Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Seznámení 2 štěňat
Autor Zpráva
Gypsy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 19:06
- Nahlásit

Potřebovala bych poradit, jak nejlépe skamarádit 2 štěňata. Já mám 6 mesíčního aljašského malamuta, chodí na cvičák a je ke psům velice přátelský. Kamarádka má 5 měsíčního maltezáčka, který zatím moc psů nepotkal. Zkoušeli jsme je spolu pustit na volno na louce. Můj pes si chtěl hrát, ale maltezáček se ho bál, kňučel a schovával se u paničky. Jak tedy postupovat, aby se z pejsků stali kamarádi?

pupulu
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 20:08
- Nahlásit

Co nejvíce spolu chodit ven,aby ten malej pinďa toho vašeho poznal.Při společné prochajdě se seznámí,očuchají a prcek získá důvěru.Ono když pustíte 6m.malamuta s 5m.maltézákem tak je to celkem výškový rozdíl a maličkej se ho asi bojí.Až mu začne věřit budou si hrát.Naše papilonka 1.7 kg si hraje s chrtama a bulterrierkou a co víc ona jim šéfuje.

AlbertPrvniVeliky
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 20:28
- Nahlásit

Přesně tak,choďte spolu častěji a vše bude OK.Musí si obkoukat tak velkého kámoše;) co vím já tak Al.M jsou pohodáři a když bbyl můj Bertťas malý tak právě vyrůstal s 6 letým Al.M a dotetka jsou nej kámoši a to i přes to že Bertas už je dospělý a většinou se psi nevychází ale stotím jsou stále přátelé;)

Gypsy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 20:41
- Nahlásit

Hlavně nechci, aby z toho maltezaček měl do konce života trauma, protože vypadal opravdu vyděšeně, i když kolem něj můj Gypsy jen pobíhal a ani se ho nedotkl. Za čas to tedy zkusíme znova a snad to bude lepší.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 20:51
- Nahlásit

Gypsy

Jako jestli byl mamut v pohodě a malýmu neubližoval a ani po něm nedupal, tak na co čekáte? Vždyť to je ideální, normálně spolu choďte na vycházky co nejčastějc, čím dřív si maltéz zvykne, že mu velkej pes neukousne hlavu, tak tím líp, ne??? Zdá se to logický, ne?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 20:56
- Nahlásit

Gypsy
tak svého vezmi na vodítko a nech maltézáčka at´ přijde sám a očuchá si ho, třeba je velký na něj moc hrrr, plácá nohama, poskakuje a tak, maltézáček je štěně a to je zvědavé přijde se seznámit samo.

Gypsy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 21:01
- Nahlásit

U maltezaka je trochu problém se socializací, protože doteď si prý hrál jen parkrát s jedním štěňetem, takže je venku dost nejistý a schovává se u paničky. Příště nechám Gypsyho předem vyběhat, aby byl potom trochu klidnější

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 21:07
- Nahlásit

Gypsy

To taky můžeš ale když Gipsy v klidu pobíhá a maltéze neřeší, tak bych to nehrotila, malej si časem zvykne, ale asi bych z toho udělala rutinní procházky, aby to pro malýho zase nebylo nic zvláštního, protě jdete ven s velkým parťákem a hotovo a malýho nelitujte, během procházky si začvičte třeba něco z poslušnosti, trochu mu taky zaměstnejte mozek, aby neměl čas na fóbije

Gypsy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 21:16
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Problém je v tom, že je kamarádka z jiného města, takže se pejskové tak často neuvidí. Šlo mi o to, že když kamarádka ke mně přijede s maltezakem, tak aby si pejskové mohli spolu hrát. A cviky z poslušnosti? Myslím, že maltézák žádné takové nezná.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 21:22
- Nahlásit

Gypsy

Aha a co jiného má maltéz na práci? Já myslela, že jste třeba kamarádky a chtěly byste spolu venčit a jenom nevíte, jak dát dohromady dva psy? Proto mě přišlo divný, že byste jako daly pauzu ve společným venčení jenom proto, aby se malý nebál...

Gypsy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 21:28
- Nahlásit

Maltéz nemá na práci vůbec nic, jen si hraje nebo leží s paničkou v posteli. Ještě mě napadlo, jestli na jeho chování nemůže mít vliv to, že ho "paní chovatelka" prodala kamarádce v jeho 6 týdnech, a proto je teď až moc závislý na člověku.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 21:44
- Nahlásit

Tak to asi nebyla chovatelka, ale paní, co má psy jako ždímačku na peníze Budiž to kamarádce poučením pro příště...

Jasně, není to dobře, že má takhle malý štěně, co má ještě pít mámino mlíko, ale když už se stalo, tak ho spíš měla teda má normálně socializovat, brát ho mezi přátelský psy, zvykat na nový prostředí a učit ho nový věci a dát mu náplň života, nějakou práci a zaměstnání, aby pes "nezůstával sám se svejma myšlenkama"...

enri
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2010 23:55 - Změnil/a: enri
- Nahlásit

No, Lenko, myslim, že na hrátky to nejsou zrovna rovnocenní partneři. A pokud maltéz není zvyklý na psy, tak z Gypsyho asi bude mít strach. Chtělo by to pejska zvykat na ostatní psy celkově. Ale to už je věc tvé kamarádky.

staropramen
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 10:46
- Nahlásit

A je vůbec tak nutný aby spolu byli kamarádi?

Gypsy
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 12:47
- Nahlásit

staropramen
Byly bychom rády, kdyby naši psi spolu vycházeli, ale lámat to nebudeme.

argosek
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 12:56
- Nahlásit

Gypsy

tady ani neni moc co lamat, prcek jen poterebuje trochu casu, aby si zvykl.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání