Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Muže být štěně přes den samo ?
Autor Zpráva
jirka_h
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 16:00
- Nahlásit

Zdravím.
Chceme si na jaře 06 pořídit štěně, fenku výmarského ohaře. K dispozici bude mit dum a zahradu.
Zabýváme se ted otázkou, zda lze nechat malé štěně přes den samotne. Oba chodíme do práce, přes poledne se domu těžko dostaneme (max 1 tydne). Vím že musi dostat krmeni casteji, resit to budu automatickym krmicem. Jde nam o to aby nestradalo psychicky.
Napady:
- poridit take kote aby pes nebyl sam
- sledovat webkamerou (jen kontrola)
- poridit jiz odrostlejsi stene (ale to spis ne ..)

Mate s tim zkusenosti? Zvlada to stene dobre? Co poradite?

Ahoj Jirka

Tony
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 16:16
- Nahlásit

A jak dlouho bude stene samo doma?

jirka_h
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 16:43
- Nahlásit

Kdyz se budeme s manzelkou stridat - jeden pujde do prace pozdeji, druhy zase brzo ... a jeden tedy prijde z prace drive ... tak bude doma samo od 9:00 do 17:00 hod.

Tony
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 16:56
- Nahlásit

8 hodin není tak hrozné, dobré je ho přivést v pátek, pak se pokusit si vzít ještě několik dní dovolenou. Zapátrala jsem ve starších diskuzích a našla jsem toto:

http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=3&topic =726

Ještě se po něčem mrknu. Nápad s kotětem se mi nezdá špatný, ale osobně s tím zkušenosti nemám. Jinak bych ho ale nenechávala venku (tam je pro štěně hodně nebezpečí) našeho psa jsme jako malého nechávali doma - taky 8 hodin (v poledne nám ho ale nakrmila a pohladila babička), na zahradě zůstaval sám až když byl větší.

kacka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 17:00
- Nahlásit

Já v tom nevidím problém. Když si ho budete brát tak si na to vemte alespoň týden volno (lepší by bylo dýl, ale týden stačí), aby se u vás otrkal. A při tom ho začni pomalonku na samotu učit. Samozřejmě až tak 3 den co bude u vás. Začni třeba 5 minutama a postupně prodlužuj. Neboj pejsa si zvykne. Ze začátku bude plakat, ale naučí se to. Dej mu nějaké hračky aby se měl co ničit a čím se zabavit. Chce to trpělivost, ale de to.

pigie
# Zasláno: 17 Srp 2005 17:22
- Nahlásit

kacka

Alebo nebude knucat vobec. Ako nas havino. ;) Zalezi od jednotlivca ;)

elvira
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 20:42
- Nahlásit

já myslím,že se to brzy naučí,jde o to,aby jste odklidili všechny možné věci z dosahu(utěrky,papuče,noviny...)dát mu hodně hraček,já mám zkušenosti s dřevěnou činkou,malý celý den hryzal,pak spal a pak zase hryzal a neničil nic jiného,možná bude první dny plakat,ale zvykne si,to s tím volnem je také dobrý nápad,nebude to pro něj takový šok,vždycky to našim případným zájemcům o štěndo doporučuju taky.Jinak držím palce

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 21:08
- Nahlásit

Ahoj, já si vzala pro náš nový přírůstek také dovolenou, 10 dní s ním totálně a pořád a teď přivykáme na budoucích 8 hodin samoty, nejprve 5 minut (jen za dveřmi), předevčírem 15 minut, včera půl hodiny a dneska hodinu a půl. Takže dovolená víc jak 14 dní - ale prostě to stojí za to! První kontakt je nejdůležitější.
Samota-to víš, že brečel, ale pořádně jsem ho před tím unavila, dala z dosahu všechny věci, u kterých bych se mohla při návratu zlobit kdyby byly v jiném stavu a řádně ho pochválila poté, co jsem se vrátila.
Holt to by většina pracujících nemohli mít psy..

haha
# Zasláno: 17 Srp 2005 23:02
- Nahlásit

taky bych ho radši nechala zpočátku vevnitř, venku bych o něj měla větší starost, s tím kotětem to není špatnej nápad, budou z nich kámoši , ale počítej s tim že kotě ti udělá doma ještě větší binec než štěně je totiž mnohem čilejší , šikovnější a všude vleze- vím z vlastní zkušenosti naše kočka vydá za všechny 4 psy je to jak demoliční četa

bord
# Zasláno: 18 Srp 2005 06:50
- Nahlásit

Terri
- dala z dosahu všechny věci,u kterých bych se mohla zlobit kdyby byly v jiném stavu - to by ještě tak scházelo ke všemu nepořádku...

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 07:20
- Nahlásit

Ja vas vsetkych obdivujem, vychovavat steniatko, ked ste v praci. Ja som si to nevedela predstavit nechat ho doma same. Preto klobuk dolu Keby som chodila vtedy do prace, asi by to u nas inak vypadalo A mozno nie ;)

wami
# Zasláno: 18 Srp 2005 07:34
- Nahlásit

K tomu knuceni: nase skorovlce si fnukne doted, a to je mu sedm mesicu a nebyva doma sam temer vubec (byva tu skorotchyne) a kdyz uz, tak malokdy dyl jak pet hodin. Pokud je ale v byte, tak z principu obreci kazdeho odchoziho. Kdyz zustane uplne sam, tak si par minut zavyje - ale pak je taky klid. Pokud jsem s nim doma na baraku, tak na dvorku si parkrat fnukne, ale to je vsechno...

Jen tim chci rict, ze nekteri pejsove si kniknou vzdycky, ale pokud nevyje cely den, je to v pohode!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 07:47
- Nahlásit

Myslim si že brát si 14 dní volno je zbytečné, stačí týden my jsme neměli ani to. Vzali sme jsi pejsu v pátek takže sme s nim byli přes víkend a v pondělí a úterý jsem si vzala po půldnu dovolené, takže byl sám pět hodin a od středy už pak normálně od 6.30 do 15.30h. Myslim že to zvládnul v pohodě, já sice byla nervozní co se doma děje, ale šlo to. Hraček měl dost, ale stejně postupem času začal demolovat. A pak jsme ho nechávali už přes den venku. Ráno ho vždycky vystrčíme ven na zahradu a je tam devět hodin sám. Jde o tom aby když je venku měl nějaké zázemí, jako místo kam se může schovat před deštěm atd. a aby jste měli pořádný plot.
Jde o ty začátky než si zvykne, pak už to bude on i vy snášet všechno líp.

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 07:53
- Nahlásit

Dokelu, mam ja normalneho psa? On neknucal, ked sme ho priniesli, suverenne sa napapal a isiel spat, neknucal, ked sme ho nechali sameho, neknuci, ked mu niekto slapne na chvost... Ale steka na povel... Myslite, ze je malo citovo naviazany?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 08:10
- Nahlásit

To asi záleží na jedinci jestli kňučí nebo ne, náš taky nekňučel a nekňučí, když se škádlí s jinym psem tak se taky nijak neprojevuje hlasitě. A naopak našich pes, ten kňourá furt a když si spolu hrajou tak taky furt vydává nějaký zvuky. Každý pes je prostě jiný.

Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 08:13
- Nahlásit

jirka_h
Nedělej z toho vědu. Štěndo nepotřebuje ani kočičího ani psího kamaráda. Web kamera je dobrá akorát k tomu, že až bude štěndo silnější, tak budete vidět demolici bytu v přímém přenosu a nebude to takový šok až přijdete domů. Zkrátka si opravdu vemte dovču, buďte se štěndem doma, aby se otrkalo, občas je nechte pár minut samotné, za odměnu jej vemte vždy hned ven, taky mu dáte základy pro odnaučení čůrání (častým venčením cca každé 2 hodiny, případně kdykoliv naznačí, že chce). Štěně není nebezpečný tygr ani nový vůz Ferarri. Štěně je zvířato vyžadující citlivý přístup, lásku a trpělivost.

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 08:19
- Nahlásit

Vidite, toto som sa chcela optytat, ak steniatko nechavate doma same, teda nazvime to nema intenzivny vycvik chodenia von na toaletu, ako rychlo sa nauci citotnosti v dome? Myslim tym 100% cistotnosti. ;)

Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 08:23
- Nahlásit

pigie
Jak rychle je individuální, ale podstata je minimalizovat možnosti, aby se vyčůralo doma (tedy pořád je hlídat, drapnout pod křídlo a mazat ven, kdykoliv se zdá, že se mu chce). Jde o to, aby mu to venku bylo přirozenější, jde o to, aby venku bylo pochváleno, kdežto doma dostalo vyhubováno, jde o to, aby hned jak začně popocházet či přičupovat, mašírovalo ven. Za měsíc by nemělo být co řešit.

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 08:41
- Nahlásit

Tak to som dost zla vo vychove. Ja som s nim bola doma a trvalo nam to dva mesiace... A pritom som s nim chodila von skoro kazde dve hodiny, neskor tri... A moj sused mi vravel, ze on chodi do prace a jeho bradac po dvoch tyzdnoch bol cistotny. Ale ved je to v silach toho stenata tolko vydrzat? Trojmesacne stena vydrzi byt doma same osem hodin bez "nehody"?

Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 08:43
- Nahlásit

Trojmesacne stena vydrzi byt doma same osem hodin bez "nehody"?
To asi ještě né, záleží, kolik a kdy naposledy pilo před či po posledním venčení. Ale může umět už chodit bezpečně na čůrací hadru ke dveřím ven.

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 08:47
- Nahlásit

Nuz, prave preto som sa pytala, kolko to trva, ked je take cistotne, ze uz ani handru nepotrebuje. Len chodit von. Prosim, dajte mi vediet, kolko to vam trvalo, robim si statistiku ;)

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:15
- Nahlásit

můj bradáč se zatím netváří, že by se chtěl naučit hygieně
A hlavně, čúrá tak každou hoďku a půl, když spí, tak za dvě. Nečuchá, nekňučí, hned to pustí - hlavně na koberec.
Ale je fakt, že se doma vykadil v noci jen dvakrát, teď to drží a brzo ráno se první venku vysmolí.
Váhala jsem, zda ho naučit na čurací hadru a nebo rovnou ven. Zdá se mi přirozenější to druhé..

jirka_h
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:15
- Nahlásit

Dekuju vsem za rady a napady. Tak to vypada ze to bude v pohode. Uz jsem si rikal, ze by si stene mohli porizovat jen nezamestnani, zeny na materske, pripadne lide oplyvajici babickami v miste bydliste ... Na psa se tesime a chceme mu prichystat to nejlepsi co je v nasich moznostech. Jestli budeme mit pozdeji nejake otazky, tak se sem zase mrknu, je to prima ze existuji prijemni lide, kteri ochotne poradi ... tolik pozitivnich doporuceni a odpovedi jsem ani necekal ... taky jsme se setkali v nasem okoli s nazorem, ze budeme trapici zvirat, nechavat stene doma samotne Takze jeste jednou dekujeme. Ahoj Jirka_h

Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:20
- Nahlásit

Terri
Je to jako s miminkem (ač žádné nemám), ale až přijdou průjmíky a blinkátka... Hm to bude bašta...! Budeš děkovat pánu bohu, když to bude jen loužička

Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:21
- Nahlásit

Nečuchá, nekňučí, hned to pustí - hlavně na koberec.

Terri
Jo, začne to dávat najevo, až bude mít byt občůraný a už si bude hledat svá místečka, pak to bude předem rozpoznatelné.

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:26
- Nahlásit

Garfield
Přesně to říkám pánečkovi - dítě i blinká a po sobě to nesežere
Ale stejně...je to nádherný sametový (po)tvor!

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:27
- Nahlásit

Ja sa pytam preto, ze on tiez nemal miestocka, proste si cupol a cvrkol nenuchal nic... Potom sa casy medzi mlakami predlzovali, ja mam o tom aj dennik Sialena, co? A jedneho dna, dva dni pred jeho stvormesacnym vyrocim prestal akoby utalo. Bolo mi to zvlastne, aj ked mi bolo jasne, ze raz to prist muselo. Ale ze az tak zrazu, to som necakala Samozrejme aj vtedy mal dni, kedy sa mu podarilo uz nic neocurat... Mimochodom, doma sa vykadil len ked mal hnacku ;)

A je to blbost, kto nazyva ludi trapici zvierat, to su ludia, ktori zvieratam nevedia dat lasku a cela ich laska spociva v tom, dat im volnost...

wami
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:31
- Nahlásit

pigie
V pulroce vicemene bez nehody...

Do te doby se proste tu a tam stalo, ze se to nejak neodhadlo. Rika si, kdyz chce ven, ale kdyz si nema komu rict... Ted se stane nehoda uz jen pri prujmu nebo necem podobnem, jinak pohoda. Rikalo mi to vic lidi - do pulroku bezpecne.

Kazde stendo je jine - ja byla v jeho 4 mesicich totalne nestastna, ze jeste furt, ale jak rikam: ted je mu sedm mesicu a cistotny je taky!

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:34
- Nahlásit

wami

Dakujem, dakujem, dakujem. Toto sa prave pytam, lebo ja som s nim bola doma a trvalo mu to styri mesiace, tak sa pytam ako to trva normalne. Presne, lebo aj Hugo sa naucil pytat, lenze vzdy mal koho otravovat, resp. vzdy som sa vratila vcas. Takze pol roka. To je dost ale spetne to chapem. To by mi uz aj byt vytopilo
Este sa niekto prida so svojimi skusenostami?

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 09:59
- Nahlásit

pigie
Já myslím, že to není až tak moc o člověku, ale spíš o samotném štěněti. Já si přinesla pejska domů a ačkoliv předtím štěňata ven nebrali vůbec, tak já s ním chodila hodně často a už od prvního dne dělal svoje potřeby venku.
Většinou to vypadalo tak, že ráno jsem vstala, bleskurychle na sebe něco hodila, beželi jsme ven. Pak prcek tak půl hodiny zlobil, pak asi tak hodinu spal a hned, jak se vzbudil, běželi jsme ven. Takže šancí k tomu, aby to udělal doma, bylo málo. Samozřejmě, že se občas přihodilo - zpočátku v noci udělal třeba dvě loužičky. Ale myslím, že tak za měsíc u nás už chodil jenom ven. I když se mi pak stalo podstatně později (třeba v 7 měsících), že když k nám přišla kamarádka s jeho sestrou, hrozně řádili , vypili několik misek a já pak našla doma loužičku. To ale přikládám tomu, že si to ani neuvědomili.

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 10:51
- Nahlásit

Mel

Ja viem, ja som to mala tak isto. Tiez som s nim utekavala von, ale jemu sa to podarilo vzdy nejak, tak raz-dva razy za den. A to som s nim bola niekedy az 14x za den vonku! Niekedy sa vycural aj po pol hodine odvtedy, co sme sa vratili... To sa mi zdalo take neprirodzene. Aj ja som utierala malo, lebo som s nim bola doma. Ja sa preto pytam, ake to je, ked je niekto prec 8 hodin... A ten nas sa tiez pocural v 9 mesiacoch, ked sme ho priviezli pod narkozou, potom sa postavil, chvilku rozmyslal, ci pride k dveram, zistil, ze neprejde, tak to pustil a potom sme ho zase odniesli na miesto. Ale to mu bolo odpustene, lebo sme to cakali

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 10:53
- Nahlásit

Ak otravujem, tak kludne ma zruste ;)

ace
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 11:44
- Nahlásit

pigie
Mali sme vlčiaka, ktorý sa doma počúral naposledy v šiestich mesiacoch. Ale mali sme to ako výročie, pretože síce to bolo posledný raz, no on k tomu pridal to, že po prvý raz pri čúraní zdvihol labku A objektom bol zhodou okolností bratov vianočný darček
Teraz máme šteniatko - 10 týždňov a pomaly sa začína pýtať von, vzhľadom na to, že máme zahradu, tak sa učí rýchlo... napríklad dnes v noci si urobil rekord, 5 hodín (vstávam raz v noci, aby som ho pustila vyvenčiť a posledný týždeň sa mu už vonku v noci ani nechce - tak ho vynášam )

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 12:15
- Nahlásit

ace

Ked sa pyta, chodi k dveram alebo za tebou? Lebo to nase trdlo mi chodilo olizat ksicht, a potom sa pobralo k dveram Mudry, zobudil Ale ked som nebola dostatocne rychla, tak obcas sa neokunal mi ukazat, preco som sa mala ponahlat

ace
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 12:24
- Nahlásit

pigie
Za mnou chodi furt, je to taky chvostik...
Ked chce von, najcastejsie zacne pobehovat a to smerom k dveram na zahradu, ak nahodou nie sme u neho, tak zacne knucat a piskat (to teda robi v noci , ale z obavy, ze by nas to jeho knucanie neprebudilo si davam vzdy budika)

janina
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 12:32
- Nahlásit

No tak to mám snad jediná štěně, které mi dělá louži naschvál, když je sám doma Dneska byl doma sám 4 hodiny a doma zase louže Už jsem z toho zoufalá.....

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 12:44
- Nahlásit

janina

Smuti za tebou, malo by ta to tesit Samozrejme si robim srandu, ale neboj, nie si v tom sama na celom svete ;)

janina
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 12:48
- Nahlásit

pigie

Jo, mne ta jezírka v ložnici těšííííí Dostala jsem rady ignorovat, dostala jsem rady seřvat ........ tak fakt nevím co s tím ?

ace
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 12:56
- Nahlásit

janina
Asi je viac tvrdohlave steniatko
Nam teda raz tiez urobil podobny naschval, mal otvorene dvere na zahradu a on si demonstrativne zastal pred nas a urobil mlacku... ale pustili sme sa do metody sialene horliveho chvalenia za curanie vonku a vynadania za mlacku doma - zda sa, ze pochopil...
Co u nasho steniatka povazujem za horsie, je zbieranie macacich hovinek! V tom ma teda maniu a dokonca nam ich je schopny doniest do domu (dostal prezyvku Čundo :sad. Nam totiz na zahradu chodia macky asi ako na WC, my ziadne nechovame a ani chovat nechceme
Neviete poradit, co s tymto problemom?

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 13:13
- Nahlásit

janina

Pozri, ja som tiez na to isla sialenym chvalenim a dokonca piskotami. Vysledok je, ze psa dokazem "vyprazdnit" na povel. Skus to aj ty ;)

janina
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 13:27
- Nahlásit

pigie

Ale on je jinak šikovný, čůrá venku už několik měsíců, přesto ho do dneška venku chválím!!! Jakmile jsme doma, tak se nepočůral už několik měsíců. Ale stačí odejít na dvě hodiny ven a v ložnici je louže

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 13:34
- Nahlásit

janina
Kasli na to doma, ale hundri si, oni rozumeju a vonku mu rob normalny cisrkus Blazni sa s nim a tak. Nejak to ist musi. Aspon myslim. Mozno znackuje, neprejavuje sa dominantne?

janina
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 13:37
- Nahlásit

pigie

Ne to ne. Značkování je jen takové učůrávání ne? On ze sebe na jedno místo vypustí litr vody )

wami
# Zasláno: 18 Srp 2005 14:43
- Nahlásit

janina
Co takhle zacit zvykat znova na samotu? Vydrzels hodinu -tak hned ven a radost a pochvalit. Nevydrzels, ven, ale nemluvim s tebou... A postupne prodluzovat dobu - za to, ze vydrzel, hodne pochvalit a treba dat nejaky spesl pamlsek, kdyz nevydrzi, tak psa neserezat, ale hudrovat si sama pro sebe...

Ja mam neco podobneho, moje skorovlce se vzteka, kdyz je doma samo a dela brajgl... Uz to taky beru s humorem, co nechci mit roztahane a rozbite, to chovam, jinak smula.

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 14:46
- Nahlásit

wami
Tak ta fotka mi připomíná náš byt. Akorát já měla ještě všechno rozcupovaný a na kousíčky a pak tady byly takové lahůdky jako rozkousaná matrace, okousaná postel (z masívu). Teď už má k dispozici jenom chodbu a kuchyň s odpadkovým košem umístěným na lince

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 14:58
- Nahlásit

wami

Ako sem vkladas obrazky? A ake maju byt velke? Resizne to? Inak nadherne, ja som doma take nikdy nemala a ani mi to nie je luto

ace
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 15:25
- Nahlásit

wami
Tiez uznavam sikovnost tvojho skorovlcata Vyvolava to vo mne spomienky na internatny zivot

kacka
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 15:30
- Nahlásit

Tak to je dost hustý. Když to tak vidim tak sem ráda, že pesani když nejsem doma mají k dispozici na ničení zahradu. Jinak sem měla asi štěstí protože za celou dobu co je mám (NO skoro 4 roky a skoro jezevčíka 3 roky) tak mi jenom ten malej prdlouš překousal šňůru od varný konvice(nebyla v elektrice).
Jinak přeju pevný nervy.

wami
# Zasláno: 18 Srp 2005 17:07
- Nahlásit

Mel
Bohuzel, ja nemam jinou moznost, pokud jsem s nim ve meste, nez ho mit v tehle jedne mistnosti, kde jsme i tak s pritulem uz dva...

pigie
Kdyz zmacknes na neci nick, abys mu poslal odpoved, tak se ti tam objevi pismenko b v hranatych zavorkach a pak i s lomitkem. Tak to "b" nahrad "img" (nechat i to lomitko na konci!) a misto nicku dej URL obrazku (tzn. adresu vcetne http) - musis mit obrazek uz nekde na netu... Ja mam obrazky relativne maly, nevim, jestli si to velikost upravuje samo... A delas to asi takhle (bez mezer!)
[ img ] http://www.skorovlci.wz.cz/leden/leden5.jpg [ /img ]
5tydenni skorovlce (to uz je davno!)

ace
No, skoro jo - akorat ze na kolejich uz nebydlim, ale student jeste porad jsem...

kacka
Kdyz jsem doma, tak bydlim v baraku, a tam taky maji oba k dispozici zahradu. No ale stenisko si potrebuju vychovat a vycvicit, takze se mnou obvykle cestuje i do mesta...

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 17:13
- Nahlásit

wami

Boze, chobotnicka, nam z nej zostala len rucka Najmilovanejsia hracka naseho Huga!

A dik, skusim niekedy

wami
# Zasláno: 18 Srp 2005 17:17
- Nahlásit

pigie
My uz chobotnicku daaavno zrusili...
... a vubec spoustu veci...

lasta
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 14:58 - Změnil/a: lasta
- Nahlásit

Zdravím všechny pejskaře! To skorovlče je super! Hned bych ho brala... Naše Carina, fenečka kerna, s námi bydlí v paneláku, už je jí 5 let, ale na její "miminkovsklý věk" mám dost vzpomínek. Přivezli jsme si ji ve dvou měsících, vyšlo to tak, že jsme s ní mohli zůstat skoro měsíc doma. Bez problémů si zvykla na pelíšek, první noci ani moc nekňučela, chodili jsme skoro každé 2 hodiny ven na louku, zafixovala si, že loužičky a bobky se dělají na travičce, ne na chodníku. Ve dne bylo venčení bez problémů, asi tak do 10 měsíců udělala občas loužičku na "čůracích novinách" s výstelkou za mrazákem. Ale jedna příhoda mi zvlášť utkvěla: bylo jí asi 7 - 8 měsíců, povlekla jsem na postele nažehlený růžový damašek a naše "už vychovaná" Carina vyskočila na mojí postel a přímo doprostřed udělala louži jak oceán... Nic podobného nikdy před tím a ani potom neudělala. Vysvětlila jsme si to tak, že chtěla zabodovat v boji o našeho "společného" páníčka, prostě žárlila a takhle se mi pomstila. Ale při rozcupování (zapomenutých) domácích pantoflí nikdy žádný rozdíl nedělala...

Niko
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2005 07:14
- Nahlásit

Chci navázat na tuhle diskuzi a zeptat se vás na názor a řešení. Máme 9 týdení štěndo a během doby, kdy jsme v práci - 8hod.nám ho chodí behem dne venčit babička. Bojím se, že si pak štěně nezvykne být samo, když ho naučíme, že ho někdo chodí venčit během té doby. Nebo je to dobrý nápad?? Je mi ho líto...kdyby byl prďolka sám doma tolik hodin.

pigie
# Zasláno: 24 Srp 2005 08:09
- Nahlásit

Niko

Podla mna to robis dobre, len babicka bude chodit s postupom casu menej casto az prestane chodit vobec. ;)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání