| Autor |
Zpráva |
Timmy
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 16:57
- Nahlásit
zdravim,
mam doma 5 mesicne stene biglika a rada bych se zeptala na Vasi skusenost ohledne hraciek pro psy. Docetla jsem se z moudrych knizek, ze stenata by meli mit 2 - 3 hracky a kdyz odchazite z domu tak mu dat navic jeste jednu vynimecnu hracku, kt. zboznuje, aby se nenudil. Par psickaroch mi to vyvratilo stym, ze bigla treba hlavne necim upoutat/zabavit, takze ho zahrnout velkym poctem hracek.Co si o tom myslite a jak to mate doma vy?
Zaroven planuji poridit pejskovi Kong a Mic na pamlsky. Mate s nimi nejake skusenosti?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:46
- Nahlásit
Ahoj, já mám doma teď 4 měsíční fenu bígla. a má svoje dvě hračky které má neustále..ale když jí necháváme samotnou doma tak jí kupuju kost z bůvolí kůže. Ona jí uplně zbožňuje, takže se kolikrát třeba vrátíme z krámu a najdem jí ve stejný poloze s tou kostí ale je to fakt..bígla potřeba zaměstnat... nám taky hodně pomáhá, že s ní před tím než jdeme pryč blbneme venku abychom jí unavili...hodně to pomáhá...takže buď celou dobu spí, nebo si hraje s tou kostí. Mimo to jí nechávám i slabě puštěné rádio
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 23:06
- Nahlásit
Timmy
Zahrnout spoustou hraček, to by třeba v mém případě nevedlo k ničemu. Když se pejskovi bude doma pořád válet 20 předmětů, nebude si za chvíli všímat ani jednoho (tak to bylo u nás ze začátku - štěně dostávalo pořád nové a nové hračky, až ztratilo absolutně zájem - dodnes je to vyloženě nehračkový pes, což je třeba při výcviku velká škoda). Mnohem víc podle mě zapůsobí, když budete mít třeba koš, ve kterém budou všechny hračky uloženy, a "za odměnu", to znamená vyjímečně, ve chvíli, kdy bude psík hodný, klidný, vytáhnete s patřičným divadlem nějakou hračku, kterou mu tím uděláte dost zajímavou. Navíc uklízení všech hraček a jejich poskytnutí "za odměnu" se doporučuje k upevnění té správné pozice páníčka vůči psovi - to ať si každý pořeší sám. Nicméně při odchodu z domu je třeba psa zabavit, natož bígla. Takže bych volila hračky plnitelné pamlsky, případně podobné ožužlávací předměty (pro barfaře např. morkovou kost...)
|
Timmy
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 23:10
- Nahlásit
Nas zacinal taky se dvema hrackami (uzlik a lopticka), ale namisto toho, aby sa s nimi hral, tak dal prednost okusovani nabytku. Postupne sme mu dokupili jeste 2 hracky a mistami mu davali pet flasky, ktere ho dostatecne udrzali mimo likvidace nabytku. Bohuzel v noci sa nudil natolik, ze nam vyrobil 15 cm diru do sadro-kartonu, pozral par kytek....
Ale kdyz chci jit treba do obchodu, vynest smeti, nebo sa na pet minut zavrit v izbe, tak pes zacne splasene vit, stekat a udela hned louzicku.Na jeho stekani si uz zacali stezovat sousedi, tak sa to tento tyzden snazim resit hrackami, ktere mi v jeho protestoch trosku pomohli (noviny, klacky a sisky z parku, pet flasky, a najlepsie ponozky s pamlskami). Tyhle hracky si naprosto uziva, ale je po nich hrozny bordel
Kosti jsem mu kupovala, ale vydrzali asi len hodinu - po chvilke zacne smejdit a hledat vhodne misto kde by si je muze ukryt (za dvere, pod postel, pod polstare) a posledne dve kosti jsem jeste doted nenasla... ale stou buvoli kosti a radiem to rozhodne zkusim... jeste zkusim kupit tu lopticku, z ktorej vypadavaji pamlsky po chvilce... rada bych ho konecne zabavila natolik, abych mohla vynest smeti a nepocut jeho stekot az venku pri kontajneroch
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 23:41
- Nahlásit
Timmy
Jasný, to vytí u bíglů je normální..naše čubinka to taky zkoušela ale jak zjistila, že i když stěká a knučí tak k ní nikdo nepřijde tak to vzdala a už to nedělá(teda spíš zatim, čeká nás puberta ) s tim ničením nábytku teda zkušenost nemám. Ale sousedka říkala, že její bígl jí okusuje skříně... Naše nám zas stahuje věci(oblečení) ze židle..ale to vždycky když jí přistihnu při činnu tak jí řeknu důrazně FUJ! a ona si jde kousat svoje hračky..
Nejlepší by bylo Vašeho bíglíka učit samotě jen chviličkama... třeba dvě minutky ho nechat zavřeného někde kde nemůže nic zničit( třeba předsíňka) a nechat mu tam hračky. a když nebude kňučet tak normálně vejít do místosti ale hlavně si ho NEVŠÍMAT. a ani se s ním neloučit když někam odcházíte. Naší čubině to přijde už naprosto normální, že se třeba nejednou zvedneme a jdeme pryč a vrátíme se třeba po deseti minutách nebo tak. Ale chce to čas a trpělivost...Bíglíci jsou dost tvrdohlaví pejsci a hodně zkoušejí co páníček vydrží..Hlavně nesmíte ve výchově polevit Protože pejsek hodně rychle pozná kde je Vaše slabé místo a bude toho využívat.
Jsem se trošku rozepsala můžu se zeptat odkud jste?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 21:10
- Nahlásit
Nemám bígla, ale osvědčilo se mi vždy, když pesan okusuje něco co nemá, mu to vyměnit za jednu jedinou oblíbenou plyšovou hračku (má modrého slona z Ikei ).
Takže se naučil, že když má chuť něco cupovat, má si vzít slona.
Ne že by to fungovalo bezvýhradně vždy, ale dost často ano.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 21:26
- Nahlásit
LucieS
to jsme taky praktikovali. že když nám šla po věcech tak jsme jí řekli FUJ! a dali jsme jí její hračku tak si vesele kousala svoje... Ještě mě napadlo, že sousedka používá nějaký takový sprej na nábytek proti okusování psisky... vůbec nevim jak se to jmenuje ale aplikuje se to na nábytek a psa to potom odpuzuje,že na to nemá chuť. Ale s tím opravdu zkušenost nemám, tak nevím.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 18:42
- Nahlásit
Máme teď už skoro tříletou bíglí holku. Na buvolí kostičky nám od malička dlabe, ale má ráda takové žužlací kůže - nění to buvolí kůže, je to mastné... něco jako lůjová kůže, případně uši, prasečí pacičky,... No a jako hračka co jí zabavilo na dlouho byla krabice naplněná papírem a v ní rozházené mlsiny (sice pak udělala doma děsnej bordel, papír všude, ale ostatních věcí si nevšímala) nebo ponožka naplněná dalšíma ponožkama a mezi nima nacpané mlsinky. To jí taky zabavilo na dlouho. No a jako poslední PET lahve.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 22:26
- Nahlásit
palma1
jasný každej bíglik "bere" na něco jiného
|
Timmy
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:10
- Nahlásit
NikisekX - pochazim ze Slovenska, ale ted ziju v Praze. To nevsimani pejska funguje, po chvilce knuceni a dobivani za nami si zacne vymyslat sam nejakou aktivitu (bohuzel jeho posledna aktivita byla zdemolovani kupelne :-/ ale i tak jsem rada, ze uz vidim nejake male zmeny kdyz ho nechavame samotneho - neknuci uz tak moc jako kdysi)
hracky jsem tomu mojmu milackovi zredukovala na tri - jeho oblubena metlicka, klacek a plysak (bohuzel ho vcera pri hre roztrhal, tak ho planujem napchat pamlskami a zasit tu diru), ktere ma vzdy po ruke/pri tlapke.
Nemate nekdo zkusenosti s hrackou Kong? Melo by to sluzit na vlozeni pamlsek a zubnou pastou pre psy...?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 23:21
- Nahlásit
Timmy
My jsme z Pardubic jinak tedy jsem ráda, že to nevšímání funguje..My to tak praktikovali od začátku a nemůžu si stěžovat. Normálně mu nechte tam kde ho zavřete hračky, popřípadě nějakou tu laskominu( já nechávám tu bůvolí kost) . Naše čuba taky někdy ještě zkouší jestli náhodou nepřiletim za ní z kuchyně když jí nechám v pokoji zavřenou..ale když prostě vidí, že to nepomůže tam si jde hrát sama Chce to čas a pevný nervy, protože u nás to prostě po zlém nejde. Nebo teda ono by asi šlo ale nechci na ní bejt nějak moc zlá. Takže se snažim dělat s ní vše po dobrém ale důsledně Je teda pravda, že někdy to jinak než vytaháním kůže nejde ale snažíme se tomu předcházet ...
Klidně dál nechávejte pejska na pár minutek samotného..ono ho to přejde... hlavní je vydržet s tím neloučit ani nevítat...
|