Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jorkšír a PP
Autor Zpráva
AOZ
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 19:53
- Nahlásit

Ahoj, kolegyně má už 8 let psa bez PP, jorka, kdy jí tvrdili, že je bez PP, proto, že byl 5. ve vrhu a již nemohl PP dostat. Víte někdo z hlavy jestli to tak bylo/je ?? Abych nemusela pátrat na netu, díky

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:37
- Nahlásit

AOZ
Tady zřejmě půjde o starou dobrou výmluvu na "nadpočetné štěně". Divím se, že stále existujou kupci, kteří na to skočí - nedávno např. můj bývalý spolužák, který dal za "nadpočetného" bígla částku, za kterou by pořídil i dva "nenadpočetné"...

Martík
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 08:56
- Nahlásit

my máme doma 11letou jorkšířici také z vrhu kde jich bylo 5 a PP dostali všichni. Pani naletěla

ati
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 09:52
- Nahlásit

AOZ
zrovna minulý týden jsem mluvila s lidma co si koupili malináka,také nadpočetného . Prý se slevou protože s PP stojí 200000

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:19
- Nahlásit

ati
Nadpočetné štěně skutečně neexistuje, lidé ale naletí snadno, jak tak koukám. Nejenže je to ze strany chovatele lež až podvod, ale je to i proti regulím ČMKU (chov bez PP se neslučuje s chovatelstvím atd.), tudíž by dotyčný chovatel mohl mít i "problémy", ale to se myslím nestává. Lidé prostě dál věří řečem o nadpočetných štěňatech...

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:26
- Nahlásit

corgi
Bo to není chovatel, ale množitel, kde nadpočetné rovná se každé štěně nad počet nula Lidi jsou děsně blbí

PeKrato
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:31
- Nahlásit

Teda já koukám, že na tohle lidi ještě slyší A přitom stačí tak málo - přečíst si před koupí psa s PP jen základní podmínky chovu psů s PP Lidi jsou fakt blbí

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:34
- Nahlásit

EngieB PeKrato
No jo, ale vysvětlete to těm šťastným majitelům, že jejich štěňátko je skutečně vořech Zvedlo mě ze židle, když ten bývalý spolužák, co má "nadpočetného" bígla, mi oznámil, že hledají feny na krytí, protože ten jejich pes je "přece krásnej" a "moh mít i PP"...

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:37
- Nahlásit

corgi
Zabíííít. Moje známá kryla psem, kterej nejenže je bez PP, ale má i nějakou vadu skusu Naštěstí se to nepovedlo, ale jiné se povedly nepapíráci, dva zemřeli hned po narození, jeden mladej a vo jednom neví. Jo jo, kynologie, to je krásnej koníček

PeKrato
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:40
- Nahlásit

corgi
EngieB
To je fakt děsný Taky už jsem potkala x bezpapírovej fenek, u kterých se majitel chlubil odchovem štěňat se slovy, že je přece krásná Těžko bojovat ale.

nika00
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:40
- Nahlásit

i kdyz se narodi uchovnenym rodicum s PP 15 stenat a 5 poslednich se narodej se trema nohama, vsech 15 musi dostat PP!

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:43
- Nahlásit

PeKrato
Jo, jakoby krásných psů nebyli plný útulky

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 12:03
- Nahlásit

EngieB
Přesně tak. Říkám to všem mamlasům, co chtějí množit, třeba protože "jeden vrh za život přece mít musí". Stačí se kouknout do JAKÝHOKOLIV útulku...

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 12:09
- Nahlásit

corgi
To je stejný, když ti někdo řekne, že povaha toho jeho je úplně skvělá. No co na to říct, já mám čtvrtýho psa a všichni měli bezva povahu (až na vyjímku ). NIIIIIS nerozmnožovat!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 13:03
- Nahlásit

corgi
EngieB
Já bych chovala jen v případě, že bych byla přesvědčená o tom, že zrovna moje fena je pro plemeno přínosem a může něco do plemena přinést. Zdravím, kvalitou povahy, exterierem atd. A i v tom případě bych to hodně zvažovala, jestli vůbec jo.
V útulcích je fakt hodně krásných psů.

EngieB
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 13:17
- Nahlásit

PeKrato
No tebe se to týká
Hlavně nejdřív zájemci, pak chov. Ať pak člověk nedává štěně hned tak někomu jen aby se ho zbavil.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 13:20
- Nahlásit

EngieB
To je jasný Říkám, chovat budu asi taka na 1% pravděpodobnosti Jedině když by po ní chtělo hodně lidí štěně a asi tak dalších milion podmínek

polaskovaalka
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 11:58
- Nahlásit

Muj strýc má otřesné podmínky množení má 4 feny 1 psa nevím jestli má některý z nich PP ale on prodává štěňata bez PP zůstali mu doma 3 štěňata které chce zastřelit protože je nemůže prodat a dvě feny má zase nakryté no katastrofa ke psům nemá žádný vztah jsou zavření v minikotcích nemají žádnou výchovu jednu fenu utýral jen tím chovem měla slabší srdce a on ji nutil do štěňat od prvního hárání byla to Akita Inu takže byla ještě fakt dost mladá na štěňata teď má Shiba Inu.

MISULACEK
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2010 01:43
- Nahlásit

Hrůza! A takový člověk dnes může mít psa...

Máme tu pár dnů štěně jorkšírka, ale celá rodina se tu předhání v tom, jak mu co nejvíc dopřát, aby se měl u nás co nejlépe a už vůbec tady nepřipadají v úvahu praktiky podobné Vašemu strejdovi. Ale to je tak asi i u ostatních pejskařů, teda, aspoň by to tak mělo být, co?
Pejsek je sice bez papírů, i když čistokrevný a po papírových rodičích (i když, kdo ví, papíry rodičů nám chovatelka neukazála...), ale na chov ho nechceme a je to jen náš mazlíček, už bychom ho nedali ani za nic na světě.

Teď asi plácnu blbost, ale tak si tak říkám, že bych asi nemohla mít chovnou stanici. Já bych nemohla prodat jediné štěně a to jen proto, že bych měla strach, jak se asi o ně postarají nový majitelé.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:58
- Nahlásit

MISULACEK

Já nechápu o co ti jde? Svým chováním jsi podpořil množitele, co mu houby záleží na plemeni a jeho rozvoji a zkvalitnění a vůbec, když není schopen a ochoten uchovnit své psy.

MISULACEK
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 15:39
- Nahlásit

Dobrý den, Lucko a Psíčku.

Když jsem dostala tohle štěně, tak jsem si pročítala rady tady na tom fóru a zjistila jsem, že asi nebudu jediná, kdo nemá pejska s papíry a taky jsem tu našla i pár kříženců. Já chápu, že to pro rozvoj plemene není to pravé a v žádném případě nějaké křížení nebo množení, jak píšeš, Lucko, nepodporuji. Ale chtěla jsem jen říct, že stejnou radost jako papírový pes může udělat i bezpapírový - třeba jako u nás, babičku po smrti dědečka z té apatie doslova postavil na nohy.

Pejska jsem dostala k narozeninám před pár měsíci, je sice bez papírů, to uznávám, ale znovu opakuji, nechceme ho na chov ani na výstavy a podobné akce, prostě jsme si pořídili nového kamaráda. Navíc z něho roste moc hezký pejsek, je zdravý a má hezky bohatou srst, což občas na ulici nevídám... Ale taky je to pěkný kvítko a vážně netuším, kam na ty blbosti chodí, ale to je asi každé štěně...
Proč ale bývalá chovatelka neměla ke štěňatům průkazy původu, i když říkala, že rodiče je mají, to opravdu netuším. Ale už jsme se si na něho dost zvykli, tak ho přece nevyhodíme jenom proto, že nemá papíry, už kvůli té babče ne...

Takže, asi jste mě špatně pochopili...

Míša.

majuse
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 19:38
- Nahlásit

MISULACEK

Nechci zasahovat do diskuze... Je jasné, že pejska už teď nevyhodíte, ale chyba a právě to podpoření množitelů bylo, to, že jste si od nich pejska vzala. A když paní "chovatelka" říkala, že rodiče průkaz původu mají, tak buď byla líná jet s pejskem na 2-3 výstavy či bonitaci a nebo mají rodiče nějakou genetickou vadu, se kterou by je samozřejmě do PP chovu nepustili, příjemné soužití s pejskem

MISULACEK
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 20:08
- Nahlásit

A když mají rodiče genetickou vadu, tak dostanou papíry? Myslela jsem, že to dostávají jen zdravá zvířata, ale jsem začátečník u pejsků a moc tomu "papírování" nerozumím...

danajasa
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 20:22
- Nahlásit

MISULACEKAno ano právě mynulí týden jsem takto potkala kluka co mu tvrdily,že štěně nemá papíry páč je nadpočet což je lež jak věž,už představa že beru psa od člověka co mi bezostyšně lže do ksichtu by mě zarazila,no a co z toho štěněte vyroste tak to je ve hvězdách-to je jak ten vtip-Jak chlap dotáhne do zverimexu na vodítku ledního medvěda a zařve-kde je ten ha..zl co mi prodal před půl rokem to štěně slovenského čuvače!

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 20:27 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit

MISULACEK
ne vždy. Ale snahou chovatelů by mělo bejt chovat zdravá zvířata a na zdravých zvířatech. Pokud si koupíšš psa bez PP, nikdy nevíš, jestli z něj bude opravdu york, jestli nebude mít nějakou dědičnou vadu, nebo jestli nebude mít třeba špatnou povahu. A ne, nemám nic proti bezpapírákům, já jsem jen za braní psů z útulků a nemnožení dalších. Ani s papírama

edit: ne vždy jsem myslela na to, že papíry by měla mít pouze zdravá zvířata. Prostě po uchovněných papírových rodičích dostane každé štěně průkaz původu, protože to je jediný důkaz toho, že se jedná o dané plemeno.

Alexa
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 20:28
- Nahlásit

MISULACEK
A když mají rodiče genetickou vadu, tak dostanou papíry? Myslela jsem, že to dostávají jen zdravá zvířata, ale jsem začátečník u pejsků a moc tomu "papírování" nerozumím...

všechna štěňata po uchovněných rodičích dostanou samozřejmě papíry. Může se stát, že nestandartní štěně dostane rovnou do papírů poznámku nechovný, nicméně ty papíry stejně dostane!

Atika
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 21:21
- Nahlásit

MISULACEK
I papírový pes může mít nějakou vadu, která se projeví až v dospělosti, PP už mu nevezmou ale pro tu vadu právě psa nemůže majitel uchovnit (aby se nepředávala dál) a pak je buď zodpovědný a nechová nebo hajzlík a chová, či spíše množí a tvrdí, že štěňata jsou čistokrevná a budou zdravá, protože rodiče mají papíry. O vadě samo taktně pomlčí. A proto u štěňat bez PP po rodičích s PP nikdy nevíte jestli budou zdravá, protože proč rodič nebyl uchovněný vám nikdo neřekne.

Tony
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 00:46
- Nahlásit

MISULACEK
myslím, že si tady (snad) nikdo nemyslí, že by váš pejsek byl horší - to určitě ne, pro vás bude ten nejlepší, ať papíry má nebo ne a je to tak dobře.
Ono to je myšleno hlavně tak, že vy jste určitě za toho pejska zaplatili - a tím, že jste dali peníze někomu, kdo není natolik odpovědný, aby choval s PP, jste podpořili množitele.
Ale teď už je to jedno, užívejte si mimča.

majuse
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 19:34
- Nahlásit

MISULACEK

Průkaz původu dostane jak už tady bylo psáno, každé štěně po uchovněných rodičích s PP, i kdyby štěně nemělo nohu nebo bylo slepé už od narození na průkaz původu nárok má. Je jasné, že pejsek s PP není 100% jistota zdravého jedince, a že i pejskovi s PP nemusí vyjít čisté kyčle nebo něco podobného, ale přeci jenom je tam větši procentuální jistota, že pejsek dědičnými chorbami trpět nebude. Ale i u chovu pejsků s PP jsou množitelé a i tady se musí pečlivě vybírat chovatel, od kterého si pejska vezmete. Samozřejmě, že těmito chytrými řečmi vás nechceme nabádat abyste se pejska zbavila, ale máte to třeba jako radu pro příště

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání