Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / lepení uší u australského ovčáka
Autor Zpráva
mixinky
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 10:10
- Nahlásit

Mojí fence AO se úplně postavilo jedno ucho, občas sice spadne, ale více je spíše nahoře. Má 3,5 měsíce. Takový malý netopírek. Máte někdo zkušenosti, jak zalepit uši? Děkuji

inu
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 10:22
- Nahlásit

podle mě má ještě čas. Krom toho můžou ouška někdy trochu padat během přezubování.

ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 10:58
- Nahlásit

mixinky
- a je to ouško úplně bez vůle se zvednout? nebo už u hlaviny je pevnější?

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 11:16
- Nahlásit

inu ankaras
Myslím, že jste ten problém pochopily/i opačně, tazatelka má AO, tudíž by potřebovala, aby ucho NEstálo

mixinky
Myslím, že v tomhle věku je opravdu ještě čas. Kdyby přece jenom netopýrek nepřestával, bude asi rozumné kontaktovat chovatele. Přeci jen lepení třeba korgiho je jiné než AO, proto např. já nemůžu fundovaně poradit. Vím, že koliáci lepí kromě tradičních metod třeba i pomocí žvýkačky, ale tam je to překlopení přece jenom trochu jiné - aspoň myslím. Ucho může změkčit masáž, ale pozor, taky se může stát, že při masáži dole na chrupavce naopak ucho zpevní

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 11:26
- Nahlásit

mixinky
Mimochodem, jak vypadaly uši rodičů? Třeba váš AO bude mít uši "ve tvaru růže" (tak je to ve standardu) a ne přímo ty klopené...

inu
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:02
- Nahlásit

corgi
a jo sakra bych to taky mohla číst pořádně, co?

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:34
- Nahlásit

inu
Kdo se v tom taky má vyznat, že jo, jeden pes uši nahoru, druhej dolů, třetí napůl, je v tom bordel

mixinky
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:40
- Nahlásit

uši rodičů vypadají normálně - klopené. Zkusím to prokonzultovat s chovatelkou. ....leda, že by se do genů zapletl nějaký netopýrek ) Každopádně díky

inu
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:41
- Nahlásit

corgi
Kdo se v tom taky má vyznat
to jo.. krom toho já jedu v "uši nahoru" plemenech, tak huž je vidím všude

ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 15:50
- Nahlásit

corgi

aha, už mi to došlo

Erája
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 20:48
- Nahlásit

Ahoj, kámoška má taky cca takhle starou čubu a lepí ji na konec ušisek korunu - dvoukorunu dle potřeby. Náplastí. radila to i chovatelka. Ovšem bacha pokud hrozí oobr uši, tak by to vypadalo hůř, než kdyby stály a byly schovaný trošku srstí. Stejně má být klopená jenom špička... A pokud neplánujete výstavní kariéru...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2009 22:37
- Nahlásit

mixinky
Dvě moje štěňata měly v určitém věku-kolem 4-5 měsíců uši strašné, jedna fenka dokonce i občas stojaté-mají mít do tvaru růžového lístku, ale teď mají 8 měsíců a všechny uši jsou značkové, i u té nejškaredší fenky.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2009 07:15
- Nahlásit

Ja jen vzdy kdyz ctu o lepeni usi, tak marne premyslim, jak to, ze se nasilim usi donuti k nejake jim podivne pozici zasahne do dedicnych znaku. Ale mozna se budou po nejake dobe rodit cistokrevni pseci s izolepou ci suchym zipem.

inu
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2009 23:18
- Nahlásit

Cesmina
hm, nevím, nevím... proč se teda některá plemena nerodí už rovnou s kupírovanejma ocasama?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání