| Autor |
Zpráva |
Heli
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 13:58
- Nahlásit
Tak jsem tady zase se svým Kavalírkem - už 6ti měsíčním - a s dalším problémem. Na vycházkách když už má volno, tak jakmile objeví vajgl tak si pěkně pochutnává a to se stává skoro každý den. Mám starost, aby se z něj nestal závislák a nevím jak na něj by ho nežral a pustil z pusy. Poradíte mi jak na něj? Když je na vodítku a stihnu si všimnout tak poslechne na důrazné fuj, ale jakmile je z dozoru, tak mě někdy připadá, že je přímo vyhledává. A to chodíme po polní cestě, ale ti kuřáci snad chodí všude. Díky za rady
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 14:02
- Nahlásit
Mě zas čuba žrala žvýkačky, vždy se na mě podívala a když viděla, že se dívám, nevzala si ji, ale jakmile si všimla, že se dívám jinam, sežrala ji. Tak jsem si sebou jednou vzala kámošku a schválně jsem se na čubu nedívala a když chtěla sežrat další, kámoška mě upozornila a já dala čubě zavyučenou a od té doby si čuba myslí, že mám oči všude.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 14:04
- Nahlásit
Heli
Tak já jsem kdysi řešila úplně to samý. Mojí bestiji to naštěstí brzo přešlo. Dobrý ale je, nechat si ji na vodítku a když vidíš, že by chtěla vajgl žrát, tak řekni fuj, škubní jí vodítkem a když se na tebe podívá, tak ji odměň a dej ji nějakou dobrotu. Kdyby se třeba po tom škubnutí na tebe nedívala nebo nereagovala, tak ji můžeš učit reakce na "na" nebo "hele" a pak ji odměnit.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 14:09
- Nahlásit
Heli
Taky by mohlo jit o nedostatek selenu, zkus stendu dodat nejaky vitaminy a mineraly. A kdyz to nepomuze, tak mu to asi jednoduse chutna a holt hlidat a fujjetovat a nabizet nejakou vetsi mnamku (kousek uvarenyho masicka).
|
Heli
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 20:25
- Nahlásit
Děkuji Vám všem za odpovědi, zatím nám stále chutnají,tak doufám, že ho to přejde..., když je na vodítku a stačím zareagovat poslechne, ale jakmile je na volno a už ho má v držce tak ho nepustí, a nepustí a to si ještě vybírá.... bílé vajgly vyplivne, hnědé mu chutnají...holomek
|
Orsonek
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 20:08
- Nahlásit
měla jsem stejný (podobný) problémek pomohl ZINEK+SELEN
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 21:01
- Nahlásit
no vajgly sme taky ochutnaly, ale to je furt lepší než třeba ovna si myslim. Nevim jak někdo mohl tvrdit že bordery sou nežravci, občas mám pocit že je to labík v černobílým provedení
|