Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Koupání štěňat
Autor Zpráva
miti
# Zasláno: 14 Srp 2005 21:53
- Nahlásit

Prosím někoho zkušeného o radu. Máme 7 týdenní fenku labradorského retrívra a nemůžu se nikde dopídit jak je to s koupáním. Všechny informace, které jsem zatím našla jsou moc povrchní nic moc konkrétního, prosím poraďte někdo.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 07:04
- Nahlásit

miti
Co míníte koupáním?
Pokud je míněno šamponování za účelem očisty, tak to je zcela zbytečné. retrívří srst má obrovskou samočistící schopnost. Já své labradory šamponuju v podstatě jen v případě kdy se vyválejí v něčem hodně smrdutém.
Pokud je míněno koupání-plavání v rybníce, tak takto malé štěňátko hlavně do vody nenuťte a nechte je do vody jít jen pokud bude samo chtít. Většinou takhle malí se jen brouzdají a ještě neplavou, ale jsou i výjimky - syn mé feny se 9 týdnech i potápěl.

Usanda
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:21
- Nahlásit

Já nevím, ale štěnata do 6 měsíců by se neměla koupat! Asi proto chybí informace.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 09:34
- Nahlásit

miti
Ještě doplním-labrador se v ideálním případě (pokud se jak jsem už uvedla nevyválí v nejakým smradu) nešamponuje vůbec. Porušuje se tím právě ta typická ochranná nepropustná mastnota srsti. Zdravá srst je čistá, pokud je labrador např.zablácený z procházky, stačí otřít tlapky a bříško vlhkým hadrem a po uschnutí zbytek nečistot opadá a pes je ihned zase ÚPLNĚ ČISTÝ. Labrador je vodař a pokud má možnost si občas zaplavat v rybníce nebo řece, tak to úplně stačí.

Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 10:59
- Nahlásit

Přesně jak píše Ketrin. Nevím, proč by jste chtěli koupat takhle malé štěňátko. Pokud má parazity, jsou spreje, které jsou účinnější než šampony, pokud se vám zdá, že smrdí a je ze špinavého prostředí, tak jej stačí trochu kartáčovat, otřít mokrým hadříkem a srst se sama pročistí. Ono je to naprosto zbytečné a oslabujete zbytečně imunitu štěněte nehledě na to, že se může lehce nachladit. Pokud je pes držen v čistotě, bez parazitů, je koupání zbytečné i v dospělém věku, až na některé smradlavé či jiné výjimky.

haha
# Zasláno: 15 Srp 2005 23:45
- Nahlásit

já jsem nikdyžádného psa bezdůvodně nekoupala, pouze jednoho když se mi zabořil do měkkýho asfaltu, tak jsem ho vzala nejdřív benzínem a pak šamponem ale to jinak nešlo, ale v normálním případě je koupat psa v šamponu zbytečný, stačí venku v rybníku. Jinak takhle malá štěňata bych nekoupala vůbec, stačí to jak píše Evička a Ketrin

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2005 07:34
- Nahlásit

taky souhlasím s Ketrin, Evičkou a haha......my jsme našeho dnes už 14,5letého knírače koupali takřka každý rok pravidelně několikrát v létě, protože se hrozně rád válel v kravincích, ale to bylo vždy jen teplou vodou s troškou dětského mýdla... v šamponu byl koupán snad jen 3x za celý život a je čistý a nesmrdí.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2005 09:49
- Nahlásit

náš pes se vykoupal v rybníku už ve třech měsících a plaval hned. Šamponem jsem myla jen v nutném případě a to jen místo kde byl vyválený a smradlavý, jinak bych ho opláchla jenom vodou. Jinak je šamponování a koupání zbytečné.

Noemi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2008 12:30
- Nahlásit

Pomoc! Můj 4-měsíční berňáček se právě bezvadně vyválel v přejetém rejskovi a "super" zavání... No aspoň, že si to užil...Co mám dělat? Myslíte, že stačí otřít vlažnou vodou a vykartáčovat? Nabo do vody mám přidat trochu mýdla(
dětského) nebo šamponu (dětského). Psí šampon zatím doma nemám, pouze pro děti...A ještě je dnes tak pěkné počasí, ale vzhledem k tomu, že přebývá venku běžně, tak snad nenastydne..Dík za pomoc

Hanulaov
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2008 20:26
- Nahlásit

Ke koupání jsem se uchýlila fakt jen v případě, že se pejsek vyválel v něčem, co jsme doma nemohli čuchově zvládnout. Použila jsem šampon specialně pro štěňata značky Green Fields, je neparfemovaný, nevysušuje - doporučuju.Setkala jsem se s názorem, že se pes dá šamponovat intimní ženskou kosmetikou, protože má neutrální pH, takže nedráždí, ale nevím, co si o tom myslet...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2008 21:38
- Nahlásit

Hanulaov
Říkal mi kdysi jeden zákazník, že pes měl lupy, níhodou ho v tom týpek okoupal-co bys chtěla od chlapa,a od té doby psa koupou v ženském intimním mýdle a je po lupech

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání