Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Půlroční štěně k moři
Autor Zpráva
Ywka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2009 12:24
- Nahlásit

Ahoj, s přítelem si plánujem pořízení štěňátka grifonka asi na konci května 2010 a v září 2010 bychom chtěli jet na týden do Chorvatska, tak se chci zeptat, zdy by nebyl problém a zda by to půlročnímu štěňátku neublížilo?

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2009 12:47
- Nahlásit

Ywka
To hodně záleží na tom štěňátku Obecně můžu za sebe říct, že bych to radši nedělala a na ten týden nechala psíka u rodičů, známých, prostě ho s sebou nebrala. Můj pes odmalička špatně snášel cestování, tudíž by to pro něj byl velký stres. Plus nové prostředí, náhlá změna režimu, vyšší teploty (pro krátkolebé plemeno ještě horší), možnost přenosu některých chorob - proti kterým je možné psa chránit, ovšem nic není 100%ní, že ano. Mám prostě pocit, že kdybych byla ve vaší situaci, rozhodla bych se raději psa nechat doma. Ovšem na druhou stranu někdo může tvrdit, že všechno výše uvedené pejska zocelí, že bude mít spoustu nových podnětů, že to bude fajn dovolená. Rozhodnutí nakonec stejně bude jenom na vás

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2009 12:54
- Nahlásit

Ywka
Já bych to úplně nezavrhovala,už to nebude úplnej prcek,ale rozhodnout se budete muset podle konkrétního psíka. uvidíte,jak bude snášet teplo a hlavně,jak bude zvládat jízdu autem - spousta štěňat v autě zvracím,takže pak by to pro něj bylo utrpení

Ywka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2009 12:57
- Nahlásit

corgi
jana33
Děkuji moc za Vaše názory, jde mi o to, aby to třeba neuškodilo na jeho vývoji atd...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání