| Autor |
Zpráva |
Tagracie
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 22:24
- Nahlásit
Zdravím všechny,
zajímalo by mě, do kolikátého roku se doporučuje maximálně připouštět pejska?
Máme v rodině úžasného černobílého miláčka, kterému nedávno bylo 11 let. Až na problémy s pupíkem (dietář) a náchylnýma zádama (již od dětství) je zdravý, čiperný a bystrý.
Letos jsem se odstěhovala od rodičů a chybí mi. Chtěla bych opět malou "šicku", ale nejlépe miminko od našeho pejska....
Nemám s tím vůbec žádne zkušenosti, pejska jsme ještě nikdy nepřipouštěli... je to ještě v jeho věku vhodné?
Děkuji za Vaše reakce!
|
Tagracie
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 22:26
- Nahlásit
Z mého popisu možná vyznělo, že je to invalidní důchodce
Je to prvotřídní pejsek s papírama, ale až nyní, ve věku 11 let má problémy se slinivkou. Má trochu delší pátěř, proto píši "náchylný"... něco jako prevence u jezevčíku (nosíme ho do schodů atd.)
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 23:04
- Nahlásit
Tagracie
pejsek může, dokud může a fenky ho chtějí ....jen je třeba zvážit ty problémy se slinivkou, co to je
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 16:39
- Nahlásit
Tagracie
Pejsek v tomhle věku už pravděpodobně nebude moc, pokud ano je dost mizerná šance, že spermie budou kvalitní a životaschopné.
Nepíše nic o tom, že vlastníte i fenku, potencionální matku štěńat. O takhle starého pejska asi moc majitelů fenek mít zájem nebude. Doporučuji štěně raději koupit, když je pejsek s PP tak se vám určitě podaří dohledat štěňátka se "stejnou krví"
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 17:26
- Nahlásit
Tagracie
Na druhou stranu, pokud je pes zdravý a plodný, je to obrovské plus pro plemeno, protože to může znamenat, že se jeho potomci dožijí ve zdraví taky takového věku. Znám psa, co kryl ve třinácti letech a má hromádku zdravých a krásných potomků.
|
bigdagda
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 17:34
- Nahlásit
Tagracie
Věk u krycího psa není limitovám věkem.Předpokládám,že je uchovněný a jeho potomci budou mít "rodný list"
Musím souhlasit s Engie B,neboť potomci po otci ,který je ve svém vyšším věku relativně zdráv,je větším přínosem pro plemeno než x vrhů po 3 letém sběrateli ocenění,který v pěti letech funí pampeliškám na kořínky.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 17:35
- Nahlásit
Tagracie
Souhlas s EngieB mám kolii, když byla mladá, tak jsem kryla psem, kterému bylo 12let a měla 6 zdravých štěňátek, poradce chovu a všichni se domnívali, že jsem debil, když se jedná o poslední krytí mojí feny-bylo jí 7 let a já si vyberu důchodce, ale je pravda, že pes celý život kryl.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 17:48
- Nahlásit
Myslim ze je uzasne kryt starym psem,ktery je zdravy a plodny. Osobne bych mela vetsi zajem o psa stareho s mensi kvalitou exterieru,nez o mladeho zobaka, ktery se jeste neprojevil ve zdravi ani v potomcich. Ale ta slinivka me celkem desi.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 20:37
- Nahlásit
Psíček-to my nevime,jestli se ji projevil. Zeptej se majitelky,ne?
|
Tagracie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 21:19
- Nahlásit
Děkuji všem za reakce!
° Se slinivkou začal mít problémy až letos. Veterinář doporučil dietu, která vesměs obnáší to, že ho krmíme jen těmi nejkvalitnějšími granulemi, dietním masem a má striktně zakázané různé pamlsky a klasické "zverimexové odměny". Taktéž ho krmíme častěji, tzn. snídaně, oběd, večeře.
Problémy se před tím projevovaly zvracením stravy...
° Miminka by určitě neměl problém "vyrobit" (pokud má tedy ještě šikovné spermie)... On je stále agilní a pravidelně dokazuje, že ví, co by se mělo dělat Tak by si alespoň užil konečně
° Samozřejmě bych do toho šla pouze s tím, že by byla zájem i o ostatní miminčata. Fenku nemám, takže to vidím tak, že to prokonzultuji s jeho lékařem a případně budu hledat sympatickou a ochotnou krasavici
Já jsem o tom neměla žádnou představu, tak děkuji moc za Vaše příspěvky a uvedení do obrazu.
|