| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 13:50
- Nahlásit
Před pár dny jsme si domů přivezli štěňátko francouzského buldočka, je mu necelých 8 týdnů. Je strašně živej, ani nevypadá, že by nějak tesknil po mamince a sourozencích, rychle si na nás zvyknul, ale pořád do všeho a do všech kouše a venku žere všechno, co se mu zdá zajímavé, nepomáhá nic, okříknutí, ani potáhnutí za kůži na zátylku. A přitom má všude kolem strašnou spoustu všech možných hraček. Prosím poraďte mi co s tím? Je to normální, nebo je opravdu čas začít s výchovou?
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 14:00
- Nahlásit
Anonymní
Já mám něco podobného...chce to trpělivost a vždy zřetelné a okřiknutí FUJ! + trhnutí vodítkem. Zabav ho hračkami hned jak bude kousat do něčeho co nechceš a uvidíš, jak to zabere
Hraj si s ním, nebo vymysly něco, co by štěndo mohlo prozkoumávat. My jsme mu dali krabici, do které jsme vystřihli otvor a do něj jsme dali hračky....Pěkně si s tím vyhrálo, než všechny hračky vydolovalo...!!!FUJ! řekni nanejvýš dvakrát a ujisti se, že tě štěndo slyšelo. Už "povel" FUJ je začátek výchovy. Štěně si pak zvykne, že FUJ znamená, že dělá něco špatného. Intonace hlasu je hrozně důležitá. Takžekdyž to vykřikneš hrozivým hlasem a trhneš obojkem tak to musí zabrat.
|
dodo
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 14:05
- Nahlásit
Anonymní
normální to je , s výchovou se musí začít hned jak štěndo přijde k domů, ale přesto to chce železné nervy a nečekat zázraky, do překonání puberty jsou někteří hafani jak na hlavu padlí
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 14:18
- Nahlásit
okřiknutí FUJ! + trhnutí vodítkem
To trhnutí musí následovat až za povelem fuj, nesmí být dřív. Prostě povel fuj a když toho nenechá, tak trhnout vodítkem. Později by toho měl nechat hned po povelu.
Jinak takové chování je naprosto normální, časem to přestane, takže do té doby přeju silné nervy
|
anonim
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 10:26
- Nahlásit
kup si hořký sprej a postříkej tím věci, které okousává.
|
moll
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:03
- Nahlásit
my doma nevěděli, jestli máme štěně nebo bobra - kradla dřevo od kamen, všude byly rozžužlané větvičky a klacíčky, naštěstí ji nezajímalo nic moc jiného (pokud měla větve). po výměně chrupu to přestalo samo od sebe. člověčí mimina mají taky snahu cpát všechno do pusy a žužlat to.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:06
- Nahlásit
Já jsem naší malé vzala domů pořádný kus klacku, aby měla co okusovat místo nábytku. Je z toho sice bordel, ale pořád lepší, než aby drbala něco, co nechci.
|
Raika
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 18:41
- Nahlásit
mě teď štěndo okousává rohy - omítku a co to jen jde - ale to já dělala taky, když jsem byla malá každopádně sádrovat se mi nechce a když fuj nepomáhá, tak na to šplíchnu voňavku... a už se toho ani nedotkne
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 19:06
- Nahlásit
Raika
Vidíš to, tobě to dělá štěndo, a mě dvouletý pes žere na co přijde-cement, chatku, stromy, mě... já už to prdím, ať si dělá, co chce
|
Raika
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:22
- Nahlásit
Mucholabka
nestraš!! já furt doufám, že jí to přejde
|
cat
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:45
- Nahlásit
Já bych řekla, že je to docela normánlí.. známý si pořídil taky frbul a ten mu ohryzával panely v bytě kolem dveří měl prostě prokousané díry...
Ale jinak - Fuj, pak trhnutí nebo ten sprej. My jsme to vydrželi jen s fuj a po nějaké chvíli byl klid. Štěně to přejde
|
amy
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 15:19
- Nahlásit
muj pes sikouše tlapu
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 19:46
- Nahlásit
žádný strachy, že jste jediní , mojí fence jsou necelé 4 měsíce a už se těšim až nebude mít ty jehličky u nás nefunguje okřiknutí a tak , u nás se musí ignorovat zatnout zuby, ignorovat a oona se urazí
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 20:01
- Nahlásit
U nás to prvních pár týdnů bylo podobné.Štěně u chovatelky nevyšlo ze dvora, takže na prvních procházkách bralo do tlamy všechno od žvýkaček po vajglíky - prostě poznávalo svět i se všemi nechutnostmi na chodnících. Doma okousávalo všechno možné i nemožné včetně starých cihel! Časem se to zlepšovalo až do té míry, že teď v osmi měsících někdy dokonce projdeme kolem pohozeného papírového kapesníku, aniž by ho Ríša vzal do pusy Jinak samozřejmě FUJ u nás byl jeden z nejdůležitějších povelů! Dostával pamlsek, když dotyčnou nechutnost pustil. Ovšem pozor, jeho inteligence je na vyšší úrovni než moje, takže ho občas napadlo vzít schválně věc do pusy a hned jí zas pustit s pohledem upřeným na mě a výrazem "jestlipak za tohle něco dostanu?" ...
|