som pangamin musela vysadit, lebo som mala pocit, ze by najradsej zozral aj mna, ked sa diva ako jem. Ale srst ma po nom fakt nadhernu.
|
haha
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 10:13
- Nahlásit
VlastaK
ta pasta Calopet je dobrá, to mu dávej s tim odčervovánim má pigie pravdu je to pro psí zažívání fakt záhul, pro některý je lepší než tabletka injekce, no někteří to zase nesnesou tak s tím opatrně,jinak proti piškotům já nejsem , rozhodně je lepší když do psa dostaneš alespoň piškoty než aby nevzal nic,Pangamin bych dávala taky, osvědčilo se mi jednoho mýho zbědovanýho psa krmit z ruky , někdy i trochu násilim, nakonec se rozežral a teď žere i suchej chleba,chce to trochu vyzkoušet co mu chutná, tenhle můj než by sežral všema chválenou Acanu radši by zemřel a levné Eddie pochybného složení mu zachutnalo,no lepší když do něj dostaneš alespoň něco než nic, dobrej je taky glukopur do vody
|
VlastaK
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 10:14
- Nahlásit
pigie
Ten pangamin mu dávám, bere i tu pastu Calo-pet, která by měla podporovat chuť k jídlu (ha, ha). Odčervovali jsme ho 6. a 20. září, dle pokynů vetrináře. A mám pocit, že to taky zrovna moc dobře nesnáší. Ale kdybys ho viděla minulý týden, jak se cpal, tak bys nevěřila tomu, jak se v tom hrabe teď. Asi taky pomohla ta injekce na podporu tvorby žaludečních a žlučových šťáv, musím zavolat veterináři, jestli je vhodné mu to dát znovu. Ale přece ho, šmejdíka, nebudu vozit každý týden na injekci . Ale fakt už si s ním nevím rady.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 10:20
- Nahlásit
VlastaK
My sme odcervovali (4.7 sa narodil) 26.7., 16.8, 10.9, 31.1., 14.7. Takze ako vidis do roka 5 odcerveni. Z toho 3 v prvych troch mesiacoch zivota, dva z nich u chovatelky. Ta injekcia rozhodne pomohla, pomahala aj mojmu psovi pri jeho zaludocnych problemoch. Ja by som ho uz neodcervovala. A urcite potom chod na vysetrenie stolice, to sa oplati.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 10:24
- Nahlásit
haha
Mluvíš mi z duše. Včera večer jsem pod mírným náltakem do něj dostala jedno kuřecí křídlo "ochucené" tak pěti rozdrcenými piškoty, a to jsem ty poslední sousta do něj doslova tlačila .Ale můj nervový systém už je fakt na pochodu. Ještě že už mám aspoň větší děti, který spíš musím od lednice honit. Ale vzpomínám si na doby, kdy byla dcerka malá, a taky nehctěla skoro nic jíst. Ještě v sedmé třídě si o ní mysleli starší spolužáci, že na druhý stupeň zabloudila omylem, jak byla malá a hubená. Ale dost o dětech, teď je můj problém nežravý pejsek. Máte někdo zkušenosti s již zmíněnými injekcemi na podporu chuti k jídlu?
|
haha
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 10:27
- Nahlásit
já bych ho už taky neodčervovala, nejsem zastáncem zbytečného odčervování psů, raději bych poslala hovínko na rozbor abych věděla zda je to skutečně třeba,rozhodně doma neprovádíme u dospělých psů odčervení preventivní,pouze v případě nějakého problému,u všech 20 psů co jsme kdy měli jsem to tak dělala, odčervení je nepřirozená zátěž pro citlivý psí organismus,takže jsem odčervovala pouze štěŇata a nebo psy nalezené- nově přicházející, je lepší poslat občas stolici na rozbor než zbytečně zatěžovat psa,jinak dospělý, zdravý a dobře živený pes trpí parazity velmi málo.znám případ kdy známí lidé přehnanou péčí o svého psa zničili mu odčervováním játra.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 10:52
- Nahlásit
K odčervování: My psy preventivně neodčervujeme. Šeltie odčervování snášela strašně zle, průjmy + zvracení. Vet nám doporučil odčervovat jenom v případě, že máme podezření na parazity, a to až po otestování bobků na jejich přítomnost. Sakra děti se taky neodčervují preventivně i když strčí do pusy všechno, co vidí.
VlastaK: Vítej v klubu páníčků s nežravými pejsky. Naše šeltie taky před plnou miskou prchala. Dej si panáka na nervy a zkus upéct sekanou, třeba to na štěňátko zabere.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 11:55
- Nahlásit
gabifi
Dík za podporu. Asi se ze mě stane dřív alkoholik, než z našeho kavalíra "normální" pes. Ten předchozí, kterého jsme před měsícem pochovali, se chudák musí v hrobě obracet. Tomu jsme celý život dávali granule a občas na přilepšení konzervu nebo samozřejmě nějakou mňamku od stolu. Ten byl tak žravej, že kradl i suchej tvrdej chleba, kterej jsem sušila známejm pro koně. To bylo zlatý zvířátko! Sekanou jsem ještě nezkoušela, tu zase "nežerou" lidský příslušníci naší rodiny . Ale mám pocit, že už jsem vyzkoušela všechno.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 12:02
- Nahlásit
VlastaK
A pije aspon...?
Kdyz tak mu zkus udelat budto vyvar, nebo kup psi kaspicku Pedigree a rozmichej ve vode...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 12:07
- Nahlásit
Ahojky Vlasto, tak jsem si říkala, že Ti pejsánek baští, že nepíšeš a on je to potvůrka potvorná. Koukám, že už jste tu probrali možné i nemožné. Takže já Ti neporadím. Jenom asi to, nechlastej problémy to nevyřeší a přidají se ostatní.
Ale jsem překvapená, že i takové normální odčervení může se psem tak zamávat. To by mě nenapadlo. Moje fenka to snáší dobře. Ale jestli to bylo tím odčervováním, tak se to třeba zase vrátí k normálu. Takže držím palečky, pozdravuj toho rošťáka a řekni mu, že jestli nebude baštit, tak ho uškrtíš. Třeba to konečně pochopí.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 12:13 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
VlastaK
Ked si ho odcervovala 20. tak cakaj, ze normalne by mohol zacat zrat az tak 25. Teda moj az vtedy zacal normalne zrat, inac mal hnacky, vracal a pod. Takze este mala utecha. ALe to len to prve odcervenie, co sme ho mali doma. V pol roku uz to bolo lepsie a teraz v roku tiez. Inak pre neho bol vhodnejsi Drontal Plus miesto Canivermu. Takze zalezi asi aj od odcervovacich tabletiek.
A pokial ani velmi nepije, tak je vhodne aspon raz za tri dni na infuziu.
|
haha
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 12:23
- Nahlásit
Vlasta K
ještě mi napadlo zkus mu dát po lžičkách medem nebo glukopurem slazenej heřmánkovej čaj, tim mu neublížíš a trošku by mu to mělo to zažívání sklidnit, a dostane tím do sebe i vodu, taky jsem dávala nějakej posilující roztok vyrábí to Waltaim v lékárně by se to mělo dát koupit, a nebo je dobrej lidskej Nutridrink, samozřejmě ne celej tak pět ,šest lžiček denně
|
moll
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 12:33
- Nahlásit
A další rada - naše štěńata jsme dokrmovali směsí jogurtu (Max choceň) a propasýrovaných hooodně rozvařených ovesných vloček přislazených glukopurem. Moc jim to chutnalo a energie je v tom taky dost. Pak jsme do toho přimíchávali postupně i pevnou stravu a nakonec štěněčí granulky. Zkuste . uvidíte. moll
|
VlastaK
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 15:06
- Nahlásit
Díky všem. Mléčné výrobky už jsme taky zkusili. Jak už jsem jednou napsala, je to velkej extrémista. Ještě mu dám šanci, to kvůli tomu odčervení, a pak mu zbalim kufry
|
Maya
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 15:13
- Nahlásit
Já jsem zase slyšela, že pokud někdo potřebuje vykrmit psa, třeba na výstavu, tak prý jedině vánočkou, tu prý žere každý den. Ale osobně odzkoušeno to nemám.
A co tu slinivku a štítnou žlázu, má je v pořádku?
|
Maya
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 15:14
- Nahlásit
Oprava
.... tu prý žere každý PES.
Je vidět, že už je konec pracovní doby.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 16:08
- Nahlásit
Maya
Náš drahoušek je ochoten žřát pouze piškoty. jakékoliv jiné sušenky či pamlsky odmítá. Vzhledem k tomu, že po povzbuzující injekci žral celkem obstojně, tak bych tu slinivku a štítnou žlázu asi vyloučila. Ale uvidim, co na to řekne zítra veterinář. On ještě totiž neví, že náš drahoušek už zase nepapká
|
VlastaK
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 09:30
- Nahlásit
Ahoj všichni. Tak teď baby raďte. V sobotu dopoledne jsme byli s pejskem na opakování injekce na povzbuzení chuti k jídlu, ale tentokrát to vůbec nezabralo. Minule po té injekci začal baštit jako otesánek, tentokrát to s ním ani nehlo. Nechce fakt vůbec nic, kromě piškotů. Já už jsem zcela bezradná, veterinář si s ním taky neví rady. Jetě tento týden jdem na odběry krve, ale veterinář říká, že pokud před těmi deseti dny baštil a nic mu nebylo, žádný průjem ani zvracení, tak že po zdravotní stránce mu asi nic nebude. Myslí si, že je "cvok" - tedy náš pejsek. Dokonce mi poradil, ať ho vrátíme. Už jsme si na něj zvykli a všichni ho máme moc rádi, ale fakt nevím, co si s ním počít. Od soboty ho krmím "násilím", protože je vyhublý a pořád by jen spal. No a moje nervy už toho taky moc nevydrží. Máte prosím někdo zkušenosti s tím, když pejsek odmítá úplně všechno?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 09:34
- Nahlásit
VlastaK
Fiiha, peve nervy ti prajem. Bohuzial, neporadim ti, len mu davat na vyber vsemozne jedla, co ti len napadne. Snad sa do niecoho pusti. Ani varene kura nechce? Nic? rybu, skus surove meso, ci aspon ho na to nalakas.
Uprimne vela stastia a pevne nervy, lebo to chce naozaj pevne nervy.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 09:44
- Nahlásit
pigie
Nechce ani vařené kuře ani syrové, ani hovězí vařené ani syrové. Zkoušeli jsme i šunku a paštiku, mléko a tvaroh, do všeho jsme zkusili přidat oblíbené piškoty, ale nic nezabralo. Jediné, co jsme ještě nezkusili, je nechat ho vyhladovět na pokraj smrti. Ale myslím si, že hladový musí být, za ten měsíc, co ho máme, zhubnul 5 dkg. Jakmile vidí misku a že mu do ní něco dávám, tak se jde uklidit za lednici nebo do pelechu pod stůl. Jak dlouho to on nebo já můžem vydržet ?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 09:48 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Skuste ho nie vratit, ale zobrat chovatelke, ci tam bude zrat. Aspon uvidite, ci ma nejaky psychicky problem s tym, ze sa stale neadaptoval. Za pokus to stoji. A ako dopadlo vysetrenie tej stolice, ci tam nie su jednobunkovce? Ak je dobry veterinar, tak uz mu mal dat aspon jednu infuziu. Ja som mala 10 kg psa, a ked nezral sme chodili na infuzie kazdy den. Vybral 3 alebo 4, kym sme sa rozhodli, ze to co zere uz staci
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 09:50
- Nahlásit
Ahoj Vlasto, tady je fakt každá rada drahá. Nevím, jak seš spokojená s Vaším veterinářem, ale, že je "cvok" a ať ho vrátíte se mi nezdá jako dobré řešení. Vyzkoušela bych ještě nějakého jiného veta, co myslíš? Zkus někoho najít, nemyslím, takového co umí akorát dávat injekce a prodat Ti odčervovací tabletu, ale nějakého odborníka. Musí přece existovat nějaké řešení, snad takových nežravců je víc a nějak se to řeší. Nebo se čeká až pejsek umře vysílením? Přece nemůžou říct pejska vraťte nebo jo? Třeba by i chovatelka poradila nějakého dobrého veta. Nebo nějakou kliniku. Fakt nevím. Je mi to líto, přišli jste o pejska a teď zase tohle.
|
bord
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:00
- Nahlásit
pigie
VlastaK
Souhlasím s Pigie - vyzkoušeli jste co se dalo,tady vám těžko bude někdo schopen poradit po netu víc,sbalila bych štěně a dala ho na výkrm chovatelce.Než bude moc zesláblé...snad se rozežere a vezmete si po čase zpátky.Ale dál bych nečekala.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:02
- Nahlásit
Martina
Ahoj, k tomuto veterináři už jezdíme 6 let a vždycky jsme s ním byli moc spokojení. Zatím nám pomohl vyřešit všechny problémy a choroby předchozích pejsků, které jsme měli. Jo a náš chovatel má stejného veterináře jako my
pigie
Dík za radu, ale s těmi infuzemi nevím. Po poslední návštěvě veterináře měl pejsek trochu pocuchané nervy, zvracel a měl průjem. nechci mu přivozovat ještě další stresy.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:06
- Nahlásit
VlastaK
Tak to je potom jiná, když jste s ním spokojení. Já už jsem si 2x naběhla.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:15
- Nahlásit
VlastaK
Pozri, ide o to, ze moje 10 kg stena odmietalo aj vodu, resp. ju hned vyvratilo, pit by ju pilo. Tvoj prima tekutiny dufam. Ak nie, tak stresy nestresy. Mojho prispali, lebo veterinarka bola na nervy z jeho olizovania a tesenia sa jej. Nic si z veterinarov nerobil az do jedneho roka, kedy mu zacali bolestivo prehmatavat klby. Takze teraz volam psa do ordinacie, kam ma rok tahal dnu
|
VlastaK
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:26
- Nahlásit
pigie
No já mám pocit, že moc nepije, ale protože čůrá několikrát denně, tak něco vypít musí. Má dvě misky doma a jednu na zahradě. Ale než ten čumáček ponoří do vody, tak to jsou děsné tanečky. Když nemá problémy s tím, že by pak zvracel, tak to by musel být fakt úplný cvok, kdyby nepil, pokud má žízeň. Aspoň to všichni říkají
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:29
- Nahlásit
VlastaK
Mozno pije, ale len zahana smad a oblickam to asi neprospieva. Ak nejjes, tak nemas ani taku potrebu pit. Ja by som aj tak tie infuzie nasadila, ale nie som veterinar. Urcite by som si od svojho nechala poradit.
|
moll
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:36
- Nahlásit
Jak píšeš , že se klidí za lednici, když mu dáváš něco do misky,a že dělá tanečky, než ponoří čumák do misky s vovou - nemůže být problém v miskách (materiál, velikost a tak)? zkusili jste ho krmit přímo z ruky do tlamy? a jak jsem psala o směsi jogurtu a ovesné kaše - důraz byl spíš na těch rozvařených ovesných vločkách než na jogurtu - jsou velmi výživné a do psa se dají nastrkat i lžičkou nebo stříkačkou. zkusila bych už i trochu násilí, protože to vypadá, že začíná jít o psí život a člověčí nervy.moll
|
haha
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:37
- Nahlásit
Vlasta K
rozhodně bych změnila veta, doktor kterej to řekne tak psa vraťte u mě za mnoho nestojí, nevěřím tomu že by štěně bylo v takovým stresu aby nežralo,to už by s nim musel majitel zacházet fakt hrozně,jsem si jistá že ten pes má určitě nějakej zdravotní problém,rozhodně ho nenechávej vyhladovět, taky by to nemusel vydržet,bohužel naše známá oddělala svýho psa odčervovacíma tabletama když jí veterinářka dala blbou dávku,urychleně toho psa zbal a navštivte jinýho veta.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:44
- Nahlásit
moll
Misek už jsme zkusili několik. Tím to nebude, protože po první povzbuzující injekci z ní žral a nebyl problém. Včera jsem do něj cpala tvaroh s glukopurem a pak jsme šli oba do vany
haha
S tím vetem ještě uvidím, zkusíme nejdřív ty rozobory krve a trusu. Ale tenhle vet léčil a odčervoval i naše předchozí psy a byla s ním maximální spokojenost.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:04
- Nahlásit
VlastaK
Vlasto tohle jsou poslední rady odzkoušené na naší šeltině, víc jich bohužel nemám:
Vzít stříkačku (obsah 5 ml) a stříkat v malých dávkách do tlamky roztok glukopuru. Pokud jde o infuzi, tu jsme vyzkoušeli taky, pes po ní neuvěřitelně oživne. Její účinek ale neměl dlouhé trvání, asi 24 hodin.
V těch vzácných chvilkách, když jedl, myslíš, že se jídlo tužší konzistence dostalo až do žaludku? Nemá problém s polykáním?
|
VlastaK
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:17
- Nahlásit
gabifi
Myslím, že problémy s polykáním nemá. Když žral normálně, tak polykal, nezvracel a "hovínka" byla taky v pořádku. No a piškotů by snědl klidně půl kila. S tím glukopurem to zkusím, aspoň do sebe dostane i víc tekutin. Jakou jste dávali koncentraci rozroku, podle návodu na krabici?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:21
- Nahlásit
VlastaK
Nedávala jsem podle návodu ale odhadem.
|
moll
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:25
- Nahlásit
pokud vyloučíme zdravotné důvody, nebude problém v tom, že 7-měsíční jezevčík je už vlastně puberťák a rozhodl se s tvrdohlavostí jezevčíkům vlastní, že bude jíst jen piškoty? když je ochoten jich sežrat i třeba 0,5 kg a nic jiné nevezme do tlamajzny? tak mu sypte trochu piškotů a přestaňte se o něj tak moc zajímat. třeba se mu líbí, když všichni kolem něj skáčou a prosí ho, aby něco oblíznul. moll
|
VlastaK
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:44
- Nahlásit
moll
Ahoj, asi nesleduješ diskuzi od začátku . Jedná se o 3 a půl měsíce staré štěně Kavalír King Charles Spaniel. Žral špatně od začátku, přičítali jsme to stesku po domově, pak dostal injekci na povzbuzení chuti k jídlu a žral jako "otesánek". Ale po pěti dnech už žral zase méně a po odčervovací pilulce nechtěl už skoro nic. Tak jsme po 6ti dnech zajeli znovu na povzbuzující injekci, ale tentokrát to vůbec nezabralo . Snad jen na ty piškoty
|
moll
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 12:10
- Nahlásit
Ahoj, právě že diskusi sleduju od začátku (tam se píše o 7-měsíčním jezevčíkovi), ale ne soustavně a tak vztahuju pokračování pořád k jezevci. ten kavalírek mi nějak ušel, ale problém je pořád stejný. nevim - možná to už někdo radil - ale zkusili jste i potravní konkurenci jiného štěněte?
|
VlastaK
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 20:43
- Nahlásit
moll
Hezký večer. To jsme taky zkusili, ale bylo to k ničemu. Cizí štěně žralo jako divé a náš drobek si chtěl hrát s páníčkem. Máme v pořadí už čtvrtého psa, takže "trochu" zkušeností už máme. Ale pesana, kterej nechce vůbec nic kromě piškotů, to jsme ještě neměli. Takže už to řeším "násilím", když mu to nabídnu a nechce to, tak ho tím nakrmím. Sice trochu protestuje, oba jsme jako čuníci, ale po "krmení" je štěndo veselé, má energii a je to hned veselejší. Akorát pevně doufám, že to nebude trvat celý jeho život . No a ve čtvrtek jdeme na odběr krve a vyšetření trusu.
|
abadurova@seznam.cz
|
# Zasláno: 27 Zář 2005 22:53
- Nahlásit
ám známou a ta zase svému osmiměsíčnímu štěněti váží stravu na gram - výsledek je ten že je štěně podvyživené,špatnou srst,slaboučké.Jak ji mám donutit k tomu aby štěněti přidala žrádla?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 08:18
- Nahlásit
abadurova@seznam.cz
Ukaz jej fotku normalneho stenata v tom veku. Ono to je sice pekne, co pisu na obaloch, ale tiez vacsina tych obalov ma na sebe napisane, ze davky su len orientacne a maju sa prisposobit potrebe psa...
|
VlastaK
|
# Zasláno: 29 Zář 2005 18:55
- Nahlásit
Ahoj přátelé. Dnes jsme byli s pejskem na odběru krve. Byl to příšerný zážitek pro pesana i pro mě. Výsledky budou sobotu. Bobek jsme na rozbor nedonesli, protože náš drahoušek se rozohodl
kadit ve středu ráno a pak až dnes odpoledne, tedy po návštěvě veteriny. Takže ten tam dodáme příští týden. Jinak u nás nic nového, výkrm násilím a rada od chovatele, nechat ho vyhladovět, což prý může být taky 4 dny. Ale to moje nervová soustava nevydrží, když je malátnej už po dvou dnech. Dám vědět, jak dopadla krev. Držte palce, ať vydržím, občas už jsem s nervama v koncích.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 21:48
- Nahlásit
VlastaK
Drzim palce a dnes som veru na vas myslela, ze ako ste dopadli. Odkaz malemu, nech zere, snad nechce mat na svedomi panicku
|
VlastaK
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 08:29
- Nahlásit
Ahoj všichni. Nemám příliš veselé zprávy. První vyšetření krve ukazuje na možná vážný problém s játry. Ve čtvrtek pejsanovi odebírali krev a od té doby nechce už ani své oblíbené piškoty a ani nechce pít. Takže kromě krmení mu musím dávat i vodu injekční stříkačkou do tlamky. Dnes vezeme ještě na rozbor bobek a moč, ale pejsek stále jen spí a nic ho nezajímá. Dostali jsme nějaká antibiotika, kdyby v játrech probíhal zánět, ale vet. se přiklání k tomu, že to bude nějaký vážnější problém. Kontaktovala jsem chovatle, který má stejného veta jako my, a ten je rozhodnut vzít si pejska koncem týdne zpět, teď je na služebce. Má prý kontakty na nějaké zdravot.zařízení a nechá mu udělat další vyšetření jako sono, RTG apod. Rve mi to srdce z těla, ale já už si s ním nevím rady. Třeba mu pomůže i pobyt v domácí smečce, kde mají jeho ségru. Poslední dobou mám ze štěndy pocit, jako by rozhodl spáchat sebevraždu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 08:35
- Nahlásit
VlastaK
To mi je luto. Snad sa to nejak urovna a pobyt u chovatela mu dufam prospeje. Drzim palce, nech to vsetko dobre dopadne. Urobila si pre neho vsetko, co sa dalo. Skoda len, ze vet nezobral tu krv skor.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 3 Říj 2005 08:44
- Nahlásit
pigie
Dík za podporu. Já si taky říkám, co jsme měli nebo neměli udělat, ale po bitvě je každý generál. Jeden čas to vypadalo, že se vše obrací k normálu, dokonce i pár dní žral jako blázen. Tak jsme vyzkoušeli znovu povzbuzující injekci, která nezabrala a pak se dělali další kroky. Ale každý pobyt u veta byl pro štěndu šílený stres, když si vzpomenu na ten krevní odběr, tak je mi ještě teď špatně. Ozvu se, jak to dopadá.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 12:59
- Nahlásit
VlastaK
Držím palce, ať se z toho štěňátko vylíže.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 14:38
- Nahlásit
Ahoj všichni. Tak jsem dala na vaše rady a celý problém konzultovala ještě s dalším vetem. Bohužel mi potvrdil diagnózu a perspektivu našeho veta. Pokud má takhle malé štěndo problém s játry, tak je to nejspíš vada vrozená. Zjistit její příčinu by vyžadovalo hospitalizaci - komplexní vyšetření břišní dutiny, biopsii jater atd. Což by znamenalo deset a více tisíc s perspektivou na vyléčení a plnohodnotný život méně než padesát procent. Dovedete pochopit, že nám umře pejsek, my si pořídímě štěňátko, které má vážně nemocná játra a zřejmě taky umře? No prostě děs.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 14:40
- Nahlásit
Vlasti, nevím co na to říct. Je mi to strašně moc líto. Přeji pevné nervy.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 14:54
- Nahlásit
VlastaK
On zivot je trochu kruty... Doteraz si sa perfektne drzala, ja by som bola psychicky uz uplne mimo. Zvladnes to, drzime Ti s Hugom palce! Tiez nam to je vsak velmi luto.
|
haha
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 15:04
- Nahlásit
Vlasta k
vím jaký to je protože jsem sama dala utratit psa a nový štěně umřelo za tři dni po něm,ale třeba se z toho ještě dostane,neřekl ti vet co má podle něho s těmi játry??a jak bude postupovat dál.
Držíme taky palce i všech šestnáct tlapek!
|
Maya
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 15:10
- Nahlásit
VlastaK
Je mi to líto, ale alespoň už víte co a jak a můžete se rozhodnout. Ale ta rozhodnutí jsou těžká, já vím.
Bohužel, to je příroda, vrozená nemoc se může vyskytnout i ve zdravém chovu.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 17:12
- Nahlásit
No stojí to za ....... Pejsekovi do odpoledne zežloutla tlamka a oční bělmo, před chvílí si ho odvezli chovatelé. Jedou na prohlídku k vetovi a pak se ozvou, ale i vet říkal, že už je to začátek konce. Dík vám všem za ochotné rady a podporu. Brečím, kudy chodím a to se snažím před dětmi dělat hrdinu.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 08:05
- Nahlásit
Nevím co na to napsat. Buď silná. Zvládneš to.
|
haha
|
# Zasláno: 5 Říj 2005 08:44
- Nahlásit
na tohle se nedá nic moc napsat,je mi to líto
|
VlastaK
|
# Zasláno: 5 Říj 2005 10:48
- Nahlásit
Ještě jednou díky vám všem. Pejsek už to má za sebou. Zatím nemám chuť ani odvahu plánovat cokoliv dalšího, ty 3 měsíce permanentního stresu a strachu nejdřív o starého nemocného psa a pak měsíc o nemocné štěně mě totálně vyčerpaly a vyždímaly. Snad se tady zase někdy sejdem a budu mít pro vás veselejší téma do diskuze.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 11:01
- Nahlásit
To je mi moc líto . Mám už 14 dní štěně Westíka a nedovedu si představit, že by se mu něco podobného stalo... Bohužel, je to život - a někdy pěkně bolestivý... A i když to zní strašně frázovitě, časem všechno přebolí, a když se po čase rozhodneš pro jiné štěňátko, určitě budeš mít větší štěstí . Tak se drž, i když je to hodně těžké...Přeju pevné nervy a do budoucna hodně štěstí...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 12:36
- Nahlásit
...soucítím s váma a vašimi dětmi...
...smůlu už musíte mít vybranou, takže příště nashledanou na fórech o psích radostech a hodně štěstí s jinou chlupatou kuličkou...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 15:07
- Nahlásit
Vlasti, suhlasim s Denisou, urcite ste si vybrali smolu na dost dlhe obdobie. Urcite sa ti mesiace stresu niecim v zivote vykompenzuju (a nemusi to byt len pes). Drzim palce do buducna a maleho mi je naozaj luto.
|