| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 15:29
- Nahlásit
Ahoj, sháním pro svého synovce štěně českého strakatého psa. Můžete mi někdo doporučit dobrou chovatelskou stanici, kde by jsem se mohla pozeptat na budoucí štěňátka? Díky moc
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 09:17
- Nahlásit
Jeden známý má z CHS Zlatíčko. Vím, že jsou ve stálém kontaktu a tak... Ale jestli mají štěňata nebo jsou výstavně úspěšní, tak to nevím...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 12:21
- Nahlásit
brut
Dobrou stanici neznám, ale znám Libami a té se vyhni na sto honů
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 13:35
- Nahlásit
Biluška
ale znám Libami a té se vyhni na sto honů
No,ale oni nechovají přece českého strakatého psa, na kterýho se ptá brut. Cák ti provedli,že jim děláš tuhle reklamu??
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 13:40
- Nahlásit
Erin
Určitě jsem od nich viděla inzeráty i na českého strakatého.
Cák ti provedli,že jim děláš tuhle reklamu??
Mě nic . Jen jsem u nich jednou byla na návštěvě a nemám pocit, že by právě štěně z téhle množárny bylo to pravé ořechové
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 13:42
- Nahlásit
Sorry, to není Libami. Teď jsem koukla na jejich stránky a tihle tam ČSP fakt nemají. To byla jiná stanice, je někde u Jindřichova Hradce a jmenuje se tak nějak podobně jak Libami. Až si vzpomenu na ten jejich název tak to sem písnu
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 13:59
- Nahlásit
Biluška
Nebylo to "Libachar"?
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 15:57
- Nahlásit
Psíček
checht mecht, tak to je za petsto bodov toto muhehe
jj jasně,tvá kamarádka se opět nějak netrefila do cíle,zřejmě konala něco naprosto odlišného než zamýšlela.Podobně jako s adoptovanou anglickou setřicí na které namnožila bezpapírová stěňata,podobně jako si vzala foxe z útulku na ostrahu neoploceného pozemku se záměrem hodit ho na lanový úvaz,a on nakryl fenku,kterou vzala z drápů množitelky....člověče není vona biluše poskvrnou kynologie??!!Pokud se to, co ona provádí ,se snad ani kynologií zovat nelze.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 16:33
- Nahlásit
Erin
žanek šel zase za babama a ty se nudíš co?
corgi
nn, tohle mi nic neříká
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 16:46
- Nahlásit
Biluška
Proč,vždy když zmíním tvé kynologické přehmaty,ty předpokládáš ,že můj chlap je na lovu??A já se nudím??
Až se budu nudit,a můj chlap bude na prd...možná adoptuji anglickou setřici a naflákám na ní bezpapírová štěnda.. .poslední nebudu moct dlouho prodat..a tak posléze raději prodám i tu setřici,a pořídím si buldogu.
Zatím mi bohatě stačí můj drsnej motorkář,nějaký ten chow chow a a dvě vlkošky a 4britky a momentálně stěhování...takže já se nenudím
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 17:07
- Nahlásit
Už vím s kým jsem si to spletla . Je to paní Luboslava Kohoutová z Libkovy Vody
Mimochodem, ta Libami taky valí štěňata jak na běžícím pásu, stačí se kouknout do gůglu
Erin
jj, tak se stěhuj, pokud možno hodně daleko, třá do pr...
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 17:25
- Nahlásit
Biluška
Už vím s kým jsem si to spletla
ty se pleteš dosti často,že
Libami no coment.
tak se stěhuj, pokud možno hodně daleko, třá do pr...
Do prd*le Liptáně se nestěhuji,buď klidná.Tenhle region by mě nenapadl ani ve snu.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 18:16
- Nahlásit
brut
Bohužel chovku neznám žádnou , jen se mi líbí ten stručný přehled historie , tedy to je zajímavý dost ...
Stručný historický přehled: Plemeno bylo vyšlechtěno v 50. letech 20. století panem Františkem Horákem pro laboratorní účely. Cílem šlechtění byl jednotný ráz psa s důrazem na klidnou, mírnou povahu, vysokou plodnost, nenáročného na péči, s vhodnou tělesnou stavbou, velikostí a osrstěním. Výchozí pár zvířat byl neznámého původu - fena podobná německému ovčákovi a pes podobný hladkosrstému foxteriérovi. K jejich potomkům byl ve třetí generaci přikřížen německý krátkosrstý ohař. V roce 1960 bylo plemeno pod názvem Horákův laboratorní pes oficiálně zaregistrováno. V 80. letech 20. století přestalo být využíváno pro výzkum a pod názvem český strakatý pes byla zbylá zvířata předána chovatelské veřejnosti. Následoval útlum chovu a kvůli nedostatku chovných zvířat a vysoké vzájemné příbuznosti bylo postupně do chovu využito několik jedinců neznámého původu s odpovídajícím exteriérem a jeden malý münsterlandský ohař.
To bych snad valila do útulku a nevyhazovala prachy
no, nic proti mám plemeno ktrerý je taky mladý vyšlechtěný ze dvou plemen , u druhýho plemene taky ale tohle je pro mě docela masakr ...
Biluška
Jen jsem u nich jednou byla na návštěvě a nemám pocit, že by právě štěně z téhle množárny bylo to pravé ořechové
zato štěňata z tý tvojí dílny sou to nejlepší co by mohlo potencionálního zájemce potkat , svatá prostoto , takovou drzost sem nezažila Nebo je to závist co z tebe mluví ?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:03
- Nahlásit
cilka
díky za popis .... fíha, to je docela slušný guláš a bůh ví, co z toho vyleze. Zkusím s ním promluvit a hledat něco méně "gulášovitého"
Biluška
dík
pawLINka
Jeden známý má z CHS Zlatíčko. Vím, že jsou ve stálém kontaktu a tak... Ale jestli mají štěňata nebo jsou výstavně úspěšní, tak to nevím...
nevíš, jaký jsou povahově a jak moc jsou akční? Chci to vědět kvůli sobě, žádného psa neznám, tak abych měla o nich nějaké informace i jinak než z webů. Díky
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:14 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
cilka
To bych snad valila do útulku a nevyhazovala prachy
no, nic proti mám plemeno ktrerý je taky mladý vyšlechtěný ze dvou plemen , u druhýho plemene taky ale tohle je pro mě docela masakr ...
Poněkud krátkozraké, nemyslíš?
brut
http://www.strakaci.sk/forum/index.php
Tady se dozvíš a nebylo by na škodu poznat napřed pár jedinců... dle mně jsou úžasní
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:30
- Nahlásit
Dáška
nebylo by na škodu poznat napřed pár jedinců
vždyt jsem psala pawlince, že bych ráda chtěla nějaké informace, protože jen z webů se člověk moc nedozví
Za odkaz díky moc.... jdu kouknout
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:45
- Nahlásit
brut
vždyt jsem psala pawlince, že bych ráda chtěla nějaké informace, protože jen z webů se člověk moc nedozví
to bylo kvůli tomuhle Zkusím s ním promluvit a hledat něco méně "gulášovitého"
Ať se napřed koukneš
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:51
- Nahlásit
brut
K nám choděj do kurzů s pejskem asi ročním. Je to veselý, přoměřeně temperamentní zvíře. A poměrně rychle chápe
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 17:32
- Nahlásit
Dáška
Poněkud krátkozraké, nemyslíš?
Ne, pro mě to krátkozraké není , něco už o nich vím díky pánovi který v tom bruslil nějaký ten pátek ...také sem psala -nic proti ! Zajímám se o to dost , už kvůli plemeni které chovám já - mám čechouny , no pokud o nich ty něco víš tak jistě také to , že tvůrcem i mého plemene je taky F.Horák . Narozdíl od ČSP , potomka náhodných kříženců z ústavu který byl využíván pouze v laboratořích na výzkum především pro epilepsii ( která se stále v chovu vyskytuje )...čechouny šlechtil pro práci v lese , pro krásu , nenáročnost . Vznikli ze SH.T a SK.t , tedy plemen ustálených ...
Dodnes se ČSP potýkají s problémy poměrně značnými a já měla potřebu Brut varovat na oplátku za ty recepty , který si tu občas přečtu a následně zrealizuju .
Hodila si sem odkaz na diskuzní fórum ale proč si sem nedala stránky strakáčů , no pro Brut není problém je vygůglit myslím že tam je to čtení mnohem lépe vystihující situaci tohoto neuznaného plemene .
http://www.strakaci.cz/scz/index1.php3 , výzva chovatelům , historie , podmínky chovnosti , zásady plemenidby jsou opravdu velmi zajímavé .
Pro mě je to jednoduše masakr , je dost plemen uznaných a v dnešní situaci která je kolem psů mi to prostě přijde jako dost velkej mazec .... Je to jen můj názor .Já jí ani tebe přesvědčovat nebudu , nemůžu ani nechci je mi to šumák , kdo chce kam pomozme mu tam , nakonec ho Brut neschání ani pro sebe ......á jistě dle Tvého jsou úžasní , jako pro každého to jeho plemeno .
Baico
Je to veselý, přoměřeně temperamentní zvíře. A poměrně rychle chápe
přiměřeně temperamentní a poměrně rychle chápající je myslím "poměrně " každý roční zvíře na cvičáku
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 19:46 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
cilka
Jooo, mně přišlo, že usuzuješ POUZE z toho, co bylo psáno jako stručný přehled historie a z ničeho jiného....
Odkazy na stránky jsem jí nedala, neboť na té diskuzi je vyčte a doporučila jsem jí nebylo by na škodu poznat napřed pár jedinců. a sama brut píše: vždyt jsem psala pawlince, že bych ráda chtěla nějaké informace, protože jen z webů se člověk moc nedozví
Navíc se nebojím, že by zrovna brut unáhlila výběr psa, i když není přímo pro ni
Mám doma skorostrakáče
a když jsme uvažovali o alším psu, byl horkým favoritem, tak mi na něj nikdo nesmí sáhnout :-D
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 20:41
- Nahlásit
brut
tady je náká chovka ze kerý k nám na cvičák chodívala fena - asi suprová - 8 vrhů na 1 feně a tak
http://zceslova.unas.cz/
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 21:21
- Nahlásit
brut
mám kamarádku co jednoho strakáče má, byl to Jimův nejlepší kámoš, dokud jsme bydleli na Žižkově
Cilka má pravdu v tom, že plemeno je dost neustálené, a taky ta epilepsie... musel by asi dost opatrně vybírat a stejně nebude vědět, jestli se tam něco neobjeví
no, ale každý plemeno má něco...takže bych tak přísně nesoudila
jo mají svého poradce chovu, tam bych se zeptala určitě taky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2009 12:45
- Nahlásit
Holky, díky moc. Odkazy jsem odeslala, včetně téhle diskuze.
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 13:13
- Nahlásit
Jenom drobnost - ať se synovec připraví na to, že bude štěně chvíli shánět. Pokud se mu teda náhodou nepoštěstí narazit na volné štěně. Protože čekací doba může být klidně i půl roku.
Na tenhle guláš je totiž často i 15 zájemců na vrh.
A jak už bylo napsáno výše, všechno lze najít přes stránky www.strakaci.cz
KatkaM
ch.st. Dakam
http://psi.dakam.cz
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 14:17
- Nahlásit
KatkaM
máš, krásný stránky!!! a moc hezký pejsky, ale nejvíc se mi líbil jídelníček.....takovej nemám ani já
jo a Jimův kamarád se jmenuje Arny, panička Irena a ještě má čivaváka Indiho
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:40
- Nahlásit
Jimmi
Tak to potom bude Jim kraťanda, pokud si vybavuju podle fotek.
A neboj, my taky takový jídelníček nemáme. Mužskej dostane většinou namazanej chleba. Taky pořád brblá, že se chce příště narodit jako pes.
|