| Autor |
Zpráva |
čoko
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 11:04
- Nahlásit
Jak už tady bylo víckrát řečeno, moje štěně pojídá vlastní výkaly. Když jsme venku tak ne, to ji uhlidám, stačí říct fuj a nechá to. Ale doma, hlavně když spíme, tak nas probudí puch a pak vidíme jen čmouhu na podlaze...nezakňučí nic tak nepoznáme že se jí chce. Je to vážně každý den, smrdí ji z tlamy, doma se dokonce štítime od ní olíznout!! (Jak nám takové věci nikdy nevadí) Jsem z toho na nervy! Nemáte nějakou radu? Každý mi říká že to přestane..ale kdy??
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 11:13
- Nahlásit
To vám nikdo neřekne Je tady spousta různých lidí, ale myslím že ani jeden věštěc. Je to individuální. Musíte vydržet a ono ho to jednou přejde. Jinak náš pes to dělal také a přestal asi tak ve čtyřech měsících. To teď už mu chutnají jenom bobky králičí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 11:19
- Nahlásit
čoko
hele já nevim,já to pokládám za zlozvyk a taky podle toho postupuju ,fakt je,že to zkusí asi každý štěndo,nicméně..neni možný,že jí prostě nevyhovujou a hlavně v něčem nestačej ty grancle co jí s nima krmíš?Jestli nemá něčeho jako nedostatek...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 11:22
- Nahlásit
To mě teď pes začal žrát hovna asi týden po změně granuli(moje značka zrovna nebyla),ale on zas nežere svoje tak nevím..
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 11:24
- Nahlásit
Hovna svoje že nežere
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 11:42
- Nahlásit
čoko
Pojídá jenom vlastní? Na procházce nečichá k bobkům jiných psů? Ke kočičím, lidským, ovčím, králičím? Když se vykadí venku, taky to chce sníst?
|
čoko
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 11:43
- Nahlásit
Věřím tomu že to je zlozvyk...navíc je to labrador...prostě popelnice....Vystřídali jsme už 3 značky granulí a dělala to pořád. Venku vím že si to nedovolí, má zákaz a ví to, ale doma ji prostě nestihnem a využívá toho. Říkám si ať si to klidně žere, ale fakt mi vadí že si ji pak štítím...
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 11:49
- Nahlásit
čoko
Když pes pojídá vlastní výkaly doporučuje se podávat biotin, prodává se v lékárně.Jestli má špatnou srst tak mu stoprocentně chybí.Biotin se tvoří v tlustém střevě a když ho tělo z nějakého důvodu není schopno vstřebat tak si ho pes obstará z vlastního výkalu.
|
čoko
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 13:11
- Nahlásit
Když pes pojídá vlastní výkaly doporučuje se podávat biotin, prodává se v lékárně.Jestli má špatnou srst tak mu stoprocentně chybí.Biotin se tvoří v tlustém střevě a když ho tělo z nějakého důvodu není schopno vstřebat tak si ho pes obstará z vlastního výkalu.
Děkuji za radu, rozhodně se po tom poptám...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 13:34
- Nahlásit
čoko
Jak jste ji učili čistotnosti,nekárali jste jí za to,že udělala potřebu doma? Jak je stará?
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 14:50
- Nahlásit
čoko
Zkus ještě přidat nějaké probiotika na obnovení střevní mikroflory,štěňata ji mívají věčným odčervováním rozhozenou. Aby střeva zase dobře trávila.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 14:56
- Nahlásit
čoko
Je to normální zlozvyk. U drtivé většiny štěňat odezní věkem. Do dospělosti zůstává jen psům drženým většinu života v kotci.
Ale i to jen vyjímečně.
Je jediná možnost, jak úspíšit aby tento zlozvyk odezněl. Nesmí mít příležitost se k hovínku dostat. Je to těžké, ale je to jediná možnost.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 15:03
- Nahlásit
čoko
Me jeste napada - posunout posledni krmeni tak, aby jste stihli posledni vychazku pred spanim s dukladnym vyvencenim. Takze treba v 6-7 vecer dat posledni krmeni, vyvencit a pak samozrejme venkat pred spanim na dyl. Protoze pokud stene kadi v noci, tak bud neni dukladne vyvencene pred spankem, nebo davate posledni davku moc pozde. Jak je stendo stare?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 18:14
- Nahlásit
Mně to pes taky dělal jako štěně , vydrželo mu to docela dlouho, ale nakonec to přešlo samo.
|
čoko
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2010 15:51
- Nahlásit
Naše štěně má přes 2 měsíce. Právě tak to děláme, poslední jídlo mezi 6-7 večer, pak jdeme v 8 ven a ještě ve 12, ale stejně kolem té 4 ráno už to na ni jde...
|
čoko
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2010 15:55
- Nahlásit
Jak jste ji učili čistotnosti,nekárali jste jí za to,že udělala potřebu doma? Jak je stará?
No snážíme se ji učit čistotnosti jak jen to jde, za každou loužičku či bobek doma, dostane vynadáno a venku je zase převychválena... Ale řekla bych že je to prostě takové prasátko, někdy si čůrá i do pelechu a nedávno jsem ji doma načapala, jak čůrá v sedě!!! ani si nečupla- no to jsem zírala
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2010 20:14
- Nahlásit
čoko
Doma jí nekárejte! Bez zbytečných řečí louži,bobek ukliďte a konec. Pokud psa káráte a on je citlivější, je výsledek přesně takový jaký popisujete - uklízí po sobě,aby nedostal vynadáno.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2010 20:40
- Nahlásit
čoko
myslím si to co jana33, doma nekárej a venku přehnaně nechval pro psa je přirozené chodit se venčit ven, jen třeba řekni to je hodná holka když udělá potřebu venku a víc nic, žádný haló.je ještě malá trpělivost je potřeba.
|
kataja
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 20:07
- Nahlásit
Ja mám 3 mesačnú fenku zlatého retrievra a mám rovnakú skúsenosť - žranie vlastných výkalov. Má teraz niečo 14 týždňov. Do nedávna sme ju mali v noci s nami v spálni kde spávala a mali sme pootvorené dvere a mohla kedykolvek vybenúť na chodbu. V spálni sa nikdy nevykadila ani nepočúrala. Takže je myslím celkom čistotná. Keď to robila, vždy na chodbe, čúrala vaščinou na plienky. Tiež nás v noci budil smrádek z hovienka a ráno sme nič nenašli - zožrala to po sebe. Pred nedávnom sme jej kúpili klec 91x61 cm, kde spí v noci zatvorená. Tam sa nevykadí ani nepočúra a vydrží až do rána. Ale je teda naučená samostatnosti, takže tam nekňučí, dokonca si tam niekedy večer, ked už je unavená, aj sama o deviatej vlezie a vydrží až do rána do siedmej, čo je myslím dosť obdivuhodné na 3 mesačné šteňa.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 22:28
- Nahlásit
kataja
Mě to nepřijde obdivuhodné,ale dost strašný
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 22:42
- Nahlásit
kataja
Pred nedávnom sme jej kúpili klec 91x61 cm, kde spí v noci zatvorená. Tam sa nevykadí ani nepočúra a vydrží až do rána. Ale je teda naučená samostatnosti, takže tam nekňučí, dokonca si tam niekedy večer, ked už je unavená, aj sama o deviatej vlezie a vydrží až do rána do siedmej, čo je myslím dosť obdivuhodné na 3 mesačné šteňa.
3mesicni mimi a od 21 hod do 7 do rana bez curani, kakani, vychazky? To je dost sila. - si tam vleze a zavrete ji?
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 23:19
- Nahlásit
čoko
Hele a proc to neudelate tak, ze si naridis budika treba na 3, kdyz vis, ze kolem 4 stendo potrebuje este ven? 2 mesice je malickej bobik, aby tak dlouho vydrzel. Ja vstavala s obema mejma stenatama kazyd dve hodiny, velmi rychle pak pochopili, ze si me maj budit a nemela sem nikdy s cistotnosti problem. Kor kdyz stendo venku svoje vykaly neji. Doma fakt nekarat, tim nedocilis niceho dobryho.
Prijde mi to jako nejschudnejsi reseni vaseho problemu...
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 23:23
- Nahlásit
kataja
K tomuhle se radsi moc vyjadrovat nebudu radsi. Jenom... fakt si myslis, ze pro 3mesicni stene je nejlepsi, aby se 10hodin nemohlo vyvencit?? Ja uz fakt ziram.. Boha jeho, kdyz si domu donesu prcka, proste musim pocitat s tim, ze se prvnich par dni/tydnu moc nevyspim, budu k nemu furt vstavat, cimz docilim toho, ze todle obdobi bude co nejkratsi, pac to pes rychle pochopi. Ne, radsi budes zavirat prcka do klece, jo? Mam taky zlataky a nikdy sme fakt takovyhle problemy neresili, protoze sme meli od zacatku bezvadne udelanej navyk. Mladej mi v noci po par dnech zacal skakat do ksichtu, kdyz potreboval curat a me uz nebudil ani budik. Doma se mi to zvire vykadilo jenom kdyz to byl fakt malickej prcek, kterej este ani nekoukal Jakmile odesel zbytek stenat, navyk na cistotu jsme meli do 14dnu poresenej.
|