Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / První pejsek v rodině
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 13 Srp 2005 19:29
- Nahlásit

Ahoj,
uvažujeme s mužem,že si pořídíme pejska. Postavime domeček a život bez hafika si nedokážeme představit. Jenom nevíme, které plemeno je pro nás nejlepší. Chceme kamarada, který bude členem rodiny. Asi by mohl i trošku hlídat. Ale nechceme pohořet ve výcviku. Určitě budeme chodit na cvičiště, ale přesto můžete nám poradit, které plemeno by bylo nejlepší?

Anonymní
# Zasláno: 13 Srp 2005 19:34
- Nahlásit

Německý ovčák - dobře se cvičí, umí hlídat, naučené povely nezapomíná, pracuje rád, je dobrý hlídač, svoji rodinu miluje prostě ovčák je jednička.

haha
# Zasláno: 13 Srp 2005 21:31
- Nahlásit

záleží na mnoha věcech, chcete mít pejska v bytě nebo venku?
líbí se vám spíš hladkosrstí nebo chlupatí, jak by měl být ten pes asi velkej? máte zkušenosti ze psy nebo to bude váš první?
Plemen je strašně moc a každý z nás má to svoje nej, takže se těžko radí.Z větších bych vám tak radila ovčáka nebo některého z retrívrů ať už zlatého nebo labradora,ale záleží na vás jaký pes se líbí vám

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 10:17
- Nahlásit

retrieveři jsou všeobecně na výcvik (snad kromě trochu temperamentnějších flat-coated retr.) vhodní pro začátečníky, ale nedá se od nich čekat žádné velké hlídání....(tedy od čistokrevných - u retrieverů agresivní jedinci vůbec nesmí do chovu).
Taky souhlasím s tím, že NO je taky dobrá volba.
jak píše haha - při pořízení štěněte záleží na tom, co od něj jeho budoucí majitel očekává a podle toho vybrat plemeno. Já myslím, že je dobré, když člověk ještě neví, jaké plemeno vybrat, prostudovat nějaký kvalitní atlas psů, přečíst si hlavně o povaze a pak teprve koukat na exteriér. Pokud si člověk "vybere", je dále nejlepší pozeptat se už přímo chovatelů, navštívit třeba nějakou ch.s. osobně a vyptat se na podrobnosti. Pak je takový budoucí majitel štěníka podle mě dobře připraven a po psychické stránce a ta je při výchově štěněte hodně důležitá.

elvira
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 14:39
- Nahlásit

Zase se přimlouvám za bulmastiffa,mrkni na www.bullmastiff.cz,tam je krásně vidět soužití lidí a bulíků,jsou úžasní

Terri
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 14:49
- Nahlásit

elvira
Bullmasi jsou sice krásní a skvělí, ale proč je doporučuješ každému? Mi se teda nezdá, že by to byli psi pro začátečníky!! Mají docela specifické rysy a i anonym píše, že nechce mít problémy na výcviku, myslím si, že to fakt není vhodné plemeno!

jana33
# Zasláno: 15 Srp 2005 14:51
- Nahlásit

co se týká retrívrů,zejména labradorů - samozřejmě nemůžete očekávat,že na případného vetřelce vyloženě zaútočí, ale jako hlásiči určitě fungují a pokud byste si vybrali např. černého labradora,tak rozhodně jako odstrašující prvek funguje, přece jen to je v očích lidí velký černý pes a za plotem nebo dveřmi dokáže udělat slušný rambajz

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 14:52
- Nahlásit

jana33
Přesně tak a případné chyby ve výchově nemají tak fatální následky jako u ostřejších plemen

pigie
# Zasláno: 15 Srp 2005 15:25
- Nahlásit

Kupte si novofundlandskeho psa. Na prichadzajucich steka, ale nehryzie K detom pohodicka, sice drill na cvicaku nema moc rad, ale poslusny je. Ak mate pristup k vode, tak fundlak. Kazdy tu pretlacujeme to svoje. Nevyhody su len velka starostlivost o srst, hlavne ak pes zije vonku. Je to moj prvy pes, ale inu rasu uz ani nechcem. Nic nam neznicil, lahko sa vsetko naucil... co viac clovek moze chciet. Splnil vsetky moje poziadavky, ale dolezite su samozrejme v tomto pripade tie vase...

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 16:18 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

já myslím, že bychom tady neměli nikdo propagovat plemeno, které máme doma my sami.... Já bych tady taky mohla do nebe vychvalovat chodského psa, který je pro začátečníky taky velice vhodný....
Pisatel úvodního dotazu by měl především uvést, pokud chce poradit, trochu šířeji, jaký by pes měl být....Ty požadavky, které tazatel uvedl doposud jsou natolik obecné, že by je splňoval snad každý pes. Pokud je člověk zodpovědný, má přečteno něco o psech, o výchově a výcviku, bude-li chodit se psem cvičit, vychovávat ho důsledně, leč spravedlivě, může i začátečník vychovat dobře skoro každého psa. (být úplným začátečníkem, tak bych si já ze všech plemen co znám nevybrala akorát "pastevce",některé psy tzv. primitivních plemen - např. akita-inu, a některé z molossů - např. cane corso, bullmastif ) Všeobecně pro naprostého začátečníka je asi lepší, když si jako prvního psa vybere nějaké menší plemeno či střední velilosti - menšího psa lze lépe fyzicky zvládnout, pokud je to potřeba. Každý začátečník udělá většinou ve výcviku nějakou chybu, i když se snaží sebe víc (vím to z vlastní zkušenosti) - někdy jde o chybičky malé, někdy o velké, ale obecně když situaci ve smečce dospěje tak daleko, že šéfem se snaží stát pes - pro takového pejskaře začátečníka je pak vždycky "snažší zpracovat" třeba takového bígla, než z očí do očí vysvětlovat např. naštvané doze, že "šéf jsem já"....

elvira
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2005 17:14
- Nahlásit

Úplně nějrásnější a nejhezčí plemeno na světě,KTERÉ DOPORUČUJU KAŽDÉMU je ČIVAVA,anebo něco malinkatého do kapsy,ta by zvládla i BULLMASTIFFA !!!!!!

Anonymní
# Zasláno: 15 Srp 2005 19:48
- Nahlásit

Ahoj, taky bych ráda přispěla. Měla jsem 13 let fenku NO a nemůžu si stěžovat, byla poslušná, oddaná rodině a své paničstvo milovala.
Prostě na velkého psa mazel jak víno.Jenže jak čas běžel tak nás bohužel opustila a přišlo řešení jakého pejska si opět pořídit.Vzhledem,že jsme bydleli v bytě tak jsme volili už malé plemeno a to čivavu.Je to trošku rozdíl , ale nelitujeme je prostě skvělá. Kdybych měla domeček, tak na 100 % vím, že pejsků by bylo více dva doma a tak dva na zahradě...

Míša N.
# Zasláno: 15 Srp 2005 19:49
- Nahlásit

to jsem já anonym

Anonymní
# Zasláno: 19 Srp 2005 15:15
- Nahlásit

doporučuji zalistovat si v nějakém atlasu plemen (třeba na internetu) a prohlédnout si fotky, o tom, který vás zaujme, si přečtěte víc, jakou má mít povahu, jakou potřebuje péči.
Až budete mít je několik favoritů, zkuste si je obhlédnout "naživo", popovídat s majiteli a pak se rozhodněte.

Takhle jsme si vybrali našeho strakáče - v internetovém atlasu plemen na Mujpes, jinak bychom ani nevěděli, že nějaký Český strakatý pes existuje
www.zuzka.otahal.biz/bela

přeji hodně štěstí s výběrem!

Pupy
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2005 15:10
- Nahlásit

já doporučuji ovčáka také. rádi se mazlí i hlídají.prostě psy do nepohody

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání