Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / zlobivé štěňátko :)
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
petrunka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 15:22
- Nahlásit

Poraďte mi, naše 7 měs. štěně má ohromnou radost, když nás vidí, a podle toho nás také vítá...ale v tu chvíli můžu jít rovnou celá do pračky...a ne a ne jí to odnaučit!

Strejda
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 15:24
- Nahlásit

petrunka
U našeho štěňátka byly vidět první pokroky ve třech letech.

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 15:36
- Nahlásit

petrunka
Znám metodu, ale hodně moc drastickou. Ovšem funguje. Skákajícímu psovi ve správně načasovanou chvíli nastavím koleno, takže se hrudníkem praští. Čím víc to bolí, tím dřív pochopí, že to nemá dělat. Nebo se dá místo kolena nastavit naplocho rozevřená dlaň, do které se praští čenichem. Taky to funguje, ale je to obtížněji proveditelné.

Anebo je možné psa uposlušnit, naučit "sedni" a jakmile začne skákat a vítat dát povel "sedni". To je ovšem velmi moc obtížné, protože štěně prostě má radost, že vás vidí a nechce se mu v tu chvíli plnit nějaký povel, takže se vám na něho nejspíš vyprdne, začne skákat. Jelikož vy musíte být důslední tak budete znova opakovat "sedni", ono zase sedne jenom na vteřinku a zase vyskočí..... zkuste raději to koleno

Dáška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 16:02
- Nahlásit

U nás funguje nacpat aportek do huby, prostě nějakou hračku. To neodolá a žvýká a neskáče

impact
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 19:46
- Nahlásit

Idealni je naucit psa, aby vas uz s tim aportkem v hube vital.
Blby je, ze cizi vita porad skakanim. I ted, v sesti letech. A vita tak i naprosto cizi na ulici, co si reknou ahoj. Nebyt to 35ti kilovej picbum, je to mozna i vtipny...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 19:47
- Nahlásit

Biluška
Aga na mě dneska zvesela skočila a roztrhla mi rifle. Koleno jsem na ni zkoušela a nic. Je to mrcha skákací.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 19:58
- Nahlásit

Biluška
Anebo je možné psa uposlušnit, naučit "sedni" a jakmile začne skákat a vítat dát povel "sedni".

Jojo, takhle já jednoho psa vždycky položila, sice vydržel, ale když jsem mu dala volno, tak to přivítání bylo snad ještě bouřlivější než kdybych ho nechala. Koleno nefungovalo, klidně by se i zabil.

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 20:18
- Nahlásit

Mucholabka
VerčaZ
To se musí šikovně. Ve správnou chvíli musí ten pes natvrdo narazit. Ale momentálně to odnaučuju Bagetu a taky to nějak nemůžu vychytat Jednou se trefím a bude konečně klid, ale už aby to bylo

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 20:22
- Nahlásit

Biluška
Ve správnou chvíli musí ten pes natvrdo narazit
To té dylině zrzavé ještě udělá radost, nezapomeň že je Fredova

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 20:23
- Nahlásit

Mucholabka
To té dylině zrzavé ještě udělá radost, nezapomeň že je Fredova
Tak zkus něco jiného. Třá jí za trest neklikni

Dasha
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 21:14
- Nahlásit

impact
haha, u nás vítá labrouš a kraťanda s polštářema v hubě a šeltie jsou zase naučený, že se jim hodí klíče

Dáška
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 07:21 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

impact
Blby je, ze cizi vita porad skakanim. I ted, v sesti letech.
Náááááhodou mně se to líbilo A komu se to nelíbí, ať si p..... políbí, no ne?

Silwuska
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 07:28
- Nahlásit

petrunka
A co je to za plemeno??
Ono ked si zoberes tak je to este mlade babo...takze je to "otrestene"...je mozne ze sa to casom zlepsi aj samo, a nemusi to tak byt...
Ja som na mojho aplikovala system, ze som prisla, nevsimala som si ho az kym som nedosla do chodby a neodlozila si kabelku a kluce, potom som sa nanho otocila a s kludnym hlasom som sa s nim zacala vitat, ono ak budu tvoje reakcie prehnanet, tak budu aj jeho...ked sa len vrtel okolo mna tak som ho len hladkala, ale ako zacal vyskakovat tak som ho rukou pritlacila tak, aby skakat nemohol...ale to bolo u 10 kiloveho psa takze tak

petrunka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 15:58
- Nahlásit

tak máme bandoga, je úžasná, vše ok, ale zas dneska, to bylo zase radosti, vzala mi pantofli, běhala s ní kolem mě, naqkonec jsen se zas neubránila a skočila na mě tak, že jsem tou pantoflí dostala přes čumáček

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 20:15
- Nahlásit

To je u nás na cvičáku věčně, po každé hodině někdo přijde, že jim pes pořád skáče po lidech, tak co s tím. Načež my důležitě vysvětlujeme, jak mají poprosit lidi, aby psy nehladili, pokud po nich skákají, načež se jejich pes přiřítí a já: "Ahóóój, kamaráde!" A pacičky mám až na hlavě

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 21:24 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit

KaTachyon
To je typický a pak najdi figuranta aby ti pes neskákal

Hele ono se to většinou zklidní samo, ale koleno je fajn na SBT nefungovalo, ale na kokřici zabírá a to je skakací opička ještě teď ve dvou letech, na SBT mi zabírá otevřít dvěře a ihned sedni a a pak ignorovat dokud se nevysleču, pak si k ní čupnu. Trvalo to 15 měsíců, ale dneska už neskáče a jen okolo mě lítá a čeká dokud se s ní nepřivítám. Ale chce to vydržet Chvíli se mi zdálo, že se jmenuje DOLU SEDNI.....

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 21:26
- Nahlásit

P.S. po cizích nám to moc ještě nejde, páč všichni se s ní hned muchlaj ale už i to začíná celkem zvládat. Prostě pevný nervy

Anyyyyyy
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 13:08
- Nahlásit

V jedné mé knížce zase píšou, že když pes skáče, tak mu máte rázně (ale opatrně) dát přední nohy na zem a u toho říkat povel (dolů..) a potom ho ignorovat. A naopak když neskáče- hoodně chválit Z praxe ale nevím, jestli to funguje.

Meta
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 15:46
- Nahlásit

petrunka
Já myslela, že to neskákání naše torpédo nikdy nezvládne, i když jsme jí odmalinka učili vítat se s rukou na kohoutku, aby nemohla skákat. Prostě ta radost byla tak veliká, že u ní pokaždé nastalo totální zatmění mozku. A ejhle, najednou je jí rok a já si všimla, že už to nedělá. Už umí mozek zapínat. Je to věkem, pokud je vedená k slušnému chování...dříve či později to přinese plody.

Indy
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 15:53
- Nahlásit

No, já jsem odnaučila svého pejska radostně vítat (skákání, štěkání + popadnutí čehokoli do tlamy, lítání, běhání kolem...) asi za 3 dny a velmi jednoduše.
Insipirovala jsem se jedním videem od Victorie Stilwell, kde pejsek taky vítal radostněji, než j příjemné

Chce to přípravu:
- před odchodem z bytu si připravte do tašky časopis, na chodbu si dejte popelník, kupte si nějaké dobré cigarety (pokud kouříte) nebo čokoládu, cestou domů si kupte kávu s sebou.
- A teď postup:
1. Přijdu domů, klíče ale nechám v zámku u dveří (zvenku) - pejsek na mě skočí, štěká a vůbec dělá bugr. Já se beze slova otočím a odejdu na chodbu, kde si dám cigaretu, přečtu stránku z časopisu a pak klidně otevřu dveře a přijdu zase domů.
2. Pejsek bude zase vítat a skákat a dělat bordel... a já se zase otočím a v klidu odejdu. Další cigareta, další článek v časopise, dopitá káva...
Tento postup opakuju tak dlouho, dokud pejsek vítá příliš radostně.
Nám to trvalo asi 15 minut.
Druhý den se ale situace bude zase opakovat, což je pochopitelné - pejsek prostě chce naši pozornost. Takže zase to samé - skočí/zaštěká = odejdu, počkám, vrátím se... začněte v pondělí a v pátek bude pejsek vzorně čekat, až si zujete boty, odložíte tašku a přivoláte si ho!

Zkusím najít to video a dát ho sem

Indy
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 16:00
- Nahlásit

Aha, tak přesně to video nenajdu, protože mi na tomto pc nejde spustit, ale podívejte se sem (jedno z nich to je, ale všechna jsou zajímavá): http://www.vimevic.cz/zajmy/pes.html

PeKrato
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 16:09
- Nahlásit

Pokud mám štěně od malinka, dá se naučit vítání bez skákání relativně snadno. Je ale potřeba začít hned od prvního dne, co si štěně doneseme domů. Při vítání si k psovi kleknu a hladím ho tak, že ho prostě udržím na zemi. U malého prcka se to povede vždy. Takto se vítáme od prvního dne, pes klidně projevuje radost, ale jen se vrtí na zemi a nenaučí se ani vyskakovat. Potažmo k tomu nemá důvod, objekt jeho zájmu se sklonil k němu
Takto mi to funguje už u druhého štěnda a nemám se skákáním žádné potíže. Je ale potřeba začít opravdu hned, jak si mimčo přinesete domů (žádné on je ještě malý, teď ještě může). Ten pes prostě zjistí, že skákání není potřeba a časem s věkem vás bude vítat radostně, ale bez skákání, aniž by jste se museli sklánět k němu.
Mě to takto funguje opravdu perfektně

Indy
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 16:19
- Nahlásit

PeKrato
No jo, jenže když tohle nevíš a najednou se z malé kuličky stane ďáblík, co dělá bugr na celej barák, tak pak se s tím něco dělat musí
A já jsem toho vzorným příkladem - měla jsem milého a hodného pejska, do 6měsíců naprosto bezproblémového... pak se jednou Indiánek probudil a byl z něj hajzlík, co pochytil všechny zlozvyky, který existujou! Takže jsem se stala expertem na napravování svých chyb, kterých jsem se dopustila předchozí 4 měsíce.... teď jsou nám dva roky a 3 měsíce a konečně můžu říct, že jsem to zvládla!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 16:26
- Nahlásit

Indy
Ano, předpokládá to, že víš, že z té plyšové kuličky vyroste malej ďábel Zkrátka že víš, že máš doma psa, i když v miniaturním provedení aktuálně
Myslím, že tohle je nejčastější chyba. Miminku se všechno odpustí, protože je přeci tak roztomilé a pak se všichni nestačí divit
Asi sama víš nejlíp Taky jsem naflákala hrozně moc chyb, ale tohle základní uvažování mi teda nechybělo

Indy
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 16:33
- Nahlásit

PeKrato
No to je právě to, že přesně TO jsem si nějak neuvědomila
Ale co, aspoň jsem si posílila nerový systém, naučila se pracovat ve stresu a zjistila, že kombinace vodka + neurol před procházkou následovaná vodkou po procházce ti vyrobí hezký večer, i když ti u nohou leží nejzlobivější pubertální pejsek na světě!

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 17:44
- Nahlásit

A vita tak i naprosto cizi na ulici, co si reknou ahoj. Nebyt to 35ti kilovej picbum, je to mozna i vtipny..
Však to je plemenný znak

Meta
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 21:27
- Nahlásit

PeKrato
Nechci ti brát iluze, ale dvě štěňata jsem to naučila, tak jak to popisuješ a teprve to třetí je MAGOR. I když se k ní člověk točil zády, jako to dělá zmíněná Viktorie, tak mu klíďo píďo radostně dusala po zádech. Přišlo to až věkem, jak se učí zvládat emoce. Ale zas to její nadšení, to je u jejího plemene k nezaplacení

koblizenka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 10:30
- Nahlásit

Mě zase pes radostí čůrá. Kdyby jen na členy rodiny, to zkousnu, ale u něj stačí aby na něj někdo promluvil na ulici

PeKrato
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 07:48
- Nahlásit

Meta
jo, určitě se najdou i výjimky z pravidla ale většinu psů to takto naučit jde, bych řekla

Indy
Na ten alkoholismus pozor

Indy
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 11:21
- Nahlásit

PeKrato
pozdě

Psíček
sakra, proč se vždycky ty zaručený metody dozvídám až pozdě?
Kdybych to bejvala byla věděla, byla bych teď měla psa, kterej nevítá, neruší a vůbec se nijak neprojevuje - prostě takovej fajn módní doplněk

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání