Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně v autě
Autor Zpráva
EvikS
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 19:49
- Nahlásit

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Máme tříměsíční štěně labradorského retrívra a kdykoliv jedeme v autě, tak zvrací jako amina Jelikož nemám moc zkušeností, chci se zeptat, jestli jí to přejde, až bude starší, nebo jestli existují nějaký psí kynedril. Možná je to hloupá otázka, ale auto používám dost často a jelikož bydlíme v centru města, vyjíždím s ní ven, aby se mohla volně proběhnout a tak. Děkuji předem za radu.

Dines
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 19:59
- Nahlásit

EvikS
Zkus pár gumových medvídků před cestou - neměla jsem možnost to vyzkoušet (moji psi jsou v autě OK), ale prý to poměrně spolehlivě funguje

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:04
- Nahlásit

EvikS
Ja mela kinetozu u jedny z fen, a dost silnou. Zasadne se zeblila par minut pred prijezdem k cili. Pritom do pul roku byl klid, pak prisla zmena auta a jiny perovani asi, a uz to jelo. Doslo to tak daleko, ze nechtela ani do auta, bo vedela, ze ji bude blbe. Prasky - uz nevim jaky, jsme od veta dostali a pred jizdou davali - bylo ji po nich jeste hur a blila vic. Vybodli jsme se na prasky, fenu jsme zacali ucit znovu s radosti chodit do auta (nenastartovanyho, jen coby relax, dostavala tam mlsky), a jezdili a jezdili, i kraticky trate a pak velka sranda vychanda a casem si proste zvykla.
Nekdy pomaha psovi zmenit misto v aute - nekterymu hrka, kdyz vidi mihajici se svet kolem sebe, jinyho to zklidni. Takze ozkouset - jestli by bylo stendu lip pod nohama nebo v kennelce, kde neuvidi kolem sebe, nebo naopak v pasech na sedadlech a sledovat..

EvikS
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:09
- Nahlásit

Díky, určitě vyzkouším oboje. Ale s tím místem nevím, nevím Má tři měsíce a 13 kilo, jestli se mi vejde za chvilku pod nohy

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:17
- Nahlásit

Už se to tu řešilo nejmíň dvakrát, zkus pohledat Jinak k těm medvídkům - asi patřím k opravdu malé menšině, která to haní, ale uvědomme si, že např. v USA jsou medvídci zakázaní jakožto rakovinotvorní...

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:18
- Nahlásit

EvikS
Kynedril se dává lidský, ovšem nám se neosvědčil, máme paradoxní reakci. Popisovala jsem tu na starších vláknech naše zkušenosti s homeopatickým cocculinem - nazvala bych to střídavými úspěchy. Fakt pohledej, je to tu už dost rozepsané...

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:22
- Nahlásit

EvikS
Pomáhají homeopatika. Ale většinou bývá tenhle problém v souvislosti i s nervama. Určitě před jízdou nekrmte. Nepíšeš,kde jí vozíte,ale předpokládám,že jí budete chtít vozit v kufru - jestli se jí dělá špatně tam,opravdu zkuste změnit místo a ještě jí chvíli vozte vepředu. Naše současná nejmladší LR taky měla ze začátku tenhle problém - když jela v kufru s dospělákama,byla v pohodě,ale když jsme jí tam noložili samotnou,tak se nejen poblinkala,ale i pokadila. Takže jezdila vepředu u spolujezdce v nohou a přes léto v kufru jen pětiminutovky k rybníku s dospěláka. Ted jsme s ní jeli na veterinu a prubli jsme to,já si pro jistotu sedla na zadní sedačky a byla úplně v pohodě, v klidu,spinkala. Takže radím na delší cesty ke spolujezdci a v kufru to zkouet opravdu jen po pěti minutkách,at si zvyká.
Btw jsou bohužel i psi,kteří blejou furt,ale tím se ted nenervujte

kejtlin
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:32
- Nahlásit

moji psi byli všichni "blicí" a všechny to přešlo věkěm.Zkus trénovat chviličku ho povoz a postupně délku prodlužuj.

EvikS
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:35
- Nahlásit

Měli jsme jí na zemi u spolujezdce i vzadu v kufru, dali jsme jí tam deku, ale na obou místech to je pořád stejné. Ještě se juknu na staré vlákna, jak píšete Možná to bude souviset s těma nervama. Vůbec se jí do auta nechce

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:47
- Nahlásit

EvikS
A u toho spolujezdce jsi s ní seděla nebo někdo?
Chce to prostě pomaličku a na konci něco příjemného,on se jí do auta začne chtít

EvikS
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 20:56
- Nahlásit

jana33
Seděl s ní manžel i dcera. U obou se pozvracela. Pak se málem pozvraceli oni ;oD Příjemnou má na konci volnou procházku. Možná, že jančím moc brzy, máme jí teprve měsíc, ale je mi jí líto, jak trpí, jinak to bohužel ale nejde.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2009 08:15
- Nahlásit

Avioplant-přírodní přípravek, strávili jsme dovču v autě a fungoval i po opici, Aginka občas v autě blije a když jedeme dál, je po něm ok.

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 18:30
- Nahlásit

EvikS
no na takove kratke a caste jizdy ani nevim ale na delsi cesty se mi fakt osvedcila Cerenie...pes neni omameny a nezvraci 24 hodin

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 19:20
- Nahlásit

Mě u štěnda zabíral normální kynedril, pak nám vet poradil a dal prášky Torecan, čubě přestalo být špatně a jízda autem se jí začala líbit. Postupně, když byla starší, jsem ho začala vynechávat na kradší jízdy a od 2 let už ho nepotřebuje vůbec.

argosek
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 20:36
- Nahlásit

Pavlina Moravcova

Mě u štěnda zabíral normální kynedril

a uvedomujes si, ze v sovetskem svazu je normalni kynedril zakazan, jelikoz zpusobuje vetry?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2009 21:24
- Nahlásit

argosek

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání