Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / neustále čmuchá
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 3 Srp 2005 09:15
- Nahlásit

mám asi 3 letého křížence většího vzrůstu, je to asi křížený ovčák, doma a na zahradě docela poslouchá, ale venku ho nezajímá nic jiného než že slídí v trávě a očuchává , nezajímá ho ani hra ani pamlsky, na povely dělá že neslyší , musím mu všechno několikrát opakovat,a i potom to dělá jen velmi neochotně,i když k němu přiběhne cizí pes a chce si hrát nemá o něj zájem, jenom jezdí čumákem a čmuchá, zapichuje se do trávy a nechce se hnout, když s ním jdu někam do polí nebo do lesa kde nechodí tolik psů je v pohodě, bohužel bydlím v centru a ty psí zóny prostě procházet musíme, za fenou by mi i zdrhnul to je jak nepříčetnej, poradíte co s tím, pomohla by kastrace?

Usanda
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 10:42
- Nahlásit

Panebože, ty seš milovník psů??? Když chceš kvůli přirozenému čmuchání a zájmu o cizí pachy zmrzačit vlastního psa?
Měla jsem kokra a toho jsem nikdy neviděla že by šel s hlavou nad úrovní hřbetu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:00
- Nahlásit

Usanda
Přesně-můj LR v 7 měsících venku výhradně jezdil frňákem po zemi. Teď má 16 měs. a s nosem a s větrem umí tak pracovat, že jsem z toho přímo nadšená

*sara*,
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:09
- Nahlásit

Tohle dělá asi každej pes. Bígla pustíme a celou dobu na procházce nezvedne hlavu, pořád jede čumákem na zemi,šarpej sice pořád čenich dole nemá, ale očichává co se dá, všude stojíme. Rotvajler to samé. Je to úplně normální a spíše bych se pozastavovala nad tím, kdyby můj pes nic neočichával.

Anonymní
# Zasláno: 3 Srp 2005 11:48
- Nahlásit

Anonymní
procházej s ním tyto zóny na vodítku u nohy a pouštěj ho mimo, kde ti nevadí že čmuchá, což je úplně normální, ale samozřejmě se pes dá naučit- jdu na vodítku u nohy, nesmím čmuchat, jsem na volno, můžu si čmuchat jak chci. Taky můžeš zkusit cvičák, kde ti poradí.

Maya
# Zasláno: 3 Srp 2005 12:23
- Nahlásit

Můj pes taky celou procházku pročuchá, ale na přivolání přijde. Pokud tvůj na přivolání nereaguje, začni s nácvikem se stopovačkou.

Monyschka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 20:54 - Změnil/a: Monyschka
- Nahlásit

Lehce ho pleskni, když bude čuchat anebo se mu schovej. Zjistí, že musí dávat pozor na tebe, abyses neztratila(neschovala) a nebude tolik čmuchat. Zalez vždy za roh nebo se otoč a utíkej, co ti nohy stačí. Po chvíli mu dojde, že když mu utečeš, uteče mu páneček a každodenní krmení a mazlení a rozmyslí si to a bude valit za tebou, dělej to často a on bude pozornější.
Pak se domluv s někým, kdo má fenku, ať se s ní před ním projde a běž pryč, tvůj pes pravděpodobně poběží za fenkou a ty jdi přesně na opačnou stranu a pokud tě pes nedojde rozutíkej se a pak se schovej. Majitel feny, ať jde dál a pak ho zažene. Ať jej zahání dokud tě nezačne hledat. Pokud tě nebude moct najít, ukaž se a pochval ho.
Vůbec vždycky, kdy tě ddojde či doběhne či najde nebo se mu ukážeš mooc ho pochval, uvidíš bude pozornější, protože tady nejde o to odnaučit ho čuchat, ale o to naučit se dávat na tebe pozor. Tohle zaručeně pomůže!

Anonymní
# Zasláno: 4 Srp 2005 21:48
- Nahlásit

MOnyschka
plesknout jsem ho zkoušela ale nějak mu to nevadí, jasně když se od něj vzdálím jde za mnou ale svým tempem, bohužel už je natolik vyčůranej že ví že mě stejně najde i když se mu schovám, když jde navolno tak mi to tak na nervy nejde to si čmuchá a pak mě doběhne, horší je to na vodítku na každym metru roztáhne packy a zapíchne se je to jako když vedu na procházku kozla, i když ho plesknu nijak mu to nevadí prostě ho musím odervat aby pokračovÄL O PÁR METRŮ DÁL, MĚLA JSEM UŽ PŘED NÍM JINÉHO PSA ten taky čmuchal ale tak normálně tenhle je posedlej úplně mu cvakaj zuby a od huby kapou sliny no jak magor, no on si ani moc neumí hrát, jak se s ním někdo začne mazlït okamžitě naskočí jak na fenu a jede, můžeš ho odstrkovat,plácat novinama je neodbytnej, možná je to tím že byl až do 1 roku zavřenej v kotci s dvěma fenama a asi tam nedělali nic jinýho, bylo mi ho líto tak jsem si ho od těch lidí vzala

Anonymní
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:47
- Nahlásit

a jak dlouho to čmuchavce máš? Třeba je ještě v euforii, že se dostal k normálním lidem a na svobodu a chce si vynahradit to, co mu předtím nebylo dopřáno.
Já se svým psem rozlišuju procházku, kdy si on určuje tempo a může si čuchat kde a jak dlouho chce a pak máme procházky, kdy je potřeba někam dojít - takže musí jít tak, jak potřebuju já - to ho pobídnu "dělej, jdeme" a funguje to celkem dobře, ale je pravda, že máme výborné přivolání a pejsa je na mě docela zavislák - odjakživa si mě hlídá a nikdo ho to nemusel učit. Pes z kotce, kde neměl moc kontaktu s člověkem bude asi jiné kafe

jana33
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:48
- Nahlásit

Anonyme jestli sliní a cvake zubama, tak jde 100% po stopě háravky

Evicka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 13:54
- Nahlásit

Jen taková perlička z našeho rodinného života. Naši psi jsou zvyklí si nás hlídat na 100% a pokud se zapomenou, stačí písknutí a jsou tu. Ale chtěla jsem říct, že když mám čas, nikam nespěchám, tak pustím své psy a nejdou oni podle mě, ale já podle nich. Oni určují směr, kterým se půjde. Naši psi jsou na tohle zvyklí, ale jednou jsem to zkoušela s cizími psy, kteří u nás byli na prázdninách, a ti z toho byli naprosto vedle a totálně vykolejení. Musela jsem toho nechat a zase určovat onen směr naší vycházky. Zkuste to někdy, uvidíte zajímavou reakci vašeho psa.

Anonymní
# Zasláno: 5 Srp 2005 14:15
- Nahlásit

Evička
těší mě, že máme podobné metody

Anonymní
# Zasláno: 5 Srp 2005 14:55
- Nahlásit

ahoj dík všem za rady,čucháka mám asi dva roky , předtim byl u těch lidí v kotci,ze začátku po tom co jsem si ho vzala byla jsem vážně nemocná tak jsem ny výcvik moc času neměla, ten první půlrok jsem trošku zanedbala, jinak on mě má rád , docela i poslouchá akorát se nesmí zabodnout do stopy nějaký feny , zdá se mi že se u nás přemnožilykdyž jdu na procházku jen s ním pustím ho at si čmuchá ale fakt hrozný je s nim někam dojít to se nedá, to si připadám jak magor, tkaky mi někdy po stopě tý feny zdrhne , zatím jsem ho vždycky našla nebo se vrátil ale mám strach že se ztratí nebo se mu něco stane

pigie
# Zasláno: 10 Srp 2005 23:02
- Nahlásit

Evicka

Hej, aj ja ked som to urobila prvy krat, ze som nechala na nom volny vyber, tak nas zaviedol tam, kde by som s nim v zivote nesla. A potom zistil, ze je "v slepej ulicke" a sadol si predo mna a nechcel ani za nic sa pohnut a do toho knucal. Mala som pocit, ze mi hovori, pozri, co si spravila, stratili sme sa...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání