Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Štěňata českého strakatého psa
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2009 15:29
- Nahlásit

Ahoj, sháním pro svého synovce štěně českého strakatého psa. Můžete mi někdo doporučit dobrou chovatelskou stanici, kde by jsem se mohla pozeptat na budoucí štěňátka? Díky moc

pawLINka
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 09:17
- Nahlásit

Jeden známý má z CHS Zlatíčko. Vím, že jsou ve stálém kontaktu a tak... Ale jestli mají štěňata nebo jsou výstavně úspěšní, tak to nevím...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 12:21
- Nahlásit

brut
Dobrou stanici neznám, ale znám Libami a té se vyhni na sto honů

Erin
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 13:35
- Nahlásit

Biluška

ale znám Libami a té se vyhni na sto honů

No,ale oni nechovají přece českého strakatého psa, na kterýho se ptá brut. Cák ti provedli,že jim děláš tuhle reklamu??

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 13:40
- Nahlásit

Erin
Určitě jsem od nich viděla inzeráty i na českého strakatého.
Cák ti provedli,že jim děláš tuhle reklamu??
Mě nic . Jen jsem u nich jednou byla na návštěvě a nemám pocit, že by právě štěně z téhle množárny bylo to pravé ořechové

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 13:42
- Nahlásit

Sorry, to není Libami. Teď jsem koukla na jejich stránky a tihle tam ČSP fakt nemají. To byla jiná stanice, je někde u Jindřichova Hradce a jmenuje se tak nějak podobně jak Libami. Až si vzpomenu na ten jejich název tak to sem písnu

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 13:59
- Nahlásit

Biluška
Nebylo to "Libachar"?

Erin
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 15:57
- Nahlásit

Psíček

checht mecht, tak to je za petsto bodov toto muhehe

jj jasně,tvá kamarádka se opět nějak netrefila do cíle,zřejmě konala něco naprosto odlišného než zamýšlela.Podobně jako s adoptovanou anglickou setřicí na které namnožila bezpapírová stěňata,podobně jako si vzala foxe z útulku na ostrahu neoploceného pozemku se záměrem hodit ho na lanový úvaz,a on nakryl fenku,kterou vzala z drápů množitelky....člověče není vona biluše poskvrnou kynologie??!!Pokud se to, co ona provádí ,se snad ani kynologií zovat nelze.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 16:33
- Nahlásit

Erin
žanek šel zase za babama a ty se nudíš co?

corgi
nn, tohle mi nic neříká

Erin
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 16:46
- Nahlásit

Biluška

Proč,vždy když zmíním tvé kynologické přehmaty,ty předpokládáš ,že můj chlap je na lovu??A já se nudím??

Až se budu nudit,a můj chlap bude na prd...možná adoptuji anglickou setřici a naflákám na ní bezpapírová štěnda...poslední nebudu moct dlouho prodat..a tak posléze raději prodám i tu setřici,a pořídím si buldogu.

Zatím mi bohatě stačí můj drsnej motorkář,nějaký ten chow chow a a dvě vlkošky a 4britky a momentálně stěhování...takže já se nenudím

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 17:07
- Nahlásit

Už vím s kým jsem si to spletla . Je to paní Luboslava Kohoutová z Libkovy Vody
Mimochodem, ta Libami taky valí štěňata jak na běžícím pásu, stačí se kouknout do gůglu

Erin
jj, tak se stěhuj, pokud možno hodně daleko, třá do pr...

Erin
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 17:25
- Nahlásit

Biluška

Už vím s kým jsem si to spletla

ty se pleteš dosti často,že

Libami no coment.

tak se stěhuj, pokud možno hodně daleko, třá do pr...

Do prd*le Liptáně se nestěhuji,buď klidná.Tenhle region by mě nenapadl ani ve snu.

cilka
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 18:16
- Nahlásit

brut
Bohužel chovku neznám žádnou , jen se mi líbí ten stručný přehled historie , tedy to je zajímavý dost ...
Stručný historický přehled: Plemeno bylo vyšlechtěno v 50. letech 20. století panem Františkem Horákem pro laboratorní účely. Cílem šlechtění byl jednotný ráz psa s důrazem na klidnou, mírnou povahu, vysokou plodnost, nenáročného na péči, s vhodnou tělesnou stavbou, velikostí a osrstěním. Výchozí pár zvířat byl neznámého původu - fena podobná německému ovčákovi a pes podobný hladkosrstému foxteriérovi. K jejich potomkům byl ve třetí generaci přikřížen německý krátkosrstý ohař. V roce 1960 bylo plemeno pod názvem Horákův laboratorní pes oficiálně zaregistrováno. V 80. letech 20. století přestalo být využíváno pro výzkum a pod názvem český strakatý pes byla zbylá zvířata předána chovatelské veřejnosti. Následoval útlum chovu a kvůli nedostatku chovných zvířat a vysoké vzájemné příbuznosti bylo postupně do chovu využito několik jedinců neznámého původu s odpovídajícím exteriérem a jeden malý münsterlandský ohař.

To bych snad valila do útulku a nevyhazovala prachy
no, nic proti mám plemeno ktrerý je taky mladý vyšlechtěný ze dvou plemen , u druhýho plemene taky ale tohle je pro mě docela masakr ...

Biluška

Jen jsem u nich jednou byla na návštěvě a nemám pocit, že by právě štěně z téhle množárny bylo to pravé ořechové
zato štěňata z tý tvojí dílny sou to nejlepší co by mohlo potencionálního zájemce potkat , svatá prostoto , takovou drzost sem nezažila Nebo je to závist co z tebe mluví ?

brut
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:03
- Nahlásit

cilka
díky za popis .... fíha, to je docela slušný guláš a bůh ví, co z toho vyleze. Zkusím s ním promluvit a hledat něco méně "gulášovitého"

Biluška
dík

pawLINka
Jeden známý má z CHS Zlatíčko. Vím, že jsou ve stálém kontaktu a tak... Ale jestli mají štěňata nebo jsou výstavně úspěšní, tak to nevím...
nevíš, jaký jsou povahově a jak moc jsou akční? Chci to vědět kvůli sobě, žádného psa neznám, tak abych měla o nich nějaké informace i jinak než z webů. Díky

Dáška
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:14 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

cilka
To bych snad valila do útulku a nevyhazovala prachy
no, nic proti mám plemeno ktrerý je taky mladý vyšlechtěný ze dvou plemen , u druhýho plemene taky ale tohle je pro mě docela masakr ...

Poněkud krátkozraké, nemyslíš?

brut
http://www.strakaci.sk/forum/index.php
Tady se dozvíš a nebylo by na škodu poznat napřed pár jedinců... dle mně jsou úžasní

brut
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:30
- Nahlásit

Dáška
nebylo by na škodu poznat napřed pár jedinců
vždyt jsem psala pawlince, že bych ráda chtěla nějaké informace, protože jen z webů se člověk moc nedozví

Za odkaz díky moc.... jdu kouknout

Dáška
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:45
- Nahlásit

brut
vždyt jsem psala pawlince, že bych ráda chtěla nějaké informace, protože jen z webů se člověk moc nedozví

to bylo kvůli tomuhle Zkusím s ním promluvit a hledat něco méně "gulášovitého"
Ať se napřed koukneš

Baico
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:51
- Nahlásit

brut
K nám choděj do kurzů s pejskem asi ročním. Je to veselý, přoměřeně temperamentní zvíře. A poměrně rychle chápe

cilka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 17:32
- Nahlásit

Dáška
Poněkud krátkozraké, nemyslíš?
Ne, pro mě to krátkozraké není , něco už o nich vím díky pánovi který v tom bruslil nějaký ten pátek ...také sem psala -nic proti ! Zajímám se o to dost , už kvůli plemeni které chovám já - mám čechouny , no pokud o nich ty něco víš tak jistě také to , že tvůrcem i mého plemene je taky F.Horák . Narozdíl od ČSP , potomka náhodných kříženců z ústavu který byl využíván pouze v laboratořích na výzkum především pro epilepsii ( která se stále v chovu vyskytuje )...čechouny šlechtil pro práci v lese , pro krásu , nenáročnost . Vznikli ze SH.T a SK.t , tedy plemen ustálených ...
Dodnes se ČSP potýkají s problémy poměrně značnými a já měla potřebu Brut varovat na oplátku za ty recepty , který si tu občas přečtu a následně zrealizuju .
Hodila si sem odkaz na diskuzní fórum ale proč si sem nedala stránky strakáčů , no pro Brut není problém je vygůglit myslím že tam je to čtení mnohem lépe vystihující situaci tohoto neuznaného plemene .
http://www.strakaci.cz/scz/index1.php3 , výzva chovatelům , historie , podmínky chovnosti , zásady plemenidby jsou opravdu velmi zajímavé .
Pro mě je to jednoduše masakr , je dost plemen uznaných a v dnešní situaci která je kolem psů mi to prostě přijde jako dost velkej mazec .... Je to jen můj názor .Já jí ani tebe přesvědčovat nebudu , nemůžu ani nechci je mi to šumák , kdo chce kam pomozme mu tam , nakonec ho Brut neschání ani pro sebe ......á jistě dle Tvého jsou úžasní , jako pro každého to jeho plemeno .
Baico
Je to veselý, přoměřeně temperamentní zvíře. A poměrně rychle chápe
přiměřeně temperamentní a poměrně rychle chápající je myslím "poměrně " každý roční zvíře na cvičáku

Dáška
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 19:46 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

cilka
Jooo, mně přišlo, že usuzuješ POUZE z toho, co bylo psáno jako stručný přehled historie a z ničeho jiného....
Odkazy na stránky jsem jí nedala, neboť na té diskuzi je vyčte a doporučila jsem jí nebylo by na škodu poznat napřed pár jedinců. a sama brut píše: vždyt jsem psala pawlince, že bych ráda chtěla nějaké informace, protože jen z webů se člověk moc nedozví
Navíc se nebojím, že by zrovna brut unáhlila výběr psa, i když není přímo pro ni

Mám doma skorostrakáče

a když jsme uvažovali o alším psu, byl horkým favoritem, tak mi na něj nikdo nesmí sáhnout :-D

Mar3
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 20:41
- Nahlásit

brut
tady je náká chovka ze kerý k nám na cvičák chodívala fena - asi suprová - 8 vrhů na 1 feně a tak
http://zceslova.unas.cz/

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 21:21
- Nahlásit

brut
mám kamarádku co jednoho strakáče má, byl to Jimův nejlepší kámoš, dokud jsme bydleli na Žižkově

Cilka má pravdu v tom, že plemeno je dost neustálené, a taky ta epilepsie... musel by asi dost opatrně vybírat a stejně nebude vědět, jestli se tam něco neobjeví

no, ale každý plemeno má něco...takže bych tak přísně nesoudila
jo mají svého poradce chovu, tam bych se zeptala určitě taky

brut
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 12:45
- Nahlásit

Holky, díky moc. Odkazy jsem odeslala, včetně téhle diskuze.

KatkaM
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 13:13
- Nahlásit

Jenom drobnost - ať se synovec připraví na to, že bude štěně chvíli shánět. Pokud se mu teda náhodou nepoštěstí narazit na volné štěně. Protože čekací doba může být klidně i půl roku.

Na tenhle guláš je totiž často i 15 zájemců na vrh.

A jak už bylo napsáno výše, všechno lze najít přes stránky www.strakaci.cz

KatkaM
ch.st. Dakam
http://psi.dakam.cz

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 14:17
- Nahlásit

KatkaM

máš, krásný stránky!!! a moc hezký pejsky, ale nejvíc se mi líbil jídelníček.....takovej nemám ani já

jo a Jimův kamarád se jmenuje Arny, panička Irena a ještě má čivaváka Indiho

KatkaM
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:40
- Nahlásit

Jimmi
Tak to potom bude Jim kraťanda, pokud si vybavuju podle fotek.

A neboj, my taky takový jídelníček nemáme. Mužskej dostane většinou namazanej chleba. Taky pořád brblá, že se chce příště narodit jako pes.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání