| Autor |
Zpráva |
splinter1
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 11:06
- Nahlásit
Zdravím...chtěl bych se zeptat jestli je ještě v pořádku si vzít štěně které je staré 4,5 měsíce?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 11:09
- Nahlásit
splinter1
To záleží na spoustě faktorů...
Odkud štěně pochází? Jak se o něj starají? Viděl(a) jsi ho?
|
splinter1
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 11:11
- Nahlásit
zítra bych si pro něj měl jet...viděl jsem ho jen na fotkách a dnes by měl poslat ještě aktuální fotku z dneška..zvykne si a nebude dělat problémy?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 11:21
- Nahlásit
splinter1
Záleží na konkrétním psovi, ale hodně lidí si tady bere i dospělé psy a myslím si, že si zvykli všichni velmi dobře a rychle.
|
splinter1
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 11:25
- Nahlásit
Takže by to mělo být v pohodě?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 11:28
- Nahlásit
splinter1
Co znamená "nebude dělat problémy"?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 11:29
- Nahlásit
splinter1
No podle toho - kde doteď to štěně bylo? u normálního chovatele, tj je zvyklé na lidi, jiné psy, auta atd atd? nebo bylo do těch 4 měsíců zavřený v kotci na betoně? ne, že by to nešlo i tak, ale jednuchý by to nebylo...Pokud je ale z rodiny, normálně socializovaný - proč ne, já si brala psa ve 4 měsících a v pohodě.
|
splinter1
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 11:53
- Nahlásit
jana33:nehledej v tom něco víc než jen slova.
Problém jsem měl na mysli,jestli si normálně zvykne...nic o tom psu nevím.Dovím se vše až zítra až budu přímo u něj.Zatím to vypadá tak,že je v rodině,ale snad prý venku nebo tak nějak.Zajímá mě spíš obecný názor na to jestli vzít si tak staré štěně nebo raději hledat mladší.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 12:01
- Nahlásit
splinter1
Já v tom nic nehledám,jen se ptám,co si pod tím představuješ. Jak psala Lucka, důležité je,jak chovatelé dbali na socializaci. Vyplatí si udělat víc času, otestovat štěně doma - jak reaguje na chrastící klíče, bouchnutý pytlík, muže i ženy, i jak reaguje venku - jestli se ze sebevědomého psa nestane za brankou klepající se neštěstí. Samozřejmě,že i tohle jde napravit,ale může to být dlouhodobá práce a takové štěně pak potřebuje majitele,který s tím bude počítat a bude s tím umět pracovat
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2010 12:54
- Nahlásit
splinter1
Není problém vzít si starší štěně, není problém ani vzít si dospělého psa, záleží na co psa máte a co od něj čekáte.Podle mě je nesmysl hledat mladší štěně.
|