Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Chování psa venku
Autor Zpráva
zdravust
# Zasláno: 8 Srp 2005 09:13
- Nahlásit

Prosím poraďte,
mám 3 měsíční štěně maďarského ohaře. Zatím spí v obýváku v pelíšku, přes den je na zahradě ve své boudě. Jak ho mám naučit spát v noci venku? Myslím si, že by mu byla zima.

Anonymní
# Zasláno: 8 Srp 2005 11:01
- Nahlásit

co já vím tak ohaři nejsou zrovna nejvhodnější celodenní venkovní psi. nakonec komu vadí, že spí v domě. naše labradorka to má podobně. v noci spí v chodbě, předsíni apod., ve dne když je sama doma je na zahradě a když je někdo s ní může kamkoli kromě do 1 z ložnic.

ace
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 13:55
- Nahlásit

Takého psíka by som tiež nenechávala v noci vonku.
Aj máme malé šteniatko, ktoré v noci spí v dome a cez deň by malo byť vonku - zatiaľ k tomu teda nedošlo, za tri týždne, čo je u nás, bol furt niekto doma, takže nezostával sám... sme teda celkom zvedaví, čo na zahrade bude vyvádzať, je to malý ale systematický likvidátor
Ale je to anglický špringeršpaniel, tak by mu zima nemala vadiť, bude mať zateplenú búdičku....

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 14:12
- Nahlásit

taky bych se přikláněla k tomu, aby zrovna ohařík byl přes noc doma...Je hodně plemen, která mohou být celoročně venku, ale ohaři k nim zrovna myslím moc nepatří....Pokud je léto a teplo i v noci, pak to ze zdravotního hlediska nevadí.
Obecně spousta lidí dělá tu chybu, že si řeknou, jako štěně bude spát doma, až bude dospělý, bude venku.....Psovi je nejlíp ve společnosti jeho smečky, takže chce pochopitelně být v bezprostřední blízkosti smečky i v noci.....Pokud si štěně zvykne, že může spát doma, jako dospělý se bude hodně divit, když ho páníček najednou "vyhodí na mráz"---bude to chápat jako trest a nebude vědět za co...... Pokud je pes příslušníkem plemene, které může být celoročně venku, a my si přejeme, aby venku i spal (samozřejmě v kvalitní boudě či kotci...)musíme ho to naučit už od štěněte. Já mám chlupatce a se spaním venku jsme neměli problém ani u malého štěnda...výhodou mi bylo, že už jsme měli jednoho psa, když jsme si brali štěndo, takže srdceryvná scéna se konala jen jednu noc a poté bylo vše v pohodě...malý pejsa se stulil k tomu starému a chrupkali pěkně spolu. Teď to ale máme i tak zařízené, že v létě jsou psi ve dne i v noci venku a přes zimu na noc doma....Zvykli si na to a jakmile začne být po zimě teplo, už ani domů na noc nechtějí...

Ohaříka bych ale vážně nechala doma...

haha
# Zasláno: 9 Srp 2005 19:16
- Nahlásit

já bych ohaře taky nechávala spát doma, má krátkou srst myslím že v mraze by mu byla zima, nebo kdyžtak alespoň vytápěnou boudu

Artemis
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 01:11
- Nahlásit

Krátkosrstého maďara bych venku přes noc rozhodně nenechával. Riskuješ při prudčích výkyvech nočních teplot, které teď nastávají, že mu prochladnou ledviny a nevratně mu je odepíšeš. V zimě mu mohou omrzat uši, jako se to stávalo třeba u dobrmanů nebo německých dog, když lehávali před vchodem do domu namísto v boudě, aby měli lepší přehled o pohybu páníčků.
Kromě toho, v rámci spolehlivé socializace a poklidné výchovy se mnou v chladných dnech klidně spí v posteli i chlupatá kavkazačka (včetně dalších psů ze smečky).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání