| Autor |
Zpráva |
čoko
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 08:54
- Nahlásit
Prosím, můžete mi poradit zda mohu krmit svoji měsiční fenku labradora granulkami kategorie Junior. Nebo v podstatě jaký je rozdíl mezi Puppy a Junior. Koupila jsem Royal Canin Junior, ale na obalu je až od 3 měsíců... Nevadí to něčemu. Díky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:00
- Nahlásit
čoko
Měsíční????
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:08
- Nahlásit
čoko
Nevadí to něčemu
necemu hlavne vadi, ze mesicni fenka by mela byt jeste tak minimalne tri tydny u mamy .. nebo je to zas nejaky joke po ranu?
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:11
- Nahlásit
Roxana
A není to spíš, že mámu nemá? Moje mamka si takhle vzala křížence labradora s rotvajlerem a do 6 týdnů ho krmila mlékem po flašce
|
čoko
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:27
- Nahlásit
Nenapsala jsem to přesně, fenka má 7 týdnů, doma ji máme 4 den
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:30
- Nahlásit
čoko
Tak potom ok. S granulema zkušenost nemám, štěňata krmím masem, a nevadí to ničemu.
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:30
- Nahlásit
čoko
já být na vašem místě, poradila bych se s veterinářem. Už si nepamatuji, jak jsme to dělali potom, ale byla s ní na veterině a tam jí všechno řekli. Měla jí od narození, fena pošla při porodu
|
čoko
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:34
- Nahlásit
u veterináře nám právě řekli, krmit Puppy tak jsme šli koupit Puppy, ale v prodejně nám vysvětlovali že puppy a junior je to samé, tak jsem z toho jelen...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:36
- Nahlásit
čoko
Nenapsala jsem to přesně, fenka má 7 týdnů, doma ji máme 4 den
OK
Vidim, ze jsi nakoupila RC - nestoji zrovna malo a je skoda, ze jsi nevenovala pozornost slozeni .. za ty penize bys mohla fence poridit mnohem kvalitnejsi krmeni .. je tu tusim vic nez jedno tema pro majitele retrieveru, takze se muzes zeptat na radu i tam ..
|
čoko
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:37
- Nahlásit
od chovatele jsme právě dostali krmení Calibra, ale to mi nepříjde dost dobré a chtěli jsme něco lepšího, veterinář radil Royal...
|
čoko
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:38
- Nahlásit
aha, no čtu právě hodně rozdílné názory na RC
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:42
- Nahlásit
čoko
podle mě měli v prodejně pravdu jde jen o názvosloví. každopádně jak píše janika, krmila bych tím, co jedla u chovatele a pokud chcete měnit, tak přecházet na nové krmivo postupným přimícháváním nového do původního
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:42
- Nahlásit
čoko
od chovatele jsme právě dostali krmení Calibra, ale to mi nepříjde dost dobré a chtěli jsme něco lepšího, veterinář radil Royal...
no Calibra tedy vazne neni zadny zazrak, ale RC neni o nic lepsi - precti si poradne slozeni, cim bys malou krmila, to neni o rozdilnych nazorech
a pokud z nejakeho duvodu nechces/nemuzes krmit fenku co nejprirozenejsi stravou, muzes si vybrat z mnohem lepsich a cenove i prijatelnejsich znacek ..
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:44
- Nahlásit
čoko
na tomto fore sa na tema granuli nikdy nezhodneme Ono tych znaciek granuli je tolko a kazdemu chuti a prospieva nieco ine, takze to ani nie je mozne. Vyhnite sa srotu zo supermarketu, investujte do superpremiovky, doprajte stenatu dostatok pohybu, aby zbytocne nepriberalo a hlavne z toho nerobte vedu
Royal canine patri ku kvalitnejsim krmivam, sama som s nim krmila a pes mi z neho prospieval, rovnako ako ti 10 ludi poradi 10 dalsich krmiv, z ktorych ti pes bude prospievat rovnako. Vystriedali sme viacero krmiv, stale v cenovej hladine kolem 1.500,- Kč a efekt s vynimkou Hill´s bol viac-menej rovnaky.
Najlepsie mi pes bastil surove maso. K tomu sa planujem vratit hned ako to bude mozne )
|
čoko
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 09:52
- Nahlásit
Souhlasím s Vámi Miko a nedělat z toho vědu... U rodičů jsme vychovali 2 labradory a naši z toho nikdy nedělali takovou vědu jak teď já ...(když mám svého vlastního psa co bydlím sama)a byli zdraví a dožili se krásnýho věku
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:00
- Nahlásit
Mika
vis, tady nejde se shodnout a mit jeden nazor, koneckoncu je to diskuze, ze jo
staci se zamyslet nad tim, co by kvalitni granule asi tak obsahovat mely a co by tam naopak v zadnem pripade byt nemelo, takze kdyz se podivas na slozeni Royal Canin Maxi Junior:
kukuřice (na prvnim miste by mela byt zivocna bilkovina, ne obilnina), dehydratované drůbeží maso (alias drubezi moucka, nekvalitni a levna surovina) izolované rostlinné proteiny, kukuřičný lepek (alergen) živočišný tuky (jake?) živočišné proteiny (jake?), kukuřičná moučka, hydrolyzované živočišné proteiny (jake?), řepné řízky, sójový olej (pro kvalitni granule by soja mela byt tabu), rybí tuk, lusky a semínka psyllia, vaječný prášek (lepsi jsou cela vejce), sušený výtažek z kvasnic, taurin, hydrolyzovaní korýši (zdroj glukosaminu), hydrolyzované chrupavky (zdroj chondroitinu), výtažek z měsíčku, vitamíny a minerály
Způsob konzervace: BHA, propylgalát, sorban draselný - latjky, ktere jsou zakazane pouzivat pro lidskou spotrebu, jsou karcinogenni
navic nema ani vhodny pomer Ca:P 10:8,5 - pro stenata a juniory velkych plemen se doporcuje 1,2:1
Takze pokud si to takhle proberes, tezko muzes rikat, ze Royal canine patri ku kvalitnejsim krmivam .. a navic chtit za tohle 1600,-/15kg, to je nehoraznost ..
ale samozrejme je kazdeho vec, do ceho bude investovat, jestli do kvalitniho krmeni pro psa nebo radeji zaplati promysleny marketing ...
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:10
- Nahlásit
čoko
Rozdíl mezi puppy a junor je v tom, že puppy má více bílkovin, které psou dobré pro odstavená štěnata, dává se většinou do výměny zubů, pak se přejde na junior, kde je procento nižší a tak štěnda moc nepřibírají, aby netrpěla nadváhou a je tam i víc vápníku kvůli tomu přezubování.
|
čoko
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:12
- Nahlásit
Díky moc za info
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:13
- Nahlásit
Roxana
samozrejme ze s tebou v tomto suhlasim, nicmenej cela ta strategia najst pre psa dokonale krmivo mi pride viac menej uletena.
Kebyze mam takto skumat kazde susto, ktore vezmem do pusy (alergeny, optimalne pomery, karcinogeny a bohvie co este), tak to mozem rovno zahajit dozivotnu hladovku, alebo este lepsie, sa rovno obesit, pretoze sa z toho inak zblaznis.
Netvrdim, ze je zradlo ako zradlo, samozrejme ze su medzi nimi rozdiely, len sa snazim povedat, ze taketo uzkostlive sledovanie krmiva je uz trosku prehnane. Lepek a soja su alergeny to uznavam, ale ked moj pes na ne alergicky nie je, tak preco to hned zatracovat? Ze by malo byt v krmivach maso na prvom mieste to uznavam, ale nerobim si iluzie o tom, co je napisane na obale... (Onehdy som kupovala Holistic Select od Eagle Packu mysliac si, ze pre psa nic lepsie neexistuje a oni mali tiez na obale hrdo deklarovanu masokostnu mucku a o mase ani zmienka). Teraz krmim Pro Plankou, co tiez nie je vrchol dokonalosti, ale pes to basti, vyzera dobre, tak co.
Inak, pomer Ca:P 10:8,5 robi po vykrateni 1,18:1, co od 1,2 nema az tak daleko. Ale ak striktne trvas na 1,2, tak to samozrejme je problem
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:15
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
dává se většinou do výměny zubů, pak se přejde na junior, kde je procento nižší a tak štěnda moc nepřibírají, aby netrpěla nadváhou a je tam i víc vápníku kvůli tomu přezubování
a to kde, prosim te?
Royal Canin Maxi Baby
Ca 10g/kg, P 8.5g/kg tj. naprosto stejne jako vyse uvedeny Royal Canin Maxi Junior ..
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:17
- Nahlásit
Roxana
Royal to zrovna nemá, ale jinak by to tak mělo být.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 10:21
- Nahlásit
Mika
samozrejme hysterie netreba ani na jedne strane .. ale ja tedy sleduji, za co mi litaji tisicovky z kapsy, a pokud se muzu rozhodnout, jestli to bude za predrazeny kukuricny srot konzervovany chemii nebo aspon neco trochu kvalitnejsiho a k tomu za priznivejsi peniz, tak je to asi jasny ..
a k tomuhle - Kebyze mam takto skumat kazde susto, ktore vezmem do pusy (alergeny, optimalne pomery, karcinogeny a bohvie co este), tak to mozem rovno zahajit dozivotnu hladovku, alebo este lepsie, sa rovno obesit, pretoze sa z toho inak zblaznis. jasne, v principu souhlasim, ale to neznamena, ze si dobrovolne postavim dum hned vedle dalnice, nebudu detem doma hulit v pokojicku a nebudu do psa zbytecne cpat kukurici a chemii
ale samozrejme nezpochybnuji nic pravo presne to delat
|