Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jak založit chovnou stanici
Autor Zpráva
Orsonek
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 19:30
- Nahlásit

Mám vtom pěknej guláš jak můžu založit chovnou stanici? Vlastním psa s pp. Prosim poraďte

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 19:33
- Nahlásit

http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=jak_na_to#st anice

Orsonek
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 19:50
- Nahlásit

Díky moc bohužel nemám nic co by mě otevřelo program doc Hodně pejsařů mně říkalo že musím vlastnit fenku, na to se necítím protože mám malý byt

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 19:56
- Nahlásit

Orsonek
Hodně pejsařů mně říkalo že musím vlastnit fenku, na to se necítím protože mám malý byt
Ne, to nemusíš

Nemusíš vlastnit vůbec žádného psa ani fenku a přesto můžeš být vlastníkem certifikátu "mezinárodní chovatelská stanice"
Blbý co?

Orsonek
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 20:18
- Nahlásit

No tak to je teda mazec, to se hnedka podívám jak to rozbalit, ten název ch. s. to si můžu napsat co chci ? Nebo jsou nějaká pravidla?

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 20:28
- Nahlásit

Orsonek
Nesmí to být nic hanlivého. Taky se nedoporučuje nějakým způsobem vycházet z chovaného plemene, protože to se časem může změnit. Jinak je to jedno.
Napíšeš šest názvů, jako první umístíš ten, který si přeješ nejvíc. Na FCI zkontrolují jestli tento název už nemá zaregistrovaný někdo jiný a pokud ne tak ti ho "přidělí". Zašlou ti dobírkou registraci, zaplatíš 1700,- (myslím, už si tu sumu přesně nepamatuju) a název je doživotně tvůj. Jiný už mít nikdy nesmíš, tak si dobře vyber

Orsonek
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 20:39
- Nahlásit

Šest názvů? V hlavě mám tak dva, to abych svolala kynologickou schůzku na cvičáku. Ten název to nemůžu změnit ani když začnu chovat jiné plemeno?

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 20:42
- Nahlásit

Orsonek
Ano, musí se vyplnit všech šest a seřadit podle toho, jak moc je chceš získat.

Ten název to nemůžu změnit ani když začnu chovat jiné plemeno?
Ne, vůbec nikdy. Ten máš doživotně a měnit ho nelze.

Orsonek
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 21:42
- Nahlásit

Ale když budu vlastnit jenom pesani, tak se můj vypocenej název ch. s. nikde nebude zapisovat Taky jsem ale zaslechla že se dá sehnat lacinější granule teď jsme na Royal caninu kupuju ji u veťi za 1750,- 14 kg

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 21:45
- Nahlásit

Orsonek
Ale když budu vlastnit jenom pesani, tak se můj vypocenej název ch. s. nikde nebude zapisovat
No to nebude . Smůla

Taky jsem ale zaslechla že se dá sehnat lacinější granule teď jsme na Royal caninu kupuju ji u veťi za 1750,- 14 kg
?? Změň dýlera, tohle zboží je evidentně nějaké vadné

Orsonek
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:09
- Nahlásit

Biluška
To snad ne, pokaždý když beru balík, tak mně jištuje že je nejlacinější v kraji a že jsou naněj rozlobeni ostatní prodejci asi jsem si měla pořídit internet dřív no snad se dá lecos zachránit pesanoj je 8měs jaká je teda ROZUMNA cena royalky.

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:13
- Nahlásit

Orsonek
jaká je teda ROZUMNA cena royalky.
Nevím, já krmím masem

asi jsem si měla pořídit internet dřív no snad se dá lecos zachránit
Ale jo, nikdy není pozdě začít

okaždý když beru balík, tak mně jištuje že je nejlacinější v kraji
To možná je, ale to zboží je evidentně pančovaný

younglady
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:37
- Nahlásit

Orsonek
RR je na naší republiku až moc... tím spíš, když tu s ním lidi neumí pracovat, v lovečině ho neumí využít skoro nikdo ale povahově ho zvládá zku*vit skoro každý... Omlouvám se, ale je to tak, s RR pracuju na cvičáku 3 roky, chodí nám jich tam poměrně hodně... Osobně si myslím, že jsou některá plemena, která měla zůstat ve své zemi původu.

Orsonek
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:38
- Nahlásit

Jenže jak sestavit krmnou dávku? Mám strach, abych pesanoj dávala správné poměry. Soused krmí masem a když o tom říká tak mně připadá, že nedělá nic jinýho než je u plotny. Ale pesana má pěknýho. Kde se dá sehnat maso pro psi?

younglady
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:39
- Nahlásit

Orsonek
vetamix.cz, krmná dávka je různá podle veliksoti plemene atd.
je k tomu tady pěkná diskuze... najdu ji

younglady
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 22:41
- Nahlásit

No je jich tu hned několik:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?phrase=maso &searchType=0&where=1&forum=0&sDay=5&sMonth=12&sYe ar=2004&eDay=7&eMonth=3&eYear=2009&posterName=&act ion=search&searchGo=1

Orsonek
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 23:05
- Nahlásit

Jsem majitel dobrmana a rr je nejlepší kamarádky .Díky za tu diskuzi mám co číst. RR má důsledného majitele a tak má výborné přivolání, obraty, dělá dobře, akorád si nesedá tak přesně jako pracovní plemena (vybočuje),čelem vzad výborně obchazí,odvolá ho i od srnek (krásně se vystaví s pokrčenou přední nohou, a odvoláho)TO MUJ DOBRAS....Ale když jedu navýstavu a vidím tam různé majitelé,tak asi budu muset souhlasit o zemi původu. Zítra jdeme na stopu, tak jsem zvědavá jak to půjde. Na rr fakt dře má to vymakaný ráno v poledne večer.

younglady
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2009 23:19
- Nahlásit

Orsonek
Na jednu stranu je super, že s ním tak pracují, na tu druhou POZOR na znudění psa, RR nejsou klasický pracovní psy a tak se dokážou snadno výcvikem otrávit.
Zas na druhou stranu, když to člověk s RR zvládne, je to radost pohledět. Doporučuju kamarádce pro inspiraci tyhle videa:
http://www.youtube.com/user/rogersmmr

Bassi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 13:03
- Nahlásit

younglady

Osobně si myslím, že jsou některá plemena, která měla zůstat ve své zemi původu.

týý jo a není to tak dlouho co jsi nad RR taky přemejšlela

younglady
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 13:19
- Nahlásit

Bassi
přemejšlím o něm stále, že bych jednou.... Ale i tak si myslím, že měli zůstat v Africe

Bassi
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 13:24
- Nahlásit

younglady

byla by to škoda, v některých případech

younglady
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 13:26
- Nahlásit

Bassi
asi byla, ale myslím si, že by ti psi byli šťastnější ;) a neměl by kdo kurvit tak krásný a ušlechtilí plemeno

dejna05
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 15:20
- Nahlásit

Ohledně krmení masem doporučuji fórum na mujpes.cz: Krmení syrovým. Jinak nemusíš vařit, ale klidně i krmit syrovým (BARF): http://www.spice.estranky.cz/stranka/barf.

Meemies
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 20:04
- Nahlásit

Orsonek
Ahoj, já teda nevím, jestli to tady už nepadlo, ale na co potřebuješ chovatelskou stanici, když nemáš fenu a v dohledné době jí neplánuješ?! Jak jsi napsala, nikde jméno Tvojí stanice figurovat nebude a Ty zbytečně zaplatíš registraci! Stačí Ti přece jenom psa uchovnit, teda bonitace a snažit se, aby ho chtěl někdo ke krytí, myslim, že stanice je úplně zbytečná, napsala si, že ji chceš ze srandy, ale taky si nebudeš dělat živnosťák proto, že prodáváš starej kočárek..........nebo se pletu???????

Orsonek
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 20:30
- Nahlásit

Však to znáš, nikdy neříkej nikdy , jak jsem se díky vám všem dozvědela tak jsem o ch s nic nevědela a abych se přiznala ,ani nevím co dělat, když by přišel někdo kuli krití .

Orsonek
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 20:31
- Nahlásit

Vážená Janiko co vlastně chováte za pesani, ani já ani kámoška se nechystáme MNOŽIT a že nás baví cvičit. Jsme schopný chodit na cvičák i s voříškem. Že vy máte rr

polaskovaalka
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 12:17
- Nahlásit

Ahoj všem mám otázku kdybych někdy chtěla mít štěňáta samozřejmě s PP jak se postupuje pro získání PP kdo ho vydává co tam má byt a kolik stojí na jedno štěně poraďte mi nějaké stránky kde je to všechno napsané nebo s vlastních vědomosti moc děkuji.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 12:30
- Nahlásit

polaskovaalka
Základní info - Zápisní řád na www.cmku.cz
Podrobné info o PP, papírování kolem uchovnění a vrhu a cenách, viz stránky klubu příslušného plemene.
Každé plemeno to má jinak, tudíž obecnou radu ti tu nikdo nedá.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání