| Autor |
Zpráva |
zirly
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 20:28
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat, jestli je nějaký rozdíl, když má člověk dvě fenky a když má jednu a nechá si její štěně (taky fenu). Mají pak třeba holky větší tendenci se prát a nebo je to uplně jedno? Díky
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 20:30
- Nahlásit
zirly
Je to naprosto jedno.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 12:14
- Nahlásit
souhlas, je to jedno, je to jen o povaze, stene muze brat matku cely zivot jako alfu nebo az dospeje muze se snazit o vyssi pozici ve smecce a to se treba bez potycek neobejde. Mam doma rodinou smecku 3 generace. Syn je dodnes podrizeny svym rodicum, kdezto vnucka kdyz dospela, chtela sesadit babku z funkce alfa, babka se samozrejme nechtela podridit, takze doma uz spolu nemuzou byt pohromade, venku bez problemu.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 12:19
- Nahlásit
zirly
Nevím u jakého plemene ale moje zkušenost je že dcera s matkou vychází dobře. Mám čsv.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 16:58
- Nahlásit
já bych tedy imho řekla, že hodně záleží na plemeni... tam, kde jsou obecně psi (feny) daného plemene tak nějak přátelštější je větší pravděpodobnost, že nebude nic řešit ani matka s dcerou; tam, kde z hlediska plemene mívají psi (feny) mezi sebou větší rozepře, je jednopohlavní složení smečky vždycky trochu sázka do loterie...
i když znám hodně lidí, kteří v pohodě ukočírují jak ty pohodové, tak ty méně pohodové jednopohlavní smečky, ale ti už většinou mají své plemeno a jeho specifika celkem v malíku a poměrně často taky vyberou k sobě individuality, které si sedí...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 17:31
- Nahlásit
wami
si třeba nedokážu představit Konývu a její dceru :
a Bonina se snese se všema holkama, ať je porodila, nebo ne, je to taky hodně o povaze
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 17:58
- Nahlásit
Ebony
je to taky hodně o povaze
jo
a původně jsem chtěla prohlásit ještě cosi o útulkáčích, ti mi přijdou taky mnohem snášenlivější... jenže mi to trochu kazí Aronek...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 19:33
- Nahlásit
wami
Aronek taky není útulkáč, psi od kšefťáků jsou na tom ještě hůře, než útulkáči...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 19:39
- Nahlásit
Ebony
to je asi fakt...
all
tak v tom případě ještě házím do placu postřeh, že mám pocit, že se taky líp snášejí s kýmkoliv útulkáči, než vymazlení mamánci od malinkata doma... (nemyslím, že by to bylo pravidlo, ale většina útulkáčů, co znám nebo jsem viděla já, prostě konflikty s jinými psy nemívají nebo neřeší tolik...)
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 22:21
- Nahlásit
Určitě je to o povaze, já jen předávám své zkušenosti.
Jednou se mi servala Tajga s Ambrou ( nepříbuzné ) tak dostaly obě ode mě hodně na budky, řekla jsem jim že je sfině teda rozhodně nemíním do konce života rozdělovat a ať se koukaj minimálně tolerovat né-li smečkovat a od té doby je klid
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 23:20
- Nahlásit
Smecka
pitakum se tohle vysvetluje hur a neni to jen o pocuchanych chlupech a vydrzkovani, kdyz neco mezi sebou chteji resit, takze u nas je rozdeleni v ramci bezpecnosti, pac babce se nesrazi krev, takze cuby musi byt doma kazda zvlast a s utulkacema souhlas, toho co mam doma - taky pitak, ten vychazi bez problemu i se psema, je vdecnej za kazdyho kamose
|
zirly
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 00:24
- Nahlásit
Dík za odpovědi,
jedná se o howavarta, řekla bych, že je spíš submisivní, i když ke psům nevím, její chování jsem nedávno v nějakym tématu popisovala, zlá ani nepřátelská není, spíš to chce víc kontaktu se psi, u nás v okolí jich moc vhodných není, budu muset najít nějaký psí park. Jinak se mi nezdá, že by dělala nějaký rozdíly mezi psi a fenkami, chová se ke všem celkem stejně
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:03
- Nahlásit
pitakum se tohle vysvetluje hur a neni to jen o pocuchanych chlupech a vydrzkovani, kdyz neco mezi sebou chteji resit, takze u nas je rozdeleni v ramci bezpecnosti,Steph
Tak to rozhodně. Ono to u čévéček také často bývá nepřátelství na život a na smrt, i oni to umí. Když se začnou nenávidět je konečná.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 18:51
- Nahlásit
Steph
Jj, vždycky jsem tvrdívala, jak mám Bucu milou a kamarádskou a nevěřila jsem, když mi lidi říkali, že ve dvou letech začne. Začalo to teda až ve dva a půl-třech, je z těch co dospívají později, ale už ani s Fredem nemůže být ale její štěňata jí zatím nevadí, s těma si i pohraje-mají teď cca 9, 10 měsíců. Ten mladý boxer je mladší než štěňata a ten jí vadí (občas si říkám, jestli ona není lesbička, vždycky měla radši samičky a psy ne).
A přitom byli s Ferunem taková správná dvojka.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2009 23:40
- Nahlásit
to u nas fungovalo souziti tata(2000), mama(1999), syn(2003) celkem dlouho bez problemu, jen fotr obcas delal vlny, zkusil parkrat vyjet po synatorovi a pak toho litovat par dni moji ignorace a baveni se zasadne pres povely, zadny srandicky....to na nej platilo nejvic. Pak jsem si vzala od kamosky vnucku(2006) a prave kdyz ta dospela 2008 zacal boj ve smecce na vsechny fronty. Syna si nakonec vzala segra, byl napul jeji, nemela pri skole tolik casu - jen vikendy, ted uz ho ma na stalo, ale zas pribyl ochrnutej Pepino. U vnucky se ted zacala hodne projevovat prenesena agrese, takze jsem je na zahradu musela okosikovat, doma mame 2 skupiny, jen na prochazce se vsichni tvari jako kamosi.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 09:45
- Nahlásit
Já mám RTW a chci si nechat její dceru, snad to s nima zvládnu, čuba se sice občas před jinou velkou dominantní fenou trošku vytahuje, ale zas na druhou stranu máme doma ještě kokřici, která tam byla dřív a je o 6 let starší a na tu si nedovolí, ta je pořád paní domu, když chce, sjede ji jak malé štěně.
|